Přejít na obsah

Iverson

Uživatel
  • Počet příspěvků

    47
  • Registrace

Vše od uživatele Iverson

  1. Iverson

    Přehřívání motoru

    Problém vyřešen výměnou termostatu. Velký dík patří @Vena garážmistr ,který to dokázal i přes nepříhodné podmínky rychle a levně vyřešit přímo u mě doma. Ostatním děkuji za každý postřeh.
  2. Iverson

    Přehřívání motoru

    To bylo jen jednou a až v momentě co to bylo v půlce rudého pole před úplným uvařením..
  3. Iverson

    Přehřívání motoru

    To je to, čeho se nejvíc obávám, jelikož s tím nemám zrovna dobré zkušenosti a jediný mechanik, kterému jsem doteď věřil je 120km daleko a tam teď nemám šanci dojet. Raději bych to dal nějakému kutilovi s vlastní garáží, který ta stará auta ještě zná a něco mi k tomu i poví, než velkému servisu, co dělá jen koncern a ještě s prací 1000,- na hodinu.
  4. Iverson

    Přehřívání motoru

    Nezkoušel, nevím kde ani jak. Jsem prostý laik, kterého jen zajímají názory zkušených lidí. Stejně tak, i když bych rád, neznám proces odvzdušnění, ani netuším, co dělat s víčkem od nádržky. Má příští cesta v blížící se pracovní den stejně zamíří do servisu, jen jsem chtěl být aspoň trochu psychicky připraven na to, zda se auto podaří rychle opravit, či zda je to vzhledem k jeho stáří a ceně možného servisu definitivní konec. Z jiných zdrojů zatím převládá názor ve vadném termostatu, což bych si nyní přál asi ze všeho nejvíce.
  5. Iverson

    Přehřívání motoru

    Během dnešní zkušební jízdy jsem zjistil, že hladina chladící kapaliny je tedy níže než jsem se původně domníval, ale pořád si myslím, že to není nic dramatického. Uzávěr je dotažený pevně. Nikde nic neteče. Přikládám foto před jízdou a po jízdě 20 minut poté... až auto vychladne - doleju nádobu trochu destilkou. Osahal jsem dle rad chladič a ten fouká jak o závod.. naprosto studeně.. a trubky k němu vedoucí se zdají max vlažnější.. Teplota oleje opět na + - 110°
  6. Iverson

    Přehřívání motoru

    Už jsem byl strašen hlavou válců, ale emulze nikde žádná, tak snad nebude tak zle..
  7. Iverson

    Přehřívání motoru

    Je to napsané v klíčových slovech pokud se vám to tedy zobrazuje.. 307 cc, 1.6, 2004
  8. Zdravím, po vyjetí z nákupáku a sotva 5 minutové cestě domů mi vyskočila ručička teploty vody nezvykle vysoko. Nechal jsem to chvíli běžet na místě a pustil topení naplno, nezdálo se, že by to mělo nějaký velký vliv. Topení se pak po chvilce samo vyplo, což mi obecně v horkých dnech rádo dělá opakovaně i bez přehřívání. Zkusil jsem to ještě chvilku projet bez žádného velkého vytáčení a ručička začla postupně stoupat do červeného až mi z půlky polohy najednou vylétla během vteřiny na max a palubka vyhlásila stop. Opět jsem zastavil a pustil topení, které zase topilo jen chvilku. Ventilátor točí, chladící kapaliny je dost - mezi ryskami (pár měsíců dozadu se komplet měnila), nikde nic nehulí. Nicméně teplota oleje je také výše než obvykle - někde kolem 110°, což mívám na dálnici, ne na 5 semaforech a už vůbec ne, když stojím. Dojezdovou vzdálenost auta teď odhaduji max do pár kilometrů. Dá se z těchto indícií něco vyvodit? Po 40.000 km je to pažoutovo první přehřátí... Díky Michal
  9. Iverson

    Zničený lak?

    A dalo by se s tím na místě, za předpokladu, že by to přecijen šlo rozleštit, něco udělat, ať si kdyžtak nedělám výlet jen tak na otočku?
  10. Zdravím, prosím o názor nějaké zkušené oko, zda se dá tohle ještě někde profesionálně rozleštit, či je to spíš zralé na přelakování (či fólii). Auto se mělo podomácku rozleštit jakousi leštící brusnou pastou, ale přijde mi, že se to mělo dělat buď leštícím kotoučem, a nebo na to radši nehrabat vůbec, páč běžnou silou a hadrem to prostě nejde a výsledek je katastrofální. Lak je v základu černá perleť. Díky za Vaše názory. Michal
  11. Iverson

    Oprava páček pod volantem

    jj, díky moc za kontakt M.
  12. Iverson

    Oprava páček pod volantem

    A tady je i video. Můj dotaz to však neřeší, viz výše.
  13. Iverson

    Oprava páček pod volantem

    Bez dohledu zkušeného člověka do toho určitě sám vrtat nebudu. Nehledě na to, že nevím, co konkrétně je špatně, takže ani nevím co bych měnil. Pokud se to opravit nedá, pak samozřejmě budu řešit výměnu. Vzhledem k ceně dílu, to beru jako poslední možnost.
  14. Zdravím, je tu někdo, kdo umí, nebo doporučí někoho spolehlivého, kdo umí opravit páčky pod volantem u 307 CC z Prahy či okolí? Už delší dobu mi zlobí samovolné zhasínání podsvícení tachometru. Na běžně rozsvícená světla to v dané chvíli nemá vliv, ale vypíná to dálkovky a blinkry. Jelikož vždycky stačí jen slabě brnknout do páčky ovládání světel, aby se vše zase rozsvítilo, předpokládal bych, že se jedná jen o nějaký špatný kontakt někde. Pokud není páčka v poloze rozsvícení tachometrů, tak to nedělá nic a denní svícení (nastavené přes dia) a blinkry fungují bez potíží. Někdy to dělá již při nastartování aniž by člověk s čímkoli hnul, někdy až při jízdě během používání blinkrů. Někdy vůbec. Zkrátka to žije svým životem. Má někdo zkušenost? Dá se to jednoduše spravit či nikoli? Díky. Michal
  15. To netuším, jsem již zvyklý při každém startu lehce přišlápnout plyn a motor už nechcípe. Když jsem chtěl objednat originál MAP senzor z Kelly, přišlo mi místo toho čidlo teploty chladiče, že mnou požadovaný díl vůbec nevedou..je to už dlouho, nemíním se už nad tím rozčilovat.
  16. Vyřešeno změnou servisu a navařením vlnovce bez zbytečného sundavání čehokoli.
  17. Zdravím, chtěl bych se s Vámi poradit ohledně problému se stahováním okna u řidiče. Ve dveřích je vyměněn motor automatického stahování oken, to funguje bez problému, ovšem přes ovládání ve dveřích lze okno pouze stahovat dolu, nikoli vytahovat zpět nahoru. Před výměnou šlo okno ovládat oběma směry, ale nefungovalo automatické stahování, kvůli čemuž jsem motor nechal měnit. Okno lze tedy vytahovat nahoru pouze přes středový panel ovládání všech oken naráz. Když zkouším mačkat tlačítko pro zvednutí, je ve dveřích často slyšet tupá rána, jako by se okno chtělo tlačit opačným směrem, tedy dolů. Dlouhé stisknutí obou tlačítek ovládání pro uložení pozic nepomáhá. Je problém opět v motoru (nebyl nový) ve dveřích, nebo mám hledat chybu jinde? Díky.
  18. Problém vyřešen. Palivový čerpadlo to však kupodivu nebylo, i když to nebylo daleko. Někdo z předešlých majitelů k čerpadlu navedl dráty pro jeho odpojení (předpokládám, že mělo jít o ochranu proti krádeži vlastní výroby) a zde odešlo jakési relé. Dle mechanika jsou tyto dráty vedeny naprosto chaoticky a dost neodborně a táhnou se až pod volant, kde narychlo nelze úplně pořádně rozklíčovat co je co. K mému překvapení však prý dia úplně poprvé ukázala vadu potenciometru škrtící klapky. Že by se konečně ukázalo, proč že mi to auto od začátku zcela nahodile po nastartování bez hbitého sešlápnutí plynu hned chcípne? Zítra mi to mechanik veze domů. Je prý možné, že kontrola chyby motoru v palubce zase zhasne..ale možná taky ne... potenciometr by měl jít vyměnit ne? Nebo raději celou klapku? M.
  19. Mechanika jsem tu měl ze známosti na chvíli kvůli dia. Do servisu to jde v týdnu. Pojistky zkontroloval jako první a nic, ale ukázalo se, že dopředu nejde benzín. Zkoušel nějak bušit do nádrže, jestli není jen zaseklý...potom v motoru něco oddělal a říkal, že když to zmáčkne, tak by měl jít ven benzín a ten nešel, z toho odvodil, že bude zjevně problém v tom čerpadlu. Uvidíme. Má to najeto 177k, vím že to byla otázka času. Byla klika, že se to stalo doma u baráku a ne někde x kilometrů pryč. M.
  20. Už na to koukal mechanik. Pískání jde skutečně ze škrtící klapky a je to tak prý ok. Okna nezvednu dokud nenastartuju a nenastartuju dokud, dle diagnostiky a všech indícií nevyměním palivové čerpadlo. Jako takovou náhlou smrt bych skutečně nečekal. Uvidím příští týden. M.
  21. Je to v nadpisu. 1.6, 80kw, 2004. Zítra možná vyjde ta dia, pak uvidím co dál. M.
  22. Tak jsem zkusil odpojit baterku. Bohužel beze změny. Navíc se nově kouslo i automatické stahování/vytahování oken, takže po zavření dveří okno u řidiče již nezajede zpět do rámu (to ještě před hodinou šlo). Pískot se s občasným cvaknutím ozývá dál. Není to ze škrtící klapky, ale dál někde z vnitřku palubky. Znamená něco, pokud při ekonomickém módu svítí pouze jedna obrysovka, nebo je to normální? Dálkové stlačením rozsvítit jde, ale samo o sobě už svítí jen jedno světlo. M.
  23. Prosím o pomoc. Mám dojem, že se mi nějak v autě zbláznila elektrika. Auto jsem odemkl, vložil klíče do zapalování. Zaplo se rádio. Rozsvítil jsem světla. Chtěl jsem nastartovat, ale bez úspěchu. Startér pracuje, je slyšet i palivový čerpadlo, ale motor se absolutně nechytá. Když jsem zvedl kapotu, tak uvnitř kolem prostoru škrtící klapky atd. slyším stálý vysoký tón, který utichne jakmile dám klíč zpět do první polohy. Něco takového jsem za rok a půl provozu zažil úplně poprvé. Palubní displej hlásí jen economody mod, jakože úspora baterie. Ta tedy popravdě sepla sotva po 5 minutách což normálně nebývá. Ještě včera auto naprosto bez problému jelo. Jediné co jsme dnes dělali bylo, že jsme vypojovali originál rádio, páč jsem dostal nové, ale jelikož je pod rádiem udělaný malý digitální displej parkovacího senzoru, jehož kabel montáži 2DIN rádia překáží, tak jsme se na to zatím vyprdli a origo rádio připojili zpátky. Vše fungovalo. Motor jsem v daném okamžiku (ráno) nestartoval. Nyní večer je všechno jinak. Pořídil jsem dvě videa. První je záznam onoho pískotu z motoru. Druhý je nějaký varovný signál z palubky, který se ještě pár chvil předtím neozýval, teď už při každém pokusu o nastartování. Předpokládám že je to hláška Ice alert, která se objevila na displeji ještě před prvním startem, ale zdá se mi tentokrát neobvykle hlasitá, teď už svítí jenom ta úspora, nic víc. Nicméně ta nastartování nikdy v minulosti nebránila. Auto svítí, jde normálně odemknout, zamknout. Motor celý rok chytá na první dobrou. Svíčky byly měněny hned na začátku společně s celými rozvody. Nechce se mi věřit, že by to nějak souviselo s tím vypojením/zapojením autorádia. Venku je celý den vlhko, mlhavo, že by od toho něco?.... Tuší někdo, co by tohle chování mohlo znamenat? Díky. M. pískání.mp4 palubka.mp4
  24. Značí něco konkrétního, pokud stačí po nastartování přidat při padání otáček trochu plynu a motor pak už normálně jede bez zhasnutí?
  25. Iverson

    Vrzání při sešlápnutí plynu

    Problém vyřešen. Zjištěno, že těsnící kroužek vyměněn nebyl. Navíc byly použity nevhodné pružiny a ke všemu ještě špatně dotažené.
×
×
  • Vytvořit...