Charlie 1 Odesláno 11. leden 2024 Odesláno 11. leden 2024 před 5 hodinami, RichVa napsal: Za mě od Peougeotu jedině nafta. Bohužel benzíny stále nic moc. Motory 1,5HDi se dost rychle ohřívají, moc nežerou a olej nebývá. Nové by měly mít již vyřešen problém s řetízkem. Pokud kupovat starší, tak míň jeté (do 100 kkm) se servisní historií v Peugeotu a dá se pořešit výměna na "záruku". AddBlue se dá zatím odpojit, ale i tak by měly být závady řešitelné. Podle mého názoru rozhodně lépe než problémy s řemenem v benzínech. Dera s manželem se poohlíží po nějakém kombíku této velikosti (jako "hlavní" auto k její 2008) a vychází jim Toyota Corolla v kombíku s hybridem Podle recenzí spolehlivá a cenově podobná. Bohužel to poslední dobou má oblíbená značka s motory v nových autech docela nezvládá. taky po ty corolle v kombiku pokukuji možná by mi stačila i ta 1.8 na ježdění kolem komína…. Citovat
sitler Odesláno 11. leden 2024 Odesláno 11. leden 2024 Ta Corolla je super auto , rodice maji jeste starsi 1.6 benzin, par lidi co znam ma vse mozne od 1.8 v corolle pres 2.0 v corolle a ravce po 2.5 v ravce a highlanderu a Toyota tohle proste umi. Citovat
weetek Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 308SW vyroba 2020 1.2PureTech najeto 60tis km. Motor zadny problem, svolavacka na vymenu remenu. Dlouhodoba spotreba 5,7l. Akorat motor malo topi. Citovat
ozzy56 Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 ba právě naopak--ty 1.2 PT motory se ohřejí rychle, budeš tam mít někde problém Citovat
Akoc Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 @veeteck Nie je to len výmena remeňa len u tvojho auta na základe nejakej nedávnej servisnej kontroly? Nepočul som o žiadnych aktuálnych zvolávačkách na výmenu remeňov v novších 1.2 Puretechoch. Len sa má kontrolovať stav remeňa po každých 20tisíc km, a po 100tisíc km ho vymeniť bez ohľadu na jeho stav. weetek ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 17. leden 2024 Odesláno 17. leden 2024 Ty jo, to jsou starosti Hele a není lepší prostě v práci nafasovat služebák? Almanil ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 17. leden 2024 Odesláno 17. leden 2024 Před hodinou, MJSytic napsal: Ty jo, to jsou starosti Hele a není lepší prostě v práci nafasovat služebák? Tak ono tohle řešení má taky svoje neduhy. Před lety Hele nabízeli v práci služební Fóbii, kterou by mohla užívat i soukromě a měl jsem tehdy dost práce ubránit vlastnictví našeho soukromého auta, které bylo větší a NAŠE. Předloni se firma rozhodla šetřit a v prosinci všem zaměstnancům oznámila, že 15. 1. 23 se auta vrací leasingovce - no a tak zaměstnanci museli narychlo shánět auto, aby měli čím jezdit (samozřejmě NEMUSELI, auto není nutnost, ale když roky využíváš služební, tak třeba nemáš na hromádce minimálně 100 tKč, abys mohl slušný auto pořídit). Totéž se přihodilo už před cca 10ti lety kamarádovi - u něj to ještě bylo opepřeno tím, že nedlouho po té bylo zrušeno jeho místo, na kterém měl výplatu přes 50 000 Kč měsíčně (a bohužel tomu odpovídala i výše splátek úvěrů). Dlouho trvalo, než se mu povedlo se z toho zmátořit Citovat
sitler Odesláno 17. leden 2024 Odesláno 17. leden 2024 Tak v me predchozi firme znamenalo "sluzebni auto i k soukromym ucelum", ze soukrome kilometry jsou asi za 5.5Kc za km + palivo ve vlastni rezii, vcetne cest do a z prace . Takze jsem jim h os diky nechal a ani o nej nezadal, jeste bych se musel starat ... a pripadny sluzebni cesty jsem psal na cestak na svoje auto radsi ... nevyplatilo se mi ani jako nahradni pro pripad nouze Citovat
lps Odesláno 24. leden 2024 Autor Odesláno 24. leden 2024 (upraveno) Díky moc všem! Nakonec jsme z dvou variant vzali tu třetí - předváděcí ProAce City Verso, v naftě... Rifter byl od začátku favorit, silně ho ale diskvalifikoval jeho status nákláďáku, a tohle bylo velmi elegantní řešení. Za zkušenosti s 1.5D díky, zatím to za těch pár dnů vypadá na krásně tichej motor, spotřeba cca 5.5 - skákání po městě a sem tam něco mimo. Uvidíme normální provoz. Upraveno 24. leden 2024 uživatelem lps RichVa ohodnotil 1 Citovat
weetek Odesláno 31. říjen 2024 Odesláno 31. říjen 2024 V 16. 1. 2024 at 21:31, Akoc napsal: @veeteck Nie je to len výmena remeňa len u tvojho auta na základe nejakej nedávnej servisnej kontroly? Nepočul som o žiadnych aktuálnych zvolávačkách na výmenu remeňov v novších 1.2 Puretechoch. Len sa má kontrolovať stav remeňa po každých 20tisíc km, a po 100tisíc km ho vymeniť bez ohľadu na jeho stav. Svolavacka neni na webu vyrobce uvedena ale vymena remenu byla provedena autorizovanym servisem v minulosti. Tzn nedozvis se o tom ale pri jinem ukonu remen vymenili. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.