Přejít na obsah

mikicek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    103
  • Registrace

Vše od uživatele mikicek

  1. Neviem, či myslíš plnohodnotnú rezervu, alebo dojazdové koleso, ale ja mám 5008 diesel a je tam dojazdové koleso zavesené na navijaku pri nádrži AD blue.
  2. 1) Záleží na tom, koľko jazdíš. Na dlhé trasy určite 1.5 HDi, krátke trasy a nákupy v meste benzín. Tak to mám ja - dovolenky + karaván 1.5 HDI, nákupy manželkina C1. 2) Rozdiel tam asi je - manuál ide vyšie asi o 10 cm. Tak mi to povedali pri kúpe v Peugeote, keď som povedal, čo potrebujem naložiť do auta. Mám manuál. Meriam 183 cm a hlavu som si ešte neudrel. 3) Nemám s čím porovnať. 4) Ako píše BubakGs Miki
  3. mikicek

    Převodovka Eat 8

    Presne tak to robí aj mne na 5008 1.5 BlueHDi EAT8.
  4. mikicek

    SUV 5008 spotreba

    Áno, je to s tým prívesom.
  5. Ahojte, v sekcii P807 bola podobná téma a tak ma napadlo, že to založím aj tu. Podelme sa spolu so skúsenosťami so spotrebou našich miláčikov v rôznych situáciach. Ja som sa dnes nadránom vrátil z Chorvátska a tu sú moje výsledky (mám blueHDi 1,5 96kW 8EAT): Cesta 75% po diaľnici, tempomat nastavený na 85 km/h.
  6. "A je to z fabriky? Ten plast je ozuzlanej pilkou" To som nikdy neskúmal. Objednával som to pri kúpe a tak to prišlo. Rezerva je originál a má v kufri "naviják".
  7. Ahoj, posielam foto. Nemám plnohodnotnu rezervu, ale len "dojazdové koleso"
  8. Ako píše HanysR "Pokud to máš z fabriky tak by nemělo jít vidět nic" Ja mám originál z fabriky. Keď je demontované, a el. zásuvka posunutá hore, nič nie je vidieť. Zásuvka je totiž uložená na otočnom čape a dá sa otočiť asi o 90 stupňov dole. Vtedy ju je vidieť, ale ako píšem, po otočení hore je schovaná.
  9. Keď sa ti pri vyššej rýchlosti rozkolíše príves, motor sám spomalí.
  10. ... a ešte deaktivuje cuvaciu kameru.
  11. Ja mám ťažné už výroby. Blatník nie je "deravý" a vôbec nie je nič vidieť, keď sa vyberie. A ako píše Charlie 607, dávam ho asi 8-10 krát do roka, keď to potrebujem a krytka späť je samozrejmosťou. Za 2,5 roka žiaden problém. Navyše neviem, či u dodatočne montovaných sa programuje aj PP. Od výroby áno, raz ma upozornil hláškou, že je "závada ťažného zariadenia, skontrolujte pripojené vozidlo". No a boli zaoxidované kontakty na smerovke - nefungovala.
  12. mikicek

    5008 SUV dodací lhůta

    No to nemáš rovnaké auto - MAN6 a EAT8. Cenový rozdiel je logicky v prevodovke.
  13. Mám ten istý motor. Daj vedieť ako si dopadol, čo môžem očakávať.
  14. Niekedy stačí odpojiť napajanie aspoň na 10 min. Mne to pomohlo už viackrát.
  15. mikicek

    Vypol sa 2

    Ahoj, pred tromi rokmi som mal podobný problém. Jednoducho počas jazdy zhasol (p807 2.0 RHR). Domov som sa dostal 200 km na lane, auto šlo do servisu. A potom to začalo: zlé vsterky - vymeniť zlé žhaviče - vymeniť nízky tlak paliva - asi bude zlé čerpadlo - ostalo pôvodné (našťastie) a pod... a to všetko za cca 1600,- €. Lenže vstreky nešli von, tak musel von aj motor. Po dvojmesačnej oprave som prevzal auto a doma po 20 minútach opäť zhaslo ! Tak späť do servisu vraj je len motor "zavzdušnený". Lenže "odvzdušnenie" trvalo týždeň. Po prevzatí som prešiel asi 60 km a opäť skapal. Domov opäť na lane a zase servis. Až teraz po rozobratí zistil mechanik, že je zoxidovaný konektor snímača tlaku paliva na "rampe". Výmena za 3-, € a motor beží dodnes. Asi po roku ešte raz zhasol, ale rozobral som spomenutý konektor , napružil kontakty a dodnes je pokoj. Tento konektor je pri pohľade spredu na pravej strane vzadu pod vzduchovým filtrom. Skús prečistiť všetky konektory, ktoré nájdeš. Možno to pomôže. Miki
  16. No, ešte aby sme hovorili o tom istom aute - 5008 SUV Allure. Nastavenie vozidla - parkovanie - prevencia sklopenia zrkadla - OFF - ON. (Sorry za kvalitu, ftotil som mobilm teraz večer.)
  17. V nastavení vozidla nájdi "prevencia sklápania zrkadiel" a prepni ON-OFF.
  18. mikicek

    Spotřeba

    Ahojte, asi by to patrilo do sekcie 5008, ale tam som takúto tému nenašiel. Roky som cestoval do Chorvátska takto: Tohto roku po upgrade takto: (tempomat nastavený na 90)
  19. mikicek

    5008 SUV dodací lhůta

    Neviem ako je to teraz na Slovensku s dodacou lehotou. Ja som objednával Allure 1.5 blueHDi 130k EAT8 na začiatku septembra 2018. Termin dodania bol 15.11.2018 (9 týždňov). Auto prišlo presne na deň a 16.11. som ho prevzal. Inak maximálna spokojnosť. Želám pevné nervy pri čakaní a veľa-veľa kilometrov.
  20. mikicek

    Moje 5008

    Tak, a je doma ! Po dvoch mesiacoch čakania je od piatku doma nová 5008, Allure 1.5 blueHDi 130k EAT8. Po prvých 300 víkendových km som max. spokojný. Doteraz som jazdil na 807 2.0HDi. Samozrejme rozdiely tu sú a dosť veľké. Bol som zvyknutý na priestor okolo seba, tu je to trochu "intimnejšie". Ale je to o zvyku a na dobré sa ľahko zvyká. Ešte som sem-tam šľapal do prázdna ľavou nohou, ale to časom prejde . Na dnešnom výlete sa mi vnuci trochu smiali, lebo som sa ich občas pýtal,, či už máme naštartované. Chod motora bol tichý a kľudný, len pri 5. stupni okolo 2000 ot. keď som razantnejšie pridal, počul som nejakú rezonanciu, ale odhadujem to na nejaký plast v motorovom priestore. Inak v pohode, až som mal niekedy pocit, že sa veziem v elektromobile. Spotreba za prvých 296 km je podľa PC 4.7 litra a to som miestami skúšal aj ako to "vyletí". Cesta bola Piešťany, okolie, Bojnice ZOO, Piešťany po okreskách. Tak zatiaľ toľko, ďalšie pocity a skúsenosti neskôr, asi po 1000 km.
  21. Tak dnes som bol aj ja na skušobnej jazde. Nemali 5008 ako predvádzacie auto, ale 308 a motorm 1,5 HDi a EaT8. Túto motorizáciu chcem do 5008 tak som to skúsil. S automatom som doteraz intenzívne nejazdil, len občas v robote, ale som milo prekvapený. Radenie pri normalnej jazde nie je skoro vôbec cítiť. Pri predbiehaní a plnom zašlapnutí plynu auto podradilo aj o 3 stupne a nemal som pocit, že by to trvalo dlho. Pri kľudnej jazde sa otáčky pohybovali od 1500 do 2100. Dojmy : Plná spokojnosť, príjemná jazda. Keďže som bol rozhodnutý kúpiť 5008 bolo rozhodnuté. Auto je nakonfigurované, objednané a lehota dodania 15.11.2018. Prvé dojmy potom oznámim. :-)
  22. Ahoj, tak už si ho vyskúšal? Aj ja zvažujem novú 5008 s týmto motorom a EAT8.
  23. mikicek

    Čelní sklo - identifikace

    Tiež som si všimol, že je asi z roku 2007. Pán čo ho predáva ale o výmene nevedel, poznal len to auto. Senzor dažďa na ňom je, ale je oválny a ja mam taky štvorcový, neviem či by v tom mohol byť problém.
  24. mikicek

    Čelní sklo - identifikace

    Ahojte, po roku a pol musím opäť meniť čelné sklo. Mám jedno "vo výhľade" ale je vraj z C8 r. 2005. Preto poraďte, či mi bude sedieť na môj P807 2007 2.0 HDi. 100kW. Je za dobrú cenu, a ak bude pasovať, bral by som ho. Na foto je označenie toho skla. Dík za rady.
×
×
  • Vytvořit...