Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jak to řešíte? 

Box? Mám 400 l což znamená montáž ve dvou na žebříku , 2x2 páry jsem vozil  v kombíku (Oktavie/Ford)  vevnitř.  Ale jen místně za humna , do Alp bych takto nejel, tam s boxem samozřejmě.  

Nosiče na střechu jsem nikdy nechtěl a neměl - hluk, špína, problémy s rozměry lyží atd.

Uvnitř?  bezpečné to asi úplně  není, existuje nějaké rozumné řešení ( vak na ski  , umístěný místo jedné řady sedaček, uchycený do kolejnic) ? Akceptovaný policií v AT, kde se to údajně kontroluje?  

Odesláno

To že rakušáci kontrolují uložení nákladu v dodávkách ale i v osobákách můžu potvrdit. Jednou jsem se dostal k nějakému melouchu a vezl jsem mikrobusem výpravu skokanek na lyžích na nějaké soustředění do rakouska. Byl to mikrobus který byl pro ně upravený a byli z něj vyházené liché sedačky ve druhé a třetí řadě a v tom vzniklém prostoru byli naložené ty jejich skákací lyže měli to v takovém to vaku a normálně se to kurtovalo přes oka v podlaze první vrstva a druhá vrstva se kurtovala k rámu sedaček když mi to ten kluk místo kterého jsem jel vysvětloval tak sem si myslel že si ze mě dělá srandu jo a co měli zbytek bagáže v kufru tak boty byli na dně kufru a přesto naházené bágly a všechno to bylo stažené takovou tou sítí do kufru. Samozřejmě že nás po cestě četníci kontrolovali a bylo na nich vidět jak byli zklamaný když viděli jak to bylo ve voze zakurtovaný tak běželi dozadu a chtěli vidět jak je zabezpečená bagáž vzadu a když viděli tu síť tak mi otráveně vrátili doklady a mávli ať jedu dál. A když jsem nakládal na zpáteční cestu tak místní četník přišel k hotelu očumovat jak to nakládám když viděl že to mám zakurtovaný tak odešel a i když jsme na výjezdu z toho střediska míjeli kontrolu tak nás nechali jet asi jim to prásknul. 

Odesláno

Do Rakouska v boxu, v rámci pobytu v kufru napříč 1x lyže 168cm, 2x lyže 160cm a pak pro dcerunku krátké (140), ale už budu muset pořídit delší, také kolem 160cm. Do kufru 5008 se mi vejdou 168cm dlouhé lyže akorát. Jak to má Traveller nevím. 

Lyže v autě bez úpravy (vak z výroby místo středové opěrky) v AT neprojdou. Kamaráda, co jel jednou s námi s jedničkovým BMW, nepustili (museli jsme lyže přeskládat k nám do boxu, naštěstí byly jen dvoje) a to už je pár let zpátky. Měl je ve vaku položené z kufru, přikurtované k zadní sedačce, přesto ho nenechali jet dál, lyže bez speciální úpravy v kabině nemají co dělat. V Česku to nikdy nikoho nezajímalo, ale to je tak u ledasčeho. Rakušani kontrolují, mne zastavili asi 4x, vždy na cestě, kdy jsem měl lyže v boxu. Věřím ale, že lyže napříč v kufru by prošly stejně, je to oddělený prostor. V Česku jezdím stejně, jako i do zahraničí, na hory v boxu, po horách v kufru. Je to dáno tím, že se tam ty lyže vejdou, když nevezu zavazadla, mám jen lyže/boty/helmy, tak kufr stačí. S boxem jsem narazil jen jednou, nevešli jsme se s ním do podzemní garáže v hotelu. Ale měli to tam vyřešené, u parkovacího místa byl připravený prostor, kam se dal box umístit.

Odesláno

Běžky na klasiku mám 200, resp 195 🤨.  Tudy cesta nevede. Ale jak píše Vena výše, nějaký vak na lyže ( ideálně s logem Fischer a nálepkou Stop Temelin ), připevněný certifikovanými popruhy k podlaze místo vyndaného jednosedadla v druhé řadě ( auto se dvěma řadami) by snad nemohl vadit. 

Odesláno

Tak se mi zdá, že můžu být rád, že mě na mých cestách třeba směr Rumunsko, kdy mám vzadu v mikrobusu X velkých batohů a Y batůžků a tašek drobností "na volno" žádnej policajt (krom celníků) dozadu nevlezl

• O 4 týdny později...
Odesláno

Zakoupil jsem cargo sit za cca 1000,-, mam chyceno karabinama na upevnovaci oka v podlaze. Ted jsem otestoval pri jizde na dovcu lyzovaci, celou loznou plochu s taskama, helmama, lyzakama a ostatnim blazincem prikryla ok. Lyze teda vozim v rakvi, ale  hlavne proto, aby se pres noc nevyparovala voda do auta. Jinak si myslim, ze cajti by nemeli snad co do bezpecnosti nic namitat, kdyby lyze byly uvnitr zajisteny touto siti ... ale kdo vi.

https://www.alsap.cz/cargo-net-sit-1800x1200mm-oka-150x150-6x-upevnovaci-oko-p28347/

image.png.9266c55967feecd1cd266763962afd05.png

Odesláno

Ja roky cez A, HU, SI a HR prevážam vzadu na sklopených sedačkách 30kg závesný lodný motor. Len tak položený. Ani neviem, za čo by sa to dalo zafixovať, aby sa tých 30 kg nedalo do pohybu po nejakom náraze. Našťastie, ešte ma nikdy nekontrolovali, ale asi by som to mal nejako riešiť.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...