Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, 

chtěl bych se zeptat, zda tuto chybu dělá Peugeot ještě někomu a zda někdo neví jak jí vyřešit.

Když dám například do zadního světla LEDkovou žárovku pro blinkr, žárovka svítí stále. Žárovka svítí aji když blinkr nebyl aktivován dokonce i když auto není nastartované což není úplně výhoda když by zrovna blinkr svítil stále... LEDkové žárovky mám i u osvětlení SPZ, taky svítí stále ale tam mi to nevadí jako u blinkru nebo jiného světla který musí svítit jen někdy např. brzda, blinkr, zpátečka atd.

Vím že na to jsou různé eliminátory ale přeci nemohu mít za každou žárovkou krabičku která by to eliminovala a mnohdy tam ani nikam nelze.

(když není auto nastartované a zamkne se, LED žárovky svítí stále ale tak na 1/2 svého výkonu)

Proto se chci zeptat zda to někomu taky dělá a zda s tím nemá někdo nějakou zkušenost.

Děkuji za každou zprávu!

Vůz: Peugeot 207 CC

Odesláno

Ano musíš mít u každé žárovky odpor (emulátor) ;) Jelikož žárovky spíná koncový stupeň v BSI (většinou nějaký MOSFET), tak ten se úplně neuzavře a malý proud, který normální žárovku nerozsvítí, ale ledku jo, tam prochází ;) Není na to jiné řešení 

Odesláno

Hele je to naprosto normální. Kupříkladu mám doma pohybové čidlo na chodbě. Klasické žárovky OK ale pokud tam dám ledku, tak neustále mírně svítí. Prostě ten spínací člen vždy propustí minimální proud a ledka pak bliká či svítí. Řešením je jak bylo zmíněno vejš, předřadný odpor. 

Odesláno
před 1 hodinou, VojtouNerCZ napsal:

Hele je to naprosto normální. Kupříkladu mám doma pohybové čidlo na chodbě. Klasické žárovky OK ale pokud tam dám ledku, tak neustále mírně svítí. Prostě ten spínací člen vždy propustí minimální proud a ledka pak bliká či svítí. Řešením je jak bylo zmíněno vejš, předřadný odpor. 

Já to chápu, věděl jsem že to tak bude, jen jestli to nejde odstranit jinačí metodou jak tím eliminátorem....není například na zadním světle místo na eliminátor pro každou LEDku...😔😔

Odesláno
před 12 hodinami, ChouLu napsal:

Ano musíš mít u každé žárovky odpor (emulátor) ;) Jelikož žárovky spíná koncový stupeň v BSI (většinou nějaký MOSFET), tak ten se úplně neuzavře a malý proud, který normální žárovku nerozsvítí, ale ledku jo, tam prochází ;) Není na to jiné řešení 

Jasně, takže jiné řešení jak mít za každou žárovkou odpor nebo mít klasický žárovky není.😭 Myslel jsem si to...😔

Že například když dám LED žárovky do Passata B7 tak se chovají úplně normálně. Jenom prostě ta kočka to musí mít prostě po svým.... Co se dá dělat...

Děkuji Všem za odpověď!! 😊

Odesláno
před 2 minutami, ChouLu napsal:

odpory dávám přímo na kabely ke světům, abych je mohl chytnout na karoserii, kde se chladí ;)  tam je místa dostatek

Takže rovnou přerušíš kabel mezi světlem a autem a mezi to eliminátor? 

Odesláno (upraveno)

Jasně, chápu, jaké bys mi třeba mohl doporučit jestli o nějakých víš? 😏

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno (upraveno)

Nyní tam je klasická žárovka ale byly tam například tady ty: https://www.osram.cz/ecat/LEDriving SL PY21W-LED signální žárovky-Automobily-Automobilové osvětlení/cz/cs/GPS01_2636494/PP_EUROPE_CZ_eCat/ZMP_4053090/

S tím odporem chápu, mám je u předních mlhovék ale tam na ně bylo místo a je tam vždy jen jedna žárovka...

Kdybych je měl dát  taky ke zadním světlu budu muset potřebovat cca 5 eliminátorů za světlo.....

Ještě mě napadlo jestli by teoreticky nešlo přerušit drát mezi samostatným světlem a autem a vložit mezi ně ten eliminátor a byl by to odpor pro celé světlo... Ale to je spíš blbost... 

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

dáváš to mezi plus k žárovce a kostru ;) nikoliv mezi auto a světlo ;) potřebuješ aby ten zbytkový proud odtekl mimo žárovku ;) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...