Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Rezervní kolo k přívěsnému vozíku

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Uvažuji o nákupu rezervy a její montáži na oj vozíku. Říkám si, že bych někde nechtěl píchnout s naloženým vozíkem a nemít ji. Nebo je to hovadina???

Upraveno uživatelem minimaxa
Odesláno

No jako ono krásné že si dokoupíš rezervo ale stejně pokud pojedeš s naloženým vlekem tak i když budeš mít rezervu tak budeš mít nejspíš problém to zvednout nevím jaký zvedák máš v Dacii ale když jsem jednou zkoušel zvedákem z octavie zvednout vlek tak sice jsem ho dokázal pod to založit aby to bylo  " stabilní " ale nedokázal jsem to s ním zvednout tak abych dostal kolo do vzduchu aby šlo sundat z náboje. U prázdnýho nebo pokud je na něm naloženo pár kousků nějaké kusovky to řešit nemusíš to shodíš na krajnici a vlek přizvedneš ručně nebo ve dvou ale naložený  zvedákem z výbavy auta horko těžko. Já sebou vozil 2t panenku tehdy stála v nějakém hobyboby něco kolem pětibáby teď vozím v autě nafurt 3,5tunový podjížďák takže s ním není problém to zvedat jen za rameno toho prázdného kola.  Jinak na druhou stranu pokud budeš mít na oji přišroubovanou rezervu tak ji nikdy nebudeš potřebovat a když tak se dokáže najít někdo kdo bude mít sebou ten správný zvedák nebo si zavoláš asistenčku která disponuje velkým zvedákem protože asi snadněji se vyřeší jak to zvednout než to že nemáš co tam dát místo toho píchlého.

Odesláno

Vozime na vleku rezervu stale. Ne teda na oji, protoze to pak delalo oj tezkou, ale pridelanou do bocnice vzadu za blatnikem. (ale mame bocnice s MDF deskou, u tebe by to asi jinam nez na oj neslo)

Zvednuti se vzdy nejak vyresi. At uz nejakym vypodlozenim, nebo nejak jinak....

Odesláno

já bych ji dal volně na vozík do nákl. prostoru, do kufru, nebo zabalenou do igelit. pytle za sedadla atd., prostě s sebou JEN když jedu s vozíkem, to samé se zvedákem--ten malý hydraulický za 500 do pytle a za sedadla :myslim

předpokládám, že s vozíkem jezdíš kolem komína, takže pokud máš někoho (rodina--soused), kdo ti rezervu může rychle přivézt, tak ji nechat doma :myslim

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, Vena garážmistr napsal:

....pokud budeš mít rezervu tak ji nikdy nebudeš potřebovat....

A přesně z tohoto důvodu jí mám na přední stěně nad ojí.... :super

Upraveno uživatelem Hafity
Odesláno

@ozzy56 ne, vozit v kufru nic nebudu, vozil jsem rezervo v Multiple 4 roky v kufru, protože nefungoval naviják pod autem, a už nikdy více! V Dácii mám slušný nůžkový hever, myslím že vozík bych tím zvednul, schválně to vyzkouším a případně doplním povinnou výbavu vozu o špalík. No myslím, že to kolo pořídím, předpokládáme cesty 80km do HK a pod...

Odesláno

Na Agados by to imho slo taky, jde jen o zmereni... Prostoru mezi nosnikama je, pokud se pamatuju, vic nez dost.

Jeste bych zvazil jestli do toho predniho nezpevnenyho cela nedat napresno MDFku a nahradni kolo nedat zvenku nastojaka. Jednak by to vyztuzilo predni celo, druhak by to bylo umistene tak, ze to neprekazi ani pri pouziti nohy (pokud ji mas)

Odesláno

Na plechové bočnice se dělají držáky https://www.privesymorava.cz/cz/2/katalog/138/doplnky-a-nahradni-dily/386/drzak-rezervy-uni-na-bocnici

Já mám MDF, ale za mě, rezerva, která není vidět (pod vozíkem), nikoho neláká a pokud by se umístila vhodně za nápravu tak by navíc lehce nadlehčila kouli. I když zase víc trpí provozem.

Odesláno

Z moji zkusenosti, kdyz jsem "pichnul", vzdycky to byl pruraz na bocnici a knoty k nicemu nebyly 😕  . Ale v aute je mam taky, co kdyby... lepsi nez dojezdova rezerva, kdyz by to bylo klasicky pichnuti  :D 

Odesláno

My máme dodělávané rezervo na vozejku ze spoda na podlaze, jednou sem vez asi 700Kg hlíny a píchnul sem. Jak jsem byl rád, že ho mám😀 zvedal jsem to heverem z auta (golf 4)

Odesláno
před 22 hodinami, sitler napsal:

Z moji zkusenosti, kdyz jsem "pichnul", vzdycky to byl pruraz na bocnici a knoty k nicemu nebyly 😕  . Ale v aute je mam taky, co kdyby... lepsi nez dojezdova rezerva, kdyz by to bylo klasicky pichnuti  :D 

No na proraženou bočnici jsou knoty na prd to máš pravdu ale pokud je to díra po šroubu nebo hřebíku i v tom boku tak to na provizorní opravu s dojetím do pár km ať už domů nebo ke gumaři to kolikrát stačí. 

Odesláno

Teď dělám kompletní opravu vozíku, tak nad rezervou taky přemýšlím. Ale asi ji dám na oj nebo na přední čelo, protože dozadu mezi nosníky jsem dal trámek, protože byly potřeba roztáhnout aby byly  pod bočnicema a ne pod deskou.

Odesláno
před 4 hodinami, balon napsal:

My máme dodělávané rezervo na vozejku ze spoda na podlaze, jednou sem vez asi 700Kg hlíny a píchnul sem. Jak jsem byl rád, že ho mám😀 zvedal jsem to heverem z auta (golf 4)

@balon nemáš, prosím, foto pro inspiraci?

Děkuji

Odesláno

Ještě doplním, že jsem nahodil kola z Felicie, má to pochopitelně nějaká " ale" 

- mají vyšší ET, takže jsou asi o centimetr víc " dovnitř", ale v techničáku není ET napsané, takže to neřeším, hlavně aby to nedrhlo, až nahodím korbu.

- šrouby mají jinou velikost (19 x 17) a hlavně jiný úhel kuželu, takže jsem vyměnil i šrouby. 

- původní i "nové" pneumatiky mají standardní hmotnostní index (79), ale psaný mám 83, tak jsem zvědav, jestli tohle projde ( když to procházelo )

Ještě jsem uvažoval, přidělat rezervu zespodu pomocí rámu z 206, ale od toho jsem upustil i kvůli tomu trámku, který jsem tam dal.

Odesláno (upraveno)

Ono to není nic moc fotka. Ale jde o to, že jsou to ty pasoviny na pantu a nahoře pod tou plachtou je to na křídlovou matku. Kolo tata vyndal, natírá ho. To se celý dodělavalo doma. Táta ten vozejk už má strašnejch let… ten řetěz je tam jen položenej😄

BC58E688-7697-4790-8B40-D431BBE2D8FE.jpeg

Upraveno uživatelem balon

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...