Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no to si piš :), než vezme technik auto , tak si ho obejde dokola a hledá vadu, tak tohle dělám i já při předání auta 👍, miluju, když mi technik po garančce řekne: tady máte klíče, tady mi to podepište a na place je auto 🙈, tak si klíče vezmu, jdu si auto zkontrolovat, na olej v motoru se dívám automaticky , jak na stav , tak jestli je nový--dělal jsem jen výměny olejů 2 roky v rámci RS (rychlá služba) v servisu, takže mě opravdu nepřečůrá, obejdu auto a pak podepíšu..., onehdá mi technik v Rýmařově říká: vy nám nevěříte ??, odpověděl jsem, že mi taky nevěří, když před přijetím auta ho obhlíží a kontroluje :myslim, nakonec jsme se shodli, že na komunistickém DUVĚŘUJ, ale PROVĚŘUJ něco bude  😉

protože když nezkontroluješ na place servisu, s reklamacema končíš :roker, dělal jsem i přijímacího technika :super

Odesláno
před 3 hodinami, ozzy56 napsal:

ano, toho se snažím držet--mít OK papíry a razítka, dneska každého zajímá jen toto, bohužel..., jinak mám ohledně té výměny oleje v motoru s Peugeotem celkem špatné zkušenosti, skoro vždycky byla debata, jestli ta výměna po cca 3000 KM má vůbec smysl, naše auta to nepotřebují, atd. atd. 😯

tak kua, jestli si jako zákazník přeju vyměnit olej, tak jim může být u zádele stav kilometrů, kdybych tam jezdil měnit olej každý týden :myslim, hlavně že to zaplatím, nee ?? -- a právě tohle absolvovat v neatorizovaném servisu nemusím, dají termín, objednají olej a filtr co si přeju a já za hodinku odjíždím i se záznamen v servisní knížce a razítkem 👍

Ano,ale faktura a razítko mimo autorizák je ti pak u Peugeotu k ničemu ;) neuvidíš ani korunu když se něco stane 

Odesláno (upraveno)

Tak zaleží co je to za zaruku, pokud zákonná tak do autorizáku nemusiš a nikdo ti nemuže nic říct a neuznat mohou jen v případě že jsi nedodržel nějaké postupy dané návodem, a to by museli prokázat. Pokud jde ale o smluvní záruku která je delší než zákonná tak tam potom musíš jezdit do autorizovaného servisu. Je to trochu složitější. Ovšem jestli to potom stojí za nějaké to dohadování o svých právech si člověk musí přebrat sám.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

@ChouLu  obecně máš pravdu a poctivě jezdím s autama do autorizáku, protože záruka...👍 ale v případě toho mot. oleje bych šel i do soudního sporu, protože olej a filtr dle výrobce, práci provedl certifikovaný servis, dodržel jsem zákonný postup dle EU ;)

Odesláno

Ano tahle vyjímka však platí pouze pro zákonou dvouletou záruku ;) Nikoliv optiway, pak už vůbec ne pro special coverage :) To jsou už dané podmínky mezi výrobcem a tebou.. a žádná bloková vyjímka se na to nevztahuje.. je to jen dobrá vůle výrobce, že ti přispěje za "věrnost" ;) 

před 5 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Tak zaleží co je to za zaruku, pokud zákonná tak do autorizáku nemusiš a nikdo ti nemuže nic říct a neuznat mohou jen v případě že jsi nedodržel nějaké postupy dané návodem, a to by museli prokázat. Pokud jde ale o smluvní záruku která je delší než zákonná tak tam potom musíš jezdit do autorizovaného servisu. Je to trochu složitější. Ovšem jestli to potom stojí za nějaké to dohadování o svých právech si člověk musí přebrat sám.

No a první na čem končíš, tak v protokolu k prohlídce vozu je načtení vozu diagnostikou s online uložením dat na server.. což ti 99% servisů mimo autorizák není schopno splnit, tudíž, bloková vyjímka sice jo, ale podmínky jsi nesplnil :) 

Odesláno (upraveno)

No vzhledem k tomu co jsem napsal v poslední větě se toho nebojím, ja se s nikym nehodlam dohadovat, ceny mam v autorizáku jen o málo vyšší než v servise kam jsem jezdil dosud, a myslim že přistup a veškere naležitosti jsou na lepší urovni než kdekoliv jinde. Takže ja nemusim nic takoveho řešit.

Ale všeobecně vzato, kdo má jen zákonnou dvouletou zaruku muže klidně jezdit kam chce, podle toho co se všude uvádí mu nic nehrozí.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)
před 36 minutami, ChouLu napsal:

Ano tahle vyjímka však platí pouze pro zákonou dvouletou záruku ;) Nikoliv optiway, pak už vůbec ne pro special coverage :) To jsou už dané podmínky mezi výrobcem a tebou.. a žádná bloková vyjímka se na to nevztahuje.. je to jen dobrá vůle výrobce, že ti přispěje za "věrnost" ;) 

právě proto , vím to :), taky píšu, že se jedná o první výměnu oleje po cca 3 tisících KM--prostě tehdy je největší otěr mezi pohyblivými součástmi motoru, proto chci vyměnit olej tak relativně brzy a nechci poslouchat kecy, že to není třeba atd., ty 3 tisíce najedu za tři měsíce, tzn. po třech měsících od převzetí nového auta v prodejně

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno
před 10 minutami, Radek Hurvajz napsal:

No vzhledem k tomu co jsem napsal v poslední větě se toho nebojím, ja se s nikym nehodlam dohadovat, ceny mam v autorizáku jen o málo vyšší než v servise kam jsem jezdil dosud, a myslim že přistup a veškere naležitosti jsou na lepší urovni než kdekoliv jinde. Takže ja nemusim nic takoveho řešit.

Ale všeobecně vzato, kdo má jen zákonnou dvouletou zaruku muže klidně jezdit kam chce, podle toho co se všude uvádí mu nic nehrozí.

na internetu se toho dočteš hodně :) roky jsem řešil i garanční opravy a vím, co je schopné garanční oddělení Stellantisu po tobě chtít :) 

Odesláno

jo, dá se, když necháš auto pořádně vyschnout a pak důkladně připravíš podklad , jako v tom filmu: vylovit, vyčistit, vysušit 😂, kup si ještě tech. benzin na čištění přestřiků

já měl v panelákové vytápěné garáži v zimě 31 stupňů 😯, byla to vlastně dvougaráž, přepůlená plotem--plot jsme dali dopryč a dělali spodky na kšeft, bez zvedáku, na kolíbce...

Odesláno

No, tak dnes som to rozhodil a nastriekal zadnú časť auta. Chýba už len stred a predok. Prekvapilo ma, že na niektorých miestach bolo auto zhrdzavené, a pritom je to len ročné. Pár fotiek,bohužial zatiaľ mám iba také fotky.

IMG_2149.png

IMG_2150.png

IMG_2151.jpeg

Odesláno (upraveno)

Bohužiaľ, jediné miesta, kde bol ochranný nástrek, sú prahy. Celý zvyšok podvozku je úplne holý. Mohli by pridať do konfigurátora možnosť priplatiť si za nástrek podvozku,aspoň čiastočne, aby tam niečo bolo. To by určite dávalo väčší zmysel než masážne sedadlá… Namiesto toho sú tam len trapné plasty.

Upraveno uživatelem pavelu96
Odstraněna citace
Odesláno (upraveno)

to máš velkou pravdu, bohužel na to, co bychom jako zákazníci rádi zaplatili se nehraje..., místo toho, abys sis v konfigurátoru mohl vybrat třeba : lepší antikorozní úpravu, zabudovanou dash kameru , atd. atd., musíš zaplatit kraviny, které nějací idioti nařídili údajně kvůli bezpečnosti provozu, nebo ekologii, avšak velká většina řidičů je hned po startu vypíná...😯, tahle nepochopitelná rozhodnutí jsou symptomem dnešní doby, bohužel, a tak tu žijem ;)

včera jsem se dočetl, že za 4 roky tady budeme mít platy jako v Dojčlandu, tak super zpráva 😯

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Vyzerá to naozaj otrasne. Až 90 % hrdze sa tvorilo na prekrytí plechov. Mohli si dať tú námahu a dať tam ten silikón, alebo čo to je. Samozrejme, brzdové a palivové hadičky som krásne zastriekal (dúfam, že to ešte očistím).

Na aute za 35tisíc € som nečakal že to buda taká slabota….

IMG_2173.jpeg

IMG_2169.jpeg

IMG_2172.jpeg

IMG_2171.jpeg

IMG_2179.jpeg

IMG_2177.jpeg

IMG_2178.jpeg

IMG_2175.jpeg

IMG_2174.jpeg

IMG_2170.jpeg

IMG_2184.jpeg

Odesláno
před 10 hodinami, ozzy56 napsal:

lepší antikorozní úpravu

Ta není v zájmu výrobce, ale pouze v zájmu vlastníka.... :roker  Čím dřív auto shnije, tím dřív se koupí nové.... :nevim

Odesláno

Realita je takova, ze u s takovouto "antikorozkou" to auto prezije svoje moralni zastarani, tzn nejakych 8-10 let uplne v pohode. Pak uz je z pozice vyrobce davno, davno na vymenu. A lepsi antikor = o hdne vyssi naklady na vyrobu = mensi zisk. A cenu na tom nezvednes.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...