PaKr Odesláno 8. červenec 2023 Odesláno 8. červenec 2023 Rodiče mě požádali, jestli bych mohl ( konečně) propojit jejich smartku Philips se stále funkčním kombi přehrávačem ( DVD i VHS) Přehrávač má SCART, cinch konektory a koax, nemá HDMI. TV nemá SCART a žlutý cinch konektor Napadlo mě použít anténní slučovač, ale nevím jestli by to vzalo digitální a analogový signál ( pozemní a video) dohromady ( a jestli bych to naladil v televizi) Pak jsem ještě viděl převodník ze SCART na HDMI, ale to se mi nechce kupovat, pokud nevím, že to bude fungovat. Ještě fotky, co kde je. U televize je to trochu horší, protože jsem s ní nechtěl moc manipulovat, ale snad bude vidět vše potřebné. Tak doufám, že někdo víte o nějakém super řešení ( a že se podělíte ) Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. červenec 2023 Odesláno 8. červenec 2023 (upraveno) Ty RGB cinche + stereo L+R by měli jít zapojit přímo ze scart kabelem SCART to YPBPR, akorát to už dneska nejde moc koupit. Kouknu zítra jestli se mi tu nějakej neválí https://www.chinawholesalegift.com/cs/6871/104209423.htm Ale asi bych vyzkoušel redukci Scart - HDMI, v obchodě se domluvit na zapujčení oproti platbě, a nebo ji koupit na webu a případně ji pak vrátit ve 14denní lhůtě. Upraveno 8. červenec 2023 uživatelem Radek Hurvajz Péťa a OK406 ohodnotil 2 Citovat
MJSytic Odesláno 8. červenec 2023 Odesláno 8. červenec 2023 https://www.datart.cz/kabel-gogen-scart-6x-cinch-1-5m-cerny-scart6rca150mm0.html Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 9. červenec 2023 Odesláno 9. červenec 2023 Kabely scart-hdmi normálně fungují. Jestli máš strach, kup to na alze, když nebude fungovat, vrácení tam probíhá velice rychle a z 99% se tě nikdo na nic neptá. Buď to vrátíš sám ns prodejně u terminálu, nebo do alza boxu. Radek Hurvajz a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. červenec 2023 Odesláno 9. červenec 2023 před 10 hodinami, MJSytic napsal: https://www.datart.cz/kabel-gogen-scart-6x-cinch-1-5m-cerny-scart6rca150mm0.html Tak ten není určitě RGB, to je 2x kompozitní video a 2x stereo Péťa ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. červenec 2023 Odesláno 9. červenec 2023 (upraveno) Tak kabel tu mám, pokud ho chceš napiš mi adresu Balikovny do SZ + mail a tel. na tebe, zitra ti ho odešlu. Ještě mě ale napadlo aby to byl opravdu na té TV vstup a né výstup. Upraveno 9. červenec 2023 uživatelem Radek Hurvajz pavelu96, Péťa, OK406 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
PaKr Odesláno 9. červenec 2023 Autor Odesláno 9. červenec 2023 Díky měl by to být vstup, protože je to i v seznamu vstupů. ( Maximálně to bude někde jinde, ale jinde jsem to zatím nehledal/ neviděl) Citovat
MJSytic Odesláno 9. červenec 2023 Odesláno 9. červenec 2023 před 3 hodinami, Radek Hurvajz napsal: Tak ten není určitě RGB, to je 2x kompozitní video a 2x stereo Soudíš podle barvy konektorů? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. červenec 2023 Odesláno 9. červenec 2023 (upraveno) Jistě že ano. Navic není v popisu že je to RGB či YPBPR Bude to Kompozit video vstup a výstup, + Audio vstup a výstup Upraveno 9. červenec 2023 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
MJSytic Odesláno 9. červenec 2023 Odesláno 9. červenec 2023 V popisu není nic. Ale podle barev kabelů a počtu bych to tipoval na UNI kabel. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. červenec 2023 Odesláno 9. červenec 2023 (upraveno) Jak pišu, vstup a výstup, nic víc. Barvy jsou u těchto kabelů důležitý, každa znamena něco jineho. Jako jde to i přepinovat to je pravda, kabliky si označit barevnou páskou atd, ale proč když mi tu leží nevyužitý kabel kterej nepotřebuju. Tady to maš i s popiskama Upraveno 9. červenec 2023 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
MJSytic Odesláno 9. červenec 2023 Odesláno 9. červenec 2023 Jasně, když kabel máš, tak není co řešit. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. červenec 2023 Odesláno 9. červenec 2023 Jo, takže kabel připraven na zítra k odeslání, pokud to nebude fungovat tak pak jedině Scart -- >>> HDMI Citovat
sitler Odesláno 9. červenec 2023 Odesláno 9. červenec 2023 Scart-hdmi uz ale musi byt aktivni redukce s elektronikou. A ne vzdy idealne funguje. Uz to musi prevadet analog na digital a je to obecne daleko problematictejsi varianta. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Fishman Odesláno 10. červenec 2023 Odesláno 10. červenec 2023 V 8. 7. 2023 at 23:24, PaKr napsal: Rodiče mě požádali, jestli bych mohl ( konečně) propojit jejich smartku Philips se stále funkčním kombi přehrávačem ( DVD i VHS) Přehrávač má SCART, cinch konektory a koax, nemá HDMI. TV nemá SCART a žlutý cinch konektor Napadlo mě použít anténní slučovač, ale nevím jestli by to vzalo digitální a analogový signál ( pozemní a video) dohromady ( a jestli bych to naladil v televizi) Pak jsem ještě viděl převodník ze SCART na HDMI, ale to se mi nechce kupovat, pokud nevím, že to bude fungovat. Ještě fotky, co kde je. U televize je to trochu horší, protože jsem s ní nechtěl moc manipulovat, ale snad bude vidět vše potřebné. Tak doufám, že někdo víte o nějakém super řešení ( a že se podělíte ) Tv má žlutý konektor, akorát není vidět. Je to ten zelený se zdvojenou funkcí. Přenáší kompozitní obraz cvbs - žlutý, a zelený signál z komponentní videa. Jinde bývá tento konektor označen žlutozeleně. Takže, nejjednodušší zapojení je cinch kabelem ( žlutý,bílý,červený} Mám tak zapojený starý DVD rekordér Pioneer a tv Samsung. Možná to ale bude chtít si pohrát v menu nastaveni obrazu. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. červenec 2023 Odesláno 10. červenec 2023 (upraveno) Ty jo, to jsou mi novinky, ja to vubec nevim, ja skončil u žluteho kompozitního konektoru. No ale nevadí, už má na cestě komponent kabel, kde bude už i tak degradovaný obraz o něco kvalitnější. Upraveno 10. červenec 2023 uživatelem Radek Hurvajz PaKr a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. červenec 2023 Odesláno 17. červenec 2023 @PaKrTak jak, Funguje to? Citovat
PaKr Odesláno 17. červenec 2023 Autor Odesláno 17. červenec 2023 @Radek Hurvajz bohužel to vypadá, že ne zkoušel jsem oba scarty, na tv různé kombinace ( i všech pět konektorů), ale tv pokaždé psala, že nemá signál Každopádně jsem přehrávač vzal ke kamarádovi, ať to vyčistí a pak to u něj vyzkoušíme na co to bude hrát . Už si nepamatuju, jestli se na tom přehrávači nenastavoval výstup. Myslím si, že ne, ale za ty roky už fakt nevím. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. červenec 2023 Odesláno 17. červenec 2023 Zvláštní, i kdyby obraz nebyl tak zvuk jit musí. Kontroloval jsem zapojení a je to opravdu výstup ze Scartu do Cinch. Takže jedině nastavení v menu přehrávače. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.