Trundik Odesláno 6. duben 2006 Odesláno 6. duben 2006 V pohledném stavení na konci vesnice, bydlela sedmkrát trestaná světice, od mládí fandila procházkám v šeru, na jejich památku vlastnila dceru. Křehounká dívenka s nosem jak okurka, červeným od rumu - no prostě Karkulka. Ráno, když maminka dcerušku spatřila, dala jí facku a potichu pravila: "Rychle si oblékni červenou sukénku, babička za lesem dostala žloutenku." Karkulka: "Nač je mi maminko červená suknice, ta jenom přiláká vilného myslivce! Jestli mě znásilní, tak jako včera, nebudu už tvoje nevinná dcera!?!" Matka: "Nedávej bázlivým myšlenkám průchod, než bába za léky utratí důchod! Dones jí guláše aspoň půl hrnka a bába vyskočí zas jako srnka!" Popadla Karkulka aktovku s jídlem, běžela lesem, jak píchnutá šídlem. Navzdory vábivé červené sukýnce, nestřetla na cestě vilného myslivce. Svalnaté nohy a kvalitní pohorky, brzy jí donesly do známé chaloupky. Karkulka: "Co je to za fóry, tak brzo po ránu, vlk se tu placatí v bábině županu!" Vlk: "Jen pojď dál, děvenko a nestůj u dveří, s bábou jsem posnídal, ty zůstaň k večeři! Máš pěkné tvářičky, jak žádná druhá, zato tvá bába byla dost tuhá!! Karkulka: "Tak to sis vybral kvalitní potravu! nejseš ty blbečku tak trochu na hlavu?!? Pozdě mě nazýváš spanilou dívenkou, sežral jsi babičku s infekční žloutenkou!!!" Lesem se ozývá zoufalé vytí, jak se vlk pokouší vyvolat blití. Citovat
Medvěd Odesláno 6. duben 2006 Odesláno 6. duben 2006 Poznávám to - je to dílo Václava Součka z královéhradecké skupiny LOKÁLKA (pro starého trampa je to návrat do krásných - bohužel již dávno minulých dobách mého mládí) [upravil dne 6-4-06 Medvěd] Citovat
Ferry Odesláno 6. duben 2006 Odesláno 6. duben 2006 Původně zaslal: Medvěd Poznávám to - je to dílo Václava Součka z královéhradecké skupiny LOKÁLKA (pro starého trampa je to návrat do krásných - bohužel již dávno minulých dobách mého mládí) A ja to slysel recitovat Mladka Citovat
Hadra Odesláno 7. duben 2006 Odesláno 7. duben 2006 chci jít do kina na film Karcoolka - podle ukázek by to taky mohlo být dobrý... Citovat
aka Odesláno 7. duben 2006 Odesláno 7. duben 2006 Původně zaslal: Hadra chci jít do kina na film Karcoolka - podle ukázek by to taky mohlo být dobrý... ja zas podle ohlasu slysela ze nic moc, tak pak dej vedet. ja na to nejdu urcite, mam nejak odpor k cervene..... Citovat
Trundik Odesláno 7. duben 2006 Autor Odesláno 7. duben 2006 Původně zaslal: Medvěd Poznávám to - je to dílo Václava Součka z královéhradecké skupiny LOKÁLKA (pro starého trampa je to návrat do krásných - bohužel již dávno minulých dobách mého mládí) [upravil dne 6-4-06 Medvěd] Podle toho stylu bych to na Lokálku tipoval, ale přišlo mi to mejlem od ségry a nebylo tam uvedeno od koho to je. Já od nich znám ještě Smolíčka pacholíčka a ještě jednu, ale teď si nevzpomenu Citovat
Kurt Odesláno 7. duben 2006 Odesláno 7. duben 2006 Původně zaslal: Trundik Původně zaslal: Medvěd Poznávám to - je to dílo Václava Součka z královéhradecké skupiny LOKÁLKA (pro starého trampa je to návrat do krásných - bohužel již dávno minulých dobách mého mládí) [upravil dne 6-4-06 Medvěd] Podle toho stylu bych to na Lokálku tipoval, ale přišlo mi to mejlem od ségry a nebylo tam uvedeno od koho to je. Já od nich znám ještě Smolíčka pacholíčka a ještě jednu, ale teď si nevzpomenu Perníková chaloupka je taky hodně známá - \"...Já ti dám vánek, prolhaný pacholku, střechu mi sežereš beze všech okolků?...\" Citovat
deeper Odesláno 10. květen 2006 Odesláno 10. květen 2006 já znám ještě sněhurku, ale nikde jsem ji už nenašel Začíná to Když jednou těch sedm zmetků, šlo zas plnit pětiletku, před chaloupkou stojí babka, v ruce hůl a v krosně jabka. Docela rád bych jí měl v origo. Těma rokama a mym hosipem si to pořád pozměňuju Citovat
Garfield Odesláno 10. květen 2006 Odesláno 10. květen 2006 Původně zaslal: Kurt Původně zaslal: Trundik Původně zaslal: Medvěd Poznávám to - je to dílo Václava Součka z královéhradecké skupiny LOKÁLKA (pro starého trampa je to návrat do krásných - bohužel již dávno minulých dobách mého mládí) [upravil dne 6-4-06 Medvěd] Podle toho stylu bych to na Lokálku tipoval, ale přišlo mi to mejlem od ségry a nebylo tam uvedeno od koho to je. Já od nich znám ještě Smolíčka pacholíčka a ještě jednu, ale teď si nevzpomenu Perníková chaloupka je taky hodně známá - \"...Já ti dám vánek, prolhaný pacholku, střechu mi sežereš beze všech okolků?...\" A končí to \"tak buďte prokleti, ty i ta děva, kéž vám můj perníček roztrhá střeva\" Ale měl bych tip ještě na jednu - jmenovala se O Otesánkovi (\"žili si slušně o dvojí penzi, bába však furt měla pitomý hemzy\")... Citovat
Kurt Odesláno 10. květen 2006 Odesláno 10. květen 2006 Původně zaslal: Garfield Ale měl bych tip ještě na jednu - jmenovala se O Otesánkovi (\"žili si slušně o dvojí penzi, bába však furt měla pitomý hemzy\")... Koukám, že pán je taky znalec! Jo, O otesánkovi je taky vrcholné dílo Vaška Součka (dokonce se do ní i zakomponoval). Uposlech dědeček bábina příkazu a lehce přioděn vyrazil do mrazu navečer pak přived divného kloučka s tělíčkem golemka a s hlavou Součka Citovat
Péťa Odesláno 10. květen 2006 Odesláno 10. květen 2006 Už je to tady zase Nejdřív Nohavica a Plíhal, teď Souček Někde bych našel CDčka s Live nahrávkami. Ty doby, kdy se svojšické festivaly konaly opravdu ve Svojšicích jsou nenávratně za námi Citovat
deeper Odesláno 11. květen 2006 Odesláno 11. květen 2006 Původně zaslal: Peta Už je to tady zase Nejdřív Nohavica a Plíhal, teď Souček Někde bych našel CDčka s Live nahrávkami. Ty doby, kdy se svojšické festivaly konaly opravdu ve Svojšicích jsou nenávratně za námi Tak hledej. já bych ho od tebe vzal Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.