Pacho69 Odesláno 8. červenec 2021 Odesláno 8. červenec 2021 Prosím o základní radu. Dnes ráno jsem nenastartoval. Auto se odemkne, rádio hraje, žhavení zhasne (prakticky hned). Startér cvakne, ale netočí. Včera vše v pohodě. Usuzuji, že baterkou to nebude (i když je původní, tedy 9 let). Má startér vlastní pojistku, může to být v ní, přesto že cvakne, že netočí? Co by to ještě mohlo být? Odejde startér takto bez jakéhokoliv zničehož nic? Nikdy se mi to nestalo. Citovat
P607Olda Odesláno 8. červenec 2021 Odesláno 8. červenec 2021 Pokud by to bylo baterkou, tak by kontrolky a světla pohasly. Může být špatný kontakt na startéru. Může být vadný propoj země mezi kostrou a motorem (měl jsem). Anebo obvykle uhlíky na startéru. Auto můžeš roztáhnout, na 3 nebo 4, z místa s puštěnou spojkou, tzn. motor se začne pohybovat pomalu, plynule. Citovat
Pacho69 Odesláno 8. červenec 2021 Autor Odesláno 8. červenec 2021 Auto je v garáží v patře. Na roztahování tam moc není prostor. Sjet dolů bez posilovače na brzdě se trochu obávám. Dá se ke startéru nějak rozumně dostat? Bohužel v garáži žádný velký prostor není, je tam i poměrně nízký strop. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. červenec 2021 Odesláno 8. červenec 2021 dej 4 nebo 5 rychlost, vypni klíček a potlač do auta, aby se trochu protočil motor, pak zkus nastartovat, co to udělá Citovat
Pacho69 Odesláno 8. červenec 2021 Autor Odesláno 8. červenec 2021 Dobře, děkuju, vyzkouším. Ještě zkontroluju pojistky. Citovat
PaKr Odesláno 8. červenec 2021 Odesláno 8. červenec 2021 První zkus kostru. Vem startovací kabel a dej jeden konec na - pól baterky a druhý někde na motor. Pojistka na startér - vím že třeba u 307 je to v motoru F8, ale nevím jestli to platí i jinde a nevím co máš za auto. ( Jsem na mobilu, tak případný podpis nevidím) Citovat
radim.1008 Odesláno 8. červenec 2021 Odesláno 8. červenec 2021 5008 MPV 2.0HDi PaKr ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 8. červenec 2021 Odesláno 8. červenec 2021 Tak tam by pojistka taky mohla být. @jarokare ? Citovat
Pacho69 Odesláno 8. červenec 2021 Autor Odesláno 8. červenec 2021 Ano, už jsem koukal do knížky, starter je F8.. Ale startér cvakne, tak myslím, že pojistka bude dobrá, No, půjdu se v tom pohrabat. Díky. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. červenec 2021 Odesláno 8. červenec 2021 (upraveno) Nejspiš jsou v háji uhlíky a nebo ložiska, startér se pak neroztočí protože se přilepí rotor ke statoru, zkusit nastartovat a postrčit auto se čtyřkou, pak by se to mohlo chytnout jak se otočí, a nebo někdy pomůže poklepání kladívkem Upraveno 8. červenec 2021 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. červenec 2021 Odesláno 8. červenec 2021 (upraveno) Jo kurňa má, já to špatně pochopil já myslel že má připojit startovací kabely z druhého auta. Už nějak blbnu, pardon Nahoře jsem to odmazal abych ho nemátl Upraveno 8. červenec 2021 uživatelem Radek Hurvajz ChouLu ohodnotil 1 Citovat
Pacho69 Odesláno 8. červenec 2021 Autor Odesláno 8. červenec 2021 Dnes jsem zralej spíš na pořádnou palici, než na kladívko... Ještě že nejedu na dovolenou nebo na ní nejsem. Nemáte někdo náhled, jak se dostat u 5008 MPV 2.0HDi ke starteru? Citovat
Guest Sale Odesláno 8. červenec 2021 Odesláno 8. červenec 2021 Než bych začal hledat jak se dostat ke startéru, tak bych poprosil někoho o start přes kabely. Slabá baterka dělá divy. Po devíti letech můžeš čekat, že to nebude ok. Pak teprve startér. Až po relé startéru to je funkční, jak píšeš, takže buď baterka nebo startér. Citovat
P607Olda Odesláno 8. červenec 2021 Odesláno 8. červenec 2021 (upraveno) Při pokusu o start světla pohasnou? Pak je to baterka, psal jsem hned na začátku. Startovali jsme roztahováním auta v garáži, Chytlo to na 5 metrech. Ještě jednou opakuji: spojka puštěná před startováním. Ten vepředu trochu zabral, protočil kola a už to jelo. Start přes kabely jsme taky zkoušeli, a bylo naší chybou, že minus jsme dali na karoserii, a ne na motor. Byl vadný spoj kostry mezi karoserií a motorem. Upraveno 8. červenec 2021 uživatelem P607Olda Citovat
Pacho69 Odesláno 8. červenec 2021 Autor Odesláno 8. červenec 2021 (upraveno) Tak jsem dorazil z prace, po pár experimentech jsem zatím dospěl k zavěru, že baterka. Bohužel měřák i nabíječku mám na chalupě. Oběhnu sousedy a zkusím to přes kabely. Doplňuji, auto nastartované... Panové ze servisu vedle přinesli startovaci krabičku a šup, bylo to. Jdu vyměnit baterku, ted mi svítí kontrolka engine repair. Elektronika trochu zmagořila. Baterie vyměněna za Exide EK 700, tak snad vydrží podobně. Diagnostika vyklidněná, nastavena nová baterie v dia. Díky všem za pomoc Upraveno 9. červenec 2021 uživatelem Pacho69 radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.