HonzaZ Odesláno 27. březen 2020 Odesláno 27. březen 2020 Tak to zkus přes jednotlivé počítače. Citovat
scratcher Odesláno 27. březen 2020 Autor Odesláno 27. březen 2020 Zítra to celé projdu znova a udělám printscreeny. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 28. březen 2020 Odesláno 28. březen 2020 (upraveno) U lexie je to vstrikovani A druha cerpadlo aditivace nafty (Aspon u c4 1.6hdi) Upraveno 28. březen 2020 uživatelem Havlicek.Lukas Citovat
scratcher Odesláno 28. březen 2020 Autor Odesláno 28. březen 2020 Aha, tak to asi bude ten problém, do vstřikování se kouknu, ale u aditivace nafty to vypadá že lexia s tím PC nekomunikuje, u všech položek je ve sloupci dialog psáno ANO, jen u aditivace NE. Citovat
scratcher Odesláno 28. březen 2020 Autor Odesláno 28. březen 2020 (upraveno) Tak sem našel, je to opravdu u vstřikování, a podle údajů se mi zdá že senzory jsou OK ale asi bude problém ta jednotka aditivace která nekomunikuje...to jako znamená že umřela nebo co? edit: tak jediné co mi v hodnotách FAPu přijde divné je že výstupní teplota katalizátoru je 100stupňů, na to že je venku cca 10stupňů a motor nebyl startován...diferenciální tlak ukazuje 0mbasr Upraveno 28. březen 2020 uživatelem scratcher úprava info Citovat
Xantik Odesláno 28. březen 2020 Odesláno 28. březen 2020 Jednotku aditivace nemaji vsechny auta. Ombar pri nastartovanem aute? 100 stupnu je zaklad, nastartuj a sleduj teplotu po nejaky dobe se musi zacit zvedat. To same diferencialni tlak po nastartovani nebude na 0 bude tam litat hodnota nejaka. Nejlip to jed projet. Pokud i tak bude diferencialni tlak stale nula, tak bud je v haji cidlo, nebo je fap durch. Citovat
scratcher Odesláno 28. březen 2020 Autor Odesláno 28. březen 2020 Tak jednotku aditivace v autě bych řekl že mám, našel jsem tu krabičku nahoře nad pedálem plynu a podle toho jaké jsem viděl obrázky jak vypadá a co se na ní píše je to ono. Ještě zkusím vyčíst hodnoty při nastartovaném autě, ale otázkou je když by byla jednotka aditivace fakt mrtvá (jak to poznat?) a sehnal bych jinou dá se jen tak vyměnit kus za kus bez nějakého "programování" (prostě starou odpojit, novou zapojit a hotovo)? Citovat
ChouLu Odesláno 29. březen 2020 Odesláno 29. březen 2020 Nevím co by tam dělala nad pedálama, ale u Citroenu to může být jinak než u Peugeotu... Nicméně pokud je mrtvá, což se občas stává, tak je jí nutné znovu nakonfigurovat.. jak na množství aditiva v nádržce, tak množství stříknutého do FAPu, tak typ motoru atd.. Citovat
baffy Odesláno 29. březen 2020 Odesláno 29. březen 2020 Neviem ,ale mne to ako pedálová konzola nepríde a možno sa iba mýlim a nieje to to čo si myslím Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 29. březen 2020 Odesláno 29. březen 2020 asi mysli BSI jednotku ta je prece nad pedalama Citovat
scratcher Odesláno 29. březen 2020 Autor Odesláno 29. březen 2020 Přesně tak je to jednotka aditivace, u citroenu jí má někdo vzadu pod sedačkou a někdo vepředu nad pedálama (někdy je prý i pod podběhem nebo tam někde). Já jí mám nad pedálama. Citovat
baffy Odesláno 29. březen 2020 Odesláno 29. březen 2020 Ale BSI neni jednotka respektíve počítač aditivácie .To máš prvú verziu C5 alebo už facelift ? Citovat
scratcher Odesláno 29. březen 2020 Autor Odesláno 29. březen 2020 Mám facelift, a ta jednotka aditivace je nad pedálem plynu, podle čísel na ní všechno sedí že je to ona. Citovat
scratcher Odesláno 30. březen 2020 Autor Odesláno 30. březen 2020 Tak až dnes sem připojil lexii a nastartoval motor a koukal v měřených hodnotách, teplota za katem je vidět že stoupá , ale tlat je stále 0mbar a je jedno jestli na volnoběh nebo motor vytočím až na 1500 a chvilku to podržím...takže z toho usuzuju že je v háji to čidlo na měření tlaku ve filtru? díky Citovat
ChouLu Odesláno 30. březen 2020 Odesláno 30. březen 2020 musíš to vytočit na 3-4 tis otáček.. pak uvidíš zda se to vůbec hýbe.. nicméně pokud i tak bude nula tak buď čidlo, potrubí, nebo díra ve FAPu Citovat
HonzaZ Odesláno 30. březen 2020 Odesláno 30. březen 2020 Jaké jsou hodnoty zaplnění FAPu, jaké zaplnění sazemi a jaké cerinem? Jak častá regenerace, po kolika km a poslední před kolika km? Kolik aditiva v nádržce apod?Není náhodou FAP-off? Hoď sem fotku z PC. Citovat
scratcher Odesláno 30. březen 2020 Autor Odesláno 30. březen 2020 Tak fap-off nemám, než se začalo dít toto, tak regenerace probíhali pravidelně po 700-900km. Aditiv je v nádržce víc jak půlka. Když vytočím na cca 3tis tak to ukáže kolem 21mbar... poslední regeneraci píše před 0km (ale poslední vím že byla před cca +-600km), protože jak se zahřeje motor jí pouští. Citovat
scratcher Odesláno 8. duben 2020 Autor Odesláno 8. duben 2020 Tak problém je vyřešen, auto sem odvezl do servisu kde vyměnily a nastavily jednotku aditivace a vše opět funguje jak má - jednotka prostě umřela (možná když mi to vyhodilo tu chybu víčka nádže už umírala a vydržela tak 200km než umřela úplně) a evidentně díky tomu že nekomunikovala se prostě neustále regenerovalo. Čidlo tlaku taky ukazuje hodnoty správné jak má a FAP je ještě v dobrém stavu. ferinko2, baffy a Vlado81 ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.