Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Mám otázku na majiteľov 1.5 BlueHDi 96kw či máte tiež podobný zvuk od rozvodov ako pán vo Videu: 

Ja som s týmto už bol v servise. Je nato vydaný TSB opravný postup. V rámci záruky mi vymenili rozvodový remeň a vodnú pumpu. V kabíne už to je počuť minimálne a v motorovom priestore tak o polovicu menej. 

Odesláno

takový zvuk mam na 1,6 HDi 82 kw při 120.000 km  běžně ke slyšení........... přitom  v 90.000 km komlet meněny cela rozvodova sada i s poumpou zduvodu toho, že pumpa byla moc hlučná a  dle technika "načatá" .

Co ti v orig servise řekli.....co tomu bylo ?

Odesláno

Stejný zvuk dělá naše 308 a i 206. Obě mají měněné rozvody v autorizovaném servise (každá v jiném) za použití origo dílů... Co to způsobuje netuším. Ale na funkčnost to zdá se nemá negativní vliv (alespoň zatím) :myslim  

Odesláno

Letos jsem kvuli tomu rozebral 2x rozvody na své 1,6hdi. Dokonce jsem i komplet vyměnil celou sadu včetně pumpy, ten zvuk je po výměně sice jiný, ale úplně nezmizel. Pumpa je originál, zbytek INA. Přitom napínák byl přesně tam kde měl být i při poslední kontrole. Takže už to beru jako normál a neřeším to.

Odesláno

@otojanicek

@MJSytic

@HonzaC2

Mne menili len remeň aj vodnú pumpu. Vraj ten hluk vydáva vodná pumpa a podľa TSB prešla vývojom. Celkovo zvuk nezmizol, ale je to podstatne tichšie. Mal som ešte nevyužité predplatné pre Citroen v Service boxu tak som vzal náhodné VINko C5 Aircross s motorom 1.5 BlueHdi a stiahol TSB. Má ten istý problém. TSB priložím v prílohe. Popočuval som viacero motorov 1.6 BlueHDi aj 1.5 na YouTube a každý motor mal ten zvuk od rozvodov. 

Screenshot_20211117_201909_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20211117_201914_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20211117_201919_com.android.chrome.jpg

• O 2 týdny později...
  • O 6 měsíců později...
Odesláno

V pohode, je to normálny zvuk motora aj keď sa zdá divný. Mám tak tiež 1.5 a 96kW. Mal som aj 308 1.6 hdi 82kW a ten zvuk je asi tak stejny. 

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Ty jo to je solidní řachtání, takto neřachtá a necvaká synovo 1,6HDi 66kW  s 300 000km  tedy chybí necelých 13 000km !! Na po koupi dělány rozvody a zatím najeto cca 33 000km.

Odesláno

tady nejde o řachtání, ale o ten kolísavý zvuk--kolega mi říkal, že mění pumpy a řemen, ale stejnak úplně ten zvuk nezmizí, což je divné, nezmizí prý ani po výměně celé sady včetně kladek  😯

Odesláno

Nejde o řachtání, ale o ten zvuk v pozadí, jako když se točí buben v pračce, který jde od rozvodů. Jak jsem už psal, dělají nám to všechna auta, kde jsme nechali dělat rozvody v autorizovaném servise. Najeto na tom desítky tisíc km a zvuk beze změny a funguje vše OK. Schválně zkusím zítra natočit zvuk z rozvodů nové 308 1,5hdi. Myslím, že to je stejné ;) 

Odesláno

...no tak ja mam hlavne radost, ze po rocnim dohadovani s autorizakem a poukazovani na Citroen a zakulisni info od @ChouLu  ze serviceboxu (nikoho jsme pochopitelne nejmenoval) mi nejaky (asi novy) a po hlase vstricny a sympaticky technik potvrdil, ze jsem mel pravdu a ted na dalsi rocni prohlidce probehne vymena za inovovane veci....

Odesláno

Pro vysvětlení,  já to tak nazval, jako řachtání, přijde mi jako bych slyšel cvakání špatně seřízených ventilů a pak , neumím jinak popsat. Ale celkový zvukový projev  motoru mi přijde ne jako moderní CR, ale spíše jako klasika-staré XUD.

Odesláno (upraveno)

..toho jsem asi taky vsiml - kolega v praci ma predchozi model Berlinga s 1.6 HDI a ta bezi  uplne luxusne ....  ..ale o te 1.5 BHDI se to obecne vi - mensi motor, větší komprese, jede sice lip (ma vetsi vykon i kroutak) jak ta 1.6, ale ma tvrdsi/hrubsi chod....

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno (upraveno)

..to nevim. Ja se proste objednal na rocni servis do autorizaku - me to vychazi na prosinec a opet jim pripomel ten divny zvuk, co me uz skoro rok s.e.r.e...   ...a najednou o tom vi, podle VINu nasli, ze i muj motor je potreba predelat a neni problem, objednaji sadu a bude to skoro cely den prace, ale udelaji to. Tak asi podle VINu to zjistit umi. Moje auto je model 2021. 

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno
před 3 hodinami, Charlie 1 napsal:

Ta svolávací akce se týká jakých modelu a jakých roků výroby?

Tohle nebude klasická svolávačka. To bude nastavené tak, že "pokud s tím zákazník přijde". Jinak to řešit nebudou :myslim Navíc to zdá se, stejně problém nevyřeší. Jen to bude slyšet méně. Po nějakou dobu :nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...