Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Aha, tak to asi bude ten problém, do vstřikování se kouknu, ale u aditivace nafty to vypadá že lexia s tím PC nekomunikuje, u všech položek je ve sloupci dialog psáno ANO, jen u aditivace NE.

Odesláno (upraveno)

Tak sem našel, je to opravdu u vstřikování, a podle údajů se mi zdá že senzory jsou OK ale asi bude problém ta jednotka aditivace která nekomunikuje...to jako znamená že umřela nebo co?

edit: tak jediné co mi v hodnotách FAPu přijde divné je že výstupní teplota katalizátoru je 100stupňů, na to že je venku cca 10stupňů a motor nebyl startován...diferenciální tlak ukazuje 0mbasr

Upraveno uživatelem scratcher
úprava info
Odesláno

Jednotku aditivace nemaji vsechny auta.

Ombar pri nastartovanem aute?

100 stupnu je zaklad, nastartuj a sleduj teplotu po nejaky dobe se musi zacit zvedat. To same diferencialni tlak po nastartovani nebude na 0 bude tam litat hodnota nejaka. Nejlip to jed projet. Pokud i tak bude diferencialni tlak stale nula, tak bud je v haji cidlo, nebo je fap durch.

Odesláno

Tak jednotku aditivace v autě bych řekl že mám, našel jsem tu krabičku nahoře nad pedálem plynu a podle toho jaké jsem viděl obrázky jak vypadá a co se na ní píše je to ono.

Ještě zkusím vyčíst hodnoty při nastartovaném autě, ale otázkou je když by byla jednotka aditivace fakt mrtvá (jak to poznat?) a sehnal bych jinou dá se jen tak vyměnit kus za kus bez nějakého "programování" (prostě starou odpojit, novou zapojit a hotovo)?

Odesláno

Nevím co by tam dělala nad pedálama, ale u Citroenu to může být jinak než u Peugeotu... :) Nicméně pokud je mrtvá, což se občas stává, tak je jí nutné znovu nakonfigurovat.. jak na množství aditiva v nádržce, tak množství stříknutého do FAPu, tak typ motoru atd.. 

Odesláno

Přesně tak je to jednotka aditivace, u citroenu jí má někdo vzadu pod sedačkou a někdo vepředu nad pedálama (někdy je prý i pod podběhem nebo tam někde). Já jí mám nad pedálama.

Odesláno

Tak až dnes sem připojil lexii a nastartoval motor a koukal v měřených hodnotách, teplota za katem je vidět že stoupá , ale tlat je stále 0mbar a je jedno jestli na volnoběh nebo motor vytočím až na 1500 a chvilku to podržím...takže z toho usuzuju že je v háji to čidlo na měření tlaku ve filtru? díky

Odesláno

musíš to vytočit na 3-4 tis otáček.. pak uvidíš zda se to vůbec hýbe.. nicméně pokud i tak bude nula tak buď čidlo, potrubí, nebo díra ve FAPu ;) 

Odesláno

Jaké jsou hodnoty zaplnění FAPu, jaké zaplnění sazemi a jaké cerinem? Jak častá regenerace, po kolika km a poslední před kolika km? Kolik aditiva v nádržce apod?Není náhodou FAP-off? Hoď sem fotku z PC.

Odesláno

Tak fap-off nemám, než se začalo dít toto, tak regenerace probíhali pravidelně po 700-900km. Aditiv je v nádržce víc jak půlka. Když vytočím na cca 3tis tak to ukáže kolem 21mbar...
poslední regeneraci píše před 0km (ale poslední vím že byla před cca +-600km), protože jak se zahřeje motor jí pouští.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak problém je vyřešen, auto sem odvezl do servisu kde vyměnily a nastavily jednotku aditivace a vše opět funguje jak má -  jednotka prostě umřela (možná když mi to vyhodilo tu chybu víčka nádže už umírala a vydržela tak 200km než umřela úplně) a evidentně díky tomu že nekomunikovala se prostě neustále regenerovalo. Čidlo tlaku taky ukazuje hodnoty správné jak má a FAP je ještě v dobrém stavu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...