Banato Odesláno 9. srpen 2021 Odesláno 9. srpen 2021 Zdravím všechny, Chtěl bych se zeptat na údržbu, aditiva a celkovou peci o motor 2.0 HDI. Nikdy jsem nevlastnil naftaka a chci se o něj dobře starat, proto budu rád za každou radu a tip, co dodržovat a na co se zamerit. Děkuji moc za každou připomínku. Hafity ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 10. srpen 2021 Odesláno 10. srpen 2021 ahoj, doporučím do nafty aditivum VIF, hlavně ho přidávej tak od listopadu do konce zimy (VIF zimní), jinak diesel není na podtáčení nějak háklivý, ale naopak nejezdi na plný plyn--udržuj otáčky v tahu motoru kolem 1800--3500, těch 3500 krátkodobě při předjíždění atd., pravidelně měň olej a filtr co cca 15000 km, palivový a vzduchový co cca 30000 , to je asi vše, co mě tak z voleje napadlo ten olej a všechny filtry udělej hned po koupi, taky bys měl na 100% vědět, kolik má motor najeto na rozvodech pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Banato Odesláno 10. srpen 2021 Autor Odesláno 10. srpen 2021 Děkuji moc za komentář! Máš nějakou doporučenou značku toho aditiva? Ty otáčky dodrzuju tedy úplně přesně. Ono pak auto buď vůbec nejede a nebo moc řve, takže to si hlídám. Koupil jsem to od automechanika. Palivový a vzduchovy filtr, rozvody a spojka menene před necelých 20tisici km a olej tam byl nove meneny. Auto jezdí fakt bezvadně, jen mám pocit, že nekdy chrochta trošku více a jindy zas jede docela potichu, ale to je asi jen subjektivní pocit. Jinak bych nikdy nevěřil, že budu mít peugeota, ale tohle auto jsem si fakt zamiloval. Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 10. srpen 2021 Odesláno 10. srpen 2021 Tady máš ten VIF.. Nijak laboratorně to odměřovat nemusíš, když dáš víc nic se neděje, ve víčku je odlívka s měrkou. Já dávám zhruba odlívku na 10 l. A ještě se vyhni tankování nějaké pochybné nafty z kanystru a z neprověřených zdrojů. Po delší jízdě, zejména po dálnici hned nevypínej motor, nech chvilku na volnoběh zchladnout. Citovat
Banato Odesláno 10. srpen 2021 Autor Odesláno 10. srpen 2021 Vidim, ze je VIF i letni. Tak ten si koupim taky a jeste ho tam naliju. Jezdim denne 25km do prace a vzdy nez se rozjedu, tak necham motor trosku zahrat a po dojeti pockam cca 2-3 minuty nez ho vypnu. Dekuji moc za rady! Citovat
Vena garážmistr Odesláno 10. srpen 2021 Odesláno 10. srpen 2021 VIF můžeš cpát zimního celoročně. Lepší zimní celoročně než nic. I když já teda poslední dobou jezdím jen " suchou" naftu páč jsem lemra líná ale zas celou dobu co jezdím bez VIFa tak tankuju čistou bez bio na EUrooilu. Citovat
Banato Odesláno 10. srpen 2021 Autor Odesláno 10. srpen 2021 Tu bio prisadu poznam pri tankovani jak? Ma to nejake specificke oznaceni? Videl jsem, co nam ta uzasna bio prisada udelala s cnc masinou v praci. Ten zatracenej hnedej tuk nesel dolu ani spachtli. Fuj! Citovat
Vena garážmistr Odesláno 10. srpen 2021 Odesláno 10. srpen 2021 BIOpřísada je v každé naftě v nějakém poměru musejí ji tam dávat všichni. Jen Eurooil ji nemá protože oni prodávají naftu která se obměňuje ve státních rezervách a tam se dává bez těch srágor aby vydržela. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 10. srpen 2021 Odesláno 10. srpen 2021 před 11 hodinami, ozzy56 napsal: nejezdi na plný plyn Proč? HDi začíná uvadat okolo 4500ot, tak proč toho nevyužívat? Citovat
Driver Odesláno 10. srpen 2021 Odesláno 10. srpen 2021 před 1 hodinou, Banato napsal: Jezdim denne 25km do prace ...... a po dojeti pockam cca 2-3 minuty nez ho vypnu. A proč? Hele jak se říká, nejhorší smrt je z leknutí... Zas to tolik neřeš, je to normální motor, akorát se do toho leje nafta. Z toho koukání na otáčkoměr jestli jsi náhodou nepřekročil "bezpečnou" hranici a sezení v autě po jízdě budeš akorát vystresovanej jestli jsi autu náhodou nějak neublížil. A stejně tě to přestane bavit... Po chvíli sám poznáš jak s tím autem jezdit a že není nutné se kvůli tomu stresovat. 307rg a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 (upraveno) před 5 hodinami, vagi napsal: Proč? HDi začíná uvadat okolo 4500ot, tak proč toho nevyužívat? Celý život jezdím převážně naftou a řadím většinou kolem 2500 (maximálně 3000) ot/min. Vyšší točky mi rvou uši a úplně slyším, jak mi motor nadává Upraveno 11. srpen 2021 uživatelem Medvěd ozzy56, 307rg a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Banato Odesláno 11. srpen 2021 Autor Odesláno 11. srpen 2021 Díky všem za rady. Rozhodně auto nesetrim, nejezdím s ním padesát a neřeším kdejaké vrznuti tam a nebo vedle. Jen mám rád, když věci fungují jak mají a toho docilim jen dostatečnou péčí. Ale za těch 2500km jsme se s chrochťákem už dostatečně seznámili. Navíc se mi 307 sw fakt moc líbí a mám konečně auto, co mi sedí. Jen je škoda, že se tak kvalitní vozy už nevyrabeji. Tohle bych chtěl i nové Citovat
Návštěvník Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 před 3 hodinami, Medvěd napsal: Celý život jezdím převážně naftou a řadím většinou kolem 2500 (maximálně 3000) ot/min. Vyšší točky mi rvou uši a úplně slyším, jak mi motor nadává Tak to si nepořizuj benzínové auto Citovat
Guest Pety Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 (upraveno) OT: Hloupost, když někdy vyháním pavouky z výfuku, slyším a cítím, jak si motorek libuje, že se může protáhnout a ukázat, že dá těch 80 kW. Upraveno 11. srpen 2021 uživatelem Pety Citovat
ozzy56 Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 @Pety jestli píšeš o autě co máš v podpisu, tak máš pravdu , ale tady je řeč o HDi... Citovat
ozzy56 Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 před 2 hodinami, vagi napsal: Tak to si nepořizuj benzínové auto vždyť píše, že jezdí převážně s naftou Citovat
Medvěd Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 (upraveno) Děkuji Ti, náčelníku, že ses mě zastal. Jinak jezdím pracovně i s benzíny (hlavně O III 1,4 TSI 110 kW nebo býval Superb 2,0 TSI 140 kW - to byl ale automat a tak si řadil jak chtěl) a ani tam nemám potřebu to točit do bezvědomí. Řadím pocitově tak, abych motor ani nepodtáčel ani zbytečně nehonil a tak nějak mi to vyhovuje. Upraveno 11. srpen 2021 uživatelem pavelu96 Necituj přímo předchozí příspěvek ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
307rg Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 před 17 hodinami, vagi napsal: Proč? HDi začíná uvadat okolo 4500ot, tak proč toho nevyužívat? Využívať to má zmysel, ale asi iba na päťke (šestke) po dialnici. Citovat
BubakGS Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 ..me v Rifteru tohle urcuje automat. A pokud je motor ohratej a slapnu mu na krk, tak se rozhodne neboji motor poslat do druhy pulky otackomeru.. ..a nemam pocit, ze by to bylo spatne.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.