Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím ve spolek. Měl bych dotaz. Mám Peugeot 207/1,6/16V/80kW VIN:VF3WCNFUC33359330. Dospěl jsem nakonec k tomu ,že budu měnit převodovku a když se do toho pouštím , napadlo mě to vyměnit za jinou převodovku. Jelikož u té co mám jsou strašně dlouhé převody, hlavně jednička. Nešla by tam dát třeba převodovka z 1.4/16V ?? Otázkou je zda pokud už ji spojím s motorem, zda budou sedět táhla řazení, poloosy atd ?? 

Díky všem za podmětné rady 🙂

Odesláno (upraveno)

Otázkou je jestli je tam originální převodovka, protože mi to to teda dlouhý nepřijde, spiš ta jednička je krátká, tu přetočim hned, horší je to s pětkou, ta má 130 někde na 4000ot, což je dost. 1,2,3, je myslim svižný slušně

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

taky si myslím, že origo převodovka je nejlépe spočítaná co do průběhu točivého momentu motoru atd., jinak kratší převodovka má smysl jen když taháš furt vlek :myslim

Odesláno

Jak poznám jaká by tam měla být origo ?? Jde to zjistit podle vin , jaký kod převodovky by tam měl být ?? Jinak s tou převodovkou z 1.4 je to nesmysl jo ?

Odesláno

Jasně ,ale pokud na ni mrknu co je na ni vyražený, tak vím co tam mám ,ale nevím, jestli je to to co tam má být 😄 Do serviceboxu nemám přístup

Odesláno

myslím, že tu byla nedávno tabulka, které kody převodovek pasují na určité typy Peugeotů , asi je to taky v Serboxu :myslim, na kod převodovky dej VIN a dotaz, snad někdo odpoví

Odesláno

co si pamatuju, tak CP 13x59 by měl být stálý převod v diferáku (takže 13 zubů hruška, 59 talíř) :myslim, protože převodové poměry v převodovce by měly být pro určitý motor (třeba 1.6 benz.) STEJNE

rozdílné jsou jen převodové poměry v diferáku, tím je pak převodovka krátká nebo dlouhá..., ovšem párkrát jsme měnili jen samotný diferák (převodovka nemusí většinou ven u PSA) a pak to nebylo ono :bojim--dost to hučelo, protože šly do sebe nezajeté zuby..., diferák byl jetý z jiného auta, nikdy nebyl fungl nový, protože nový přes finance nemá smysl 😉

Odesláno

Tak opět se vracím k tématu. Bohužel co jsem sehnal je převodovka na 1.6/16V 88kW Vti, je to převodovka 20CQ46 , ale já potřebuji 20CQ27.

Myslíte ,že by šla použít ?? Je mi jasné ,že bude mít jiné převodové poměry , ale jde mi o to zda bude sedět mechanicky. Podle to co jsem zjistil , měla by mít stejné připojení poloos 22 drážek na diferáku - 25 drážek do ložiska. Pro jistotu bych to vzal i s poloosama s Vti a vyměnil i poloosy.

Vím ,že je to celkem buď a nebo ,ale potřebuju , než převodovku koupím, jsi ověřit alespoň co jde.

Díky   

Odesláno

Ja bych zbytecne nelaboroval. Ty prevodovky jsou, staci mrknout na sbazar nebo bazos, tak proc zdlouhave zkoumat jine moznosti, kdyz podle VIN tam ma byt stejne jen ta konkrektni jedina.

Ja kdyz mel spatnou spajzku na 306 cabriu, kde byla taky jedina moznost, a nechtel jsem ji davat repasovat, tak jsem radsi vzal cely bourany auto v nemecku na dily jen kvuli te prevodovce, kterou se mi v cechach jinak sehnat nedarilo. Sice jedna cesta 250km, ale prevodovku jsem mel hned, nahodil ji hned a fungovala hned.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím pánové, tak se opět vracím k moji nešťastné převodovce. Tak jsem konečně sehnal převodovku 20CQ27. Vyměnil . A co se nestalo s nadčením ,že už je hotovo a jak to krásně řadí jsem chtěl vyjet z dílny a co se nestalo. Když dám zpátečku, tak auto pořád jede dopředu. Nerozsvítí se mi ani zpátečkové světlo.. Podotýkám, že táhla řazení jsem dával nové... Nenapadá vás někoho co s tím ?? Nebo ,kde by mohl být problém ?? Začíná mi docházet trpělivost :-(.

Opravdu děkuju všem, už fakt nevím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...