tardyfe Odesláno 12. prosinec 2022 Odesláno 12. prosinec 2022 Chci se zeptat, uvažuji o koupi 2008 r.v 2019 najeto 29tis v automatu 6rychlosti.jake mate zkušenosti?známý tvrdí, že už u těchto r.v. jsou ty automaty a zpřevodování vymakaný.Me ale prijde,ze v bazarech jsou ty automaty vsude zda se toho lidi nezbavuji, ze je to na hov...... Díky Citovat
Vena garážmistr Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 No v bazarech je plno automatů protože nových aut s automatem se dnes prodává víc než s manuálem. Takže logicky když se prodávají ve velkým v nových tak jich musí být k mání hodně i jako jetých. A v těchto " mladých " autech 6°automat je AISIN a ty špatný nejsou sice potřebují specifičtejší zacházení v rámci servisu ale jako spotřebitele tě to trápit nemusí. Citovat
MJSytic Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 Lidi se toho zbavují hlavně kvůli motoru Ten automat tam je v pohodě, a pokud ho necháš dělat svou práci a nebudeš mu pořád hrabat do řazení, budeš spokojený. Jak píše Vena, stačí mu jednou za 60tkm vyměnit olej a přežije celé auto Motor 100% pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 měl jsem P 2008 z roku výroby 2019 od novoty, najel jsem s ní jen 12 tisíc KM, pokud se budeme bavit jen o automatu, tak mi osobně nevyhovoval a to proto, že tzv. ,plachtil'--vyřadil do neutrálu převážně při jízdě z kopce i když jsem měl zařazen manuální režim , podle výrobce je to jeho vlastnost, nee porucha, tak jsem auto po jednom roce prodal..., doporučuju před koupí automat vyzkoušet, protože při jízdě z kopce chci, aby auto brzdilo motorem, nee abych stál furt na brzdě Medvěd ohodnotil 1 Citovat
P607Olda Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 Prý se to dá ovlivnit jak rychle pustíš plyn. (Já tuto možnost nemám.) Citovat
ozzy56 Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 zkoušel jsem všechno možné, automat furt plachtil, jinak jsem byl s automatem velice spokojen , nejvíc mě štvalo, jak píšu, že automat nedržel zvolenou rychlost ani v ,,manuálním režimu '' a jak píše kolega v tomto linku (motor 100%) , tak po zjištění problému s rozv. řemenem u motorů 1.2 PT šlo auto okamžitě z domu, ač jsem byl jinak i s motorem opravdu spokojený--motor má sílu (110k), není hlučný, spotřeba super (5.5 litru), škoda no, nechci být testovacím jezdcem za svoje Citovat
Akoc Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 @ozzy56 Neboli v 2008-kách z r. 2019 už stabilnejšie remene? Citovat
ozzy56 Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 byly, ale důvěra v auto už nebyla ... Citovat
tardyfe Odesláno 13. prosinec 2022 Autor Odesláno 13. prosinec 2022 Jasně chápu, jsem doteď na manualu a teda aby mi z kopce hodilo auto neutral to bych nechtěla, brzdim taky motorem Četla jsem to o tom řemenu,ale trochu jsem to nepochopila Citovat
tardyfe Odesláno 13. prosinec 2022 Autor Odesláno 13. prosinec 2022 před 8 hodinami, MJSytic napsal: Lidi se toho zbavují hlavně kvůli motoru Ten automat tam je v pohodě, a pokud ho necháš dělat svou práci a nebudeš mu pořád hrabat do řazení, budeš spokojený. Jak píše Vena, stačí mu jednou za 60tkm vyměnit olej a přežije celé auto Motor 100% Co je s motorem?hele jsem sama ženská a nějak nepotrebuju aby se mi to sypalo a teda s motorem je to naprd Citovat
tardyfe Odesláno 13. prosinec 2022 Autor Odesláno 13. prosinec 2022 před 1 hodinou, ozzy56 napsal: zkoušel jsem všechno možné, automat furt plachtil, jinak jsem byl s automatem velice spokojen , nejvíc mě štvalo, jak píšu, že automat nedržel zvolenou rychlost ani v ,,manuálním režimu '' a jak píše kolega v tomto linku (motor 100%) , tak po zjištění problému s rozv. řemenem u motorů 1.2 PT šlo auto okamžitě z domu, ač jsem byl jinak i s motorem opravdu spokojený--motor má sílu (110k), není hlučný, spotřeba super (5.5 litru), škoda no, nechci být testovacím jezdcem za svoje Hmm přesně 1,2PT to auto je, takže tvrdíš, ze raději ne, ty ses toho zbavil Citovat
ozzy56 Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 mluvím za sebe, já ten motor nikdy více--řešit rozvody u nového auta nechci, nechci strávit důchod v autorizáku, nové auto má jezdit cca 100 tisíc KM bez zásadních poruch Medvěd a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
Akoc Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 Aby sme zase @tardyfe od kúpy úplne neodradili. Pýtal sa síce na prevodovku, ale už mu musí v hlave vŕtať problém s rozvodovým remeňom. A to asi ešte na tomto fóre neprečítal rozsiahle vlákno "Motor 1,2 - rozvodový řemen", ktorého veľká časť je, dá sa povedať, panika z drolenia sa remeňa, ktorá ústi až do havárií pre znefunkčnenie bŕzd. Puretechy s remeňmi sú doteraz namontované do miliónov aut koncernu Stelantis a montujú sa stále. Puretechy patria medzi priamovstrekové motory, ktoré majú tú vlastnosť, že v studených motoroch (bohatšia zmes) časť benzínu nezhorí a prenikne po stenách valcov do motorového oleja. Tiež stekanie benzínu do oleja narastá pri podtáčaní motora pri vyššom zaťažení. Benzín sa pri krátkych jazdách zo studeného oleja neoparí. Preto uprednostňovať dlhšie jazdy, aby sa olej zohrial a benzín sa z neho odparil. Nejazdiť pod 2000 ot/min. Benzínové uhľovodíky s krátkym reťazcom majú tú vlastnosť, že degradujú remeň (nabotnanie, popraskanie, drolenie). Samotný výrobca remeňov do Puretechov (DAYCO) odporúča kontrolovať stav remeňa v intervaloch po 20 000km/1 roku. Výmena remeňa po 6 rokoch alebo 105 000 km. Citovat
ozzy56 Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 nemám a neměl jsem v úmyslu kohokoliv odradit od koupě tohoto vozu s aut. převodovkou, jen jsem napsal moje zkušenosti..., když to vezmu férově, auto celý rok jezdilo super bez jakékoliv poruchy, teda mimo toho plachtění--to mi šlo hodně na nervy , ostatně nepíšu nic nového..., měl jsem možnost auto vyměnit s malou ztrátou za jiné a tak jsem případné problémy vyřešil během jednoho dne ale stejnak si myslím, že by se na základ motoru (tzv. polomotor), což je blok s klikovým mechanismem, rozvody motoru, hlava válců s těsněním atd., nemělo od novoty sahat statisíce kilometrů, jinak je něco špatně..., a pokud se s tím nesmí jezdit krátké trasy, mají to napsat do návodu k obsluze, mno, nakonec tady čtu o problémech s rozvody i u motorů 1.5 HDi, takže který motor od Stellantisu vlastně vzít ?? howgh Citovat
P607Olda Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 Já mám ten automat 8-kvalt a je vynikající, neplachtí (to bych u dieslu fakt nechtěl). A protože dokonalá věc se musí nějak moderně emisně zmršit, tak mi dělá jinou softwarovou věc: z kopce, ve vesnici podřaďuje sám. Tzn jedu klesání, 50 km/h, mohl nechat 5 nebo 4, ale on tam vrazí 3 a auto brzdí na 40. Takže přidat plyn (ekologické?) anebo pádlem strčit zpět 4 nebo 5 ... a po 10 sekundách tam zase strčí 3. ... "je to maličkost, ale se.e to"... Podotýkám, že 5008 MPV a robotem to nedělalo, nechal tam kvalt i když auto zrychluje, a podřadilo hned jak jsem se dotknul brzdy. To je jediná "vada" - a pak má ještě jednu vlastnost, o které se mlčí - když je auto studené, tak než se zahřeje převodovka, tak drží otáčky na 2000, nechá prokluzovat spojku, aby se olej ohřál. Přitom spotřeba 8 až 9 litrů. Je to snad minuta, ale prostě ta situace nastává. Jinak, se svým 1,5 HDi jsem schopen jezdit průměrně za 5 (v mrazech ne). Citovat
tardyfe Odesláno 13. prosinec 2022 Autor Odesláno 13. prosinec 2022 Ja chci rozhodně benzín, jezdim do práce jen 19km takze jak tak čtu tak to neni na kratky trasy. Ach jo to me s..e.uplne to moc nesplnuje to co ocekavam Dekuji moc za vase komentáře PS:asi moc nejste zvyklý že píše,ženská, když pořád reagujete na chlapa jen mě to pobavilo.diiiiiky pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 19 km je v pohodě i na naftu . Co konkrétně od toho auta očekáváš? Někteří jsou holt méně pozorní a ženského skloňování si nevšimnou a na ženy tu zvyklí jsme - jedna dokonce tady tomu cirkusu šéfuje Citovat
Akoc Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 V lete sýtič vypne po pár sto metroch a prevádzková teplota motora (voda, olej) sa dosiahne po pár km (olej o čosi neskôr). V chladných zimných dňoch to bude podstatne pomalšie. Preto, obzvlášť v zime treba po naštartovaní nenechať motor zbytočne dlho bežať na voľnobeh (napr. počas ometanie auta, rozmrazovania okien, vykúrenie interiéru) a hneď vyraziť - vtedy sa motor najrýchlejšie zohreje. Je jasné, že občasnými krátkymi jazdami sa olej benzínom veľmi nenariedi, resp. sa zakarbonuje. Ale denno-denné krátke jazdy, to je už iná pesnička. Podľa mňa, tých 19 km už nie je krátka jazda, ale ani dostatočne dlhá, najmä v mrazivých dňoch. Asi by bolo vhodné, tak raz za týždeň, urobiť aspoň 50km jazdu. A aspoň raz do roka cez nalievací otvor pre olej vizuálne skontrolovať stav remeňa. Citovat
MJSytic Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 před 7 hodinami, tardyfe napsal: Co je s motorem?hele jsem sama ženská a nějak nepotrebuju aby se mi to sypalo a teda s motorem je to naprd Tak Peugeota si člověk nekupuje kvůli spolehlivosti, a aby se mu nesypal. Peugeota si kupuješ, protože se ti líbí a chceš ho 2008 130k AT6 s kompletním serviskou, prodlouženou zárukou a jsi v suchu. Na začátku jízdy dáš "D" na konci "P" a čistá hlava a radost z jízdy Na servis pravidelně 1rok/10tis km a budeš spokojená Citovat
Péťa Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 Často s automatem nejezdím, ale když už, tak ještě potřebuju "R" Je fakt, že to jsou koncerny, možná to má Peugeot jinak Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.