Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Třídvířko 1.6 NFU

Recommended Posts

Odesláno

K měření a pokusům v nastavení jsem se nedostal, ale auto jezdí od listopadu, každý den. Švagr odstavil stříbrnou, tu teď oživíme a pak se budu věnovat i tomuhle. V plánu jsou komplet tlumiče i pružiny a ještě pár věcí. 

V pátek jsem byl na vrakovišti a bylo tam sw, které evidentně někde dlouho stálo a mělo stejné kola, co už má švagr na stříbrné. Tak jsem zavolal a že je mám vzít a dáme je sem. Tak bude mít na obou Equinoxy ( snad to píšu správně) :)

IMG_20240305_062020.jpg

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak se objevil nějaký elektrožrout :nevim teď s tím jezdila majitelka té 206, kde jsem dělal spojku a po pár dnech, že to nějak slabo startuje a že se vymaže datum a čas.... Tak jsem dal baterku od sebe a že je to v pohodě. Ale u mě to bylo taky v pohodě. Včera večer jsem jí dovezl opravenou 206, sednu tady a už jsem myslel, že budu hledat kabely. A to stálo dva dny...

To bude hledání...

• O 4 týdny později...
Odesláno

Je pod tou gumou ještě nějaká kostra? Ale jsem příjemně překvapen, filc pod kobercem je suchý :rokerčekal jsem katastrofu, tak aspoň nějaké příjemné překvapení. :)

Jenom ten plech obrousím a něčím natřu.

IMG_20240713_191940.jpg

IMG_20240713_192132.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno
V 2. 8. 2022 at 22:20, PaKr napsal:

Zalomený šroub od kostry jsem nakonec vzdal, oko od kabelu jsem převrtal na 8 a přišrouboval přes plech pod baterkou.

Tak tohle je asi příčina problémů v poslední době. Nějak se to mezi sebou nesneslo, protože bylo všechno zrezlé. Teď jsem dal kabel z xsary, ten se hned u baterky dělí na dva a našel jsem kostřící bod úplně pod sklem vedle posilovače. 

A začíná příprava pro další dvouleté razítko ;)

Třeba výměnou zadních tlumičů 

IMG_20240821_110731.jpg

• O 2 týdny později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Tak zatím vyměněné jedno rameno, na zítřek mám v plánu druhou stranu. 

No a až tak nějak za provozu jsme zjistili, že ta opravená sahara netočí :nevim sehnal jsem jinou a chtěl jsem ji první vyzkoušet, tak jsem ji  připojil k autu a ?      Nic....

Který b... tehdy nezkontroloval maxipojistky? :aut takže točí obě :roker 

IMG_20240924_121928.jpg

Odesláno

Tak dneska se zadařilo, ale málem ne. Nové ramena byly totiž bez nových šroubů. No nové jsem neobjednal, takže se to bude muset přežít s původníma... Ale na pravé straně nešel povolit zadní šroub. Už jsem chtěl jít pro flexu, ale pak se podařilo, ale s pořádně okousanýma hranama v torxu. V pátek odpoledne super situace. Tak jsem prošel zásoby a teď důležitá zpráva pro všechny

Šrouby na ramena z 206 pasují úplně excelentně. :roker  sice jsou o něco kratší, ale to nemá vliv na funkci :D

IMG_20240927_135216.jpg

IMG_20240927_174408.jpg

IMG_20240927_191454.jpg

Odesláno

Tak kolik dáme? Bude na měsíc nebo dva roky?

Nové zadní tlumiče, nové ramena, vyměněné ( přeleštěné a přelakované ) světla, provizorně daný nárazník ze zásob a opravený poškozený práh. A ráno připojeno na diag a vymazány chyby.

IMG_20241001_095022.jpg

IMG_20241001_095758.jpg

IMG_20241001_095734.jpg

IMG_20241001_110706.jpg

Odesláno

Ještě takový dovětek. Asi to zní divně, ale chvílema to vypadalo, že na tu technickou se nechce ani tomu autu. V pondělí na závěr všech prací se rozsvítilo "kuře" a přestalo reagovat na plyn. Po vypnutí a druhém startu jede normálně. Stejně jsem to chtěl napojit, tak co. Včera jsem vzal noťas s PP, který ovšem jede jenom "po drátě" a prodlužku natáhl otevřeným oknem spolujezdce. Přečteno, smazáno, dobrý. HA, zrada - okno nejde zavřít :roll tak rychle rozdělat dveře a okno vytáhnout ručně. Jenom jsem doufal, že nebude zkoušet i to. No a večer při odjezdu z práce se znovu přihlásilo kuře :roll

PS : a za ty dveře bych někomu urazil ruky. U řidiče jsem to pečlivě lepil a tady najdu tohle...

IMG_20241001_081123.jpg

IMG_20241001_071951.jpg

IMG_20241001_072013.jpg

IMG_20241001_072028.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

Prosímtě čím jsi to lepil? Mám ve dveřích jen fólii a zas mi upadla xD Takže se mi teď děsně mlží okna. Používal jsem nějaký pevný ale zároveň pružný lepidlo a asi se mu to moc nelíbí. 

Odesláno

Jestli se ptáš na řidičovu stranu, tak sanitárním silikonem. Ale na značku se mě neptej, to už nevím. A vypadá to, že drží. 

Ke spolujezdci jsem už sehnal věci ( dokonce i tu plachtu :roker ), ale ještě na to nebyl čas. Ale budu potřebovat nějaký průhledný silikon, tak to vezmu asi tím .

Včera jsem měl měnit uložení tlumičů na čtverkovém mondeu, dneska u sebe aspoň vyměnit olej . Na mondeu jsme skončili zalomeným šroubem v těhlici, takže dneska bychom měli vrtat kobaltovým vrtákem. Aby ušetřili matičku, tak je závit přímo v těhlici...

Odesláno (upraveno)

A pod tím bílým máš nějakou fólii nebo ti těsní dveře jen tím? Já mám rok 2002 a tam se dávala jen čistě fólie, a nějak mi to nedrží... Tak jestli by pro mě nebylo snazší sehnat tuhle výplň. Nejhorší je, že to samozřejmě zjišťuji zase až v zimě, to se lepí dobře xD

K té těhlici, nebylo by snazší navařit matku a těhlici ohřát plamenem? :)

Osobně takový věci nerad odvrtávám. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Ne, je tam jenom tohle.

No jednodušší by to bylo, ale ten šroub se zlomil až po pár otáčkách, takže ani k jednomu konci se nedostanu svářečkou. :( ještě uvažuju, že vezmu na vrakáči jinou těhlici a bude vyřešené....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...