mylys Odesláno 25. duben 2020 Odesláno 25. duben 2020 Pro zájemce o tento vůz a jejich snadnější rozhodování, přikládám fotky jak lze ve střední velikosti přepravovat horská kola. Při posunu prostřední řady sedaček max. vpřed je pořád dost místa pro 5 lidí a dozadu se vejde 4 až 5 kol. Je to sice tak tak, ale vejdou se. "Moderní" 29" biky budou mít asi problém, ale 26" trail bike 150/130mm a 27, 5" hardtail v eMku se převézt dají. xSilver, Charlie 1, ozzy56 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Pitroch Odesláno 4. duben 2022 Odesláno 4. duben 2022 Resim momentalne prevoz kol venku na kouli. Snazim se vybrat nosic, ktery umozni otevrit zadni dvere (mam tailgate) s lozenyma kolama na nem. Nasel jsem nekolik nosicu, ktere toto zvladaji. Nektere teoreticky, u nekterych jsem nasel i videa na "trubce". Atera Strada DL Atera Strada EVO Thule Velospace XT Atera Genio Pro Uebler X21 S S vyhledem na stari, uvazuju i eBike, cili by mel zvladnout v zakladu 2 tezky kola a mely by se nechat otevrit zadni dvere + zasadni veci nosice jako bezpecnost, spolehlivost atd. Mate nekdo s nejakym, popripadne s jinym, ktery jsem nezachytil, prakticke zkusenosti? Ono asi stejne nakonec nezbyde, nez si ho koupim ho vyzkouset, protoze muze hrat svou roli i typ TZ myslim ... Citovat
Ssob Odesláno 5. duben 2022 Odesláno 5. duben 2022 Tohle jsem řešil předloni na Travellera, zadání bylo 2x eBike 29", nosič sklopný aby šlo otevřít zadní dveře, první lyžina dost daleko od auta aby řidítka nenarážela do skla zadních dveří (řidítka dnešních kol jsou fakt děsně široká) a větší rozestup mezi lyžinami což je na eBike opravdu potřeba. Nosnost na jedno kolo 30 a celková alespoň 60 kg. Vyzkoušel jsem jich několik, které měly teoreticky nebo podle YouTube pasovat, ale u většiny byl problém v tom, že první kolo bylo moc blízko u auta a řidítka bouchala do skla dveří nebo se o něj fest opírala. Z těch co jsem prubnul fungovaly jen dva: Oris Traveller II Plus https://www.oris-automotive.com/bike-carriers/for-2-bikes/traveller-ii-plus/ ten se prodává i pod značkou Bosal (pozor na to "Plus" to právě znamená delší vzdálenost lyžiny od koule) a Thule VeloSpace XT 3 939 https://www.thule.com/cs-cz/bike-rack/towbar-bike-racks/thule-velospace-xt-3-_-939000 je na tři kola, XT 2 na dvě kola nepasoval, protože kloub sklápění je blíže ke kouli. Oris má rozteč lyžin 22 a Thule 19 cm. Já nakonec vzal Thule, nedá se sice tak kompaktně složit jako Oris, ale je robusnější, rám nosiče podstatně širší a prostor na třetí kolo se může hodit. Dobrý jsou oba dva. Obdobu Oris dělá i Eufab co prodává Lidl, ale nevím jestli je u nás dostupný https://webshop.eal-vertrieb.com/Kategorien/Fahrradtraeger-und-Zubehoer/Anhaengerkupplungstraeger/Fahrradtraeger-PREMIUM-II-Plus.html slimboy a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Charlie 1 Odesláno 5. duben 2022 Odesláno 5. duben 2022 Vezmi v úvahu ještě dostupnost náhradních dílu….nám Thule Velocompact a vozim 4Ks kol a nic než Thule bych nechtěl…. Na dobrou účinku na kouli kterou rukou sestelujes aby na kouli přesně drželo… OK406 a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
radek63 Odesláno 5. duben 2022 Odesláno 5. duben 2022 Mam nosič wjenzek alfa, ktery jsem pouzival x let. Na Toyotě mám nové tažné Westfalia ( pevné, příruba 2 šrouby). Smířil jsem se s tím, že zadní dveře asi neotevřu s kolama, ani to moc nepotřebuju. Nicméně to, že Wjenzek nejde nasadit na tohle tažné mne překvapilo. Výrobce reagoval způsobem ...tak to přivezte, víme o tom že asi 2% tažných má tento problém.... Kdybych bydlel v Karlových Varech tak to potěší. Citovat
Pitroch Odesláno 5. duben 2022 Odesláno 5. duben 2022 Hosi diky za postrehy s nosicem, mel jsem celkem namireno k Thule VeloSpace XT 2 938 pro dve kola a vubec by me nenapadlo, ze je bliz ke kouli nez Thule VeloSpace XT 3 a bude se mozna grip riditka opirat o dvere, resp. asi sklo. Ale ted jsem si prave uvedomil, ze jsem uz nekde videl tento pripad a chlapec si tam daval na stycne misto papirovy ubrousek nebo co .... tak to neee. Zkouknu i ostatni varianty nosicu, diky za postrehy. A jeste sem, aby bylo o cem premejslet, davam ideu o prevozu lyzi. Dnesni zimu jsem na horach balancoval na "stokrdleti" ve vichru a hlubokem snehu a jednou rukou chytal viko rakve, aby me ho vitr nevzal a druhou daval dolu lyze. Celkem fuska. Tak me napadlo dat za kouli nejaky nosic, kdyz ta koule je. Jenze. V podstate kvuli homologaci jsou na nasich silnicich pripustne jen tyto dva https://www.tazne.cz/nosic-lyzi-fabbri-exclusiv-ski-board-deluxe-6-paru-lyzi-na-tazne-zarizeni-p100061/ a https://www.tazne.cz/nosic-lyzi-towcar-aneto-4-pary-lyzi-na-tazne-zarizeni-p65986/ Za oboje celkem ranec. Pak jsem se kouknul na Trubku jak tam chlapec v praxi zapasi s bezkama u Tesly prvnim typem. Druhy by se me i libil, ale ta cena he hrozna. Vymyslel jsem si, ze si nosic vyrobim sam. Zasadni problem ale je homologace. Bohuzel tady je mozne se dat jedine cestou univerzalniho nosice, kam, pokud je naklad radne zajisten, ci clovek muze dat co chce. Bohuzel nejde znasilnit nosic na kola. Takze tohle https://www.nosicenatazne.cz/univerzalni-platforma-nosice--pakovy-sklopny-upinak/produkt/36/6/ + tohle https://www.nosicenatazne.cz/hakr-nosic-lyzi-pro-4-pary-stresni/produkt/154/23/ a fertig! A nebo tam dam rakev, ale nejakou, aby nepresahovala. Citovat
radek63 Odesláno 6. duben 2022 Odesláno 6. duben 2022 no nevim, lyze nastojato za autem? To si umim predstavit par km nekde od chaty na sjezdovku dolinou, ale po dalnici? Za dodavkou jeste, ale za beznym osobakem bych chtel slyset ty zvuky.. Citovat
sitler Odesláno 6. duben 2022 Odesláno 6. duben 2022 Lyze nalezato za autem- jako nevim jak dlouhe lyze vozis, ale ProAce ma kastli sirokou asi 162cm, v zrcatkach pak asi 190, ale fakt nechces (a tipl bych, ze z hlediska ostrych hran ani nesmis) tu kastli lyzema do stran presahnout. A tuplem to nechces resit v rakousku nebo nemcku s policajtama, proc ti trci ostry lyze pres kastli ven. Lyze na stojaka vzadu - strasne na prd. Pujdou kus pres strechu, hluk, aerodynamika do haje. To jde treba na craftera, kde se cely lyze schovan na zadni dvere a nikam nekoukaj. Zatim na lyze neni nic moc lepsiho nez stresni box. Citovat
Pitroch Odesláno 6. duben 2022 Odesláno 6. duben 2022 Ja merim zhruba 180, lyze carvingy jsou dneska mensi nez tech 180 a dodavka ma bez zrcatek 1920. Nastojaka urcite ne, nalezato se to preci musi vejit. V podstate i ta rakev, pac naklad pokud nepresahuje 40cm za obrys svetla, tak ani nemusi byt oznaceny. Treba rakev Hakr Relax 300 Z ma na delku 205 a ta by se tam dle predpisu dala dat... Citovat
sitler Odesláno 6. duben 2022 Odesláno 6. duben 2022 Spatne jsem s tema 1.6 koukal na nakres , (a vubec mi neprislo divny, ze by to bylo strasne uzky... ) Takhle asi v pohode. 205 rakev bych tam nedaval. Nejaka 185 by byla asi lepsi (a jestli mas max 170cm lyze, tak se vejdou) Citovat
rass76 Odesláno 6. duben 2022 Odesláno 6. duben 2022 (upraveno) Este k tym nosicom, ako isli roky kazdy ma trochu inak tazne, vsetky tie nosice su na cm a nosic ktory pasuje mne tebe nemusi lebo napr 1cm. Takze pred kupov doporucujem test, inak ja mam ateru pozdava sa mi viac ako thule, je podstatne mensi, skus evo, genio alebo novy trail. A este tie riditka blízko zadneho skla to je standard problem, povolis otocis a pohoda, delam to stejne. Upraveno 6. duben 2022 uživatelem rass76 Citovat
Pitroch Odesláno 19. duben 2022 Odesláno 19. duben 2022 Tak jsem trochu pokrocil. Zacal jsem tim, ze na zakoupeny univerzalni nosic jsem dal nepouzivany pricnik z "ovce" z T drazkama. Akorat to vyslo hezky na pulku. Do nej pak pripnul 2x Thule drzak na kola. Drzi to jak pribity. Mezi kolama cca 25 cm mista v pohode. Ale pro sichr dam jeste stahovaci popruh zepredu, aby kola nesla na zadni dvere v pripade nejakeho mensiho nedejboze karambolu. Pri vetsim je to asi uz celkem jedno. Mimochodem, napadlo me, jak muze u origo nosice kolmy drzak, co se k nemu prichytavaji kola za ramy, udrzet kola, aby nesla do dveri? Asi nic moc si troufam odhadovat ... ale nevim. Tohle je varianta leto kolo. Varianta zima je rakev do T- drazek pricniku, nebo jenom upinaky na lyze. Uvidim, jak to bude vsechno fungovat na kouli v realu. Tady jeste odkaz na Teslu, kde me hosi o trochu predbehli v realizaci Citovat
martinecondrej Odesláno 20. duben 2022 Odesláno 20. duben 2022 za mě tohle není dobré řešení. Na střeše dobrý, do zatáček většina pojede opatrně. Tady každý brzdění, rozjezd bude nadměrně zatěžovat to plastový uchycení, šrouby. Klasický nosič na kouli to má oproti tomuto o dost bytelnější Citovat
Pitroch Odesláno 29. duben 2022 Odesláno 29. duben 2022 Tady davam jeste aktualni soupis poznatku o nosicich na TZ, ktery jsem vykomunikoval s prodejci: www.sportobchod.cz Thule VeloSpace XT 938 a 939 co se tyka prostoru na otevreni dveri pri sklopeni ..... bych doporučil pouze nosič Thule 939. Nosič 938 má úhel odklopení pouze 50°. www.infernits.com Na rodině dodávek, jejíž součástí je i Peugeot Traveller máme prakticky vyzkoušené tyto nosiče: Atera Strada EVO3 - zde je to tip top, ale dveře otevřete:http://www.nosiceatera.cz/nosic-kol-na-tazne-zarizeni-atera-strada-evo-3-pro-3-kola-p1179 Atera Strada DL3 - zde je o 4 cm větší rezerva (delší výsuv), než v případě EVO3:http://www.nosiceatera.cz/nosic-kol-na-tazne-zarizeni-atera-strada-dl-3-pro-3-kola-dl3-doporucujeme-p2 Nosiče Vám doporučím oba, DL3 je trošku menší (ale pokud neměříte více, než 2 metry), pak pojme všechna kola. DL3 zároveň boduje nižší váhou, což je při manipulaci velmi znát. EVO3 je trošku větší a těžší, jako bonus má ale odnímatelnými ramena pro jednodušší upnutí kol a mírně větší rozestup rámů kol od sebe (kola v něm nejsou tak na těsno), jenže díky tomu zase neodjede od auta tak daleko jako DL3. Každý má své. Nosič Atera Genio Pro Advanced na tomto autě doposud odzkoušen nemáme. Střešní nosiče BöHM s.r.o. Ano oba nosiče (Atera Strada DL 2, Atera Strada EVO) umožnují otevření kufru. Nejlepší nosič na tyhle auta je THULE 939. Zatim vahadla jdou k THULE 939. OK406 a Flag ohodnotil 2 Citovat
rass76 Odesláno 29. duben 2022 Odesláno 29. duben 2022 (upraveno) Skusal som tiez všetky 3, mne sa viac pozdavala atera, maju teraz aj novy model trail, atera je mensia hlavne evo a dl ako thule, to thule mi prislo moc mega a dosť ťažké, byvam v byte a nosim s piateho poschodia, tak velkost hra do karat. Upraveno 29. duben 2022 uživatelem rass76 Citovat
Pitroch Odesláno 30. duben 2022 Odesláno 30. duben 2022 Presne, Thule nosic je tezky, velky, robustni. Altera lehci, skladnejsi. Jeste je hodne zajimavy taky Uebler i21 90. Ten by se me libil asi nejvic. Da se vyklopit na 90 stupnu. Na urovni Thule ale skladny a lehky. Vazi 13kg, slozi se z 118 x 69 x 56 cm na 61 x 20 x 60 cm, da se prevazet do max rozvor 130mm. Dokonce je nejaka verze i s park. senzorama. Jenom ta cena okolo 17 tisic ... https://www.uebler.com/en/portfolio/towbar-bike-rack-i21-i31/ Citovat
Charlie 1 Odesláno 30. duben 2022 Odesláno 30. duben 2022 Otázka je jak ty panty z plastu dlouho vydrží a pokud se s nimi něco stane jestli jde dokoupit jen náhradní díl… ba Thule i Ateru se daji sehnat díly martg ohodnotil 1 Citovat
Pitroch Odesláno 30. duben 2022 Odesláno 30. duben 2022 Netusim, fyzicky jsem jeste nevidel, zatim googlim ... protoze ale jde o renomovaneho nemeckeho vyrobce pro automobilky, tak snad to zadny sunt nebude. Citovat
jab27 Odesláno 2. květen 2022 Odesláno 2. květen 2022 Ahoj, mám Thule 939 Velospace... a nepotěším vás - určitě si to před koupí vyzkoušejte - dost záleží jakou máte kouli. Já mám originální s nákupem nového auta a tam po nasazení tohoto nosiče dveře neotevřu - je tam asi 0,5cm na rukojeti zajišťovací páky nosiče... vyznačeno na obrázku a přes to neotevřu dveře Citovat
Ssob Odesláno 2. květen 2022 Odesláno 2. květen 2022 Ahoj, mám taky Thule 939 Velospace, kouli originál z výroby a dveře otevřu. Jen musím při utažení páky dát pozor abych zadek nosiče moc nezvedl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.