Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

až současné virové šílenství pomine, a ve zdraví to přežijem, rád bych v létě vyrazil někam kamkoliv a tam přespal 2-3 noci v autě a měl tam zázemí. Řešil to někdo z Vás? Já osobně vyrábím po večerech "šuplíkovou vestavbu"- po vzoru NEST EGOE a dalších, ještě jsem na vážkách jak budu řešit spaní, jestli je v lidských silách spát v autě typu Rifter ve dvou dospělých a 2r dítě.? Anebo pošilhávám po střešním stanu.. Anebo, má někdo na Rifteru zvedací střechu?

Má někdo podobné plány, pochlubte se 🙂

Odesláno

Ahoj, přesně z tohoto důvodu jsme Riftera kupovali, sice jsme dva ale vzhledem k prostoru bych se nebál cestování ve 3-4. Když se sklopí přední sedačka je zas o něco víc místa, případně existují/lze udělat, matrace na přední sedačky a dokonce sem někde narazil že jak jsou oka pro vnitřní síť tak tam natáhli malou houpací síť do který dali na noc dítě 😄

Profi vestavby jsou pěkné krom nest egoe se mi líbí i Visu sitka...ale ty ceny 😄

Já šel procesem zjednodušováním. Hlavní parametry jsme si určili variabilita a nenápadnost. No a celkově sem si od velkých konstrukcí přes moduly s šuplíky atd prošel cestou k tomu že mám v autě euro přepravky které na centimetr vyplní celý kufr.

Na ně příjdou udělat víka ze smrkovek z hornbachu a na to časem matrace (pravděpodobně ikea, rozřezat a zašít na menší díly) Bohužel vzhledem k aktuální situaci se finalizace odkládá ale doufám že tak za měsíc už vyrazíme někam do přírody. 

Odesláno

No, já už matraci mám, koupil jsem v Číně latexovou cca 5cm a protože mě tloušťka zklamala tak ještě 3cm molitan a nechal jsem si ušít obal takže je to kompaktní a docela funkční. Celkové rozměry jsou 200x120cm. No, kdybych se nakonec rozhoupal pro ten stan, možná že by ta matrace byla k mání, byl by eventuálně zájem? A manželka by aspoň nekafrala co teď s tou matrací 🙂

Odesláno

To my jsme dva a  Riftra jsme kupovali záměrně na cestování. Máme k němu stan a teď jenom čekáme na konec karantény a pěkné počasí. Vnitřek už mám v hlavě, jenom to doladit a zrealizovat pomocí truhláře. Snad se nám to povede tento rok.😉

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Pro zájemce - chtěl bych toto téma aktualizovat tím, co jsem zatím vyrobil.. Vlevo průtokový ohřívač vody, ve středním segmentu zabudované čerpadlo a prostor na nějakou kuchyňskou výbavu, gril, vpravo šuplík na kempingovou lednici. Zbývá dodělat spaní ale pořád koketuju s tím střešním stanem. Stejně tak zbývá vychytat pár much.

Mimochodem, při zapnutém zapalování se mi auto přepne odhadem do deseti minut do nějakýho eko režimu a vypne rádio a zásuvky.. Při opětovném vypnutí a zapnutí zapalování to moc nepomůže, po pár vteřinách se zas zapne ten eko-mód... Nevíte co s tím?

IMG_2950.jpg

IMG_2951.jpg

IMG_2952.jpg

IMG_2953.jpg

Odesláno

No to je normální stav to že se auto přepne do eko modu . To je ochrana proti vybití baterky zjednodušeně řečeno. Udělat se s tím nedá nic. Vlastně dá musel by jsi tu vestavbu honit přes samostatnou baterku a od tu co má auto používat jen pro auto. Ale jinak teda vypadá to vcelku zajímavě.

Odesláno

zásuvku si můžeš dozadu namontovat jinou--třeba hned vedle té původní, elektriku vem z baterky (přes pojistku), ale musíš počítat s tím, že ráno třeba nenastartuješ (podle toho, jak vycucáš baterku přes noc), nebo ti autoelektrikář udělá prodlužku od pojistkové skřínky dozadu 3 metry a je to...

rádio vyřešíš koupí jiného přenosného radia (mám malý Philips i s CD za 700 kč)

osobně bych nějaké velké úpravy el. instalace v autě nedělal (aby hrálo rádio furt plus zásuvka)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

No já v 5008MPV taky používal spací úpravu, sice jen nafukovací matraci, zavazadla přesunuta dopředu. Co mi vadí nejvíc, že ráno jsou zevnitř zarosená až mokrá okna (a to i když nechám přiotevřená okna (otevřené si je netroufám nechat). No a pokud je trochu chladněji, není to nic moc. Jednou jsem měl i zarosené panorama. Prostě přestal jsem to takto využívat, jen jako nouzovka, bez vyřešeného větrání na spaní to moc není ono.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...