forumikus Odesláno 18. listopad 2021 Odesláno 18. listopad 2021 Zdravím. Mám otázku na majiteľov 1.5 BlueHDi 96kw či máte tiež podobný zvuk od rozvodov ako pán vo Videu: Ja som s týmto už bol v servise. Je nato vydaný TSB opravný postup. V rámci záruky mi vymenili rozvodový remeň a vodnú pumpu. V kabíne už to je počuť minimálne a v motorovom priestore tak o polovicu menej. Citovat
otojanicek Odesláno 19. listopad 2021 Odesláno 19. listopad 2021 takový zvuk mam na 1,6 HDi 82 kw při 120.000 km běžně ke slyšení........... přitom v 90.000 km komlet meněny cela rozvodova sada i s poumpou zduvodu toho, že pumpa byla moc hlučná a dle technika "načatá" . Co ti v orig servise řekli.....co tomu bylo ? forumikus ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 19. listopad 2021 Odesláno 19. listopad 2021 Stejný zvuk dělá naše 308 a i 206. Obě mají měněné rozvody v autorizovaném servise (každá v jiném) za použití origo dílů... Co to způsobuje netuším. Ale na funkčnost to zdá se nemá negativní vliv (alespoň zatím) forumikus ohodnotil 1 Citovat
HonzaC2 Odesláno 20. listopad 2021 Odesláno 20. listopad 2021 Letos jsem kvuli tomu rozebral 2x rozvody na své 1,6hdi. Dokonce jsem i komplet vyměnil celou sadu včetně pumpy, ten zvuk je po výměně sice jiný, ale úplně nezmizel. Pumpa je originál, zbytek INA. Přitom napínák byl přesně tam kde měl být i při poslední kontrole. Takže už to beru jako normál a neřeším to. forumikus ohodnotil 1 Citovat
forumikus Odesláno 20. listopad 2021 Autor Odesláno 20. listopad 2021 @otojanicek @MJSytic @HonzaC2 Mne menili len remeň aj vodnú pumpu. Vraj ten hluk vydáva vodná pumpa a podľa TSB prešla vývojom. Celkovo zvuk nezmizol, ale je to podstatne tichšie. Mal som ešte nevyužité predplatné pre Citroen v Service boxu tak som vzal náhodné VINko C5 Aircross s motorom 1.5 BlueHdi a stiahol TSB. Má ten istý problém. TSB priložím v prílohe. Popočuval som viacero motorov 1.6 BlueHDi aj 1.5 na YouTube a každý motor mal ten zvuk od rozvodov. perito a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 30. listopad 2021 Odesláno 30. listopad 2021 ...no tak v Peugeotu o tom prý nic neví a poslali mě s tím zvukem dneska do kelu.... ... nahrané audio mám v sekci Rifter - závady Citovat
ChouLu Odesláno 30. listopad 2021 Odesláno 30. listopad 2021 @BubakGS psal jsem ti zprávu BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Guest rico207 Odesláno 20. červen 2022 Odesláno 20. červen 2022 V pohode, je to normálny zvuk motora aj keď sa zdá divný. Mám tak tiež 1.5 a 96kW. Mal som aj 308 1.6 hdi 82kW a ten zvuk je asi tak stejny. Citovat
BubakGS Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 (upraveno) ..ozivim tema - u 1.5 BHDI to NENI normalni zvuk motoru a uz i u Peugeotu se probrali a po Citroenu taky zacali menit remeny. Me to budou menit ted v prosinci na rocni servisni prohlidce - mam najeto cca 26.400 km. EDIT - muj zvuk je tohle: https://drive.google.com/file/d/1JvVLlOVd6B2AJciNlc8fMu7VzCAUItiw/view Upraveno 2. listopad 2022 uživatelem BubakGS Citovat
dýzl Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 Ty jo to je solidní řachtání, takto neřachtá a necvaká synovo 1,6HDi 66kW s 300 000km tedy chybí necelých 13 000km !! Na po koupi dělány rozvody a zatím najeto cca 33 000km. Citovat
ozzy56 Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 tady nejde o řachtání, ale o ten kolísavý zvuk--kolega mi říkal, že mění pumpy a řemen, ale stejnak úplně ten zvuk nezmizí, což je divné, nezmizí prý ani po výměně celé sady včetně kladek Citovat
MJSytic Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 Nejde o řachtání, ale o ten zvuk v pozadí, jako když se točí buben v pračce, který jde od rozvodů. Jak jsem už psal, dělají nám to všechna auta, kde jsme nechali dělat rozvody v autorizovaném servise. Najeto na tom desítky tisíc km a zvuk beze změny a funguje vše OK. Schválně zkusím zítra natočit zvuk z rozvodů nové 308 1,5hdi. Myslím, že to je stejné forumikus a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 jojo, to přirovnání k aut. pračce je trefné BubakGS a dýzl ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 ...no tak ja mam hlavne radost, ze po rocnim dohadovani s autorizakem a poukazovani na Citroen a zakulisni info od @ChouLu ze serviceboxu (nikoho jsme pochopitelne nejmenoval) mi nejaky (asi novy) a po hlase vstricny a sympaticky technik potvrdil, ze jsem mel pravdu a ted na dalsi rocni prohlidce probehne vymena za inovovane veci.... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
dýzl Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 Pro vysvětlení, já to tak nazval, jako řachtání, přijde mi jako bych slyšel cvakání špatně seřízených ventilů a pak , neumím jinak popsat. Ale celkový zvukový projev motoru mi přijde ne jako moderní CR, ale spíše jako klasika-staré XUD. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 (upraveno) ..toho jsem asi taky vsiml - kolega v praci ma predchozi model Berlinga s 1.6 HDI a ta bezi uplne luxusne .... ..ale o te 1.5 BHDI se to obecne vi - mensi motor, větší komprese, jede sice lip (ma vetsi vykon i kroutak) jak ta 1.6, ale ma tvrdsi/hrubsi chod.... Upraveno 2. listopad 2022 uživatelem BubakGS ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 Ta svolávací akce se týká jakých modelu a jakých roků výroby? Dá se někde zjistit podle VÍN jestli je na auto svolávací akce? Citovat
BubakGS Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 (upraveno) ..to nevim. Ja se proste objednal na rocni servis do autorizaku - me to vychazi na prosinec a opet jim pripomel ten divny zvuk, co me uz skoro rok s.e.r.e... ...a najednou o tom vi, podle VINu nasli, ze i muj motor je potreba predelat a neni problem, objednaji sadu a bude to skoro cely den prace, ale udelaji to. Tak asi podle VINu to zjistit umi. Moje auto je model 2021. Upraveno 2. listopad 2022 uživatelem BubakGS Citovat
PaKr Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 @BubakGS nepamatuješ si jméno toho technika? Klidně do SZ Citovat
MJSytic Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 před 3 hodinami, Charlie 1 napsal: Ta svolávací akce se týká jakých modelu a jakých roků výroby? Tohle nebude klasická svolávačka. To bude nastavené tak, že "pokud s tím zákazník přijde". Jinak to řešit nebudou Navíc to zdá se, stejně problém nevyřeší. Jen to bude slyšet méně. Po nějakou dobu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.