Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nefunkční sklápění vnějších zrcátek


LEONIDAS1893

Recommended Posts

Zdravím kolegové  Peugeoťáci

Prosím o radu . Přestalo se mi sklápět pravá zrcátko.Pokud zamknu auto pohne se tak o centimetr a dál nic. Při odemčení zase o centimetr a zase nic. Neměl někdo podobný problém??Jaký je postup rozebrání ?? Ať něco nepo..ru. Motůrky údajně vypínají při určitém odporu tak předpokládám že je problém mechanický.

Díky za každou radu....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...

No když odloupneš zrcátko myšleno tu zrcadlící plochu z těla zrcátka tak uvidíš do vnitřností jestli není něco zašprcnuté v tom kloubu přes který se to tělo zrcátka točí.  Nevím jestli máš auto do novoty nebo jsi ho pořizoval jako ježděné a jestli ten problém nastal teď nebo trvá delší dobu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...
  • O 6 měsíců později...

přišlo mi, že to není moc rozebiratelné, každopádně alespoň u mě zrcátko jen cuklo ale jinak žádný zvuk motorku, takže to nevypadá na polámaná kolečka. Našel jsem nějaký návod na rozebírání a opravu, ale ač zvenku stejné, tak uvnitř to moje vypadalo úplně jinak a nebylo tam co rozebírat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 2 měsíce později...

Také se podělím. Vložím sem to, co jsem napsal jinde:

Ahoj, zdravím všechny ve skupině. Mám 5008 r.v. 2014 a přestalo mi sklápět zrcátko řidiče úplně. Teda, dostane povel a hne se směrem ke karoserii tak 5 milimetrů a stopne. Zrcátko naklápí dle požadavku. Provedl jsem rozborku zrcátka, ale nedostal jsem se k onomu motoru, který sklápí. Důkladně jsem to pročistil čističem brzd, promazal, složil a výsledek je stejný. Dostal se někdo k motoru pohonu sklápění? Pokud ano, co tam hledat? Anebo, může bát problém ve svazku vodičů? Vzhledem k časové náročnosti zvažuji koupě nového zrcátka komplet. Ale nerad bych se unáhlil, chci mu dát šanci. Děkuji za reakce a zkušenosti kolegů.

Závěr: Zrcátko jsem vyměnil komplet celé, za nové. Vůbec nevím, zda chci pitvat to staré, zda najdu problém v pohonu sklápění. Při demontáži byl jediný problém, a to ten, že svazek vodičů zrcátka je uložen ještě v očku ve tvaru U, žádné jištění, které je umístněno na kolejnici vedoucí okno. Snad ještě pozor na matici ze zrcátka, aby při demontáži nespadla do dutiny přímo pod koncem závitového trnu. Cvičně jsem si rozebral i pohon zrcadla zpětného zrcátka na pravé straně, řádně vyčistil a promazal. A to proto, protože pohon zrcadla se zablokovalo, patrně velkým odporem. Po demontáži, vyčistění, promazání jedou na pohodu. Byla tam vrstva tuku nabalená jemným prachem z ovzduší, vody ... a následné to působilo spíš asi jako lepidlo. Jen ta obava z pohonu sklápění ... Když odejde, nebudu pitvat, půjde rovnou nové.

Je to opravdu ztráta času a pokud se povede, bude to dočasné. Tímto jěště jednou děkuji @ChouLu 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...