Přejít na obsah

Ssob

Uživatel
  • Počet příspěvků

    26
  • Registrace

O uživateli Ssob

  • Datum narození 17. listopad

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot Traveller
  • Rok výroby
    2017

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Teplice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Ssob's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

8

Popularita

  1. Zaregistrovali jste? https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/adblue-skandal-katalyzator-groupe-psa-stellantis-emise.A230713_184114_automoto_dohr https://www.leparisien.fr/economie/vehicules-diesel-le-systeme-antipollution-adblue-dans-le-viseur-de-lufc-que-choisir-12-07-2023-D6TWIX5JYZFE7E7UCFW4KHHYFA.php https://euro.dayfr.com/trends/519808.html
  2. Ssob

    Převoz jízdních kol

    Ahoj, mám taky Thule 939 Velospace, kouli originál z výroby a dveře otevřu. Jen musím při utažení páky dát pozor abych zadek nosiče moc nezvedl.
  3. Ssob

    Převoz jízdních kol

    Tohle jsem řešil předloni na Travellera, zadání bylo 2x eBike 29", nosič sklopný aby šlo otevřít zadní dveře, první lyžina dost daleko od auta aby řidítka nenarážela do skla zadních dveří (řidítka dnešních kol jsou fakt děsně široká) a větší rozestup mezi lyžinami což je na eBike opravdu potřeba. Nosnost na jedno kolo 30 a celková alespoň 60 kg. Vyzkoušel jsem jich několik, které měly teoreticky nebo podle YouTube pasovat, ale u většiny byl problém v tom, že první kolo bylo moc blízko u auta a řidítka bouchala do skla dveří nebo se o něj fest opírala. Z těch co jsem prubnul fungovaly jen dva: Oris Traveller II Plus https://www.oris-automotive.com/bike-carriers/for-2-bikes/traveller-ii-plus/ ten se prodává i pod značkou Bosal (pozor na to "Plus" to právě znamená delší vzdálenost lyžiny od koule) a Thule VeloSpace XT 3 939 https://www.thule.com/cs-cz/bike-rack/towbar-bike-racks/thule-velospace-xt-3-_-939000 je na tři kola, XT 2 na dvě kola nepasoval, protože kloub sklápění je blíže ke kouli. Oris má rozteč lyžin 22 a Thule 19 cm. Já nakonec vzal Thule, nedá se sice tak kompaktně složit jako Oris, ale je robusnější, rám nosiče podstatně širší a prostor na třetí kolo se může hodit. Dobrý jsou oba dva. Obdobu Oris dělá i Eufab co prodává Lidl, ale nevím jestli je u nás dostupný https://webshop.eal-vertrieb.com/Kategorien/Fahrradtraeger-und-Zubehoer/Anhaengerkupplungstraeger/Fahrradtraeger-PREMIUM-II-Plus.html
  4. nevím, tvrdí že to jemu a jeho známému co mu to poradil funguje. Napoprvé se mu to prý nepovedlo, pak držel off déle a šlo to ...
  5. Dnes mi kamarád s Travellerem řekl, že pro trvalé vypnutí start-stopu stačí minutu držet prst na displeji na tlačítku OFF. Pak je vypnutý dokud ho zezapnete tlačítkem ON. Ještě jsem to nezkoušel, tak nemůžu potvrdit.
  6. Ssob

    Connect Nav - Tomtom 3D

    2 humca. Mě se nedaří ani FW 21.08.84.12_NAC-r0. Stáhl jsem to už několikrát, různé flešky, zfornátované, samozřejmě license a vždy stejná hláška "verze není kompatibilní s hardware". Povedly se jen mapy na verzi 16 (na fotce je ještě 15), ale také až na několikátý pokus. EDIT: tak FW se povedl aktualizovat s autem připojeným k internetu. Musel jsem použít manželky mobil, můj se záhadně nepřipojí, jak píše HanysR výše. Na mapy 18 si moc netroufám, když Peugeot ofiko nabízí teprve 16. Mám Traveller 2017 s WAVE2. FW je stejný jako u tebe, tak snad by ty mapy 18 mohly jít, co myslíš?
  7. Ssob

    Connect Nav - Tomtom 3D

    2 humca. Jakou verzi map jsi měl před aktualizací? Někce jsem četl, že se musí mapy aktualizovat verzemi následujícími po sobě.
  8. Ssob

    Hlasové ovládání

    2 Kankunen. Zajímalo by mě právě to jak se v Android auto zbavit toho strojového hlášení po zmáčknutí tlačítka hlasového ovládání, kde paní říká něco o GDPR aby hlasové ovládání začalo fungovat. Co myslíš tím vymazáním tří mezipamětí Google asistent?
  9. Ssob

    Connect Nav - Tomtom 3D

    Mám naprosto totožný problém, Traveller, Wave2, Galaxy S10e. Vyřešil jste to nějak?
  10. Nově je k dispozici aplikace Peugeot Update, která ověří stáhne dostupné aktualizace pro vaše auto (nejen pro Traveller) a sama vytvoří USB disk včetně formátování, license a ve správném formátu. Takže už není třeba stahovat každé zvlášť, rozbalovat, kopírovat, atd.. Aplikace je ke stažení na mypeugeot.fr (po registraci a zadání svého auta), nebo po zadání VIN v sekci aktualizace map na peugeot.de, .gb, .it, .fr, .pl, atd. asi celá západní Evropa. Na českém a slovenském je zatím jen dosavadní způsob, asi proto, že apka není v čestině a slovenštině (snad bude).
  11. Jo jo, řízení je fakt blátivé a na kruhákách si uzluju ruce, ale jinak i vzhledem k ceně jsem spokojen. Mě to zatím jede rovně, ale jak rostou najeté km mám pocit, že se to zhoršuje. Myslím, že je to právě tím předním ramenem hokejkou, kde je jeho zadní silentblok moc namáhám a vymačkává se vůle.
  12. Měl jsem na zimních kolech stejný problém, vibrace do volantu nad 130, podivné tahání za volant při akceleraci, brždění, v některých táhlých zatáčkách, apod.. Několikrát jsem nechal vyvažovat v různých pneuservisech bez výsledku. Pomohla až vyvažovačka Hunter s přítlakem a určení pocice kol na autě jak píše hanz.1. Teď je to o 90% lepší, ne dokonalé, ale přijatelné. Někde jsem četl, že je to částý problém Travellerů, Spacetourerů, Proace daný konstrukcí předního ramene "hokejky". Stejný problém a konstrukci prý měla první generace novějších Picass než to předělali na rozvidlené rameno a byl pokoj. V článku se podivovali, proč se PSA nepoučilo a použili to u Travelleru a spol. znovu.
  13. Ssob

    Hlasové ovládání

    Tak update na 21.08.25.12_NAC-r0 se podařil a to bez wifi jen s licenčním souboram a softem na flešce. Vygooglil jsem nějaké rady, použil dvě a nevím která z nich pomohla: 1) Složka s licenčním souborem se musí jmenovat "license" s malým "L" na začátku (windows to někdy samovolně změní na velké L při tvorbě složky). 2) Mít v autě mobil s nainstalovanou a s autem spojenou applikací MyPeugeot. Já ji už kdysi odinstaloval jako šmejd, tak jsem ji zas instnul. Takže tak, snad to někomu pomůže. Jinak se zdá, že vše funguje, ale nezkoušel jsem to čtení dopravních značek. Změny jsem zaregistroval jen v defaulním nastavení couvací kamery, v navigaci už jde celkem smysluplně nastavovat navádění podle provozu (TMC) a po ukončení navádění jednoduše spustit pokračování. Androidauto a Mirrorlink funguje, nemusel jsem znovu nastavovat.
  14. Ssob

    Hlasové ovládání

    Čekal jsem že doporučíš neaktualizovat. To by stálo za anketu: Kdo zaregistroval po aktualizaci softu infotainmentu (rádia) následné problémy? Při jaké verzi softu a jaké?
  15. Ssob

    Hlasové ovládání

    No asi žádný důležitý důvod dělat aktualizaci softu nemám, snad jen že někdy trvá po nastartování dost dlouho než se displej infotimentu vůbec rozsvítí. Ale proč je nedělat, na co by ty aktualizace dělali, kdyby nezlepšovaly fungování, neopravovaly chyby, nové funkce apod. Když ty aktualizace nabízi Peugeot na webu tak by měly fungovat. Jsem zvyklej udržovat sofwary aktuální, i když vím že každá aktualizace je svým způsobem riziko. Na zahraničních peugeot forech jsem četl, že po aktualizaci SW např. přestala rychlostní dopravní značky číst kamera a bralo je to jen z navigace, apod. Možná to je ten důvod proč máte zakázáno dělat aktualizace jako autorizák. Co tvůj názor, je lepší soft neaktualizovat nebo aktualizovat?
×
×
  • Vytvořit...