Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

V pohledném stavení na konci vesnice,

bydlela sedmkrát trestaná světice,

od mládí fandila procházkám v šeru,

na jejich památku vlastnila dceru.

Křehounká dívenka s nosem jak okurka,

červeným od rumu - no prostě Karkulka.

Ráno, když maminka dcerušku spatřila,

dala jí facku a potichu pravila:

"Rychle si oblékni červenou sukénku,

babička za lesem dostala žloutenku."

Karkulka:

"Nač je mi maminko červená suknice,

ta jenom přiláká vilného myslivce!

Jestli mě znásilní, tak jako včera,

nebudu už tvoje nevinná dcera!?!"

Matka:

"Nedávej bázlivým myšlenkám průchod,

než bába za léky utratí důchod!

Dones jí guláše aspoň půl hrnka

a bába vyskočí zas jako srnka!"

Popadla Karkulka aktovku s jídlem,

běžela lesem, jak píchnutá šídlem.

Navzdory vábivé červené sukýnce,

nestřetla na cestě vilného myslivce.

Svalnaté nohy a kvalitní pohorky,

brzy jí donesly do známé chaloupky.

Karkulka:

"Co je to za fóry, tak brzo po ránu,

vlk se tu placatí v bábině županu!"

Vlk:

"Jen pojď dál, děvenko a nestůj u dveří,

s bábou jsem posnídal, ty zůstaň k večeři!

Máš pěkné tvářičky, jak žádná druhá,

zato tvá bába byla dost tuhá!!

Karkulka:

"Tak to sis vybral kvalitní potravu!

nejseš ty blbečku tak trochu na hlavu?!?

Pozdě mě nazýváš spanilou dívenkou,

sežral jsi babičku s infekční žloutenkou!!!"

Lesem se ozývá zoufalé vytí,

jak se vlk pokouší vyvolat blití.

Odesláno

Poznávám to - je to dílo Václava Součka z královéhradecké skupiny LOKÁLKA (pro starého trampa je to návrat do krásných - bohužel již dávno minulých dobách mého mládí)

[upravil dne 6-4-06 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Poznávám to - je to dílo Václava Součka z královéhradecké skupiny LOKÁLKA (pro starého trampa je to návrat do krásných - bohužel již dávno minulých dobách mého mládí)

A ja to slysel recitovat Mladka

Odesláno
Původně zaslal: Hadra

chci jít do kina na film Karcoolka - podle ukázek by to taky mohlo být dobrý...

ja zas podle ohlasu slysela ze nic moc, tak pak dej vedet. ja na to nejdu urcite, mam nejak odpor k cervene.....

Odesláno

Podle toho stylu bych to na Lokálku tipoval, ale přišlo mi to mejlem od ségry a nebylo tam uvedeno od koho to je. Já od nich znám ještě Smolíčka pacholíčka a ještě jednu, ale teď si nevzpomenu

Odesláno
Původně zaslal: Trundik

Podle toho stylu bych to na Lokálku tipoval, ale přišlo mi to mejlem od ségry a nebylo tam uvedeno od koho to je. Já od nich znám ještě Smolíčka pacholíčka a ještě jednu, ale teď si nevzpomenu

Perníková chaloupka je taky hodně známá - \"...Já ti dám vánek, prolhaný pacholku, střechu mi sežereš beze všech okolků?...\" :)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

já znám ještě sněhurku, ale nikde jsem ji už nenašel

Začíná to Když jednou těch sedm zmetků, šlo zas plnit pětiletku, před chaloupkou stojí babka, v ruce hůl a v krosně jabka. Docela rád bych jí měl v origo. Těma rokama a mym hosipem si to pořád pozměňuju

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Původně zaslal: Trundik

Perníková chaloupka je taky hodně známá - \"...Já ti dám vánek, prolhaný pacholku, střechu mi sežereš beze všech okolků?...\" :)

A končí to \"tak buďte prokleti, ty i ta děva, kéž vám můj perníček roztrhá střeva\"

Ale měl bych tip ještě na jednu - jmenovala se O Otesánkovi (\"žili si slušně o dvojí penzi, bába však furt měla pitomý hemzy\")...

Odesláno
Původně zaslal: Garfield

Ale měl bych tip ještě na jednu - jmenovala se O Otesánkovi (\"žili si slušně o dvojí penzi, bába však furt měla pitomý hemzy\")...

Koukám, že pán je taky znalec! :D

Jo, O otesánkovi je taky vrcholné dílo Vaška Součka (dokonce se do ní i zakomponoval).

Uposlech dědeček bábina příkazu

a lehce přioděn vyrazil do mrazu

navečer pak přived divného kloučka

s tělíčkem golemka a s hlavou Součka :)

Odesláno

Už je to tady zase :D Nejdřív Nohavica a Plíhal, teď Souček :D Někde bych našel CDčka s Live nahrávkami. Ty doby, kdy se svojšické festivaly konaly opravdu ve Svojšicích jsou nenávratně za námi :(

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Už je to tady zase :D Nejdřív Nohavica a Plíhal, teď Souček :D Někde bych našel CDčka s Live nahrávkami. Ty doby, kdy se svojšické festivaly konaly opravdu ve Svojšicích jsou nenávratně za námi :(

Tak hledej. :D já bych ho od tebe vzal

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...