Marcel505 Odesláno 16. duben 2006 Odesláno 16. duben 2006 Teda Johne, to je smutné. Vypadá to docela zle, tak doufám, že to nebude velkého rozsahu. Je teda zasažen i sloupek? Jakou rychlostí to do tebe napálila? A jakou kraksnou? :( Citovat
John Odesláno 17. duben 2006 Autor Odesláno 17. duben 2006 Původně zaslal: Marcel505 Teda Johne, to je smutné. Vypadá to docela zle, tak doufám, že to nebude velkého rozsahu. Je teda zasažen i sloupek? Jakou rychlostí to do tebe napálila? A jakou kraksnou? :( Byla to za*** fobie a asi v cca 40-50km nevim vůbec nebrzdila mě prostě přehlídla, měl jsem hold malé auto asi :grr A sloupek nevím to poznám v týdnu až to odvezu do servisu :bojim :bojim Citovat
Holly Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 To je v p....... Johne, určitě se mrkni sem: http://www.nehodovyservis.cz/ Citovat
Holly Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 Nebo taky sem: www.asociace-poskozenych.cz Citovat
destiny Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 2 oddie: Nevím, proč by to co tady píšu měla být p...vina??? Já bych si to přímo v peugeotu opravit nechal. Proč je tohle pro tebe p...vina to fakt nechápu. Chápu, že v tomto případě je počítáno s určitpu amortizací, ale dá se to pak dostat z té ženské, jen to prostě chvilku trvá, ale když víš jak na to, tak se dá. Jediné, kde jsem se splet, tak je s tím zapůjčeným autem. Mám auta napsaná na firmu a neuvědomil jsem si, že zapůjčení auta se týká asi jen firemního, což v případě Johna asi není aktuální. Ikdyž si nejsem jistý, jestli j to opravdu jen na firemní. Citovat
John Odesláno 17. duben 2006 Autor Odesláno 17. duben 2006 Původně zaslal: destiny 2 oddie: Nevím, proč by to co tady píšu měla být p...vina??? Já bych si to přímo v peugeotu opravit nechal. Proč je tohle pro tebe p...vina to fakt nechápu. Chápu, že v tomto případě je počítáno s určitpu amortizací, ale dá se to pak dostat z té ženské, jen to prostě chvilku trvá, ale když víš jak na to, tak se dá. Jediné, kde jsem se splet, tak je s tím zapůjčeným autem. Mám auta napsaná na firmu a neuvědomil jsem si, že zapůjčení auta se týká asi jen firemního, což v případě Johna asi není aktuální. Ikdyž si nejsem jistý, jestli j to opravdu jen na firemní. Tak jsem na tom nehodovyservis si přečetl,že na nárok na náhradní auto má i soukromá osoba,tak i podnikatel.Tak nevím. Musím se zeptat. Citovat
Holly Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 Nemělo by to být jen na firemní, na náhradní auto by měl mít nárok každý. Řekl bych, že to bude totálka, ale jestli se to vyplatí rozpočtem, tím bych si nebyl tak jistý. Záleží na tom, kolik bude stát oprava v jakémkoli slušném servisu. Těžko odhadnout. Samozřejmě, že pokud John nemá havárku, což asi nemá, tak se amortizaci nevyhne, když to bude řešit přes ručení té báby. Ta se netýká jenom aut mladších 6-ti let. A kdyby to šlo rozpočtem, tak záleží na tom, kolik bude cena vraku. Tabulková hodnota asi nebude nic moc, podle roku výroby. Když odečtou cenu vraku (řekněme 20t.), tak mu vyplatí třeba jenom 30-40t, a za to to třeba vůbec nikde nebudou ochotní opravit. Citovat
Dave_k Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 Původně zaslal: Holly Nebo taky sem: www.asociace-poskozenych.cz Co jsou to zač? Nikde nemaj psanej žádnej poplatek. To je divný, že by poskytli právníka a náhradní vozidlo zadara? Tomu se mi nechce věřit tam je někde zakopanej pes. Citovat
Holly Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 To není moje doporučení, ten odkaz jsem sem dal, aby John mohl zjistit, jaké má možnosti a mohl se dál informovat. V podstatě by to všechno mělo jít z poviného ručení viníka. Třeba my, když jsme teď vraceli náhradní auto po opravě zbořené feldy, tak jsme museli zaplatit půjčovné servisu s tím, že to dostaneme od pojiš?ovny. A přitom ve smlouvě se servisem bylo, že půjčovné hradí pojiš?ovna. Takže všemu se věřit nedá. Citovat
Autoškolič Dodo Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 Původně zaslal: Dave_k Původně zaslal: Holly Nebo taky sem: www.asociace-poskozenych.cz Co jsou to zač? Nikde nemaj psanej žádnej poplatek. To je divný, že by poskytli právníka a náhradní vozidlo zadara? Tomu se mi nechce věřit tam je někde zakopanej pes. Já s nima mám zkušenost a dobrou. To přes ně jsem si vypůjčil to auto a tyto právní služby, který jsou komplexní hradí pojiš?ovna. Nestály mě opravdu ani korunu a už to je dávno uzavřený \"případ\". Citovat
Vvitty Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 tak to teda uprimnou soustrast ale tak aspon ze to jsou jen plechy Citovat
Guest DD Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 Au au au :( :( .. castecne souhlasim s Oddiem, ze bych to mozna prodal, ale pokud k tomu autu mas citovou vazbu, nech to opravit a sedri z ty zensky kuzi. A jak psal Autoskolic .. tohle se stat me, asi bych tomu cloveku ublizil, zenska nezenska Citovat
mk405 Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 au au, to zamrzí :( a co majitej ten je ok? :papa Citovat
John Odesláno 17. duben 2006 Autor Odesláno 17. duben 2006 Původně zaslal: mk405 au au, to zamrzí :( a co majitej ten je ok? :papa Jo jsem ok.... Jinak ženská neženská měla štěstí že jsem nemohl hned vylezt... :grr :grr Citovat
Garfield Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 Původně zaslal: destiny 2 oddie: Nevím, proč by to co tady píšu měla být p...vina??? Já bych si to přímo v peugeotu opravit nechal. Proč je tohle pro tebe p...vina to fakt nechápu. Chápu, že v tomto případě je počítáno s určitpu amortizací, ale dá se to pak dostat z té ženské, jen to prostě chvilku trvá, ale když víš jak na to, tak se dá. Jediné, kde jsem se splet, tak je s tím zapůjčeným autem. Mám auta napsaná na firmu a neuvědomil jsem si, že zapůjčení auta se týká asi jen firemního, což v případě Johna asi není aktuální. Ikdyž si nejsem jistý, jestli j to opravdu jen na firemní. Johne, i my se připojujeme a držíme palce! A? není v hajzlíku B sloupek a tedy aby to pojiš?ovna nechtěla řešit jako totálku. 2 Destiny: Já tu Oddieho p...vinu přivysvětlím: Bohužel, jak v tom je pojiš?ovna, tak si nemáš co nechat auto opravovat kde chceš, ale po dohodě s nimi. Nebo tedy po pravdě řečeno můžeš si dělat co chceš, ale pak se o finanční obsah pojmu \"oprávněná a přiměřená náhrada škody - náklady na opravu\" musíš s pojiš?ovnou soudit. V reálu pojiš?ovna totiž řekne, že když jde o zánovní auto, tak značková opravna a její ceny jsou oprávněné, zatímco pro opravy starého auta jsou ceny značkové opravny příliš vysoké. Je to její názor, ty můžeš mít jiný, a pak jedině soud je v tomhle státě pak oprávněn rozhodnout, kdo z vás má pravdu. Což... A pokud jde o zapůjčení auta: Zas nejde o nic jiného než o \"oprávněná a přiměřená náhrada...\". Takže to není ani tak, co píše Jirkap, že auto musí být na IČO - může si ho oprávněně zapůjčit i fyzická osoba, která má třeba auto v účetnictví coby obchodní majetek, a vůbec nemusí mít IČO v techničáku. A jsme u toho: V těchhle případech pojiš?ovna ví, že pro poškozeného by nebyl problém u soudu dokázat ušlý zisk kvůli chybějícímu autu, a proto ráda zapůjčení náhradního vozu proplatí. Ale když jde o nepodnikajícího soukromníka, pojiš?ovna bude šetřit a zapůjčení náhradního vozu nebude chtít proplatit, páč ví, že budeš vůči ní v důkazní nouzi, že by ti chybějící auto způsobilo další škodu. Maximálně ti se smíchem řeknou, že ti proplatí jízdenky na metro, pokud tedy tvrdíš, že denně jezdíš autem do práce. Můžeš říci, že metro není stejný komfort jako auto, tak chceš proplatit náhradní vůz nebo taxi. Na to ti opáčí, že a? si je dáš k soudu. Vědí, že i kdyby k soudu došlo, těžko to u něj prosadíš. Zatímco když tam jde o podnikající fyzickou osobu nebo právnickou osobu, tak ušlý zisk je jiné kafe a asi by to pojiš?ovna projela. Tak se se proplacením náhradního vozu necuká. Obecně řečeno - můžeš chtít po pojiš?ovně proplatit cokoli, ale pokud ona řekne ne, zbývá ti jen soud. A soudíte se o to, co je oprávněná a přiměřená náhrada škody. Další varianta je rozdíl mezi tvou škodou a pojistným plněním vymáhat od škůdce, tedy oné baby, jak tady správně připomíná Destiny. Tady zbývá jedině soud, dobrovolně ti ona nic nedá. Ale v případě větších rozdílů se i tohle dělá. To jen připomínám obecně rozšířený omyl - je to tak, že tím, že tě škůdce odkáže na svou pojiš?ovnu, nezaniká jeho zodpovědnost nahradit celou vzniklou škodu. Peníze od pojiš?ovny se pak započtou jako škůdcovo částečné plnění. Jenže když ti pojiš?ovna vyplatí o 10 - 20 tisíc míň než by se ti líbilo, tak se každý vybodne na to, aby kvůli takovéhle částce žaloval pojiš?ovnu či škůdce o doplatek. (Kdy je lepší žalovat pojiš?ovnu a kdy škůdce, to už je na další téma). Proto to taky pojiš?ovny tak dělají - zaplatí ti formou \"odečtené amortizace\" málo, ale ne zas křiklavě málo a sázejí na to, že každý nakonec otráveně po průtazích mávne rukou a chce na celou záležitost raději zapomenout. A když jde o větší škodu, hrozně moc se každý pojiš?ovák snaží zlikvidovat to jako totálku, páč to je pro pojiš?ovnu lepší. [upravil dne 17/4/06 Garfield] Citovat
chuck11 Odesláno 18. duben 2006 Odesláno 18. duben 2006 Ty voe :o rozpárala tě pěkně.Škoda auti:(už nikdy nebude takový jaké bylo:( Citovat
Vertex Odesláno 18. duben 2006 Odesláno 18. duben 2006 Tak to čumím Johne, připojuju se, upřímnou soustrast, je mi líto, že ten Tvůj krasavec takhle dopadl. Hodně štěstí při opravách Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 18. duben 2006 Odesláno 18. duben 2006 Taky mi vcera dodavka nedala prednost pri najizdeni na dalnici u Podebrad (my od Podebrad, on od Kolina smer Praha). Uz od krizovatky jsou tam dva pruhy, ktere prejdou v dalnicni pruhy nahore na moste. Nastesti jsem tusil co udela, clovek se musi spolehnout jen na sebe a predvidat tupost ostatnich ridicu. Stacil jsem auto strhnout do praveho pruhu. Uf, ale zacvakalo mi vcera. Citovat
Béďa Odesláno 18. duben 2006 Odesláno 18. duben 2006 no je to fakt strasny na tech nasich silnicich bud trefis nejakou jamu a nebo to do tebe nekdo soupne!! Radeji vubec nevyjizdet jinak skoda Mi16ky doufam ze to prezije Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.