GoldZeki Odesláno 17. duben 2020 Odesláno 17. duben 2020 Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda tuto chybu dělá Peugeot ještě někomu a zda někdo neví jak jí vyřešit. Když dám například do zadního světla LEDkovou žárovku pro blinkr, žárovka svítí stále. Žárovka svítí aji když blinkr nebyl aktivován dokonce i když auto není nastartované což není úplně výhoda když by zrovna blinkr svítil stále... LEDkové žárovky mám i u osvětlení SPZ, taky svítí stále ale tam mi to nevadí jako u blinkru nebo jiného světla který musí svítit jen někdy např. brzda, blinkr, zpátečka atd. Vím že na to jsou různé eliminátory ale přeci nemohu mít za každou žárovkou krabičku která by to eliminovala a mnohdy tam ani nikam nelze. (když není auto nastartované a zamkne se, LED žárovky svítí stále ale tak na 1/2 svého výkonu) Proto se chci zeptat zda to někomu taky dělá a zda s tím nemá někdo nějakou zkušenost. Děkuji za každou zprávu! Vůz: Peugeot 207 CC Citovat
GoldZeki Odesláno 17. duben 2020 Autor Odesláno 17. duben 2020 Omlouvám se, teď jsem si všimnul že je téma vloženo ve špatné složce... Citovat
ChouLu Odesláno 17. duben 2020 Odesláno 17. duben 2020 Ano musíš mít u každé žárovky odpor (emulátor) Jelikož žárovky spíná koncový stupeň v BSI (většinou nějaký MOSFET), tak ten se úplně neuzavře a malý proud, který normální žárovku nerozsvítí, ale ledku jo, tam prochází Není na to jiné řešení GoldZeki ohodnotil 1 Citovat
Agrafik Odesláno 17. duben 2020 Odesláno 17. duben 2020 Ale když má být tranzistor zavřený, tak je zavřený. Toto je úmysl, jak BSI měří uzavřenost obvodu a tím i jestli je žárovka ok. @GoldZeki Jak se BSI uspí, tak zhasnou i ty LEDky. GoldZeki ohodnotil 1 Citovat
ChouLu Odesláno 17. duben 2020 Odesláno 17. duben 2020 umysl to nebude 206 neměří žádné spálené žárovky a přesto to dělá GoldZeki ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 18. duben 2020 Odesláno 18. duben 2020 Hele je to naprosto normální. Kupříkladu mám doma pohybové čidlo na chodbě. Klasické žárovky OK ale pokud tam dám ledku, tak neustále mírně svítí. Prostě ten spínací člen vždy propustí minimální proud a ledka pak bliká či svítí. Řešením je jak bylo zmíněno vejš, předřadný odpor. GoldZeki a Péťa ohodnotil 2 Citovat
GoldZeki Odesláno 18. duben 2020 Autor Odesláno 18. duben 2020 před 12 hodinami, Péťa napsal: Přesunuto Díky! Citovat
GoldZeki Odesláno 18. duben 2020 Autor Odesláno 18. duben 2020 před 1 hodinou, VojtouNerCZ napsal: Hele je to naprosto normální. Kupříkladu mám doma pohybové čidlo na chodbě. Klasické žárovky OK ale pokud tam dám ledku, tak neustále mírně svítí. Prostě ten spínací člen vždy propustí minimální proud a ledka pak bliká či svítí. Řešením je jak bylo zmíněno vejš, předřadný odpor. Já to chápu, věděl jsem že to tak bude, jen jestli to nejde odstranit jinačí metodou jak tím eliminátorem....není například na zadním světle místo na eliminátor pro každou LEDku... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 18. duben 2020 Odesláno 18. duben 2020 a polozme si otazku jake LEDky si tam budec namontoval ze to tak kravi ?? Citovat
GoldZeki Odesláno 18. duben 2020 Autor Odesláno 18. duben 2020 před 12 hodinami, ChouLu napsal: Ano musíš mít u každé žárovky odpor (emulátor) Jelikož žárovky spíná koncový stupeň v BSI (většinou nějaký MOSFET), tak ten se úplně neuzavře a malý proud, který normální žárovku nerozsvítí, ale ledku jo, tam prochází Není na to jiné řešení Jasně, takže jiné řešení jak mít za každou žárovkou odpor nebo mít klasický žárovky není. Myslel jsem si to... Že například když dám LED žárovky do Passata B7 tak se chovají úplně normálně. Jenom prostě ta kočka to musí mít prostě po svým.... Co se dá dělat... Děkuji Všem za odpověď!! Citovat
GoldZeki Odesláno 18. duben 2020 Autor Odesláno 18. duben 2020 před 6 minutami, Havlicek.Lukas napsal: a polozme si otazku jake LEDky si tam budec namontoval ze to tak kravi ?? Osram... Citovat
ChouLu Odesláno 18. duben 2020 Odesláno 18. duben 2020 odpory dávám přímo na kabely ke světům, abych je mohl chytnout na karoserii, kde se chladí tam je místa dostatek GoldZeki ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 18. duben 2020 Odesláno 18. duben 2020 Nestačí už hotový LED - CAN-BUS? Citovat
GoldZeki Odesláno 18. duben 2020 Autor Odesláno 18. duben 2020 před 2 minutami, ChouLu napsal: odpory dávám přímo na kabely ke světům, abych je mohl chytnout na karoserii, kde se chladí tam je místa dostatek Takže rovnou přerušíš kabel mezi světlem a autem a mezi to eliminátor? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 18. duben 2020 Odesláno 18. duben 2020 prave proto sem se ptal jake LEDKy pouzil to ze Osram neznamena ze jsou vyhovujici GoldZeki ohodnotil 1 Citovat
GoldZeki Odesláno 18. duben 2020 Autor Odesláno 18. duben 2020 (upraveno) Jasně, chápu, jaké bys mi třeba mohl doporučit jestli o nějakých víš? Upraveno 18. duben 2020 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 18. duben 2020 Odesláno 18. duben 2020 nec takoveho tam ted je ?? nikde zminka ze by to umelo eliminovat chybu zarovky takze odpor bude nutnosti no Citovat
GoldZeki Odesláno 18. duben 2020 Autor Odesláno 18. duben 2020 (upraveno) Nyní tam je klasická žárovka ale byly tam například tady ty: https://www.osram.cz/ecat/LEDriving SL PY21W-LED signální žárovky-Automobily-Automobilové osvětlení/cz/cs/GPS01_2636494/PP_EUROPE_CZ_eCat/ZMP_4053090/ S tím odporem chápu, mám je u předních mlhovék ale tam na ně bylo místo a je tam vždy jen jedna žárovka... Kdybych je měl dát taky ke zadním světlu budu muset potřebovat cca 5 eliminátorů za světlo..... Ještě mě napadlo jestli by teoreticky nešlo přerušit drát mezi samostatným světlem a autem a vložit mezi ně ten eliminátor a byl by to odpor pro celé světlo... Ale to je spíš blbost... Upraveno 18. duben 2020 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
ChouLu Odesláno 18. duben 2020 Odesláno 18. duben 2020 dáváš to mezi plus k žárovce a kostru nikoliv mezi auto a světlo potřebuješ aby ten zbytkový proud odtekl mimo žárovku Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.