PaKr Odesláno 24. srpen 2023 Autor Odesláno 24. srpen 2023 Včera proběhla výměna zadních brzd, ale budu muset vyměnit ( nebo možná opravit) levý třmen vnitřní strana nebrzdila skoro vůbec a váleček nešel skoro vůbec zatočit zpátky. Když jsem našlapal "naprázdno" tak vyjel víc ven, ale zpátky těžko a pomalu Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 24. srpen 2023 Odesláno 24. srpen 2023 Zadní lepší koupit nový (resp repasovaný). Většinou to bejvá vyrezlý okolo osičky na ručku a je s tím taková jebačka, že se to absolutně nevyplatí. Zadní třmen kamoka stojí 800, mám je na autě já i kolega už pár let a drží. ozzy56 a OK406 ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 30. srpen 2023 Autor Odesláno 30. srpen 2023 Tak třmeny nakonec nové oba a s nima i trubky na nápravě - ještě, že jsem je objednal, u levého třmenu nešla vůbec povolit, ale na druhém konci to šlo úplně v pohodě na obou stranách. A ručka chodí ukázkově regius, Ferry, BubakGS a 4 další ohodnotil 7 Citovat
PaKr Odesláno 26. říjen 2023 Autor Odesláno 26. říjen 2023 Přijedu z noční a tak nějak mi padl zrak ke spolujezdci na podlahu na pohmat bylo všechno suché, ale někde se tam dostat musela... To bude super hledání Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. říjen 2023 Odesláno 26. říjen 2023 Netěsní ti dveře. Pak to buď stejká přímo na plast na prahu a dolů, nebo pod gumu a pod koberec. Manželce takhle teče do auta. Vždycky mokrý kobereček ale okolí suché. Jednou jsem to pozoroval a fakt to tak teklo, nicméně většinou než člověk k autu přijde tak to stačí uschnout. PaKr ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 12. listopad 2023 Autor Odesláno 12. listopad 2023 Takové poklidné nedělní odpoledne.... Zimní už mají před sebou poslední sezónu, letní taky nic moc, tak přemýšlím jestli budu příští rok dojíždět zimní ale kdo se má na ty plecháče koukat... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. listopad 2023 Odesláno 12. listopad 2023 (upraveno) V 26. 10. 2023 at 8:18, PaKr napsal: Přijedu z noční a tak nějak mi padl zrak ke spolujezdci na podlahu na pohmat bylo všechno suché, ale někde se tam dostat musela... To bude super hledání Folie pod tapecem, ve spodní části dveří je odlepená a pak tam přesně takhle teče. Ono je to na tom koberci i trochu vidět jak to tam stékalo Upraveno 12. listopad 2023 uživatelem Radek Hurvajz Péťa, PaKr, BubakGS a 1 další ohodnotil 4 Citovat
PaKr Odesláno 14. listopad 2023 Autor Odesláno 14. listopad 2023 Tak dneska jsem rozdělal dveře, a??? Ano, @VojtouNerCZ a @Radek Hurvajz měli jste pravdu odlepená fólie, na těch dveřích je to vidět ještě víc, kde tekla voda. ještě, když jsem se v tom dneska vrtal, tak jsem hodil COM s tlačítkem pro palubák ( když už je asi rok aktivovaný ). Ale tenhle COM je s padajícími blinkry, takže v tom původním přehodím pravou páčku. OK406, VojtouNerCZ a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
PaKr Odesláno 16. listopad 2023 Autor Odesláno 16. listopad 2023 Tak páčku nepřehodím... no nevadí, nějak to dopadne Citovat
PaKr Odesláno 17. prosinec 2023 Autor Odesláno 17. prosinec 2023 Tak po víc jak dvou letech ježdění, začal fungovat automatický dojezd u řidičova okna celou dobu to šlo jenom u spolujezdce, u řidiče to šlo jenom dolů. Několikrát jsem to zkoušel naučit a nic. A najednou to začlo samo. tak ještě otázka, za jak dlouho začne fungovat dešťový senzor? Péťa a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 20. prosinec 2023 Autor Odesláno 20. prosinec 2023 Jsem to nějak přechválil včera se ABS rozhodlo, že to zvládnu úplně bez něj a už při jízdě po Praze se mi vypnul tachometr a celou až do Brna v podstatě nešel. Měli jsme pár zastávek, tak to chvilku měřil a pak zase nic... A pak se zase chytil a zatím jede.... Citovat
PaKr Odesláno 11. leden 2024 Autor Odesláno 11. leden 2024 Je možné, že v rádiu je baterka na udržení paměti? Včera jsem totiž odpojil baterku, abych ji nabil a ráno mělo rádio vymazané paměti.... Citovat
ozzy56 Odesláno 12. leden 2024 Odesláno 12. leden 2024 vidím, že nikdo neodpovídá, tak zkusím já, i když tomu nerozumím--myslím, že tu paměť tam drží nějaký kondenzátor , ale v každém případě když odpojíš baterii a třeba přes noc nabíjíš mimo auto a pak zapojíš do auta, rádio by mělo normálně hrát a neměl bys ladit stanice atd., rádio by mělo být ve stavu jako před odpojením baterie , aspoň já to tak v pežotech-citroenech měl PaKr ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 12. leden 2024 Autor Odesláno 12. leden 2024 @ozzy56 no mám často pocit, že tady trpím samomluvou... Ale jinak to bylo vždycky tak, jak píšeš. Po připojení baterky, jsem zapnul rádio ( u 406 zadal kód) a hrajeme dál. Dokonce, když jsem to rádio namontoval, tak právě mělo normálně stanice uložené Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 14. leden 2024 Odesláno 14. leden 2024 U 307 mi rádio nikdy nepamatovalo nic, když jsem odpojil baterii byť na 5 minut. Citovat
PaKr Odesláno 22. březen 2024 Autor Odesláno 22. březen 2024 Včera jsem vyměnil ABS a nějakou tu kabeláž nakonec jsem sehnal tři ABS. Třetí bylo z faceliftu, ale mělo stejný typ kabeláže ( bitron u BSM ), ale to bylo asi i s ESP... Tak jsem ho odložil a vystačil si s předešlýma. Ze svazku od první jednotky jsem vytáhl dráty pro saharu a natáhl je místo původních ( plusový až k maxipojistkám ) . Druhá jednotka šla do auta. Přehodil jsem jenom elektrickou část - čtyři šroubky na "opačný torx" - E6. A z celého svazku jsem vytáhl jenom potřebné dráty a kamarád mi to všechno přepájel. V původním svazku bylo asi pět drátů KO a několik dalších už v minulosti spravovaných. Ještě to hlásí koherenci na obou zadních kolech, tak se na to ještě podívám. Doufám, že jsme nepřehodili levou a pravou Ještě, když jsem bral ty ABS, tak jsem si uvědomil, že tam není přívod ke vzduchovému filtru. Tak jsem doplnil i toto a do blatníků jsem dal čiré blinkry Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 22. březen 2024 Odesláno 22. březen 2024 Zadní to hlásilo i předtím nebo ne? Jestli není koroze pod dosedací plochou čidel. Manželce teď ABS kravilo, vše jsem vyndal, vyčistil a nic, a pak jsem si po druhém rozebrání všiml, že to sedí na krásné hladké hromadě koroze. Dělalo to asi 1mm, ani to nešlo poznat, dokud jsem do toho vyloženě nerejpl šroubovákem. Ani dráťák to pořádně nebral. Citovat
PaKr Odesláno 22. březen 2024 Autor Odesláno 22. březen 2024 @VojtouNerCZ ani nevím, protože jsem to neměl na diag. Resp. naposledy asi loni v srpnu a to psalo pouze LP kolo - přerušený obvod ( i s novým čidlem ) . Teď, když to blblo v prosinci jeden den a od ledna ( po přejetí retardéru) pořád, tak jsem to ani nepřipojoval, bo jsem si říkal, že by to stejně psalo blbosti. Ale teď po opravě po prvním startu kontrolka nesvítila. To zase až po rozjezdu. Takže, tahle jednotka byla bez chyb. Ty zadní čidla jsem kontroloval a čistil to kolem nich někdy před rokem, tak to možná během zimy zase zrezlo... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 22. březen 2024 Odesláno 22. březen 2024 (upraveno) Já postupoval tak, že jsem zvedl auto a zkoušel točit. Čidlo detekovalo, ale až za jízdy hlásilo koherenci. Koroze byla pod dosedací plochou čidla, musí to sedět fakt přesně s rovně, ideálně sundat brzdový štít a pořádně vydrbat, v mém případě nešel povolit 1 šroub, tak jsem ho v místě čidla ns hulváta ohnul, kartáč do akučky a drbal jsem. Pak jsem ho přihnul zpátky + jsem četl, že občas hořely kabely k zadním čidlům v místě nad krytem výfuku. Někde je tu pěkný popis, jak u 307 postupovat ohledně chyb s ABSkem, jak, co a v jakém pořadí kontrolovat, podle určitých chyb. Dost mi pomohl Samozřejmě nejdřív zjistit, zda jsou čidla správně zapojené, když se dělaly kabely. Odpojit levé zadní, diagnostika s zkoušet, zda bude měřit nebo ne. Pak bude jasno https://www.peugeot-club.com/topic/88975-chyba-abs-esp-asr/ Upraveno 22. březen 2024 uživatelem VojtouNerCZ PaKr ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.