Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dnes prerušovane zapínala a vypínala klíma až prestala ísť. Hneď som ju dal naplniť a nefunguje. Kompresor zopne , ventilátor sa roztočí , nechladí ba dokonca mám dojem, že hreje. Trúbky od kompresora nechladia na dotyk. Nejaké rady pred diag? Klíma manuál :

Upraveno uživatelem rastikk111
Odesláno

Zle som napísal trúbky boli do vyparnika.

Vcera som cestoval do Maďarska a na diaľnici som zapol v 130 ke klímu nech sa zapne , alebo ju porazí a išla celú 3 h cestu. Dnes zapnem neide a zapli ju po 5 min . Tak nechápem raz ide inokedy nie a to je čerstvo naplnená .

Odesláno

uvědom si, že čím vyšší otáčky motoru (nebo vyšší rychlost auta), tím větší namáhání pro elmag spojku v řemenici kompresoru když klimu zapneš 

ale jinak nevím, v čem je porucha, že to někdy chladí a někdy ne

Odesláno

Koukám na to zapínání klimy. To je vážně problém, při jízdě zapnout klimatizaci? To není na toto používání konstruováno? Při zapnutí mám tedy nejlépe vyřadit? 😵

Odesláno (upraveno)

zapínám klimu hned když nastartuju, když je venku horko, pak ji vypnu cca 5 minut před cílem cesty, abych ji vyvětral..., jinak si myslím, že klimu můžeš zapínat kdy chceš, třeba i při plném plynu na dálnici, jen ta spojka kompresoru odejde dříve, jinak se nic nestane 🤔

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Já mám klimu puštěnou permanentně (v létě i v zimě). Protože mám ve všech autech klimu automatickou, vrtím maximálně kolečkem hodnot chlazení (topení), které v létě nasatavuju na 18 - 20 C a v zimě na 22. Nevidím důvod k tomu, abych klimu vypínal

Odesláno

Klima by se měla vypnout několik minut před cílem aby se stihl odmrazit a vysušit výparník. Pokud se to nedělá, tak se na něm mohou vytvářet plísně které pak dýcháš.   https://www.autozive.cz/proc-vypinat-klimatizaci-chvili-pred-dojezdem-a-jak-to-prospeje-vasemu-zdravi/ 

Samozřejmě, že ne vždy si vzpomenu 😞 

Nicméně u naší 207 nikdy problém s klimou nebyl, tak neporadím 😞 

Odesláno

No tak první věc, je tam dost/nebo naopak není tam moc chladiva? Druhá věc, je funkční venkovní teploměr? Třetí věc, sahara funguje jak má? Třeba na 307 mi sahara hlásila v diag chybu, ale vše fungovalo, až asi po půl roce se přestala točit, na vině klasika odpor ventilátoru. Osobně bych začal teploměrem a saharou, ať to nemusíš hned dávat do servisu na kontrolu chladiva. Základ samozřejmě diag, minimálně pro kontrolu funkčnosti sahary (ale jestli má 207 odpor podobný 307, poznáš i pohledově, jestli je OK)

Odesláno

Vypadá to buď na problém v konektoru nebo přímo v kompresoru. Přerušuje se chod kompresoru z důvodu regulace výkonu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...