Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o info ,mám najeto 72000km a teď,když jsem měnil kola za zimní jsem zjistil, že destičky ,jak přední,tak i zadní už jsou na minimu.

Měnili jste poprvé jen destičky nebo jste měnili rovnou i kotouče. Hranka kotoučů je tak cca.2mm.Díky moc za radu.

Odesláno

OK,díky,tak bude asi nejlepší to dojet do mrtě a vyměnit to komplet. Koukal jsem teda jenom s té pohledové strany, ale určitě to má víc ,než 1mm.

Což tedy podle výrobce znamená KO.

Odesláno (upraveno)

Vsak kotuc stoji par supov, pri 70tis by som to vobec neriesil a menil vsetko, ja mam 74tis, a v predu uz mam od 30tis nove kotuce aj dosky🤣 zadne komplet planujem na jar.

Upraveno uživatelem rass76
Odesláno

Jasné,už jsem objednal kotouče + destičky,předek i zadek,jak to začne skřípat vyměním to všechno. Jen mě zajímalo,jestli

tu někdo otočil na jedny kotouče 2x destičky.Výrobce kotouče ale opravdu uvádí max.sjetí 1mm z každé strany,což je u mě

v podstatě dříve,než sjedu destičky🤣

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Ahoj. Rád bych se zeptal na postup při výměně zadních brzdových destiček. Mám klasickou ruční brzdu a jde mi o zatočení/zatlačení brzdových pístků jestli je na obou stranách vozu po směru hodinových ručiček? Nebo je to rozdílné? Děkuji za odpověď předem. 

Odesláno

Dík za reakci. Tomu rozumím, že se to může lišit model od modelu. Nicméně, tady jsem spoléhal, že jsem v tématu Peugeot Traveller. Takže dotaz jsem směřoval na tento vůz. Přesně na Traveller, rv 12/2018, 2,0 180, EAT6. Děkuji 

Odesláno

Dík rass76 za video návod. Shlédnul jsem a bohužel tam ukazuje jen jednu stranu a to pravou. Mám tedy brát jako fakt, že levá strana se má také zatočit po směru hodinových ručiček? Třeba u Forda se levá strana zatáčela proti směru. Poradí či potvrdí někdo? Děkuji předem 

Odesláno (upraveno)

Menil som aj predné aj zadne.

,,, vobec som neriešil, od oka som zatocil a bolo ... Sak to vidis ci povolujes alebo dotahujes. Hľadáš problem kde nie je ...

Upraveno uživatelem rass76
Odesláno (upraveno)

Sice Vaše doplňující otázka nevede k vyřešení mé původní otázky. Ale dobře. Třeba u Ford Mondea Mk3 2001-2007 to bylo na každý straně jinak. 

před 6 hodinami, rass76 napsal:

Menil som aj predné aj zadne.

,,, vobec som neriešil, od oka som zatocil a bolo ... Sak to vidis ci povolujes alebo dotahujes. Hľadáš problem kde nie je ...

Ano máte pravdu. Vznesl jsem konkrétní dotaz k potvrzení postupu. Zatím nikdo, kdo tu výměnu fyzicky dělal nepotvrdil a a ani nevyvrátil mojí obavu. Zatím jen vágní doporučení. Takže nic. Děkuji za ochotu. 

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj přímo předchozí příspěvek!
Odesláno

Obavu z toho, že se poškodí převod či posun ruční brzdy a výsunu pístku ve třmenu špatným postupem. Už jsem to zažil. 

Ona i ta sada co mám a vy jí zmiňujete má možnost pravo i levo točivý pohyb zatočení pístku. 

Odesláno
V 20. 11. 2023 at 8:24, Tuca77 napsal:

Dík za reakci. Tomu rozumím, že se to může lišit model od modelu. Nicméně, tady jsem spoléhal, že jsem v tématu Peugeot Traveller. Takže dotaz jsem směřoval na tento vůz. Přesně na Traveller, rv 12/2018, 2,0 180, EAT6. Děkuji 

Hele aai takto. Mám 2 307,obě stejný rok, měsíc i zadní třmeny lucas, to jest 1 typ. A jedna točí na stejnou stranu, na druhé každá jinou 🙃

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...