ozzy56 Odesláno 7. duben 2022 Odesláno 7. duben 2022 @bohm007 když měříš stav oleje, motor musí být aspoň 10 minut vypnutý a stát na rovině, pak měrku vytáhnout, otřít hadrem a pak zase zastrčit do motoru, pak vytáhnout a odečteš množství oleje na fotce měrky je olej až na té žluté plast. spojce, tam nikdy hladina oleje nemůže dosáhnout , takže ta měrka je jenom vytažená z motoru, což je k ničemu Citovat
Akoc Odesláno 7. duben 2022 Odesláno 7. duben 2022 @bohm007 Či je remeň popraskaný, sa dá skontrolovať pohľadom cez nalievací otvor na olej. To bola zvolávačka na výmenu remeňa? Je isté, že v tom servise popri výmene remeňa vyčistili od prípadných rozpadnutých kúskov remeňa aj olejovú vaňu, sitko, olejové čerpadlo, vákuovú pumpu, atď.? Citovat
ozzy56 Odesláno 7. duben 2022 Odesláno 7. duben 2022 (upraveno) benzínový motor nemá vakuovou pumpu (vývěvu) omyl, tento motor má Upraveno 7. duben 2022 uživatelem ozzy56 Citovat
slimboy Odesláno 7. duben 2022 Odesláno 7. duben 2022 Si si isty ozzy? https://svolavacky.cz/peugeot-citroen-1-2-puretech-rozvody-posilovac-brzd/ "O velkém opotřebení ozubeného řemenu a následném poškození vakuového čerpadla a posilovače brzd u benzínových přeplňovaných tříválců 1.2 litru se na německých fórech majitelů Peugeotů diskutuje už od léta 2019." ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. duben 2022 Odesláno 7. duben 2022 díky za info, jeden z mála benz. motorů co vývěvu má, omlouvám se Citovat
bohm007 Odesláno 7. duben 2022 Odesláno 7. duben 2022 před 6 hodinami, ozzy56 napsal: @bohm007 když měříš stav oleje, motor musí být aspoň 10 minut vypnutý a stát na rovině, pak měrku vytáhnout, otřít hadrem a pak zase zastrčit do motoru, pak vytáhnout a odečteš množství oleje na fotce měrky je olej až na té žluté plast. spojce, tam nikdy hladina oleje nemůže dosáhnout , takže ta měrka je jenom vytažená z motoru, což je k ničemu Jezdím už 30 let, opravdu si myslíš, že měřím hladinu oleje ve svahu nebo hned po jízdě? Bylo to měřeno cca půl hodiny po příjezdu, na rovině na dvoře a měrka byla několikrát otřena. Mám fotky ze všech měření asi 10 během celého dne. Ano a hladina byla více než 1 cm nad horní ryskou. Motor začal ztrácet výkon, kolísaly otáčky, při přidání plynu se dusil. To už se mi stalo několikrát a vždy byla vyšší hladina oleje. Než dojedu do servisu, tak se hladina srovná. Ve skvělém autorizovaném servisu v Plzni bylo auto několikrát na testování. Poprvé s ním najeli celých 800m, podruhé dokonce 3 km. Opravdu důkladné testy. Pak se opravdu hecli a ujeli dokonce 30 km ale závada se neprojevila. Takhle mi auto zlobí od začátku, vždy když je zapnuta klimatizace. Citovat
bohm007 Odesláno 7. duben 2022 Odesláno 7. duben 2022 před 4 hodinami, Akoc napsal: @bohm007 Či je remeň popraskaný, sa dá skontrolovať pohľadom cez nalievací otvor na olej. To bola zvolávačka na výmenu remeňa? Je isté, že v tom servise popri výmene remeňa vyčistili od prípadných rozpadnutých kúskov remeňa aj olejovú vaňu, sitko, olejové čerpadlo, vákuovú pumpu, atď.? Ano byla to svolávačka na kontrolu rozvodového řemene a nějakou úpravu SW v řídící jednotce. Určitě nic nečistili ani neměnili, protože celá procedura trvala asi půl hodiny včetně vyřízení papírů. Jenom výměna oleje v rámci servisní prohlídky jim trvala naposledy 8 hodin. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. duben 2022 Odesláno 7. duben 2022 že je olej 1 cm nad ryskou MAX. není důvodem ke ztrátě tahu motoru, je to vidět i podle toho, že autorizák sám neví..., i když já bych ho upustil , jestli jsem tě podrobným popisem měření oleje v motoru vyzuřil, tak se omlouvám, ale píšou tu všelijací borci Ajap ohodnotil 1 Citovat
bohm007 Odesláno 7. duben 2022 Odesláno 7. duben 2022 @ozzy56 Ne v pohodě, nerozzuřil Chápu, že nevíš, kolik má kdo zkušeností a vidím, že se snažíš vždy poradit Já kdybych viděl takovou měrku, tak si taky myslím, že je neotřená a hned po vypnutí motoru . Bohužel tohle auto se opravdu nepovedlo. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Michael B Odesláno 11. červenec 2022 Odesláno 11. červenec 2022 Ahoj, tak jsem zjistil v aplikaci, že se mě týk svolávací akce na rozvoďák. Kdybych neměl aplikaci asi by mi to nikdo neřekl a spokojeně jezdil. Servis mi dělá místní servis a autorizák nenavštěvuji. Dnes jsem volal do servisu, abych se objednal a nemají volno a v pátek mám odjet na dovolenou do Chorvatska a jsem tak trochu ve stresu. Koukal jsem nalévacím otvorem na řemen a příjdemi takový trochu z boku okousaný( vydrolené kraje), tak se budu modlit aby to vydrželo dovolenou a pak na servis a to mám poctivích 38245km a olej měním po 10 000km. Když je to výrobní vada a něco se mi posere posere je to na Peugeot nebo to vše cvakám já? To kdybych věděl při koupi vozidla, tak radši koupím znova Hyundai. ž o někomu měnili na záruku? Citovat
ozzy56 Odesláno 11. červenec 2022 Odesláno 11. červenec 2022 nedá se domluvit s autorizákem, že by se na ten řemen aspoň někdo od nich podíval ? , když teda jedeš na dovolenou do Chorvatska..., jinak myslím, že by ses o té výměně řemenu dozvěděl dříve, kdybys jezdil k nim... , jinak je tam rozhodující i rok výroby, možná i měsíc , kdy se montovaly ve výrobě odolnější řemeny, ale co vím, tak ty se drolí taky Charlie 1 a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Jardel2018 Odesláno 11. červenec 2022 Odesláno 11. červenec 2022 Dá já to dělám pravidelně každý rok, co jsem se dozvěděl o tom problému s rozpouštěním.... Chtějí za to sice 500 Kč... Ale co už ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ChouLu Odesláno 11. červenec 2022 Odesláno 11. červenec 2022 Ze strany je to normální loupe se ale celá vrstva z vrchu.. pokud je ale už celá oloupaná tak to stejně projde v pohodě svolávačkou a auto může za 100km přestat mazat... Kdyby jsi jezdil pravidelně do autorizáku, tak by jsi měl s každou prohlídkou kontrolu řemenu zdarma a aktuálně i výměnu komplet rozvodů zdarma ozzy56, Jardel2018 a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
Michael B Odesláno 12. červenec 2022 Odesláno 12. červenec 2022 No když vidím jak provádí servis ve W na naše auta, tak radši věřím autoservisu, kde dělá poctiví automechanik. Tato závada přece není moje chyba, ale chyba výrobce, že mě oklamal už při koupi, kde je v servisních podmínkách 150000km a 10 let výměna. Takže by to mělo být v zájmu automobilky se starat o své auta. Myslím že v soudním sporu, když by to auto teď kleklo musím vyhrát. Bohužel nemají čas se ani kouknout na ten rozvoďák. U motorky mi ze Suzuky poslali dopis na svolávačku cca 3 měsíce co byl zjištěn problém a u Peogeotu se to řeší minimálně dva roky. Jinak nikde není povinost jezdit do autorizovaného servisu po záruce. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 12. červenec 2022 Odesláno 12. červenec 2022 souhlasím s tebou ve všem, teda až na to, že bys ten soudní spor vyhrál, myslím že bys zaplakal, bohužel Ajap a Jardel2018 ohodnotil 2 Citovat
ChouLu Odesláno 12. červenec 2022 Odesláno 12. červenec 2022 Můžeš to zkusit, ale zaplakal by jsi Ošetřené je to hezky... Jardel2018 a Ajap ohodnotil 2 Citovat
Jardel2018 Odesláno 12. červenec 2022 Odesláno 12. červenec 2022 Hele a zkoušel jsi těch autorizáků obvolat víc? třeba by někde čas měli Citovat
Michael B Odesláno 12. červenec 2022 Odesláno 12. červenec 2022 Takže nes jsem volal do třech a nikde nemají do pátku volno, tak jsem si vzpomněl na mladé léta , když jsem dělal servis aut a motorek a zase pod auto lehnul. Koupil jsem nové abych měl pokoj a stejně musím. Po všech videjích a článcích mi to prece nedalo a spoléhat na keci ze servisu se mi nechce, tak jsem se do toho vrhnul sám. Sundal jsem víko a změřil rozvoďák na pěti místech a má 16,5 popraskaný není a zuby vypadají taky dobře, ale je vidět že se už trochu začíná vydrolovat. Bohužel nápis na něm není, abych zjistil co tam dali za *neumím psát slušně*ku (předpokládám Dayco). Po kontrole rozvoďáku jsem se ještě vrhnul na vanu a kontrolu sítka vše naprosto čisté, až na několik kousků. Takže a mě si myslím že je pouze taková histerie. Pokud člověk mění olej do 10 000km, tak je asi vše v pohodě já jsem zatím vždy ho vyměnil do 10 000km. Bohužel se podle vyjádření servisu k tomu Peugeot staví dost bídně, takže pokud nejezdíte do autorizáku po celou dobu, tak prej není šance za bezplatnou výměnu. To mi řekli dva servisy, prostě to jsou *neumím psát slušně*y mají vadu a oklamali zkaníky lživou informací a ještě se brání servisem. Při tom nikde není napsaný, že po záruce musím do autorizovaného servisu. Přikládám pár fotek. Tak hlavně klid a ať vám to jezdí. Aleš Havlíček ohodnotil 1 Citovat
ChouLu Odesláno 12. červenec 2022 Odesláno 12. červenec 2022 Tenhle řemen je na výměnu... chybí na něm podstatná vrchní část a po čase se začnou ulamovat i zuby.. pravděpodobně jsi výměnami do 10k vždy nějaký bordel vyplavil v oleji a nestihl se usadit v koši O podpoře od Peugeotu je toho psáno mnohé a za mě je to nastaveno správně.. používání neoriginálních filtrů a a především oleje může vést k rychlejší degradaci až přetrhnutí řemenu a proč by si tohle měl brát někdo na triko? Pokud jsi věrný značce, tak Peugeot ti to vymění zdarma Milan+, Jardel2018 a Ajap ohodnotil 3 Citovat
Jardel2018 Odesláno 12. červenec 2022 Odesláno 12. červenec 2022 Tak tohle poznám i já, že řemen je ko nicméně kolega má pravdu, tím že auto už není v záruce a ty už nejezdíš do autorizovaného servisu jsi veškerou odpovědnost převzal na sebe. Takhle to budeš mít u všech značek ozzy56 a Ajap ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.