Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kolo je super, problém je kde ho třeba ve městě zaparkuješ. Proto jsem si pořídil motorku, ale je zase moc velká a těžká a tak uvažuji o elektromoto pro denní cesty do školy a města.

Odesláno

Jo jenže ta mi nesplní tu možnost parkování ve městě aniž by to někdo odnesl podpaží.

Odesláno

Myslíš, že hodit 70 kg na vozík je velký problém? A malá baterie mě také neláká. Aspoň trochu jako motorka by to mělo vypadat. Myslím, že budu vypada jako medvěd na jahodě na čemkoliv kromě velké motorky

Odesláno

kilo za skutr, a jeste za elektro, tvl svet se definitivne zblaznil :D 

Odesláno

Nakonec jsem tedy vybral toto :) Až dorazí a budu na tom mít pár měsíců odjeto, napíšu zkušenosti. Rozhodl jsem se radši pro Li-on baterii, která nemá problém s nabíjením, i když není úplně vyšťavená, navíc má větší odolnost proti olovu. Cenu elektriky neřeším, jak jsem psal, mám možnost nabíjet v práci. 
https://www.ecowheel.cz/Elektricka-kolobezka-EcoWheel-GR10-40Ah-2000W-cerna-d646.htm

Odesláno (upraveno)

Opravdu na to nemusi být SPZ? Tady dle tohodle článku to vyznívá jinak Odkaz přeci jen elektrokolo je definovány max 250w výkonem a max 25.

Ale jen mě to zajímá, nerejpu... 😁

Tak šťastný km a ať to jezdi😁

A ještě citace

Kdy se elektrokoloběžka považuje za kolo

V § 57 odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, je stanoveno, že jízdním kolem se z hlediska provozu na pozemních komunikacích rozumí i koloběžka. Jízdní kolo může být vybaveno pomocným motorkem, jestliže mj. jeho výkon nepřesáhne 1 kW a maximální konstrukční rychlost nebude vyšší než 25 km/h (více viz Příloha č. 12 část C) k vyhlášce č. 341/2014 Sb., o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích). Pokud bude elektrokoloběžka splňovat výše stanovené parametry, považuje se v praxi za jízdní kolo.

Kdy se elektrokoloběžka považuje za motorové vozidlo

V případě, že daná elektrokoloběžka výše uvedené parametry nesplňuje (tj. má vyšší výkon/vyšší maximální konstrukční rychlost), posuzuje se jako motorové vozidlo (zpravidla motocykl). A v takovém případě je nezbytné mít platné řidičské oprávnění (v případě motocyklu bude nejbližší skupina AM), ochrannou přilbu, povinnou výbavu a sjednané povinné ručení. Elektrokoloběžka navíc podléhá schválení technické způsobilosti a registraci.

Upraveno uživatelem Fruktis
Odesláno

Tak hodně km bez nehod. 

Zaujala mě funkcionalita blinkrů. Jenom zadní. Takže budeš stejně ukazovat rukou. A proč tam tedy jsou?

Odesláno (upraveno)

Tu spz atd ai radši ještě ověřím u prodejce :) Nicméně oni prodávají koloběžky bez spz a pak s certifikaci COC, kde je SPZ nutná. K této certifikát není.

Ty blinkry taky nechápu. Ještě pokukuji po variantě GR25 40Ah, ta má blinkry i vepředu, můj rozpočet přesahuje jen o 2k,což problém není. Zajedu si to ještě před koupí vyzkoušet a osahat do showroomu.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...