Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Vás, za mesiac nám na P205 '91 končí STK a keď som dnes volal s naším automechanikom, čo nám to riešieval, mi povedal, že od července (alebo června, neviem presne) zaviedli nejaké prísnejšie predpisy a takto staré auto už nemá nijakú šancu prejsť. Máte niekto skúsenosť z posledných dní?

Odesláno

Co vím tak od 1.7 je změněná metodika provádění emisního měření. Dříve to bylo tak že technik auto zavezl do dílny připojil na diagnostiku a provedl diagnostický test a jeho výsledek zaznamenal do protokolu o měření(pokud tam byli drobné chyby tak je smazal) pak provedl měření a výsledek měření zaznamenal do protokolu. Pokud vyskákali chyby během měření tak už to neovlivnilo výsledek měření. Teď po novu je to tak že postaví auto na dílnu připojí k měřicímu přístroji a rovnou dělá měření, diagnostický test se provádí až po samotném měření a pokud jsou v něm chyby tak může ovlivnit výsledek měření. Tudíž i když si smažeš chyby těsně před měřením svojí diagnostikou a po měření ti tam naskáčou tak je to špatně a měřením jsi neprošel tudíž by jsi neměl pokračovat na TK. Od podzimu by měli být změny i v rámci TK něco okolo testu brzd snad že by měla být ta válcová zkušebna napojena online stejně tak jako je ta kamera která snímá auto na začátku kontroly.  Ale neber to jako bernou minci vím to sice od komplice co mám na STK ale osobně jsem byl na konci června od toho nového jsem ještě s ničím nebyl.

Guest Petr 3008
Odesláno

Zítra vyrážím na stk s autem r.v. 99, tak dám pak vědět  

Guest Petr 3008
Odesláno
před 23 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

pokud je v poradku tak normalně projde

Před chvílí jsem přijel z stk, byl jsem s Feldou r.v.99.  Průběh naprosto standartní, jediný rozdíl covidová opatření, takže si technik auto přebere venku a sám si najede na linku. Pak zase auto přivze.  Auto bylo v pořádku, takže nebyl důvod hledat nějaké nesmysly. Výsledek OK, vylepena známka, vystaven protokol, zaplaceno a odjezd.

Takže na stáří vozidla určitě nezáleží. Pokud je v pořádku, není důvod aby stk neprošlo. 

Odesláno

No tech covid opatření se bojim, jdu na STK v září. Před dvěma lety mi technik urval plast pod volantem protože nevěděl kde je zasuvka na diagnostiku, bohužel jsem si nevšimnul že urval ty pacičky, jen jsem to nacpal zpět a otevřel mu ten spravnej dekl. Takže nevim nevim jim to tam pustit bez dozoru.

Guest Petr 3008
Odesláno

Tak to víš, to je problém. Nic s tím ale asi neuděláš, jedině jim to dopředu odkrytovat a pak si to zase zadělat...

Odesláno

me technik na STK rekl ze mam vybehanou koncovku na diagnostiku ze ji mam vymenit
tak sem mu rekl ze an to seru - ze kvuli diagnostice na STK jednou za 2 roky nebudu kur*it kabelaz ze si ma vymenit koncovku na diagnostice ze ten pripoji 100 aut denne

Odesláno

asi sklapol a bolo.
Ak by sa tak sprisnili limity, vsetky stare auta a nakladiaky od Tatier, cez V3S az po neviem co, by uz nejazdili,
a polovica starych dymiacich aut by vobec na EK ist ani nemohla, lebo by nepresli ani ocnym testom, nie to este cez tester.
Ale ked vidim na cestach auta, ktore maju rozparany podbeh od predu az dozadu, popolnice co dymia ako parna lokomotiva, a TK a EK to ma, divim sa ze niektore stanice TK este nezavreli.

• O 2 týdny později...
Návštěvník
Odesláno

Na STK se auto připojuje na Dia? 😯 Od kdy se to děje? To je pro mě novinka. Je pravda, že na STK jsem nebyl hodně dlouho. 

Odesláno (upraveno)

7 az 10 let ??
co vim tak saxo v roce 2015 nepripojil protoze "to nejde"

jo a abych nebyl za hnidopicha bylo to na mereni emisi ale jelikoz jezdim na STK kde i meri tak to beru jako "technik STK"

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...