Milan+ Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 Před hodinou, Radek Hurvajz napsal: Proč Protože už jsme museli svářet prasklý šasi, prasklej držák sedačky, museli vyvářet vytrhané šrouby na kose kde se vibracemi vyklepali díry na dvojnasobnou velikost, jenom a jenom problémy. Jedině snad ten dvouválcový motor Kawasaki je bez problémů, ale jako celek se to pěkně sype, po druhé sezóně jsem měnil na kose všechny ložiska a taky se měnili všechny napínací kladky na řemen protože řvali jako blázen To byla od novoty,nebo jetá? A hlavně trh to žádal,tak se na sekání dávala rychlospojka na vodu,tak hlavně jen to ne,protože ložiska jsou jen krytá plechy , žádná 2rs. Seco to dává též,ale jak jsem to tam dohazoval známému,tak kolega s kterým jsem tam dělal a dělá vedoucího vývoje ho od toho varoval. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 prodavač v Mount. mi hned v prodejně (potichu) říkal, že to mytí nemám používat,, že tam nejsou ložiska RS (oboustranně krytá), tak sečení čistím ručně... Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 (upraveno) před 18 minutami, Milan+ napsal: To byla od novoty,nebo jetá? No byla nová. A kosu si čistím škrabkou Upraveno 27. leden 2022 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Milan+ Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 Tak proč jsi to neřešil v záruce? Po dvou sezónách ,ty traktůrky většinou mají záruku delší a nebo připlatit,tam se to sakra vyplatí. Citovat
Milan+ Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 @ozzy56 Je vidět, že je o něj u Tebe dobře postaráno. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 (upraveno) Záruka byla dva roky a ještě podmíněná každoročním servisem takže smůla. Nebudu traktor tahat 40 km na výměnu oleje do Garteka když si ho můžu vyměnit sám. A co se týče opravy tak bych materiál stejně zaplatil, byl by třikrát dražší než ten co jsem koupil já, možná bych dostal zdarma práci na záruku Upraveno 27. leden 2022 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Milan+ Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 Dvouletá záruka je ze zákona,tam nemůže být ničím podmíněna, alespoň tak to maj u Jany,ale pokud je to koupeno na IČO,tak tam je to jináč. Citovat
Agrafik Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 U sekačky bohužel prodává vhled, takže když je to oplastované ze všech stran, tak je to asi super stroj. Co na tom, že to v tom plastu moc nedrží, nebo tím proleze první kámen, nebo klacek.. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 (upraveno) před 1 hodinou, Milan+ napsal: Dvouletá záruka je ze zákona,tam nemůže být ničím podmíněna, alespoň tak to maj u Jany,ale pokud je to koupeno na IČO,tak tam je to jináč. Ano bylo to na ičo a ješte napul s mladejma. Už to nikdy neudělám! Upraveno 27. leden 2022 uživatelem Radek Hurvajz Milan+ a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 před 3 hodinami, Milan+ napsal: @ozzy56 Je vidět, že je o něj u Tebe dobře postaráno. mám na chatě vybavenou dílnu, takže se s tím vyhraju , a na futrách mám navařený hák, tak si můžu traktor postavit skoro jen na zadní kola, pak je přístup ke všemu super Milan+ ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. leden 2023 Odesláno 7. leden 2023 tak u mě byl Ježíšek dneska , dosavadní traktor je prodaný a dnes jsem objednal nový, pořádnou mašinu na trávu, je to už dvouválec, širší je i sečení a celkově je o něco větší, tak už aby bylo jaro https://www.mountfield.cz/zahradni-traktor-xty-220-hd-1tkk0075?_gl=1*1qs8rcy*_up*MQ..*_ga*ODU3NjA3NzM1LjE2NzMxMDc5NDE.*_ga_DN65V4JZEH*MTY3MzEwNzk0MC4xLjAuMTY3MzEwNzk0MC4wLjAuMA.. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. leden 2023 Odesláno 7. leden 2023 Jenom 10,4 kW? no pokud máš rovinu a ne moc hustou trávu. Kolik měl ten co jsi měl předtím? Citovat
ozzy56 Odesláno 7. leden 2023 Odesláno 7. leden 2023 (upraveno) ten předchozí měl v době, kdy jsem ho kupoval v papírech napsáno 16 koní, ale pak přišly nějaké nové normy a přestože motor byl stejný, najednou měl 8.6 kw (asi 11.6 koně), pozemek mám částečně ve svahu a traktor s ním neměl problém, když jsem sekal co 14 dní, ale když jsme byli někde pryč a sekal jsem ten svah po jednom měsíci, tak to už na jedno sekání nevzal--musel jsem dvakrát, ale to se stalo málokdy, tak počítám, že s tímto nebude problém ani po měsíci..., líbí se mi, že ten nový je i tišší, nebo se mi to tak zdálo edit: měl jsem kámoše v mountfieldu a ten mi říkal, že ta změna norem přišla z USA-- prý se kdysi udával výkon samotného motoru na klice a pak se musel udávat výkon na kolech, tak nějak to bylo..., ten nový má označení 220 a podle starých norem je to 22 koní Upraveno 7. leden 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. leden 2023 Odesláno 7. leden 2023 (upraveno) No pravě ja měl tu Stigu s dvouvalce 16 koní a hustá tráva ji dělala problem, musel jsem jet krokem nebo nadvakrát jak pišeš. Ale je taky pryč, přenechali jsme to mladejm za malou uplatu a koupili DAKR FD2h s M70, myslim po těch asi 4 sekáních že jsem dobře udělal, přikoupil jsem ještě vozík dopředu. Upraveno 7. leden 2023 uživatelem Radek Hurvajz Hafity a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. leden 2023 Odesláno 7. leden 2023 (upraveno) já přišel koupit tu 190, ale prodejce říkal ať přidám a vezmu tu 220, že je tam motor B&Stratton a v té 190 je motor ,,Mountfield'', který je vlastně original Stiga a prý je to poruchové, tak jsem sáhl hlouběji do kapsy pro tu 220 Upraveno 7. leden 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. leden 2023 Odesláno 7. leden 2023 (upraveno) Ja měl tu Stigu s Kawasaki motorem, a to bylo asi jediný na ní dobrý Brigs je dobrej, toho bych se nebál. Upraveno 7. leden 2023 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
ozzy56 Odesláno 7. leden 2023 Odesláno 7. leden 2023 je ale opravdu srandovní, jak prodavač potichu říká, nee abyste myl sekání s tou hadicí s vodou--to se pak dostane voda na ložiska a je zle, a to samé mi říkali před 6 lety u starého traktoru , ale u toho nového traktoru jsou prý ložiska hřídelů nožů už oboustranně krytá, mi říkal servisman, co jsem ho nechal zavolat, bo prodavači nevěděli ani jeden..., ale já to stejnak vodou nečistím Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. leden 2023 Odesláno 7. leden 2023 No mě to řikali taky, proto jsem to bral škrabkou. U tohohle mulčovač oddělám, otočím nastojato a oškrabu když je potřeba, ale to asi jen na podzim, protože kastle je nerezová a zase tak mnoho se toho na ní nelepí, jen v těch rozích. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 4. květen 2023 Odesláno 4. květen 2023 Ač nerad, ale jsem donucen řešit nákup sekačky na trávu. Jelikož se jedná o mikro zahradu o rozloze 50 - 80m2, tak padla volba na bateriovou. Zatím po letmém pohledu do nabídky, jsem vybral tyto tři kousky. Pokud máte někdo zkušenost, nebo radu pro nákup, tak prosím https://www.bauhaus.cz/powerworks-aku-sekacka-p24lm32k2-27850888 https://www.naradi-dolezal.cz/p/einhell-ge-cm-18-33-li-solo https://www.karcher-satter.cz/e-shop/aku-sekacka-na-travu-karcher-lmo-18-30-battery Citovat
Vena garážmistr Odesláno 4. květen 2023 Odesláno 4. květen 2023 No pokud aku bych v první řadě přemýšlel o nějaké z takových těch velkých serií na jeden typ AKU. Aby pokud budeš do budoucna potřebovat plácnu plotostřih nebo řetězovku nebo vrtačku bourací kladivo tak aby jsi další verk nemusel kupovat zase s baterkou a nabiječkou. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.