Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přepis vozidla - kupující nespolupracuje

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Máš smlouvu, s tou můžeš zrušit pojistku ihned. Na ten přepis má 10 dní, pokud tak neučinil tak se s ním teď budeš tahat přes úřady. Nejlepší poradí asi přímo na evidenci na dopravce.

A jestli je auto přepsaný zjistíš na portálu občana, to ti nemusí posílat důkaz

Ono je možné že to chce přepsat až to bude mít nového majitele, aby ušetřil jeden přepis. Ale to je blbost to může taky trvat půl roku.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

běžná praxe bazaru , přepisem by za a dával další náklady  za b byl by další majitel v pořadí - všichni chtějí auto po prvním majiteli :D , máš kupní smlouvu , to ti stačí . 

Odesláno (upraveno)

Pokud není auto přepsaný do 10 dnů tak jí hrozí pokuta až 50 000, navíc má stále zodpovědnost za provoz. Jediný řešení dát to k soudu, a nebo čekat jak to dopadne.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Takže tomu mám věřit, že to někdy v budoucnu možná prodá a budoucí majitel si to snad přepíše...? Mě totiž přijde zvláštní, že když jsme byli podepsat papíry, tak mi řekl, že to druhý den ještě zkusí stihnout přepsat a teď to nechce vůbec řešit... 

Portál občana nemám. Pokuta hrozí kupujícímu i prodávajícímu, akorát já mám aspoň několik SMS zpráv, kde jsem ho o přepis požádala a jeho reakce je, že to přepsat nechce. To mi dnes výslovně napsal, se slovy, že mi to auto klidně vrátí, já ho pochopitelně zpátky nechci. I v kupní smlouvě máme uvedeno, že to 10 dnů přepíše. 

Odesláno

@Goldinka ad absurdum, nevyplyva z toho zadna povinnost casova, tzn. tezko ho tam budes popotahovat "ze to jeste neudelal, protoze dohodnuty termin byl XX". Zakon ale udava do 10 dni, muzes zkusit zazadat na uradu, ze nespolupracuje - oni ho asi zkusi obeslat. Bozhuzel, prepis ti neudelaji, protoze prepis pri necinnosti kupujiciho je podminena tim, ze budes mit v ruce nejen doklady, ale hlavne i platnou evidencku (ktera, jak jsem pochopil, uz vyprsela).

Lec podle smlouvy to auto neni tvoje. Tzn. pojisku klidne zrus, a pokud cokoliv, tak to jen podloz touhle smluvou.

Odesláno

@sitler já jsem právě četla, že podle novely zákoníka lze nechat auto přepsat na kupujícího když nesplupracuje i v případě, že už nemám VTP a MTP, že si akorát musim zažádat na základě kupní smlouvy o duplikát dokladů a s tím jít na přepis, plus doložit, že jsem kupujícího sama vyzvala několikrát k přepisu a on nejednal. A oni ho pak vyzvou či co, a pak se to může dostat až do nějakého správního řízení či co... No zkusím se s ním nějak ještě domluvit... Snad dojdeme k nějakému rozumnému řešení. 

Odesláno

@Goldinka kazdopadne, pojistku kludne zrus a neres ji. Pokud by na tebe nabehla CKP s tim, ze neni placeno, tak jim jen ukaz smlouvu a posli je vis kam :)  . Realne hrozi "jen" to, ze jako majitelka v registru mas, dle zakona, stale "objektivni odpovednost majitele vozidla", tzn. takovy ty automaty na pokuty klidne muzou prijit k tobe a nejsem si jist, ze smlouva tam neco zzmuze, protoze zakon rika ,ze majitelem je pro tento ucel ten, kdo je v registru.

Odesláno

@sitler z toho mám právě obavu. Že se sice autobazar dušuje, že bez přepisu auto nikam nepůjde, ale když ho prodá, on zruší svou pojistku, ten kupující to na sebe nepřehlásí, něco se s tim stane a půjde to za mnou, autobazar bude z obliga... No. Nechám si to ještě projít hlavou, zkusim se s nim ještě jednou domluvit. Achjo. 

řešim něco, co je zbytečné řešit? Dělám si s tim starosti úplně zbytečně? Jestliže to je běžná praxe autobazarů... Nechal byste to každý být tak jak to je? Jakože, nedělám z komára velblouda...? 

Odesláno

@Goldinka Je to zbytecny resit z hlediska pojisteni, tam plati co je na smluve a vic pojistovnu nezajima. Z hlediska objektivni odpovednosti majitele to muze byt problem - at uz automaticky radary, nedej boze ujeti od nehody - to vse pujde za majitelem dle registru a kdyz uz nicc jinyho, bude s tim hromada zbytecnyho casu s dokazovanim, ze je to jinak.

Nicmene, kdyz nebude spolupracovat, muzes vyuzit obcanskopravni soud a minimalne se nechat jako vlastnik vymazat. Ale jde to az po rozhodnuti soudu...

Bezna praxe to neni. Normalne si bazary bud ty auta pisou na sebe, nebo je maj jen v komisnim prodeji jako zprostredkovatel.

Odesláno (upraveno)

Můj názor: jednat jen se seriozními lidmi. Tohoto bazaristu mezi ně nepočítám. Ano, chtěl odkoupit auto a pak ho dlouho držet, než najde kupce. Ale to už nejde, a je to nebezpečné. Měl obětovat těch 800 + pojistné a napsat to na sebe, když chce hodně vydělat a prodat např. za 40000.

Tady je osvědčený bazar (jmenuje se Morava Šumperk) a funguje to takto: Auto tam postavíš, dohodneš, jakou cenu zveřejníte a jak lze slevit. Oni si předem řeknou, kolik budou chtít provize (u levného auta 5000, u Boxera za 121000 chtěli 11000.) A pak se čeká na kupce, pojistku platí zatím prodávající. Volám tam, zda se někdo zajímal, a když ano, tak slevit a prodat. Aut je moc, je problém ho někomu vnutit. A až nastane špatné počasí, tak tím spíše.

Co bych teď udělal? Auto bych si od nich odvezl, peníze vrátil, a zkusil to jinde. Kde jsou solidní, což zjistíš dotazem tady na fóru. Pokud by auto chtěla dát sem, mohu pomoci s domluvou.

Budeš kupovat jiné auto?

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

@P607Olda on je problém v tom, že auto je prodane s vadou (je uvedena ve smlouve a kupujici o stavu vedel, byt mi prislo, že me nevnima, když jsem mu rikala, co se na tom melo údajně delat). Momentálně s tím nejde odjet. Respektive šlo by, ale asi by to chvíli trvalo jestli by to nastartovalo. Já nemám energii ani chuť to opravovat (zprznil to poslední mechanik). Prostě do toho auta už nechci vrazit ani korunu co se servisu týče. Takže to zpet nechci ani za zlatý prase. Ale taky bych chtěla mít už klid a tohle, aby bylo už doresene...

Koupene jiné auto už mám od konce července. 

Odesláno (upraveno)

V případě pokuty je nutné zajít na PČR s pokutou s ukázat smlouvu. Oni by si to už měli pořešit. Pojistku vypovědět můžeš, opět, kdyby pojišťovna psala, odkázat ba kupní smlouvu. Samozřejmě jsou s tím bohužel tahanice. 

Mně teď po 5 měsících konečně kupec taky na sebe přepsal bývalou 307. Byl to známý, tak jsem to tak nehrotil, ale také mě už otravovalo chodit na PČR s pokutama xD

Jinak teda nová manželky 307 byla psaná přímo na áčka. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

@VojtouNerCZ no jo, ale když se to prodá, já budu v registru, smlouvu mám s autobazarem, me pride pokuta od toho, co to koupil od autobazaru, tak to PČR pujde za autobazarem, když jim dokážu, že jsem auto prodala? Nevystavuju se spíš já pak dalšímu riziku a to pokute za to, že není prepsane auto do 10 dní od prodeje? O to víc, že s tím pujdu na PČR treba za rok, až se tohle nedejbože stane...?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...