Hafity Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 Hej hola! Přišla koza na bídáky! Před šesti lety jsme se nastěhovali do baráčku a letos poprvé registruju vodu ve sklepě.... Vodní sloupeček 15cm jsem odčerpal na 4cm (obě míry caca).... Víc už čerpadlo nedá.... Je to taková ta klasická kalovka z MTF.... Existuje nějaké čerpadlo, které cucá "vod podlahy"? Samozřejmě ještě zbývají varianty suchomokrý vysavač a lopatka/kýbl.... Ve sklepě samozřejmě chybí jímčička pro kalovčičku.... Samozřejmě jsem zvědav, jaká hladina bude ráno.... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 udelat jimku nic pod 3cm asi nesaje - ani manzelka Pepito, Weri 605 a Pe.Tr ohodnotil 3 Citovat
Návštěvník Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 Mám takový čerpadlo do bazénu. Zbyde tam tak 1 cm maximálně, spíš míň. Našel jsem teď rychle toto: https://www.triton-drabek.cz/cerpadla-a-vodarny/cerpadla/kalova-cerpadla/drenazni-cerpadla/alfapumpy-zero-8-550-ponorne-cerpadlo/ Citovat
Hafity Odesláno 1. březen 2021 Autor Odesláno 1. březen 2021 Po této zkušenosti budu muset jímku vytvořit, nicméně až po vyřešení současného stavu.... Citovat
Hafity Odesláno 1. březen 2021 Autor Odesláno 1. březen 2021 To čerpadlo vypadá dobře, až na poměr cena/využití.... Citovat
Návštěvník Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 Kupoval jsem ho hlavně kuli bazénu, protože jsem měl strach že mi vibrační čerpadlo proklepe fólii. A funguje skvěle. Má to dole nějakou sací vrtuli a vůbec se neklepe. Citovat
Návštěvník Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 před 2 minutami, Hafity napsal: To čerpadlo vypadá dobře, až na poměr cena/využití.... Hele mám doma i elektrocentrálu asi za 12000,- použil jsem ji jednou, když před několika lety přišla větrná kalamita a my jsme byli tři dny bez proudu. Napojil jsem na to barák a v klidu to utáhlo lednice a kotel. Kdybych to tenkrát dal na náves a napsal že je k prodeji za 20 000,- tak byla za minutu prodaná. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 (upraveno) Tady najdeš i levnější - https://www.cerpadlabezstarosti.cz/300-minimalni-zbytkova-hladina akorát ale bych vybiral s nerez hřídelí, aby jsi za rok nezjistil že se neroztočí a nebo že kolem hřidele teče do motoru. To co dal Kirkiz si myslim že je naprosto OK Upraveno 1. březen 2021 uživatelem Radek Hurvajz Hafity ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 1. březen 2021 Autor Odesláno 1. březen 2021 Díky za všechny reakce Dnes to už nevyřeším, neb ráno je moudřejší večera, potažmo ráno uvidíme, zda ve sklepě přibylo.... Stopy po zdroji vody vidět nejsou, předpokládám tedy nastoupání spodní/podpovrchové vody.... Mimochodem jsem také otevřel komínová dvířka od krbu, která jsou právě ve sklepě, ať se to odvětrává.... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 Hele nejsem žádnej odborník ale jestli píšeš že za 6 roků tam máš poprvé vodu. A pokud tam neskladuješ věci které by se tou vodou mohli znehodnotit tak bych to vůbec neřešil a nečerpal bych to teď se zvedla spodní voda tím táním dej tomu týden dva a měla by klesat sama. Hlavně pokud ji budeš čerpat tak budeš pořád stahovat vodu z větší dálky okolo baráku. U našich taky bývala voda ve sklepě ale za 30 let co tady bydlím tak tam byla jestli 4x a pokaždé se do dvou tří týdnů ztratila tak jak tam natekla tak zase vytekla. Jeden rok se to zkoušelo čerpat a za 4 týdny tam byla do rána pokaždé znova přestalo se čerpat a do třech dnů to opadlo na polovinu a za další dva dny bylo jen vlhko. Hafity a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 1. březen 2021 Autor Odesláno 1. březen 2021 Na tom taky něco bude.... A ten sklep se v podstatě nepoužívá.... Nicméně do budoucna nějaká ta jímčička s čerpadýlkem v automatu by asi k zahození nebyla.... OK406 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 zkus se na to podívat z jiného úhlu--vždyť máš zadarmo bazén , sorry Citovat
Hafity Odesláno 1. březen 2021 Autor Odesláno 1. březen 2021 Zvláštní.... Něco podobného naznačila zákonitá.... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 no vidíš--nalepíš pár obkladaček...., už mlčím Hafity ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 1. březen 2021 Autor Odesláno 1. březen 2021 No moje se ptala, co by to stálo vykachlíkovat.... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 Taky bych s tim cerpanim byl opatrny... Citovat
Hafity Odesláno 1. březen 2021 Autor Odesláno 1. březen 2021 @Fruktis : no pořád objevuju různá překvápka, bohužel většinou nemilá.... Ale to ty víš asi nejlíp, co koupě starší nemovitosti obnáší.... Citovat
Fruktis Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 @Hafity jo tak to vim... S tpu vodou mam zkusenosti z domova, tam jsme meli nejspis pramen ve sklepe...a taky se zacalo cerpat...cim vic si cerpal, tim vic vody tam bylo...a tim jak tam proudila voda, tak to poskozovalo zdivo...nakonec tam bylo po zime kazdy rok 70 cisel vody...a behem jara vzdycky zmizela... Hafity ohodnotil 1 Citovat
Guest Scratch Odesláno 2. březen 2021 Odesláno 2. březen 2021 zakladni princip studny, kdo necerpa, vyschne..... Citovat
Návštěvník Odesláno 2. březen 2021 Odesláno 2. březen 2021 Škoda že to není základní princip běžného účtu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.