Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@bohm007  když měříš stav oleje, motor musí být aspoň 10 minut vypnutý a stát na rovině, pak měrku vytáhnout, otřít hadrem a pak zase zastrčit do motoru, pak vytáhnout a odečteš množství oleje

na fotce měrky je olej až na té žluté plast. spojce, tam nikdy hladina oleje nemůže dosáhnout :bojim, takže ta měrka je jenom vytažená z motoru, což je k ničemu :myslim

Odesláno

@bohm007 Či je remeň popraskaný, sa dá skontrolovať pohľadom cez nalievací otvor na olej. To bola zvolávačka na výmenu remeňa? Je isté, že v tom servise popri výmene remeňa vyčistili od prípadných rozpadnutých kúskov remeňa aj olejovú vaňu, sitko, olejové čerpadlo, vákuovú pumpu, atď.?

Odesláno
před 6 hodinami, ozzy56 napsal:

@bohm007  když měříš stav oleje, motor musí být aspoň 10 minut vypnutý a stát na rovině, pak měrku vytáhnout, otřít hadrem a pak zase zastrčit do motoru, pak vytáhnout a odečteš množství oleje

na fotce měrky je olej až na té žluté plast. spojce, tam nikdy hladina oleje nemůže dosáhnout :bojim, takže ta měrka je jenom vytažená z motoru, což je k ničemu :myslim

Jezdím už 30 let, opravdu si myslíš, že měřím hladinu oleje ve svahu nebo hned po jízdě? 

Bylo to měřeno cca půl hodiny po příjezdu, na rovině na dvoře a měrka byla několikrát otřena. Mám fotky ze všech měření asi 10 během celého dne. Ano a hladina byla více než 1 cm nad horní ryskou. 

Motor začal ztrácet výkon, kolísaly otáčky, při přidání plynu se dusil. To už se mi stalo několikrát a vždy byla vyšší hladina oleje. Než dojedu do servisu, tak se hladina srovná. 

Ve skvělém autorizovaném servisu v Plzni bylo auto několikrát na testování. Poprvé s ním najeli celých 800m, podruhé dokonce 3 km. Opravdu důkladné testy. Pak se opravdu hecli a ujeli dokonce 30 km ale závada se neprojevila.

Takhle mi auto zlobí od začátku, vždy když je zapnuta klimatizace. 

Odesláno
před 4 hodinami, Akoc napsal:

@bohm007 Či je remeň popraskaný, sa dá skontrolovať pohľadom cez nalievací otvor na olej. To bola zvolávačka na výmenu remeňa? Je isté, že v tom servise popri výmene remeňa vyčistili od prípadných rozpadnutých kúskov remeňa aj olejovú vaňu, sitko, olejové čerpadlo, vákuovú pumpu, atď.?

Ano byla to svolávačka na kontrolu rozvodového řemene a nějakou úpravu SW v řídící jednotce. Určitě nic nečistili ani neměnili, protože celá procedura trvala asi půl hodiny včetně vyřízení papírů. Jenom výměna oleje v rámci servisní prohlídky jim trvala naposledy 8 hodin. 

Odesláno

že je olej 1 cm nad ryskou MAX. není důvodem ke ztrátě tahu motoru, je to vidět i podle toho, že autorizák sám neví..., i když já bych ho upustil , jestli jsem tě podrobným popisem měření oleje v motoru vyzuřil, tak se omlouvám, ale píšou tu všelijací borci 😉

Odesláno

@ozzy56 Ne v pohodě, nerozzuřil 😉 Chápu, že nevíš, kolik má kdo zkušeností a vidím, že se snažíš vždy poradit 👍 Já kdybych viděl takovou měrku, tak si taky myslím, že je neotřená a hned po vypnutí motoru .

Bohužel tohle auto se opravdu nepovedlo. 

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj, tak jsem zjistil v aplikaci, že se mě týk svolávací akce na rozvoďák. Kdybych neměl aplikaci asi by mi to nikdo neřekl a spokojeně jezdil. Servis mi dělá místní servis a autorizák nenavštěvuji. Dnes jsem volal do servisu, abych se objednal a nemají volno a v pátek mám odjet na dovolenou do Chorvatska a jsem tak trochu ve stresu. Koukal jsem nalévacím otvorem na řemen a příjdemi takový trochu z boku okousaný( vydrolené kraje), tak se budu modlit aby to vydrželo dovolenou a pak na servis a to mám poctivích 38245km a olej měním po 10 000km. Když je to výrobní vada a něco se mi posere posere je to na Peugeot nebo to vše cvakám já? To kdybych věděl při koupi vozidla, tak radši koupím znova Hyundai. ž o někomu měnili na záruku?

Odesláno

nedá se domluvit s autorizákem, že by se na ten řemen aspoň někdo od nich podíval ?  , když teda jedeš na dovolenou do Chorvatska..., jinak myslím, že by ses o té výměně řemenu dozvěděl dříve, kdybys jezdil k nim... 🤔, jinak je tam rozhodující i rok výroby, možná i měsíc , kdy se montovaly ve výrobě odolnější řemeny, ale co vím, tak ty se drolí taky 😧

Odesláno

Ze strany je to normální ;) loupe se ale celá vrstva z vrchu.. pokud je ale už celá oloupaná tak to stejně projde v pohodě svolávačkou a auto může za 100km přestat mazat... 

Kdyby jsi jezdil pravidelně do autorizáku, tak by jsi měl s každou prohlídkou kontrolu řemenu zdarma a aktuálně i výměnu komplet rozvodů zdarma ;) 

Odesláno

No když vidím jak provádí servis ve W na naše auta, tak radši věřím autoservisu, kde dělá poctiví automechanik. Tato závada přece není moje chyba, ale chyba výrobce, že mě oklamal už při koupi, kde je v servisních podmínkách 150000km a 10 let výměna. Takže by to mělo být v zájmu automobilky se starat o své auta. Myslím že v soudním sporu, když by to auto teď kleklo musím vyhrát. Bohužel nemají čas se ani kouknout na ten rozvoďák. U motorky mi ze Suzuky poslali dopis na svolávačku cca 3 měsíce co byl zjištěn problém a u Peogeotu se to řeší minimálně dva roky. Jinak nikde není povinost jezdit do autorizovaného servisu po záruce.

Odesláno

Takže nes jsem volal do třech a nikde nemají do pátku volno, tak jsem si vzpomněl na mladé léta , když jsem dělal servis aut a motorek a zase pod auto lehnul. Koupil jsem nové abych měl pokoj a stejně musím.

Po všech videjích a článcích mi to prece nedalo a spoléhat na keci ze servisu se mi nechce, tak jsem se do toho vrhnul sám. Sundal jsem víko a změřil rozvoďák na pěti místech a má 16,5 popraskaný není a zuby vypadají taky dobře, ale je vidět že se už trochu začíná vydrolovat. Bohužel nápis na něm není, abych zjistil co tam dali za *neumím psát slušně*ku (předpokládám Dayco). Po kontrole rozvoďáku jsem se ještě vrhnul na vanu a kontrolu sítka vše naprosto čisté, až na několik kousků. Takže a mě si myslím že je pouze taková histerie. Pokud člověk mění olej do 10 000km, tak je asi vše v pohodě já jsem zatím vždy ho vyměnil do 10 000km. Bohužel se podle vyjádření servisu k tomu Peugeot staví dost bídně, takže pokud nejezdíte do autorizáku po celou dobu, tak prej není šance za bezplatnou výměnu. To mi řekli dva servisy, prostě to jsou *neumím psát slušně*y mají vadu a oklamali zkaníky lživou informací a ještě se brání servisem. Při tom nikde není napsaný, že po záruce musím do autorizovaného servisu. Přikládám pár fotek. Tak hlavně klid a ať vám to jezdí.

20220712_195709.jpg

20220712_174436.jpg

20220712_174453.jpg

20220712_180617.jpg

20220712_195811.jpg

Odesláno

Tenhle řemen je na výměnu... chybí na něm podstatná vrchní část a po čase se začnou ulamovat i zuby.. pravděpodobně jsi výměnami do 10k vždy nějaký bordel vyplavil v oleji a nestihl se usadit v koši ;) 

O podpoře od Peugeotu je toho psáno mnohé a za mě je to nastaveno správně.. používání neoriginálních filtrů a a především oleje může vést k rychlejší degradaci až přetrhnutí řemenu a proč by si tohle měl brát někdo na triko? Pokud jsi věrný značce, tak Peugeot ti to vymění zdarma ;) 

Odesláno

Tak tohle poznám i já, že řemen je ko 😁 nicméně kolega má pravdu, tím že auto už není v záruce a ty už nejezdíš do autorizovaného servisu jsi veškerou odpovědnost převzal na sebe. Takhle to budeš mít u všech značek 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...