ozzy56 Odesláno 7. únor 2025 Odesláno 7. únor 2025 ono asi tak--ta mřížka je tam na houno, nedá se tam ani strčit trychtýř...,, na našem Oplu jsem ji vycvakl elektrikářskýma kleštěma na kabely, šlo by to i nožem na koberce (odlamovacím), ale předtím si ji přivaž provázkem, ať ti nespadne dovnitř Citovat
Jardel2018 Odesláno 7. únor 2025 Odesláno 7. únor 2025 (upraveno) Já si myslel, že jen tak sundat nepůjde tak já ji tedy už nějak rozstříhám @Hanz397 ono mu nic nebude, je na něm najeto cca 15000, ale když už jsem tu měrku koupil, tak jsem jí chtěl vyzkoušet Upraveno 7. únor 2025 uživatelem pavelu96 Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit" ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Hanz397 Odesláno 7. únor 2025 Odesláno 7. únor 2025 Abys nedopadl takhle, až jí odstraníš RDT_20250127_115633.mp4 Jardel2018 ohodnotil 1 Citovat
Jardel2018 Odesláno 7. únor 2025 Odesláno 7. únor 2025 To by bylo sakra nepříjemné mi to připomíná, když jsem na Octavii 1.8T přetěsňoval výstřiky.... Ještě vytáhnu tenhle šroubek a dám tam nějaký hadr, ať mi do válců nic nespadne... A kam ten šroubek za vteřinu spadnul? Naštěstí šel vytáhnout magnetem Citovat
MJSytic Odesláno 7. únor 2025 Odesláno 7. únor 2025 Nedělá se s tím nic. Měří se to normálně přes tu mřížku Hanz397 ohodnotil 1 Citovat
Hanz397 Odesláno 7. únor 2025 Odesláno 7. únor 2025 Jo jo, taky jsem už, párkrát sundaval vanu... Naposledy na VTi, kde jsem jen chtěl zkontrolovat, jestli není vydřený lágr na vačce, když jsem šel dělat rozvody... Tohle video je teda samozřejmě fake, ale kdo to nezná, tak toho cizí neštěstí velice pobaví. Jardel2018 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 8. únor 2025 Odesláno 8. únor 2025 novější motory mřížku nemají, výrobce bude vědět proč ale jinak se určitě každému stalo něco podobného jako ve videu výše, jsme jenom lidi... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 8. únor 2025 Odesláno 8. únor 2025 Do motoru naštěstí zatím ne, ale kolik ořechů se mi valí někde v různých zákoutích a na nápravnici, to bych nespočítal. Zrovna nedávno se mi podařilo vypreparovat z pod zachytu reakce dlouhou desítku. ozzy56 a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Jardel2018 Odesláno 8. únor 2025 Odesláno 8. únor 2025 Ono je nejhorší, že kdyby se člověk chtěl do tý dírky tím šroubkem trefit, tak se mu to nikdy nepovede ale jakmile je to nežádoucí, tak tam zapluje, jako kdybych to celý život trénoval pavelu96, BubakGS, ozzy56 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Hanz397 Odesláno 8. únor 2025 Odesláno 8. únor 2025 @VojtouNerCZ já takhle jednou vytáhl z jednoho motoru (teda z venku, někde mezi altíkem a klimakomprem) takovej ten ohebnej magnet... Samozřejmě tuny oříšků, šroubováků, atd... Ale naopak mě se na jedné C5 už několik let někde vozí krásné štípačky od Hazetu... Někam spadly na nápravu a prostě jsem je už nenašel... Jardel2018 ohodnotil 1 Citovat
MV_cz Odesláno 9. únor 2025 Odesláno 9. únor 2025 V 24. 12. 2024 at 14:51, MV_cz napsal: Auto teď týden stálo, takže jsem naběhnul s foťákem a udělal makro řemene, no... nic moc. Auto je 308 (P5) výroba 4/2022 a najeto aktuálně 40800 km (za posledních 15 tkm v podstatě hlavně dlouhé trasy, tím myslím přes 300 km). Stihlo dvě výměny oleje, od poslední je to nějakých 10800 km a další nás čeká v únoru, takže to nejspíš vezmem rovnou s řemenem? (obrázky jdou otevřít v novém panelu a zazoomovat) Pro srovnání řemen z Oplu crossland, výroba 8/2024 a najeto asi třista km. To už je ta úplně nejvíc nejlepší verze řemene.... Tak šťastné a veselé Tak hlásím že vyměněno, najeli jsme během ledna ještě asi 3tkm, potom hurrá na servisní prohlídku. Řemen změřili, prý se nevešel do měrky, takže objednali nový. Škoda, že mezitím tedy už olej vylili, takže tam dali prvně nový olej (už ten 5W30) a s autem jsem najel na olej asi jen 170 km a pak zase do servisu na výměnu řemene. Měl by to být ten nový, podle struktury. Jinak na výměnu jsou 2 normohodiny, takže to byla rychlovka. Citovat
MV_cz Odesláno 18. únor 2025 Odesláno 18. únor 2025 Jinak konverzní kit na řetěz už bude brzo k mání, jestli cena bude opravdu okolo 500 liber, tak to aby začali montovat i autorizáky ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Hanz397 Odesláno 18. únor 2025 Odesláno 18. únor 2025 Sorry, jako, ale nějak mi uniká smysl takové přestavby. A hlavně, bylo by to nějakých 500 £ za ten kit a dál? Co všechno bude potřeba předělat? Místo olejového napínáku bude dynamická kladka? Mmmmmm, ne. To úplně nefunguje. Takže odkud na tom motoru vzít tlakový olej v těch místech, kde je potřeba to napnout... A to je jen jeden problém té konverze, který mě zrovna napadl. Jinými slovy, asi bych ten optimismus mírnil... Ten motor se vyrábí kolik? 13 let? O těch problémech, co ho trápí, se ví už v podstatě od začátku. Inženýři z vývoje PSA to za celou dobu nepředělali proč? Nikdo jiný doteď s opravdu funkční a masově použitelnou přestavbou nepřišel proč? A teď se bude za dejme tomu 25000 předělávat v podstatě jedna z technologicky nejsložitějších částí motoru? Kolik lidí si to nechá, třeba na desetiletém autě, udělat? Dýdý a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. únor 2025 Odesláno 19. únor 2025 (upraveno) Upřímně, dokud neuvidím video z přestavby a jak to cvaká, neuvěřím. Samotná stránka s touhle přestavbou je poměrně pofidérní, a veškerý dosavadní fotky, "videa" a informace poměrně nekvalitní. Jak již bylo zmíněno, jak se bude řešít napínák? U řetězu normální napínací kladka? Blbost. Autor toho projektu mlčí, na dotazy neodpovídá. Upraveno 19. únor 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
ozzy56 Odesláno 19. únor 2025 Odesláno 19. únor 2025 já bych počkal nějaký rok, třeba 5 -- to už by se mohlo říct jak na tom ten rozvod řetězem je , zvláště u tohoto motoru...,osobně o tom nic nevím, není to nakonec přestavba MIMO továrnu ?? Citovat
Hanz397 Odesláno 19. únor 2025 Odesláno 19. únor 2025 Tohle určitě nebude "tovární" přestavba... Kdyby byla, tak by byla, si myslím, hotová už dávno... A i vzhledem k tomu, že, se to čas od času objeví jen na YT a to ještě na různých kanálech, které oficiálně (a asi ani neoficiálně) s fabrikou nemají nic společného... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 19. únor 2025 Odesláno 19. únor 2025 V té sadě vidím, mimo jiné, vpravo nahoře průtokový šroub, úplně dole jakýsi napínák a hlavně trubičku zjevně určenou pro vedení tlakového oleje.... Citovat
Hanz397 Odesláno 19. únor 2025 Odesláno 19. únor 2025 Takže předpokládám, že se to bude zapojovat před filtr (jako kdysi na Š120 chladič oleje) a někudy to budeš muset dostat do šachty pro rozvod. Ok. Tam místo dynamické kladky namontuješ třeba nějaký set lišty s napínákem, který bude muset být, vzhledem k místu, které tam je, docela kompaktní, tudíž buď hodně kvalitní materiál, nebo se to bude měnit tak často, jako teď řemen. Ní, nechme se překvapit. Osobně si ale myslím, že tudy cesta nevede... Citovat
oddie Odesláno 19. únor 2025 Odesláno 19. únor 2025 Tak je celkem jasné, proč takovou přestavbu neudělala sama továrna. Protože už nějakou dobu produkují buď rozpadající se řemeny, nebo praskající řetízky, takže v jejich podání by ten přechod na řetízek bylo pověstné z deště pod okap Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Hanz397 Odesláno 19. únor 2025 Odesláno 19. únor 2025 Děláš, jako kdyby tyhle problémy (s řetězem) měl jen Stellantis... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.