Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj
Motor mi teď, zdá se, šlape celkem solidně. Nekouří, má očekávaný výkon i solidní spotřebu. Je tu ale jeden problém, který musím vyřešit.

Od začátku, co ho mám, mi svítí v závadách žhavení. Projde to s tím STK nebo to budu muset vyřešit? Z hlediska provozu s tím zatím nebyl problém. Regenerace FAP probíhá, filtr se neucpává, v zimě startuje bez potíží.
V případě, že by bylo nutné žhaviče kvůli STK měnit, poradíte mi prosím někoho v okolí Brna, kdo by byl spolehlivě schopen je vyměnit? Podotýkám, že je to 1.6 HDi, takže tragický přístup, najeto cca 230000.

Díky

Odesláno

I v zimě. Sice 4x až 5x otočí, ale chytne, ani nekouří. Ono ale v Brně poslední dobou není moc příležitostí to vyzkoušet. 🙂 

Odesláno

Mě u 1,6HDi žhavilo snad až při mínus deset a méně, jinak se žhavení nerozsvěcelo a starty levou zadní. Bylo mi řečeno, že 1,6 ani žhavení nepotřebuje, pokud je motor alespoň trochu v kondici.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Taky jsem neprošel kvůli žhavení, po výměně žhaviček vše v pohodě. Ale jinak ten samý případ, zimní starty bez problémů, žhavilo snad až při -10 jak se tu psalo.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ještě tu dlužím rozuzlení. Auto jsem dal do servisu, 2 žhaviče vyměnili, potom narazili na klasický problém s hrozící demontáží hlavy a po domluvě toho nechali. Chybová hláška je v řídící jednotce motoru pořád. Nicméně auto technickou prošlo. Ani nevím, v které STK to bylo, jeli tam lidi z toho servisu.
Dokonce poté, co jsem bojoval s tlakem turba a dával to sám dohromady, kouřivost byla podle protokolu 0.3 (povolená 0.5), rozptyl hodnot 0,05 (povolený 0.25).

Odesláno
Před hodinou, salik napsal:

Nicméně auto technickou prošlo. Ani nevím, v které STK to bylo, jeli tam lidi z toho servisu.

:D 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...