Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Propojení TV s DVD/ VHS přehrávačem

Recommended Posts

Odesláno

Rodiče mě požádali, jestli bych mohl ( konečně) propojit jejich smartku Philips se stále funkčním kombi přehrávačem ( DVD i VHS)

Přehrávač má SCART, cinch konektory a koax, nemá HDMI.

TV nemá SCART a žlutý cinch konektor :myslim

Napadlo mě použít anténní slučovač, ale nevím jestli by to vzalo digitální a analogový signál ( pozemní a video) dohromady ( a jestli bych to naladil v televizi) 

Pak jsem ještě viděl převodník ze SCART na HDMI, ale to se mi nechce kupovat, pokud nevím, že to bude fungovat.

Ještě fotky, co kde je. U televize je to trochu horší, protože jsem s ní nechtěl moc manipulovat, ale snad bude vidět vše potřebné.

Tak doufám, že někdo víte o nějakém super řešení ( a že se podělíte :D )

IMG_20230708_201805.jpg

IMG_20230708_202059.jpg

Odesláno (upraveno)

Ty RGB cinche + stereo L+R by měli jít zapojit přímo ze scart kabelem SCART to YPBPR, akorát to už dneska nejde moc koupit. Kouknu zítra jestli se mi tu nějakej neválí

https://www.chinawholesalegift.com/cs/6871/104209423.htm

Ale asi bych vyzkoušel redukci Scart - HDMI, v obchodě se domluvit na zapujčení oproti platbě, a nebo ji koupit na webu a případně ji pak vrátit ve 14denní lhůtě.

obrazek.png

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Díky :mrk měl by to být vstup, protože je to i v seznamu vstupů. ( Maximálně to bude někde jinde, ale jinde jsem to zatím nehledal/ neviděl):)

Odesláno
před 3 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Tak ten není určitě RGB, to je 2x kompozitní video a 2x stereo

Soudíš podle barvy konektorů?

Odesláno (upraveno)

Jak pišu, vstup a výstup, nic víc. Barvy jsou u těchto kabelů důležitý, každa znamena něco jineho. Jako jde to i přepinovat to je pravda, kabliky si označit barevnou páskou atd, ale proč když mi tu leží nevyužitý kabel kterej nepotřebuju.
Tady to maš i s popiskama

obrazek.png

Odesláno
V 8. 7. 2023 at 23:24, PaKr napsal:

Rodiče mě požádali, jestli bych mohl ( konečně) propojit jejich smartku Philips se stále funkčním kombi přehrávačem ( DVD i VHS)

Přehrávač má SCART, cinch konektory a koax, nemá HDMI.

TV nemá SCART a žlutý cinch konektor :myslim

Napadlo mě použít anténní slučovač, ale nevím jestli by to vzalo digitální a analogový signál ( pozemní a video) dohromady ( a jestli bych to naladil v televizi) 

Pak jsem ještě viděl převodník ze SCART na HDMI, ale to se mi nechce kupovat, pokud nevím, že to bude fungovat.

Ještě fotky, co kde je. U televize je to trochu horší, protože jsem s ní nechtěl moc manipulovat, ale snad bude vidět vše potřebné.

Tak doufám, že někdo víte o nějakém super řešení ( a že se podělíte :D )

IMG_20230708_201805.jpg

IMG_20230708_202059.jpg

Tv má žlutý konektor, akorát není vidět. Je to ten zelený se zdvojenou funkcí.

Přenáší kompozitní obraz cvbs - žlutý, a zelený signál z komponentní videa.

Jinde bývá tento konektor označen žlutozeleně.

Takže, nejjednodušší zapojení je cinch kabelem ( žlutý,bílý,červený}

Mám tak zapojený starý DVD rekordér Pioneer a tv Samsung.

Možná to ale bude chtít si pohrát v menu nastaveni obrazu.

Odesláno (upraveno)

Ty jo, to jsou mi novinky, ja to vubec nevim, ja skončil u žluteho kompozitního konektoru.

No ale nevadí, už má na cestě komponent kabel, kde bude už i tak degradovaný obraz o něco kvalitnější.

Odesláno

@Radek Hurvajz bohužel to vypadá, že ne :( zkoušel jsem oba scarty, na tv různé kombinace ( i všech pět konektorů), ale tv pokaždé psala, že nemá signál :myslim

Každopádně jsem přehrávač vzal ke kamarádovi, ať to vyčistí a pak to u něj vyzkoušíme na co to bude hrát .

Už si nepamatuju, jestli se na tom přehrávači nenastavoval výstup. Myslím si, že ne, ale za ty roky už fakt nevím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...