pavelu96 Odesláno 26. listopad 2025 Odesláno 26. listopad 2025 V Německu se pořádá svolávačka 141 000 aut s dieselovým motorem. Je i vaše na seznamu? https://share.google/dFRco3Q5GVBsAReyV Péťa ohodnotil 1 Citovat
mikicek Odesláno 5. prosinec 2025 Odesláno 5. prosinec 2025 Tak som včera absolvoval kontrolu. Vraj je všetko OK a bez závad. Trvalo to asi hodinu. Vraj vymenili SW. Asi áno, lebo pri odchode mi auto hlásilo, že mám navštívíť servis, lebo bol prekročený limit km. To mi hneď vynuloval mechanik na parkovisku. Olej mi nemenili, lebo mám RCP 5W30 s nájazdom cca 4000 km. Bolo mi povedané, že Peugeot ručí do 240000 km alebo 10 rokov za predpokladu, že auto bude riadne servisované, aj keď to nebude v autorizovanom servise, ale nie u garažového mechanika. V prípade potreby bude požadovať riadne faktúry. Že je OK mi ostavá len veriť a dúfať, že sa nič nestane. Subjektívne nepočujem nič, motor ide normálne. Ešte dodám, že som sa pýtal na poškodenú reťaz. Technik povedel, že za posledné 2 roky riešili asi 6 prípadov a všetko boli auta s nájazdom 180 000 - 220 000 km. Ak sa nemýlim, rozvodová sa mení pri 160 000. Nemala (alebo nemohla) by sa vtedy meniť aj reťaz medzi vačkami? Citovat
slim12 Odesláno 28. leden Odesláno 28. leden (upraveno) Update: tak minulý týden konečně proběhla výměna řetězu a vaček. Auto bylo v servisu tři dny, na faktuře cca 18 tisíc, ale obávám se, že pokud si to člověk platí, cena vypadá jinak.. Na pohled je vidět pouze nový kryt, na poslech subjektivně žádná změna, zato z mojí hlavy zmizel jeden zlobivej červík..;-) Upraveno 3. únor uživatelem slim12 Citovat
lucki Odesláno 3. únor Odesláno 3. únor (upraveno) V 16. 7. 2025 at 13:23, stefistefi napsal: prednedávnom som to dal vymeniť do peugeotu Košice. Mám Peugeot 2008 96kw, 81000km. Sadu som si objednal sam "DOLZ SKCC191L" + rozvody Dolz a vymenili to za 600eur. Mam už teraz lepši spánok. Uvidíme, keď bude zvolavacka a či mi vrátia peniaze aspoň za prácu. Držím prsty. čaute. Ja jsem koupil FAI CSK1014A na Peugeot 3008 1.5bhdi , cena 10.300 +prace 13.000. A dusicka ma klid. Upraveno 3. únor uživatelem lucki Citovat
TomasT342 Odesláno 6. únor Odesláno 6. únor Mám teď nově koupenou 308 také s tímhle motorem, na tachometru něco přes 140kkm, tak jsem se zajímal, jak na tom je. Dostal jsem k němu výpis servisní historie (mimo servisní knihu) a v ní mě zaujal jeden servis ve 104kkm za 100 tisíc Kč v létě 2024. Tak jsem se zajel přeptat do uvedeného servisu, o co šlo - a ona to výměna celého motoru kvůli prasklému řetězu. Takže mám v reálu v autě motor, co má najeto jen 40kkm a v něm už určitě nový řetěz, i podle kontroly servisu se svolávačka tohohle auta už netýká. V autobazaru se o tom nezmiňovali, ale vlastně to potěší Citovat
Milan+ Odesláno 6. únor Odesláno 6. únor Ono je to jedno,jak mi bylo řečeno praskají i ty širší. Citovat
Charlie 1 Odesláno 6. únor Odesláno 6. únor jo praskají všechny řetězy některý dřív některý později Citovat
Charlie 1 Odesláno 6. únor Odesláno 6. únor No počkej Milan+ říká, že praskají všechny řetízky Citovat
Milan+ Odesláno 6. únor Odesláno 6. únor Před hodinou, Charlie 1 napsal: jo praskají všechny řetězy některý dřív některý později Kdyby mi to neukázal v Peugeot servise na place vedle sebe tři auta,tak bych tomu nevěřil. Citovat
oddie Odesláno 6. únor Odesláno 6. únor Ony občas praskaly i řetízky ve starých dvoulitrech, takže nelze říct "nikdy", ale zdaleka ne v takové míře, jako s tím blbým nápadem 0W-20, co se kdysi lilo spíš do nádrže Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
ChouLu Odesláno 6. únor Odesláno 6. únor ano i 8mm praskal protoze 0w20/30 pokud je v motoru od výroby rcp tak nepraskne ale zaklepe na klice stejne… takze posun nikam Citovat
BubakGS Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor ...mno odpovedi od @ChouLu me nenaplnuji zrovna optimismem... ..za tyden se jdu podivat na Bigstera... ta jedna varianta ve 4kolce s hybridem by mi mohla davat smysl... ozzy56 a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
TomasT342 Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor před 3 hodinami, ChouLu napsal: vydřená ojniční ložiska Něco mi říká, že důvod, proč se to dělo/děje, může být podobný, jako praskání těch řetězů - nevhodný příliš řídký olej. Takže i tohle může ta změna oleje řešit. Nebo je tam další neřešená konstrukční vada, na kterou ani lepší olej nestačí? Moc výkonu z malého motoru = příliš velký měrný tlak vzhledem k možnostem mazání? Citovat
ChouLu Odesláno 15. únor Odesláno 15. únor Za poslední 2 měsíce tu mám 2 pacienty - 1 co jezdí RCP od začátku, ale dodržuje servisní intervaly experta - 40t/2roky (o olej si to říká dříve...) 2 roky staré - 150tkm najeto 2. je 2018ka, kde to jezdilo do teď na 0W30, osobák, servisy po roce, kilometrově teď 140 a padlé taky... Ve většině případů to začíná na 1. válci u převodovky.. Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 16. únor Odesláno 16. únor 40tis bych olej nenechal, ani kdyby mi auto tvrdilo, že je to OK. Jestli by nakonec nebylo lepší do toho lít 5W40 a měnit po 15tis... Citovat
ChouLu Odesláno 16. únor Odesláno 16. únor ale jak píšu o olej si to řeklo dříve takže olej v těch 40t intervalech proběhl víckrát Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.