Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahojte, koupil jsem si na ježdění do práce a do obchodu 1.4 55kw a chci udělat komplet servis. Auto je po důchodci, který ho měl 17 let, ale ve zbídačeném stavu.

Snažím se googlit, ale vůbec nevím. Mám i přiručku, ale nic moc jsem nenašel.

Jaký olej? Může být Total quartz 7000 10-40 ?

Svíčky ?

Filtry můžu Filtron?

Jde koupit kratší řemen, pokud chci vymontovat  klimakompresor?

Děkuji

Upraveno uživatelem tuningrob
Odesláno (upraveno)

Quartz 7000 uplne v pohode. Svicky FR7DC+, Filtron je OK.

Zkontroloval bych i ventilove vule, S-0,2, V-0,4, poradi 1,3,4,2 (1 je u setrvaku)

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno

U verzí bez klimy bývá místo kompresoru čerpadlo serva. Pokud není na 106 elektrické, na saxu je. A "kratší cestě" většinou zavazí třeba napínací kladka nebo tak... Takže pokud je volnoběžka kompresoru v pohodě, tak bych tam kompresor nechal.

A jak jsou na tom rozvody? Pokud nemáš víc než stoprocentní jistotou, že je někdo nedávno dělal, tak je udělej taky.

Filtry? Já dávám Mann, cenový rozdíl proti levnějším není až takový. Jinak nakupuju jinde, filtr od mannu na 1.4 můžu mít za podobné peníze, co mají v AK svůj starline...

Takže odkaz na AK je jenom pro zamyšlení, i když u nich je rozdíl jenom 50 korun mezi filtronem a Mannem.

https://www.autokelly.cz/Catalog/peugeot-106-ii-1a-1c-04-96-05-05-1-4-i-1360ccm-55kw-75hp-05-96-07-04-motor-a-prevodovka-filtry/39849642;39850140;16;145682;147534;33599355;50415239?lkqcv_300126132=0

Odesláno

Moc děkuji za rady. Mám najeto 147, rozvody jsou dělány při 138K, ale rok 2014. 

Servo mam hydraulické a kladka tam překáží.

Musím úvést na pravou míru účel auta. Je koupeno za par tisíc, abych mohl jezdit do práce 7km, hlavně v zimě, do obchodu a takové drbky kolem domů a nebude mi ho líto. Interier je špinavý, po duchodci, který auto měl 18 let. podlaha pohnitá, ne moc hezky 😕

IMG_20220913_144654.jpg

IMG_20220913_144701.jpg

IMG_20220913_144705.jpg

Odesláno

Závady

- pravý svislý čep

- pohnité kotouče, nesouměrnost brzd

- nefungující otáčkoměr(při silném zatlačení na průhledný kryt naskočí

- po natankování plné nádrže se ručička propadla až na dno, po ujetí 20km se vrátila nahoru.

- chybí mi středové brzdové světlo

- kresba světlometů

- ruční brzda brzdí až ve zhruba 75° poloze

- k.o rádio

- při svižnějším rozjezdu, při každém přeřazení po puštění spojky a přidání plynu tam něco křápne/bouchne. jakoby vůle v převodu. Když pustím spojku a následně přidám plyn, křápnutí se neozve. 

Odesláno (upraveno)
před 18 minutami, VojtouNerCZ napsal:

Koukám, že děda tam měl pěkný volant xD

Vnuk úřadoval :D  

Protože byl origo nějaký velký.

IMG_20220913_144333.jpg

• tuningrob changed the title to 106 1.4 55kw 98''
Odesláno

@tuningrob koukám, že jsi ze sousedství :papa

To vypadá jako výpis z technické :myslimpokud se pletu, tak bych udělal čep a kotouče a zkusil přitáhnout lanka od ručky ( pak případně vyměnit pakny a bubny)

Věci do interiéru ( rádio, třetí brzdové, možná budíky) bych vzal na vrakovišti v Polomi ( jsou levní, ale musíš si to vymontovat sám) a nové věci beru u Milníčka.

Rádio bych ti mohl přenechat, co mám v 206 ( Panasonic)

A kde je středová krytka z toho volantu?:myslim

Odesláno (upraveno)

Ahoj, Prchalov, takže přes kopec a dolinu :D Ano, u evidenčky jsem si nechal zkontrolovat auto.

Vidím, že musím koupit celé rameno za litr 😕

Budu chtít i 14" kola. Na trhu bída, hlavně takhle nízké ET...

Odesláno

Ramena budu muset ( opět po dvou letech) dělat na 206, ale nevím kdy se k ní dostanu.... Jenom si pamatuju, že abych dostal čep do těhlice, tak jsem stahoval pružinu. Nevím jak je to u 106, ale tak pro info.;)

Kola jsou na 4 šrouby?

Odesláno (upraveno)

ja u 106 ramena bezne repasoval - cep ( https://ceskedily.cz/podpora-kloub-lemforder-1533404) se da normalne vyklepnout a nalisovat novej a silenbloky taktez ( https://ceskedily.cz/ulozeni-ridici-mechanismus-meyle-11143520002https://ceskedily.cz/pouzdro-loziska-pricne-zavesne-rameno-meyle-16146100009 ) a za necelej litr mas zrepasovany obe dve ramena a je klid (udelas pak geometrii a nemusis resit, ze za pul roku odejde druha strana)

na nasazeni ramen (zvlast u 206) je dobry vzit si tak 2m dlouhou tyc (nebo lepsi je hranatej jekl) a privazat ji tesne vedle cepu napr. starym bezpecnostnim pasem pripadne retezem k rameni, druhej konec tyce oprit o napravnici a krasne si cely rameno stahnes dolu a v klidu nastrcis cep do tehlice bez rizika poskozeni prachovky. Idealni je to delat ve dvou, ale da se timhle postupem v klidu i v jednom

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno (upraveno)

Díky za reakce. Kola na 4 šrouby. Mám doma r13, nelíbí se mi, raději bych hranaté paprsky. Alternativou k průměru jsou 185/55 R14, ale všechno to je ET 35 a výše. Podložkama to nechci řešit.

Koupím i olej do převodovky: Nevím jestli 75w nebo 75w-80 ? 🤨
https://pemacz.cz/zbozi/prevodovy-olej-total-traxium-gear-8-75w-80-1l_33648

IMG_20220913_181336.jpg

Odesláno

No, ve specifikaci je 75w80, upřímně, nevím jaký je rozdíl mezi jen 75W, ale když jsem dělal spojku, nic jinýho jsem tehdy nesehnal, tak jsem tam nalil mogul 75W a neměl jsem žádný problém. Nicméně jsem to pak po pár set km vylil a nalil tam total 75W80, tekly z toho ještě pěkný ošklivosti.

Odesláno

Už vím proč nesvítí brzda :D 

Budu shánět asi komplet sedačky. Jsou jako po zedníkovi. To se nedá 😬

Odpojil jste někdo odfuk z hlavy do sání? Má motor EGR? Těchto eko věcí na úkor motoru nejsem fanda.

IMG_20220918_101541.jpg

IMG_20220918_173028.jpg

IMG_20220918_174353.jpg

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Ahoj, mám problém. Nějaký lojza vystříkal spodek bodyčkem a nedávál si práci s nějakým odstrojováním. Jenomže přibral i palivové hadice do filtru a já mám koncovky celé zalepené. Pokoušel jsem se to nějak oškrábat ale bez šance. Jedná hlavně o koncovku která je směrem dozadu. Jde nějak vyměnit celá hadice, vede tuším do nádrže, a je k tomu rozumný přístup?

Upadl mi výfuk, tak jsem nahodil nový tlumič a odřezal bandasku.

IMG_20230707_150835.jpg

IMG_20230704_223920.jpg

IMG_20230706_151012.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...