Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, moc jsem tomu sice nedal, ale nějak nemám sílu na metodu pokus omyl. Mohl by mi prosím někdo poradit, jak nastavit kameru/router tak, abych se na ní dostal odkudkoli, ne jen z aplikace výrobce, případně ne jen ze stejné sítě?
Jedná se o TP-Link Tapo c310. Přes app v tel. vše funguje OK, když jsem na stejné wifi, dostanu se na ní např. přes RTSP i z PC. Jakmile jsem ale s PC na jiné síti, tak už se na ní nedobouchám.
Prošel jsem nějaké návody a zřejmě je potřeba povolit něco na routeru, ke kterému je připojená, aby jí zviditelnil směrem ven. Ale moc netuším co přesně, a jak přesně :grr 

Odesláno

Ja mám na chalupe Tapo C320WS. Je ethernetovým káblom prepojená s vonkajším routrom TP-Link CPE210. Kamera má IP adresu automaticky pridelenú routrom v tvare 192.168.0.xxx. Na kameru sa napájam len cez apkku TP-Link Tapo a to z hociktorého miesta na svete, ak je tam dostupné wifi.

Odesláno

OK. Myslel jsem, že by to šlo nějak obejít. Našel jsem nějaký návod, kde se mluví o povolení portu 554, aby se dal využívat ten RTSP protokol i zvnějšku :myslim Ale ono ve finále bude možná i tohle problém, protože to bude připojené na wifi, kde se k administraci zřejmě nedostanu :( Ke kameře samozřejmě cloud je, ale ne zdarma. V základu se jde připojovat jen app. Kdyby byla možnost nějakého cloudového free řešení, tak bych šel klidně i touto cestou. Stačilo by i jen to online připojení odkudkoli, bez ukládání :myslim Ukládaní stačí ve smyčce na vnitřní SD kartu :nevim

Odesláno

@Péťa Cloud nevyužívam. Záznamy kamery sa ukladajú len na SD kartu. Teraz som pochopil, že @MJSytic sa cez appku dokáže pripojiť na kameru hocikde, ale sa potrebuje online pripájať cez PC mimo domu, príp. aj nahrávať záznamy mimo cloudu a SD karty. Toto by cez vytvorenie konta kamery (v pokročilých nastaveniach v appke) nefungovalo?

Odesláno

Chyba v tom videonávodu je hned na začátku. Nejsem na "same network". V jedné síti mi to samozřejmě funguje bez problémů. Já bych se chtěl právě na tu kameru dobouchat zvenčí i z jiného zařízení, než je MT s apkou :myslim 

Odesláno

Bohuzel, aby ses dostal do sve site zvenku, tak bez verejne a idealne i staticke IP adresy to nepujde. A taky to nepujde bez pristupu do nastaveni routeru. Obejit to bohuzel nijak nejde (krom cloudu), protoze to je dany technologicky.

Co mas za pripojeni k internetu? Ono se taky muze stat, ze na wan rozhrani tveho routeru vubec nemusis mit adresu z verejnych rozsahu, ale klidne nejakou privatku a cely to muze byt jeste za dalsima zarizenima providera... a to je pak dost problem protunelovat.

Odesláno

@MJSytic Problém je, že sa nemáš prístup na nastavenie routra. Nebude to fungovať tak, že v nastavení routra sa pre pripojenú kameru nastaví protokol TCP a otvorí port 554? A potom sa napr. do VLC Media Player zadá sieťová rtsp adresa podľa vytvoreného konta v appke kamery.

Odesláno
před 3 hodinami, Akoc napsal:

Cloud nevyužívam. Záznamy kamery sa ukladajú len na SD kartu.

A jak myslíš že funguje ten přístup přes Apku výrobce?

Odesláno
před 2 hodinami, sitler napsal:

tak bez verejne a idealne i staticke IP adresy to nepujde

Nikdy mě nenapadlo, že by ISP dynamicky přiděloval koncovému zákazníkovi IP v4 adresy z veřejného rozsahu. Technicky to lze, ale proč by to dělal? Ještě jsem se s tím nesetkal. Ale to jsem v tomto tématu :xvul

• O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...