Přejít na obsah

forumikus

Uživatel
  • Počet příspěvků

    80
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 3008
  • Rok výroby
    2018

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Prešov
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

forumikus's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

54

Popularita

  1. Tak ja mám vymenený jak remeň tak kladky aj vodnú pumpu a zvuk zmizol tak na 50%. Aj v TSB postupe je napísané že zvuk celkom nezmizne. Neviem či by malo ešte význam dávať ešte prerábať veko ventilov z 7mm na 8mm a veci okolo toho. Pravdepodobne pôjde v ďalšom roku auto z domu.
  2. forumikus

    Rezervne koleso

    Ano zmesti sa. Mám tiež v 3008 rv. 2018. Ale tu dosku musíš dať do hornej polohy.
  3. @BubakGSno mne ten zvuk teraz ako sú teploty pri 0 a -1,2 a pod. Ten zvuk zmizol tiež úplne ale pribudol nový. A mám podozrenie na napínaciu kladku. Žiadal som ich o výmenu kladiek v servise, ale nechceli vraj im Francúzi potom neuznaju garančný servis. Divné.
  4. @BubakGS@BubakGS robí to hlavne keď sa už trošku motor zohreje a pri prevádzkovej teplote. Za studena je ticho a až potom to začne.
  5. @BubakGSto netuším ale tu máš ceny predplatného bez DPH.
  6. @BubakGS to nie je problém vytiahnuť zo Service Boxu podľa VINka ale hodina predplatného do TSB a servisných postupov stoji cca 8€
  7. @BubakGS tak to ťa pekne krásne oklamali pretože moja 3008 má ten TSB. Odporúčam vymeniť servis a hneď to vyreklamuju.
  8. @BubakGS ten zvuk je vodná pumpa môže zmiznúť ale aj nemusí. V kabíne to nepočujem, ale vonku ten zvuk je tichší, ale nezmizol celkom.
  9. @Rastislav 89 Ja na novej 3008 s nájazdom 32000 po výmene letných pneu na zimné tiež cítim vibrácie na diaľnici pri 130. Gumy vyvážené, geometria robena v lete. Nápravy pevné nič nebúcha nič nie je voľne. Sledoval som vibrácie na novej diaľnici od KE do Miškolca a potom z KE do PO. Na novej diaľnici do Miškolca to viac vibrovalo. Bolo vidieť, ale na diaľnici také rezne čiary po asfalte. Do PO už to bolo fakt jemné. Ďalší deň som vyskúšal ale úplne na novom úseku mimo mesta kde natiahli čerstvý asfalt bez chybičky. Rozbehol som na diaľničných 130 a vibrácie zmizli. Na letných origo diskoch som necítil skoro ziadne vibrácie. Na zimu mam dezenty a v nich sú tie plastové krúžky.
  10. @otojanicek @MJSytic @HonzaC2 Mne menili len remeň aj vodnú pumpu. Vraj ten hluk vydáva vodná pumpa a podľa TSB prešla vývojom. Celkovo zvuk nezmizol, ale je to podstatne tichšie. Mal som ešte nevyužité predplatné pre Citroen v Service boxu tak som vzal náhodné VINko C5 Aircross s motorom 1.5 BlueHdi a stiahol TSB. Má ten istý problém. TSB priložím v prílohe. Popočuval som viacero motorov 1.6 BlueHDi aj 1.5 na YouTube a každý motor mal ten zvuk od rozvodov.
  11. Zdravím. Mám otázku na majiteľov 1.5 BlueHDi 96kw či máte tiež podobný zvuk od rozvodov ako pán vo Videu: Ja som s týmto už bol v servise. Je nato vydaný TSB opravný postup. V rámci záruky mi vymenili rozvodový remeň a vodnú pumpu. V kabíne už to je počuť minimálne a v motorovom priestore tak o polovicu menej.
  12. @zdeno2k Keď máš na opicu musíš mať aj na banány. Stačí ísť do iného servisu a cena bude hneď nižšia aj za materiál aj prácu. Píšem z vlastnej skúsenosti. Vlastne najdrahšia je ta práca lebo účtujú si každý úkon. Montáž, demontáž, doliatie atď. Len by ma zaujímalo keď máš 3008 r. 2019 nemáš tam ešte predĺženú záruku Optiway? Ja mám novú 3008 t. 2018 a predĺženú záruku mám do 2022 alebo 80 000km. Každopádne záruku budem predlžovať, keďže mám v tom asistenčné služby a záruka platí aj na FULL LED Svetlá, nádrž AdBlue a to je podstatné. A platí na motor aj na elektroniku. Predĺženie záruky stojí menej než nová nádržka na AdBlue.
  13. forumikus

    5008 1,5 BlueHDI MAN

    @Petr 3008 diskov na výber je dosť. Neviem aký rozmer máš zapísaný v TP. Ja mám 7,5x18 R18 ET49. Na zimu som bral Dezent TX 7,5x18 R18 ET48. Samozrejme potrebuješ k nim iné šruby a vymedzovacie plastové podložky do diskov. To všetko ti pošle už dodávateľ od koho berieš disky + TUV certifikát. Správne by si disky mal zapísať do TP, ale ja som to nerobil. Čím menšie ET je u disku tým viac lezie von z blatníku. Čím väčšie ET viac dovnútra.
  14. forumikus

    PureTech 180 133kW

    Len doplním, že na miesto dojazdovej Rezervy sa zmestí plnohodnotná rezerva. Mne zostal poškodený (odretý) disk s gumou po škodovej udalosti. Takže pôvodnú rezervu som odložil do garáže.
  15. forumikus

    Le Blanc 5008

    @Charlie 1 žiadných 13000kč som neplatil. 1. ponuku som dostal v servise na garančku za 13000kč v mojom meste. A 2.ponuku za 9000kč v inom meste. Požadoval som spraviť na aute Olej, 4xfiltre,dezinfekcia klímy, diag+kontrola. Išiel som do iného mesta za 9000kč a dokonca v tej cene vyčistili brzdy.
×
×
  • Vytvořit...