Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Před hodinou, Radek Hurvajz napsal:

Proč Protože už jsme museli svářet prasklý šasi, prasklej držák sedačky, museli vyvářet vytrhané šrouby na kose kde se vibracemi vyklepali díry na dvojnasobnou velikost, jenom a jenom problémy. Jedině snad ten dvouválcový motor Kawasaki je bez problémů, ale jako celek se to pěkně sype, po druhé sezóně jsem měnil na kose všechny ložiska a taky se měnili všechny napínací kladky na řemen protože řvali jako blázen

To byla od novoty,nebo jetá?

A hlavně trh to žádal,tak se na sekání dávala rychlospojka na vodu,tak hlavně jen to ne,protože ložiska jsou jen krytá plechy , žádná 2rs. Seco to dává též,ale jak jsem to tam dohazoval známému,tak kolega  s kterým jsem tam dělal a dělá vedoucího vývoje ho od toho varoval.

Odesláno (upraveno)

Záruka byla dva roky a ještě podmíněná každoročním servisem takže smůla. Nebudu traktor tahat 40 km na výměnu oleje do Garteka když si ho můžu vyměnit sám. A co se týče opravy tak bych materiál stejně zaplatil, byl by třikrát dražší než ten co jsem koupil já, možná bych dostal zdarma práci na záruku

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

U sekačky bohužel prodává vhled, takže když je to oplastované ze všech stran, tak je to asi super stroj. Co na tom, že to v tom plastu moc nedrží, nebo tím proleze první kámen, nebo klacek..

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, Milan+ napsal:

Dvouletá záruka je ze zákona,tam nemůže být ničím podmíněna, alespoň tak to maj u Jany,ale pokud je to koupeno na IČO,tak tam je to jináč.

Ano bylo to na ičo a ješte napul s mladejma.

Už to nikdy neudělám!

Odesláno
před 3 hodinami, Milan+ napsal:

@ozzy56

Je vidět, že je o něj u Tebe dobře postaráno.

mám na chatě vybavenou dílnu, takže se s tím vyhraju :), a na futrách mám navařený hák, tak si můžu traktor postavit skoro jen na zadní kola, pak je přístup ke všemu super :super

• O 11 měsíců později...
Odesláno

tak u mě byl Ježíšek dneska 😉, dosavadní traktor je prodaný a dnes jsem objednal nový, pořádnou mašinu na trávu, je to už dvouválec, širší je i sečení a celkově je o něco větší, tak už aby bylo jaro 😂

https://www.mountfield.cz/zahradni-traktor-xty-220-hd-1tkk0075?_gl=1*1qs8rcy*_up*MQ..*_ga*ODU3NjA3NzM1LjE2NzMxMDc5NDE.*_ga_DN65V4JZEH*MTY3MzEwNzk0MC4xLjAuMTY3MzEwNzk0MC4wLjAuMA..

Odesláno (upraveno)

ten předchozí měl v době, kdy jsem ho kupoval v papírech napsáno 16 koní, ale pak přišly nějaké nové normy a přestože motor byl stejný, najednou měl 8.6 kw 😯 (asi 11.6 koně), pozemek mám částečně ve svahu a traktor s ním neměl problém, když jsem sekal co 14 dní, ale když jsme byli někde pryč a sekal jsem ten svah po jednom měsíci, tak to už na jedno sekání nevzal--musel jsem dvakrát, ale to se stalo málokdy, tak počítám, že s tímto nebude problém ani po měsíci..., líbí se mi, že ten nový je i tišší, nebo se mi to tak zdálo

edit: měl jsem kámoše v mountfieldu a ten mi říkal, že ta změna norem přišla z USA-- prý se kdysi udával výkon samotného motoru na klice a pak se musel udávat výkon na kolech, tak nějak to bylo..., ten nový má označení 220 a podle starých norem je to 22 koní

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

No pravě ja měl tu Stigu s dvouvalce 16 koní a hustá tráva ji dělala problem, musel jsem jet krokem nebo nadvakrát jak pišeš. Ale je taky pryč, přenechali jsme to mladejm za malou uplatu a koupili DAKR FD2h s M70, myslim po těch asi 4 sekáních že jsem dobře udělal, přikoupil jsem ještě vozík dopředu.

20220804_163539.jpg

20221111_155743.jpg

Odesláno (upraveno)

já přišel koupit tu 190, ale prodejce říkal ať přidám a vezmu tu 220, že je tam motor B&Stratton a v té 190 je motor ,,Mountfield'', který je vlastně original Stiga a prý je to poruchové, tak jsem sáhl hlouběji do kapsy pro tu 220

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

je ale opravdu srandovní, jak prodavač potichu říká, nee abyste myl sekání s tou hadicí s vodou--to se pak dostane voda na ložiska a je zle, a to samé mi říkali před 6 lety u starého traktoru 😂, ale u toho nového traktoru jsou prý ložiska hřídelů nožů už oboustranně krytá, mi říkal servisman, co jsem ho nechal zavolat, bo prodavači nevěděli ani jeden..., ale já to stejnak vodou nečistím

Odesláno

No mě to řikali taky, proto jsem to bral škrabkou. U tohohle mulčovač oddělám, otočím nastojato a oškrabu když je potřeba, ale to asi jen na podzim, protože kastle je nerezová a zase tak mnoho se toho na ní nelepí, jen v těch rozích.

• pavelu96 changed the title to Sekačka na trávu - Benzínová, Elektrická nebo Aku
Odesláno

Ač nerad, ale jsem donucen řešit nákup sekačky na trávu. Jelikož se jedná o mikro zahradu o rozloze 50 - 80m2, tak padla volba na bateriovou. Zatím po letmém pohledu do nabídky, jsem vybral tyto tři kousky. 

Pokud máte někdo zkušenost, nebo radu pro nákup, tak prosím :cool:

https://www.bauhaus.cz/powerworks-aku-sekacka-p24lm32k2-27850888

https://www.naradi-dolezal.cz/p/einhell-ge-cm-18-33-li-solo

https://www.karcher-satter.cz/e-shop/aku-sekacka-na-travu-karcher-lmo-18-30-battery

Odesláno

No pokud aku bych v první řadě přemýšlel o nějaké z takových těch velkých serií na jeden typ AKU.  Aby pokud budeš do budoucna potřebovat plácnu plotostřih nebo řetězovku nebo vrtačku bourací kladivo tak aby jsi další verk nemusel kupovat zase s baterkou a nabiječkou.  

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...