inoxing Odesláno 20. květen 2020 Odesláno 20. květen 2020 @P607Olda To se tak chová normálně, když teplota překročí určitou mez, tak aby to řidiče znatelně upozornilo, tak rafika najednou vylítne na doraz, spolu se signálem STOP a na palubáku se objeví také informace o přehřátí chl.kapaliny v nějaké jazykové mutaci. Do určité teploty (odhadem do 110°C) kopíruje teploměr teplotu chl.kapaliny, pak to takhle zafunguje a rafika vylítne na max. (ikdyž tam bude třeba 120°C místo 130°C+). Iverson ohodnotil 1 Citovat
Iverson Odesláno 20. květen 2020 Autor Odesláno 20. květen 2020 (upraveno) Před hodinou, P607Olda napsal: Podle toho, že to skáče rychle ("během vteřiny") bych to viděl na elektrický kontakt, ať už u čidla, nebo v přístrojovce, anebo kostra kdekoli. To bylo jen jednou a až v momentě co to bylo v půlce rudého pole před úplným uvařením.. Upraveno 20. květen 2020 uživatelem Iverson Citovat
Hafity Odesláno 20. květen 2020 Odesláno 20. květen 2020 Také jsem zažil protáčející se oběžné kolo vodní pumpy na hřídeli.... Vždy to bylo v případě, že oběžné kolo bylo z plastu.... A chovalo se to podobně.... inoxing ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 20. květen 2020 Odesláno 20. květen 2020 @inoxingnespletl vím že to je snadné se přehlédnout protože ty teploty jsou na monitoru pod sebou. @P607Olda takhle vědecky vybavenej nejsem. Šáhnul jsem na hadici vedoucí od termostatu do vrchu chladiče ( studená ) pak jsem šáhnul na hadici vystupující z chladiče (vlažná) a když se zvedla hladina v expanzce tak jsem ošáhnul expanzku (studená) . Komora termostatu byla na omak horká a ta příruba do hadice taky ale dál hadice byla studená z toho vyvozuju že je termostat kouslej v " zavřeno" . Vrtule u sahary se spustila na cca 90°C+ na budíku na 57% výkonu a při teplotě na budíku 100°C šla na 100% výkonu. Fruktis a Iverson ohodnotil 2 Citovat
inoxing Odesláno 20. květen 2020 Odesláno 20. květen 2020 @Vena garážmistr Zapomněl jsem napsat, že s tvým závěrem souhlasím- pokud se to tak projevuje, tak termostat neotevírá. Jen ta teplota byla asi nějakej bug, protože tam dvě čidla na vodu nejsou. Další na řadě by byla protočená pumpa, jak psal @Hafity ChouLu ohodnotil 1 Citovat
Iverson Odesláno 28. květen 2020 Autor Odesláno 28. květen 2020 Problém vyřešen výměnou termostatu. Velký dík patří @Vena garážmistr ,který to dokázal i přes nepříhodné podmínky rychle a levně vyřešit přímo u mě doma. Ostatním děkuji za každý postřeh. Fruktis, ChouLu a Vena garážmistr ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.