Steiner Odesláno 1. březen 2023 Odesláno 1. březen 2023 Ahoj pánové a dámy :-), sorry za "pitomý" dotaz, prosím, nemůžu na to přijít nebo to prostě nejde...? Co dělám špatně...? Mám bezklíček. Když je auto komplet uzamčeno a já potřebuji jít do kufru, lze otevřít jen kufr? Samotný kufr 5.té dveře bez otevření celého auta a odklopení zrcátek? Pokud to jde, jak potom uzamčít zpět jen samotný kufr? Předpokládám že stiskem uzamčení zámku na ovladači. Děkuji za radu a nakopnutí Všem fajn den přeje Jiří Citovat
ozzy56 Odesláno 1. březen 2023 Odesláno 1. březen 2023 auto komplet zamčeno--zkus s klíčem v kapse zmáčknout tlačítko na 5 dveřích a měly by se otevřít jen tyto dveře, pak je zaklapneš a dveře se zamknou samy, když odejdeš pár metrů od auta pavelu96 a mmartinkovic ohodnotil 2 Citovat
Velickin Odesláno 1. březen 2023 Odesláno 1. březen 2023 (upraveno) Ahoj, já mám taky "bezklíček" a jde mi to v pohodě. Jsou dva způsoby: 1. S dálk ovladačem v kapse prostě vezmu za kufr v místě spínače (nad RZ) a otevřu kufr, čímž se ale neodemkne zbytek auta. Po zavření kufru zůstane opět celé auto zamčené. 2. Na dálk ovladači přidržím prostřední tlačítko (mám tam tři) se symbolem otevření kufru, ten pouze odskočí a zbytek otevření vykonám ručně. "Bezklíček" ale ještě nutně neznamená keyless otevírání! Což je pro to co potřebuješ nutné mít ve výbavě. To z tvého dotazu není zcela patrné. Máš tedy bezklíčové i odemykání dveří, nebo jen startování? Upraveno 1. březen 2023 uživatelem Velickin pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Steiner Odesláno 1. březen 2023 Autor Odesláno 1. březen 2023 Pánové, ahoj, děkuji. Zkusím jak píšete, díky Ano, mám bezklíček komplet, včetně odemykání dveří, máme to stejně, nemyslel jsem nic jiného. Když podržím prostřední tlačítko se symbolem auta s otevřeným kufrem, otevře se celé auto včetně odklopení zrcátek... Kufr samozřejmě odskočí a není zaklapnutý. Co dělám špatně? Držím moc dlouho nebo naopak krátce toto tlačítko? Mám samozřejmě 3x tlačítka - zámek, otevřený zámek a prostřední symbol auta s otevřeným kufrem. Nicméně zkusím vše v klidu přesně jak píšete, to tlačítko se symbolem kufru tam je..., proto mě to k němu i vedlo..., ale zatím bez úspěchu... Zkusím to hlavně mechanicky rukou na tlačítko otevření kufru s klíčkem v kapse jak píšete. Díky za pomoc. Jiří Citovat
Velickin Odesláno 1. březen 2023 Odesláno 1. březen 2023 To tlačítko kufru myslím stačí krátce....prostě to chce vyzkoušet varianty Citovat
RichVa Odesláno 1. březen 2023 Odesláno 1. březen 2023 @Steiner Musíš mít nastaveno selektivní odemykání, což je ve výchozím nastavení vypnuté Celý návod nalezneš na https://public.servicebox.peugeot.com/APddb/ , zde posílám jen snímek "zajímavé" části (v návodu sekce "vstupy do vozidla" - "dálkový ovladač a klíč") pavelu96, Péťa a OK406 ohodnotil 3 Citovat
Steiner Odesláno 2. březen 2023 Autor Odesláno 2. březen 2023 Pánové, ahoj, zatím díky za všechny info. Otázka - takže vy z vás, co otevíráte samotný kufr selektivně, máte nastaveno v SW "selektivní odemykání" auta, prosím? Nebo to prostřední tlačítko ovladače se symbolem "auta s otevřeným kufrem" nebo manuální otevření rukou stiskem ovladače kufru na RZ při přistoupení odzadu s ovladačem v kapse funguje vždy bez ohledu na nastavení přístupu do vozidla v SW? Pokud správně chápu manuál, který studuji trvale , tak pokud jednou nastavím "selektivní odemykání" v SW, budou se selektivně odemykat dveře řidiče na jedno zmáčknutí ovladače, kufr atp. Je to tak? Chápu to správně? Sorry za pitomé dotazy, ale je to takové trochu neprůhledné... Díky a mějte se. Jiří Citovat
mmartinkovic Odesláno 3. březen 2023 Odesláno 3. březen 2023 A čo vlastne chces? Ja som kluc ani nevyberal z vrecka, proste som prisiel k autu, otvoril 5 dvere za madlo na dverach, po otvoreni sa otvorilo, a po zavreti sa zamklo a bolo. Nic som nenastavoval, ani nemenil v nastaveni, tam je tusim len odomykanie bud soferove dvere, alebo cele auto. Citovat
Velickin Odesláno 3. březen 2023 Odesláno 3. březen 2023 Taky jsem nic nenastavoval a vše šlo rovnou tak, jak píše mmartinkovic... Citovat
Ajap Odesláno 4. březen 2023 Odesláno 4. březen 2023 Na selektivní otevírání bacha. U mojeho auta (3008SUV) se při zapnutém samostatném odemykání kufru skutečně odemkne pouze kufr. Ale asi 1,5 roku jsem žil v omylu, že po zavření se kufr znovu i zamkne (auto zůstává zamčené, zrcátka sklopená, kufr po dovření dotáhnou motorky a cvakne). No, není tomu tak. Musí se vyndat klíč z kapsy a zamknout ručně. A protože vstup je bezklíčový, tak jediná možnost, jak zjistit, zda je kufr zamčený, je odnést klíč někam dál od auta a pak jít zkusit, jestli je zamčeno. Podobně jsem na to i přišel - šel jsem do auta, ale zapomněl jsem klíč - a kufr se mně otevřel, protože jsem v něm někdy předtím byl a otevíral/zavíral jen kufr. RichVa a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Steiner Odesláno 6. březen 2023 Autor Odesláno 6. březen 2023 (upraveno) Pánové dobré ráno, po víkendu uvedu pár skutečností a není to tak jednoduché a jednoznačné, jak píše kolega Ajap : 1. v SW na dotykovém panelu mám nastaveno "selektivní odemykání kufru", je ON 2. jdu ke kufru, klíček v kapse/ruce a tlačítko kufru nefunguje... Nikdy! Kufr u mého auta nejde manuálně otevřít rukou stiskem tlačítka otevírání kufru! 3. funguje prostřední tlačítko se symbolem "auto s otevřeným kufrem". ALE - je tam nějaká prodleva... Odemknout selektivně kufr lze jedině v kratší době po uzamčení celého auta - jestliže celé auto uzamču dotykem na klice předních dvěří nebo ovladačem a potom v nějaké kratší době jdu ke kufru a stisknu prostřední tlačítko, celé auto zabliká a otevře se jen kufr, kufr je odskočený. POZOR ALE - jestliže přijdu po delší době, třeba druhý den ráno a udělám celou proceduru úplně stejně, přijdu odzadu do detekční zony a stisknu prostřední tlačítko ovladače, auto zabliká všude a otevře se celé! Proč? - Musí tam být tedy nějaká časová prodleva a po delší době se otevře zase celé auto a prostřední tlačítko se symbolem otevřeného kufru se chová úplně stejně jako tlačítko ovladače se symbolem otevřeného zámku otevření celého vozu 4. ANO, jak píše Ajap - podle mě se auto kufr automaticky nezavře... Pokud selektivně otevřu kufr prostředním tlačítkem ovladače, otevřu a zabouchnu kufr zpět, kufr není uzamčený! Musím znova stisknout symbol zámku, auto lehce cvakne, a je zamčený i kufr. Jinak je otevřený. OTAZKA tedy: 1. proč mi nefunguje manuální tlačítko otevření kufru po stisku rukou? 2. proč selektivní odemykání kufru ovladačem funguje jen po určité době od odstavení auta po jízdě/uzamčení celého vozu? Ještě INFO - nefunguje mi ani to malé tlačítko vpravo nad RZ na uzamčení celého auta - viz výše nákres z manuálu, toto tlačítko mi nefunguje. Je pro mě naprosto logické, proč tam je - vyndám věci z kufru, zabouchnu a jedním stiskem tlačítka s klíčkem v kapse zamču auto. Bohužel ale takto se můj vůz opět nechová... Nebojte, nejsem takový idiot :-), mám manuál prostudovaný několikrát a proto se tady vás zkušenějších právě ptám, proč se mé vozítko chová odlišně od manuálu. Děkuji za rady, co dělám špatně Mějte se. Jiří Upraveno 6. březen 2023 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
Steiner Odesláno 6. březen 2023 Autor Odesláno 6. březen 2023 Ještě myšlenka , prosím - to, že nefungují obě manuální tlačítka na kufru na stisk (otevření kufru/uzamčení celého vozu) nevypadá na náhodu... Vypadá to, jak kdyby obě byly cíleně vyřazeny pro přístup do auta od kufru... Působí to na mě tak, jako kdyby bylo někde v SW vozu zablokován přístup a ovládání kufru manuálně od zadu... Citovat
jarokare Odesláno 6. březen 2023 Odesláno 6. březen 2023 Nebo máš problém se snímáním klíčku v zadní části vozu , zkontroloval bych anténu pod nárazníkem a její napájení Hoffmann ohodnotil 1 Citovat
Steiner Odesláno 6. březen 2023 Autor Odesláno 6. březen 2023 (upraveno) Hmmm, to zní celkem reálně a pravděpodobně... Může být, že není keyless ovladač identifikován v zadní části vozu...., proto jsou zablokované obě tlačítka kufru, kufr nejde nejen otevřít ovladačem kufru, ale ani vozidlo uzamčít tím menším tlačítkem vpravo nahoře nad RZ... Upřímně, zní to dost reálně... Nebyla by větší rada, jak na to, kde to je, jak se dostat k anténě atp., nebo fotka? Chodí se tam od shora z kufru nebo od spodu zpod auta? Musí dolů nárazník...? Pokud ano, tak to nevím jestli u tohoto kusu zvládnu... Víte, dá se s tím žít , ale přístup do vozu od kufru je dobrá věc, tam chodím nejvíce a je škoda otevírat celé auto a odklápět zrcátka atp. Třeba "šetříte" dlouhodobě centrály, otevírání všech dveří a hlavně vyklápění zrcátek..., které určitě nebude "věčné"... Děkuji. Jiří Upraveno 6. březen 2023 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
Velickin Odesláno 6. březen 2023 Odesláno 6. březen 2023 Btw, píšou Ti opakovaně správci fóra, abys necitoval těsně předchozí příspěvek na nějž reaguješ.. Tzn piš své příspěvky do okna pod diskuzí.. Jinak přeju ať se Ti to zdárně vyřeší. Taky nemám rád, když to, co má, nefunguje. pavelu96 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
marsum Odesláno 7. březen 2023 Odesláno 7. březen 2023 (upraveno) Narazil jsem na stejný problém s prostředním (kufrovým) tlačítkem DO. Selektivní odemčení 5.dveří funguje jen pár minut po kompletním zamčení auta. Po delší době od zamčení se mi pokaždé už otevře celé auto + odklopí zrcátka. Servis si s tím zatím neporadil. Vidím to na chybu v software. Upraveno 7. březen 2023 uživatelem marsum Citovat
Steiner Odesláno 8. březen 2023 Autor Odesláno 8. březen 2023 Ahojte, dobré ráno :-), takže můj 308 II SW (dovoz Německo) : 1. selektivní odemčení 5. dveří - selektivní odemčení kufru funguje, ale jen pár minut po uzamčení celého auta. Po malinko delší době (více jak 1/4? nebo 1/2 hod?, včera jsem to zkusil asi po 3/4 hod)) se již otevře celé auto včetně odklopení zrcátek... Tlačítko selektivního otevření kufru se potom chová identicky jako "otevřený zámek" DO odemčení celého vozu... Proč? 2. otevřu selektivně DO kufr, zabouchnu kufr zpět, ale kufr se zpět sám neuzamkne! Kufr zůstává neuzamčen. Uzamčení proběhne jedině po zmáčknutí zámku uzavření na DO. 3. je uzamčeno komplet celé auto, přistoupím odzadu, klíček v kapse/v ruce, mačkám tlačítko otevření 5. dveří a nic... Kufr nejde otevřít. 4. zkusil jsem pro jistotu to samé s druhým ovladačem - stejný výsledek, kufr se neotevře..., tudíž klíčkem to není 5. je komplet odemčeno celé auto, zrcátka odklopené, vyndám věci ze zavazadelníku, zabouchnu kufr, zmáčku pravé tlačítko nahoře uzamčení celého vozu a nic... Auto se neuzamče, tlačítko nefunkční... Takže to vypadá, že mě auto nebere v potaz při přístupu odzadu do detekční zóny... Proto nefungují oba manuální ovladače/spínače na 5. dveří nad RZ. Proč? Boky auta kliky a DO fungují normálně. Otázka, prosím - může být teoreticky v SW zablokován přístup do vozu v detekční zóně odzadu??? Upřímně se mi to moc nezdá, není to pravděpodobně a moc to nedává logiku, proč by to někdo dělal.... Pokud je to nesmysl, potom kde najdu a jak se dostanu k elektronice, která snímá přístup k vozu odzadu? Má to pojistku? Pokud ano, tak kde ji najdu, jaké má číslo nebo nemáte někdo schéma napájení elektroniky identifikace přístupu do vozidla keyless? Děkuji všem za pomoc a radu Jirka Citovat
Velickin Odesláno 8. březen 2023 Odesláno 8. březen 2023 Hmmm... tak to já ani nevím, jestli mám na 5. dveřích dvě tlačítka/spínače.. musím to okouknout. Zatím jsem automaticky sahal jenom nad střed RZ. Citovat
jarokare Odesláno 8. březen 2023 Odesláno 8. březen 2023 O čtyři příspěvky výše o tom píšu , sundat nárazník a zkontrolovat anténu a svazek ... OK406, ChouLu a Hoffmann ohodnotil 3 Citovat
Hoffmann Odesláno 14. červenec 2023 Odesláno 14. červenec 2023 Zdravím všechny, Předpokládám, že mám také problém s detekcí klíče u pátých dveří auta. Jiná cesta než sundání nárazníku není? Co tam mám hledat a pokud najdu co stím je někde třeba návod jak vše sundat a co dělat dál? Za všechny rady budu vděčný. Hezký den všem Vláďa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.