Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Starter / baterka - kde je problém?

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o základní radu. Dnes ráno jsem nenastartoval. Auto se odemkne, rádio hraje, žhavení zhasne (prakticky hned). Startér cvakne, ale netočí. Včera vše v pohodě. Usuzuji, že baterkou to nebude (i když je původní, tedy 9 let).

Má startér vlastní pojistku, může to být v ní, přesto že cvakne, že netočí? Co by to ještě mohlo být? Odejde startér takto bez jakéhokoliv zničehož nic? Nikdy se mi to nestalo.

Odesláno

Pokud by to bylo baterkou, tak by kontrolky a světla pohasly.

Může být špatný kontakt na startéru. Může být vadný propoj země mezi kostrou a motorem (měl jsem). Anebo obvykle uhlíky na startéru.

Auto můžeš roztáhnout, na 3 nebo 4, z místa s puštěnou spojkou, tzn. motor se začne pohybovat pomalu, plynule.

Odesláno

Auto je v garáží v patře. Na roztahování tam moc není prostor. Sjet dolů bez posilovače na brzdě se trochu obávám. Dá se ke startéru nějak rozumně dostat? Bohužel v garáži žádný velký prostor není, je tam i poměrně nízký strop.

Odesláno

První zkus kostru. Vem startovací kabel a dej jeden konec na - pól baterky a druhý někde na motor.

Pojistka na startér - vím že třeba u 307 je to v motoru F8, ale nevím jestli to platí i jinde a nevím co máš za auto. ( Jsem na mobilu, tak případný podpis nevidím)

Odesláno (upraveno)

Nejspiš jsou v háji uhlíky a nebo ložiska, startér se pak neroztočí protože se přilepí rotor ke statoru, zkusit nastartovat a postrčit auto se čtyřkou, pak by se to mohlo chytnout jak se otočí, a nebo někdy pomůže poklepání kladívkem

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Dnes jsem zralej spíš na pořádnou palici, než na kladívko...  😡 Ještě že nejedu na dovolenou nebo na ní nejsem.

Nemáte někdo náhled, jak se dostat u 5008 MPV 2.0HDi ke starteru?  

Odesláno

Než bych začal hledat jak se dostat ke startéru, tak bych poprosil někoho o start přes kabely. Slabá baterka dělá divy.  Po devíti letech můžeš čekat, že to nebude ok. Pak teprve startér. Až po relé startéru to je funkční, jak píšeš, takže buď baterka nebo startér. 

Odesláno (upraveno)

Při pokusu o start světla pohasnou? Pak je to baterka, psal jsem hned na začátku.

Startovali jsme roztahováním auta v garáži, Chytlo to na 5 metrech. Ještě jednou opakuji: spojka puštěná před startováním. Ten vepředu trochu zabral, protočil kola a už to jelo.

Start přes kabely jsme taky zkoušeli, a bylo naší chybou, že minus jsme dali na karoserii, a ne na motor. Byl vadný spoj kostry mezi karoserií a motorem.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

Tak jsem dorazil z prace, po pár experimentech jsem zatím dospěl k zavěru, že baterka. Bohužel měřák i nabíječku mám na chalupě. Oběhnu sousedy a zkusím to přes kabely.

Doplňuji, auto nastartované... Panové ze servisu vedle přinesli startovaci krabičku a šup, bylo to. Jdu vyměnit baterku, ted mi svítí kontrolka engine repair. Elektronika trochu zmagořila.

Baterie vyměněna za Exide EK 700, tak snad vydrží podobně. Diagnostika vyklidněná, nastavena nová baterie v dia.

Díky všem za pomoc 

Upraveno uživatelem Pacho69

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...