peugeotpartner Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 (upraveno) nějak víc a více mi vibruje volant při jizdě nejvice v určité rychlosti cca 110-120 ....bylo to již loni na letních, v zimě i na zimních tak mohu vyloučit gumy, disky, vyvážení, kola byly vždy vyváženy, čisté.... projev je takový že se mi třepe při té určité rychlosti ruka na volantu, tak bud uberu rychlost nebo přidám (na dálnici) tak pátrám dál co by to mohlo být : čep řízení ,kulový čep, spojovací tyč mezi čepem a řízením ,samotné řízení, silentbloky ramen, poloosy ,tlumiče byly na testu jsou ok, ložiska ,zavěšení motoru, zajimave je že takové lehké třesení se deje i při pomalé jizde treba kolem 60, 70 je citit velmi lehká vibrace do celé karosérie ale netrepe se volant, poznam to že mi zacne vibrovat plíšek na heveru který vozím na podlaze spolujezdce a je jedno zda je auto v zaberu nebo brzdím motorem nebo volnoběh, ... ale neregistruji zádné bouchání, klepání (zatím) jen nějaká taková vibrace měl někdo takové symptomy? co mohu zkusit? chystam se na to podívat.. díky moc 1.6 NFU Upraveno 24. srpen 2022 uživatelem peugeotpartner zpresneni Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 (upraveno) Na 307 mi teď kmital kotouč a slušný bordel mi dělala i vůle v brzdovém třmenu. Co náboj? Neháže? Upraveno 25. duben 2022 uživatelem VojtouNerCZ xSilver ohodnotil 1 Citovat
peugeotpartner Odesláno 26. duben 2022 Autor Odesláno 26. duben 2022 na STK vše v pořádku nikde zádná vůle, vše důkladně prošel....brzdy nehází, jen malinko odlepený silentbkok na jednom rameni, ale to prý nemůže děat tu vibraci....tak ted bud poloosy nebo už nevím... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 26. duben 2022 Odesláno 26. duben 2022 No sice píšeš že to dělá na letních i zimních kolech ale já bych začal asi převážením obou sad. Protože to klidně může být že obě sady tím spíš pokud byli vyvážený jen při montáži pneu můžou být rozhozené. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. duben 2022 Odesláno 26. duben 2022 On i ten silenblok na rameni může dělat divy, vím o tom své. Nicméně jak píše Véna, zkontrolovat kola. Bůhví jak jsou vyvážený. Mně jednou zimáky vyvážili a za 2 dny jaem tam jel znova, bo auto se klepalo jak prase. Sundali závaží, vyvážili znovu a najednou tam bylo o 80% zavažíček méně. xSilver ohodnotil 1 Citovat
peugeotpartner Odesláno 26. duben 2022 Autor Odesláno 26. duben 2022 ty gumy mám dve sady na ráfcích..letni cca 50 procent zimní uplne nové...postrehl jsem to loni na letních teochu, nechal jsem je vyvážit beze zmeny, pak nové zimní (jiné ráfky) a taky beze zmeny a behem jara se to ted zhorsilo výrazne, o po prezutí na letní, které jsem taky nechal vyvážit... je zajimavé za meší vibrace cítím i pri malé rychlosti klepe se celé auto velmi jemne, a při urcité rychlosti to delá do volantu že mi skáče palec na ruce...:) jedine jeste nechám vyvážit jinde v jiném servisu pro jistotu.. tlumiče taky ok Citovat
PaKr Odesláno 27. duben 2022 Odesláno 27. duben 2022 @peugeotpartner jestli chceš, tak někdy příští týden dojeď, můžeme zkusit moje kola, nebo na to kouknout. Citovat
xSilver Odesláno 28. duben 2022 Odesláno 28. duben 2022 @peugeotpartner Blba otazka - nejsou ony ta kola "vyvazena" ve stejnem pneuservisu ? o zkusit jiny servis, jen pro jistotu ze ten puvodni nema rozhozenou vyvazovacku / masinu anebo leveho mechose? @VojtouNerCZ Jo, brzdove kotouce, to me delala kdysi 205-ka a i Subaru (i kdyz tam to bylo pry i vuli na vedeni trmenu) .. pokrouceny kotouce. azi to vic pri lehkem brzdeni kde se jen tak dotknes pedalu (i pri jizde rovne)? Pokud jo mohlo by to byt kotoucema, a nebo nejakym bordelem pod nima (treba od vymeny). Citovat
peugeotpartner Odesláno 8. červen 2022 Autor Odesláno 8. červen 2022 přináším nové poznatky...auto se třese celé ne jen volant ono se to do volantu od něčeho přenese, kola můžeme uplne vyloučit zkoušel jsem jiné.... co muže způsobovat že se auto třese? Prej poloosa, dá se to na stopro zjistit? Děje se to i při malé rychlosti např 60 km h ....pak to třeba uplne zmizne .. mám připravená nové ramena HD meyle - jedno rameno lence prasklou gumu, ale dle technika stk je to ok nenašel nic jiného, prosím máte zlušenost z praxe co by to mohlo být a jak to zjsitit aby se nemenilo pokus-omyl? diky Citovat
Pe.Tr Odesláno 8. červen 2022 Odesláno 8. červen 2022 kotouče vymenit a pod nima vycistit od rzi a jineho bordelu. Citovat
peugeotpartner Odesláno 9. červen 2022 Autor Odesláno 9. červen 2022 kotouče jsem mel rozebrané, jsou ok, auto při brzdení nevibruje (jak to je nekdy při spatných kotoučích) nic do pedálu nekope ani do volantu, muzu brzdit nebrzdit, jet na volnoběh auto se třese. poznat je to od 40-...byl jsem s tim na STK kde vše prohlídli, brzdy super a auto se třese.... neco jako by bylo volné, přenesný třes od nekud....ale nevím odkud... Citovat
ozzy56 Odesláno 9. červen 2022 Odesláno 9. červen 2022 může to dělat i poloosa, jak píšeš nahoře, nejspíš pravá v ložisku uprostřed..., zkusit jestli tam není vůle, nebo leda vyměnit..., kolik máš na poloosách najeto ? ale pokud poloosy neklepou v zatáčce, nebo při prudkém zrychlení, tak je asi škoda je měnit..., podle toho co píšeš, jde vibrace od rotujícího dílu, takže pokud nikde v nápravě není vůle, všechno je čisté, kolama říkáš to taky není, tak snad ty poloosy, jestli ta vibrace moc vadí, postupně bych je vyměnil za repasované, začal bych pravou Citovat
peugeotpartner Odesláno 9. červen 2022 Autor Odesláno 9. červen 2022 cca 180tis, v zatacce neklepe ani pri zrychlení, ono se zda ze pokud prudce zrychlím tak se to zmirni nebo ustane... Citovat
Hafity Odesláno 9. červen 2022 Odesláno 9. červen 2022 Pokud to při intenzivní akceleraci skoro ustane, tak bych tipoval silentbloky.... Citovat
peugeotpartner Odesláno 10. červen 2022 Autor Odesláno 10. červen 2022 na motoru nabo na remenech? protože na motoru asi ne nebot i na volnoběh to delá pri jizde kdyz motor není zatížen.... ? Jak to přesně zjistit? Citovat
Hafity Odesláno 10. červen 2022 Odesláno 10. červen 2022 Pokud pojedeš setrvačností na neutrál, tak to dělá taky? Setrvačností můžeš jet s nastartovaným i vypnutým motorem? Citovat
peugeotpartner Odesláno 10. srpen 2022 Autor Odesláno 10. srpen 2022 ano delá to i pri jizde setrvacností a je jedno zda motor je nastartovaný nebo se vypne..proste do vibruje do karoseérie, frekvence je porád stejná jen se mení intenzita, nejvetsí je cca kolem 60 km h ... takové jakoby ze karosérie houpá do strany....tlumiče na testu ok další servis nic nenašel ..:) Citovat
Hafity Odesláno 10. srpen 2022 Odesláno 10. srpen 2022 A frekvence je stejná i při různých rychlostech? Citovat
peugeotpartner Odesláno 10. srpen 2022 Autor Odesláno 10. srpen 2022 ano frekvence se porád stejná pri ruzných rychlostech...... jen se mení intenzita.... Citovat
peugeotpartner Odesláno 23. srpen 2022 Autor Odesláno 23. srpen 2022 zjistilo se že levé kolo hází jakoby osmička(cca 1 mm ?) -kolo zdvižené, otáčky na volnoběh je to videt na běhounu- letní kolo, dal jsem zimní kolo s ráfkem (to je uplne nové) a delá to snad jeste více... sundal jsem brzdový kotouč a zdá se že i náboj hází - neměřil jsem to mikrometrem.. kolik je dovolená házivost u náboje? Auto bylo v minulosti asi bourané na levou stranu mohlo do dostat ránu do kola.. ted je otázka co je spatné zda náboj, ložisko nabo i tehlice nebo i hřídel poloosy co je v náboji? Jak to zjistit? Muze takto malá házivot rozvibrovat auto při 60 km h ? Ložisko nehučí a nemá vůli. zajmavé je že ale při brzdení to nic nedelá nic pri brzdení není cítit, vibrace jsou do karoserie a taky že to nekdy delá více jindy méně Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.