Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdar , před lety jsem pořídil dceři noťas do školy  Lenovo 100S - 14IBR . Bohužel pouze s pamětí 32 Gb. Nějakou dobu to bylo OK ale momentálně je plnej ,nejde ani aktualizovat . Chtěl jsem vyměnit disk ale je integrovanej na desce , byl tam volnej slot M.2 slot tak jsem koupil disk. Zapojil jsem ho jenže ho pc nevidí , nevidí ho ani správa disků ani bios . Něco jsem hledal na netu .,nejsem z toho ale moc moudrej , je možnost že není povolenej port v biosu , tam se dostanu ale dál jsem ztracen. Dokáže někdo navést  ? ( notebook je celkem nevyužitej proto to řeším )

20200401_184154.jpg

20200401_184201.jpg

20200401_184206.jpg

20200401_184211.jpg

20200401_184221.jpg

Upraveno uživatelem Davidak79
Odesláno

myslel jsem si že jsem ho aktualizoval , stáhl jsem nějakej soubor a asi to nebylo ono , nebo to nebyl nejnovější

Odesláno

bohužel se mi nedaří aktualizovat bios , hází to chybu 220

Odesláno (upraveno)

Cos přesně koupil za disk? Pošli odkaz...

Rovnou nasměruju - zkontroluj, jestli jsi omylem nekoupil NVME disk. Patice M.2 je stejná, ale technologie NVME x SSD je nezaměnitelná...

Upraveno uživatelem h4wk3y
Doplnění
Odesláno (upraveno)

No jasny, to je NVME, takže vratit, vyměnit za klasicky M.2 Sata

Dal bych asi tohle, pokud chceš šetřit vyber jinej, ale tady je o pulku vyšší životnost a rychlosti jsou taky ok - https://m.alza.cz/samsung-860-evo-m-2-250gb-levne-d5295766.htm

Alza nenabizi 128GB nevim ale asi nejsou nebo co :D

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

Já sem xxxx , už to vidím,  v záložce mám ten správně a proklikal jsem někam špatně . No nic no , objednám další  :)

děkuji za radu  :)

Upraveno uživatelem brixtr
slušně prosím!
Odesláno (upraveno)

s čím ? s instalací ?  proč ? 

Odesláno (upraveno)

ale no tak , nebudu s každou hovadinou běhat do servisu. Vyřešil jsem to ? vyřešil . Já měl jako první správný disk , poté rozkliknul celou nabídku a pak to zmršil.  Pc servis mám asi 10 km daleko a nevím jestli mají vůbec otevřeno ( stejně bych tam nejel ). O nervech netřeba mluvit, tak špatně na tom nejsem abych se s takovou banalitou nervoval. Disk je na cestě zpět a nový na cestě .

EDIT Tímto ještě jednou děkuji za nasměrování a můžeme Locknout , vyřešeno :super

Odesláno

Myslel jsem, že nejen čas, ale i peníze to stálo navíc než to někomu dát (dát mu vydělat) a mít to hotové a přitom se věnovat něčemu příjemnějšímu. Neber to ve zlém, jen mi občas přijde, že každý je automechanik, každý je instalatér a každý je PC technik. Někdo pro zábavu, někdo aby "ušetřil".

Jsem rád, že se ti to podařilo vyřešit a snad náklady nebyly vysoké.

Odesláno (upraveno)

Není zač, bylo mi to jasné hned...

A k servisu - párkrát jsem měl PC/NTB/mobil v servisu. Jak to napsat po editu kulantně - no často se mi ze servisů (různých) vrátilo zařízení tak zprasené.... 

Ale jistě u MotoMoto to dělají dobře :D....

Upraveno uživatelem h4wk3y

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...