salik Odesláno 25. únor 2020 Odesláno 25. únor 2020 Ahoj Motor mi teď, zdá se, šlape celkem solidně. Nekouří, má očekávaný výkon i solidní spotřebu. Je tu ale jeden problém, který musím vyřešit. Od začátku, co ho mám, mi svítí v závadách žhavení. Projde to s tím STK nebo to budu muset vyřešit? Z hlediska provozu s tím zatím nebyl problém. Regenerace FAP probíhá, filtr se neucpává, v zimě startuje bez potíží. V případě, že by bylo nutné žhaviče kvůli STK měnit, poradíte mi prosím někoho v okolí Brna, kdo by byl spolehlivě schopen je vyměnit? Podotýkám, že je to 1.6 HDi, takže tragický přístup, najeto cca 230000. Díky Citovat
ChouLu Odesláno 25. únor 2020 Odesláno 25. únor 2020 ano s chybou s relé žhavení/svíčkama neprojdeš Citovat
straki007 Odesláno 26. únor 2020 Odesláno 26. únor 2020 V zime v mrazech startuje v pohode i kdyz je treba minus deset ? Citovat
salik Odesláno 26. únor 2020 Autor Odesláno 26. únor 2020 I v zimě. Sice 4x až 5x otočí, ale chytne, ani nekouří. Ono ale v Brně poslední dobou není moc příležitostí to vyzkoušet. Citovat
zahajskej Odesláno 3. březen 2020 Odesláno 3. březen 2020 Mě u 1,6HDi žhavilo snad až při mínus deset a méně, jinak se žhavení nerozsvěcelo a starty levou zadní. Bylo mi řečeno, že 1,6 ani žhavení nepotřebuje, pokud je motor alespoň trochu v kondici. Citovat
Agrafik Odesláno 3. březen 2020 Odesláno 3. březen 2020 Neznamená, že když nesvítí kontrolka žhavení, že to nežhaví. HonzaC2 a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Mortis Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 Taky jsem neprošel kvůli žhavení, po výměně žhaviček vše v pohodě. Ale jinak ten samý případ, zimní starty bez problémů, žhavilo snad až při -10 jak se tu psalo. Citovat
salik Odesláno 4. červenec 2020 Autor Odesláno 4. červenec 2020 Ještě tu dlužím rozuzlení. Auto jsem dal do servisu, 2 žhaviče vyměnili, potom narazili na klasický problém s hrozící demontáží hlavy a po domluvě toho nechali. Chybová hláška je v řídící jednotce motoru pořád. Nicméně auto technickou prošlo. Ani nevím, v které STK to bylo, jeli tam lidi z toho servisu. Dokonce poté, co jsem bojoval s tlakem turba a dával to sám dohromady, kouřivost byla podle protokolu 0.3 (povolená 0.5), rozptyl hodnot 0,05 (povolený 0.25). Citovat
MJSytic Odesláno 4. červenec 2020 Odesláno 4. červenec 2020 Před hodinou, salik napsal: Nicméně auto technickou prošlo. Ani nevím, v které STK to bylo, jeli tam lidi z toho servisu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.