Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

dám to tady, protože to jinam ani dát nejde :D, asi bude pravdou, že ti amíci jsou tak sebestřední, že by myslím neukázali na mapě ani USA..., pamatuju dokument v TV, kde voják US Army sloužící v Západním Německu !!! nebyl schopen na mapě ukázat Českou republiku, Belgii, Maďarsko atd., atd., mno smutné :myslim  https://www.seznamzpravy.cz/clanek/najdete-na-mape-iran-americane-si-ho-pletou-i-s-ceskem-85997?dop-ab-variant=111&seq-no=1&source=hp&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

To už jsem taky někde slyšel, že jsou na tom Amíci dost bledě. :myslim

Nechci machrovat, ale v zeměpisu jsem byl na základce docela dobrej, protože mě to bavilo a baví stále a když měl můj Kuba roce 2002 čtyři roky, tak viděl v televizi nějakou vědomostní soutěž, kde asi pětiletý klučina hádal vlajky států a docela mu to šlo a Kuba se rozhodl, že se chce taky zúčastnit takové soutěže, tak jsme se spolu začaly učit vlajky a státy k nim přiřazené a během jednoho roku se naučil rozpoznat kolem 150 států, kdy v té době jich bylo kolem 180. A nejen to, ale naučil se i jejich hlavní města,počet obyvatel a u některých i rozlohu. A to mu bylo pět let. No byly jsme z něj s manželkou docela na větvi. Zkoušeli jsme ho na nějakou tu soutěž přihlásit, ale nikde nás nechtěli. Těď je Kubovi 22 let a vlajky mu docela jdou, ale už ho tak nezkouším. :D Stále má velmi dobrou paměť (což mu v mém věku závidím :D), která mu pomáhá na vysoké škole. :papa

Odesláno

Pamätať si 150 vlajek, miest, atď na 5 bolo super.

Asi amíci v škole takéto veci nepreberaju, a ani asi nemajú dôvod, ani u nás sa nepreberá aké štáty z 53 tusim tvoria USA, atď. Je to síce všeobecný rozhľad, ale nie je to potrebné. Ak by robili pilotov, cestovali atď nepoviem.

Odesláno

No tak zrovna Irán je teď docela aktuální téma takže ten najdu poměrně snadno... Jinak souhlas se @Šalda - myslím, že oblast Blízkého Východu asi nikdy nenavštívím, nemám potřebu.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

> SlibTo: Tak Ti moc děkuju... vykysnul jsem u těch map hodinu a půl a klikal jakoby to byla ta nejlepší PC hra na světě 😂 
(A spíš bych to měl poslat synovi, aby furt neseděl u "tanků").

Nicméně musím říct, že bych asi průměrného američana strčil do kapsy. Na mapě světa jsem si splet jen Paragua-Uruguay a Nigérie-Niger. (ono to bude asi tím, že to člověka prostě baví) 😉 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...