MJSytic Odesláno 17. březen 2023 Odesláno 17. březen 2023 Ahoj, moc jsem tomu sice nedal, ale nějak nemám sílu na metodu pokus omyl. Mohl by mi prosím někdo poradit, jak nastavit kameru/router tak, abych se na ní dostal odkudkoli, ne jen z aplikace výrobce, případně ne jen ze stejné sítě? Jedná se o TP-Link Tapo c310. Přes app v tel. vše funguje OK, když jsem na stejné wifi, dostanu se na ní např. přes RTSP i z PC. Jakmile jsem ale s PC na jiné síti, tak už se na ní nedobouchám. Prošel jsem nějaké návody a zřejmě je potřeba povolit něco na routeru, ke kterému je připojená, aby jí zviditelnil směrem ven. Ale moc netuším co přesně, a jak přesně Citovat
MotoMoto Odesláno 17. březen 2023 Odesláno 17. březen 2023 Hlavně je potřeba mít pevnou tak zvanou veřejnou IP adresu. Jinak to bez cloudu od výrobce nejde. Péťa a Agrafik ohodnotil 2 Citovat
Akoc Odesláno 17. březen 2023 Odesláno 17. březen 2023 Ja mám na chalupe Tapo C320WS. Je ethernetovým káblom prepojená s vonkajším routrom TP-Link CPE210. Kamera má IP adresu automaticky pridelenú routrom v tvare 192.168.0.xxx. Na kameru sa napájam len cez apkku TP-Link Tapo a to z hociktorého miesta na svete, ak je tam dostupné wifi. Citovat
Péťa Odesláno 17. březen 2023 Odesláno 17. březen 2023 @Akoc Ale to už využíváš cloud výrobce, což @MJSytic vyloučil. Jak píše @MotoMoto, jediná ( a snadná) možnost je veřejná IP adresa. V routeru pak nastavit přesměrování portu (hledat: port forwarding, buď v sekci NAT nebo firewall). MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 17. březen 2023 Autor Odesláno 17. březen 2023 OK. Myslel jsem, že by to šlo nějak obejít. Našel jsem nějaký návod, kde se mluví o povolení portu 554, aby se dal využívat ten RTSP protokol i zvnějšku Ale ono ve finále bude možná i tohle problém, protože to bude připojené na wifi, kde se k administraci zřejmě nedostanu Ke kameře samozřejmě cloud je, ale ne zdarma. V základu se jde připojovat jen app. Kdyby byla možnost nějakého cloudového free řešení, tak bych šel klidně i touto cestou. Stačilo by i jen to online připojení odkudkoli, bez ukládání Ukládaní stačí ve smyčce na vnitřní SD kartu Citovat
Akoc Odesláno 17. březen 2023 Odesláno 17. březen 2023 @Péťa Cloud nevyužívam. Záznamy kamery sa ukladajú len na SD kartu. Teraz som pochopil, že @MJSytic sa cez appku dokáže pripojiť na kameru hocikde, ale sa potrebuje online pripájať cez PC mimo domu, príp. aj nahrávať záznamy mimo cloudu a SD karty. Toto by cez vytvorenie konta kamery (v pokročilých nastaveniach v appke) nefungovalo? Citovat
MJSytic Odesláno 17. březen 2023 Autor Odesláno 17. březen 2023 Chyba v tom videonávodu je hned na začátku. Nejsem na "same network". V jedné síti mi to samozřejmě funguje bez problémů. Já bych se chtěl právě na tu kameru dobouchat zvenčí i z jiného zařízení, než je MT s apkou Citovat
sitler Odesláno 17. březen 2023 Odesláno 17. březen 2023 Bohuzel, aby ses dostal do sve site zvenku, tak bez verejne a idealne i staticke IP adresy to nepujde. A taky to nepujde bez pristupu do nastaveni routeru. Obejit to bohuzel nijak nejde (krom cloudu), protoze to je dany technologicky. Co mas za pripojeni k internetu? Ono se taky muze stat, ze na wan rozhrani tveho routeru vubec nemusis mit adresu z verejnych rozsahu, ale klidne nejakou privatku a cely to muze byt jeste za dalsima zarizenima providera... a to je pak dost problem protunelovat. Citovat
Akoc Odesláno 17. březen 2023 Odesláno 17. březen 2023 @MJSytic Problém je, že sa nemáš prístup na nastavenie routra. Nebude to fungovať tak, že v nastavení routra sa pre pripojenú kameru nastaví protokol TCP a otvorí port 554? A potom sa napr. do VLC Media Player zadá sieťová rtsp adresa podľa vytvoreného konta v appke kamery. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 17. březen 2023 Odesláno 17. březen 2023 Co VPN v routeru? Připojuji se tak na domácí síť odevšud, primárně to mám na sledování 3d tiskárny, ale funguje i termostat atd. Jen já to tedy nenastavoval Citovat
MotoMoto Odesláno 17. březen 2023 Odesláno 17. březen 2023 před 3 hodinami, Akoc napsal: Cloud nevyužívam. Záznamy kamery sa ukladajú len na SD kartu. A jak myslíš že funguje ten přístup přes Apku výrobce? Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 17. březen 2023 Odesláno 17. březen 2023 před 2 hodinami, sitler napsal: tak bez verejne a idealne i staticke IP adresy to nepujde Nikdy mě nenapadlo, že by ISP dynamicky přiděloval koncovému zákazníkovi IP v4 adresy z veřejného rozsahu. Technicky to lze, ale proč by to dělal? Ještě jsem se s tím nesetkal. Ale to jsem v tomto tématu Citovat
sitler Odesláno 17. březen 2023 Odesláno 17. březen 2023 @Péťa jsme ot, ale dělalo to třeba O2 u ADSL a pak i i VDSL. A nejen oni. Naopak statická adresa byla dost často příplatková. @VojtouNerCZ na VPN potřebuješ zase veřejnou IP adresu a cestu do nastavení routeru. MotoMoto a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 17. březen 2023 Odesláno 17. březen 2023 @sitler Vlastně ano, máš pravdu, O2 to dělalo. To jsem už zapomněl Citovat
MotoMoto Odesláno 19. březen 2023 Odesláno 19. březen 2023 jenže brzy jim došlo, že jich mají málo a přestali s tím. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. červenec 2024 Odesláno 13. červenec 2024 Chlapci jaký mají obraz ty kamery v noci a jak hlasitá je ta siréna co v tom je diky Citovat
Péťa Odesláno 13. červenec 2024 Odesláno 13. červenec 2024 Obraz mají podle toho, jakou kameru si koupíš. A siréna? Takovou kameru jsem ještě v ruce neměl. MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 13. červenec 2024 Odesláno 13. červenec 2024 asi mysli to bezpecnostni kecani co namluvi do programu nebo tam jsou nejake prednastavene zvuky obecne tusim ze kolem 80-90 decibelu ?? ale budou to zvuky z reproduktoru Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. červenec 2024 Odesláno 13. červenec 2024 myslím to tapo…. potrebuju něco na pudu až tam přijde kuna vecer aby to začalo ječet …. začíná trhat fólii a chci se ji zbavit .., Citovat
Péťa Odesláno 13. červenec 2024 Odesláno 13. červenec 2024 (upraveno) No jo, to by snad mělo fungovat. Tahle https://www.alza.cz/tp-link-tapo-c320ws-outdoor-home-security-wi-fi-camera-d7269261.htm je v akci za 983,- Kč Upraveno 13. červenec 2024 uživatelem Péťa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.