Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No na údržbu bytu mi stačí pár let stará akuvrtačka od Parkside. Nehodlám ze sebe dělat dřevorubce :aut

Počítám, že s tou sekačkou neposeču vše kolem obrubníků a nejspíš budu řešit ještě strunovku a ta by byla samozřejmě od stejného výrobce. Nebo vykopu pryč ty obrubníky a nemusím řešit strunovku :super

• O 3 týdny později...
Odesláno

tak sem taky pořídil aku sekačku, a to z lidlu tuhle

obrazek.thumb.png.575498658457ee853e0ea5583ab4ef69.png

jsou k tomu 2x 8Ah baterky a nabíječka. Sekačka je zpracováním dobrá, trošku velká a dlouhá, ale přijde mi dostatečně robustní na hobby sekání.

Doposavaď sme používali elektrickou na kabel od Fieldmana, vcelku spokojeně. Motivací pro změnu byl pojezd a žádná manipulace s kabelem.

Pozemek mám rovnej, trávu setou (kvality - docela to de) cca 600m2.

Kraťoučce zhodnotim, protože sme dvakrát už sekali :D. Ty 2x 8Ah baterky nestačej na celej trávník (skoro celej s pojezdem), zbyde tak 50metrů, takže s lehkým dobitím sme to posekali. Dokoupil sem v akci ještě 2x4Ah baterku a to už pak stačí na celej trávník (navíc s pojezdem). Časově tak polovina než předtím, bejval bych neřek, kolik to sraní s kabelem stojí času. Super je 70lt koš.

Za mě teda jednoznačně dobrej tah.

Odesláno (upraveno)

Vypadá to dobře. Jen malej dotaz: Když se po vybití dá první baterka do nabíječky, na kolik procent (dílků) se stihne nabít než se "vyjezdí" druhá?

A není 70l koš při zaplnění moc těžký na ženu? 

Upraveno uživatelem RichVa
Odesláno

Tam jsou dva sloty na baterky (teda vlastně 4, protože se používají vždy 2 baterie naráz paralelně) a posledně jsem měl tedy 2(8Ah) + 2(4Ah). Když sem je vyndal, tak 4Ah byly prázdný a 8Ah na půlce.

70lt koš tahám já...:D, samozřejmě....  páč už na začátku sem ženě řikal, že na zahradě nedělám. Že dělám v kovárně, dřevo, stavim, atd atd, ale na zahradě nic. No... takže půlka mý práce kolem domu je samozřejmě na zahradě, žejo:D

Odesláno

taky sem říkal, že na zahradě nic dělat nebudu 😉--zatím jenom zalévám, tahám pytle se zeminou, ryju, hnojím, pleju, okopávám, seču trávu a ještě dělám všechny chlapské roboty

zeleninu a květiny pěstuje manželka 🙈😂

Odesláno
před 5 hodinami, morepower napsal:

Tam jsou dva sloty na baterky (teda vlastně 4, protože se používají vždy 2 baterie naráz paralelně) a posledně jsem měl tedy 2(8Ah) + 2(4Ah). Když sem je vyndal, tak 4Ah byly prázdný a 8Ah na půlce.

70lt koš tahám já...:D, samozřejmě....  páč už na začátku sem ženě řikal, že na zahradě nedělám. Že dělám v kovárně, dřevo, stavim, atd atd, ale na zahradě nic. No... takže půlka mý práce kolem domu je samozřejmě na zahradě, žejo:D

Jo táák, špatně jsem se podíval na obrázek. Takže doporučena pauza na kafe ... jak u elektroaut 🙂 

Se zahradou jsme, jak se tak dívám, všichni stejně 😄 

Odesláno
před 5 hodinami, morepower napsal:

Tam jsou dva sloty na baterky (teda vlastně 4

:myslim  nějak to neumím uchopit.... 

Jinak jsem si letos pohrával s myšlenkou, že do AKU půjdu, když zklame 9 let stará benzínovka.... Ale ona to tušila, tak poslušně chytla a tím pádem dostala milost (nebo roční odklad).... :roker

Odesláno (upraveno)

já budu asi poslední , kdo bude mít aku :), protože mám 20 let starou sekačku s pojezdem Husqarnu R52 s motorem B&S a řeknu vám, sekám s ní nejradši a navíc posečená plocha vypadá nejlíp :super, sekačka má od novoty nevyměněný řemen, nikdy žádná porucha, jen ostřím nůž..., traktorem je to sice posečené hned, ale nevypadá to tak dobře :bojim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Jsou tam 4 konektory(sloty) na 4 baterky. Dycky musíš mít dvě (alespoň), takže dáš 2 proti sobě a jedeš.  A když máš ještě další dvě, tak dáš ještě i ty další dvě. Takže celkem jsou tam 4 kusy, což jsou 2 páry baterek proti sobě.

Tyjo... to je popis:D

no ale snad to dává smysl teď..?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...