Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

No na pohlad to su urcite bud 304 alebo 312mm, neviem ktory rozmer ma PSA standardizovany. Skor 304. Tak ci tak vo velkosti problem nevidim, skor to chce ine platnicky. Podla vyrobneho cisla su od boschu. Celkovo bosch vyraba dost smejdy co som sa bavil s mechanikom aj skusal na autach. Kruti sa to, hrdzavie to, robi drazky...

Ak mas problem s hrdzou, tak mam dobre skusenosti s Brembom. Ked vedla seba na vikend zaparkujem auto s brembom, ate, TRW a textar, tak brembo su vzdy najmenej hrdzave. Zrejme tie kotuce budu aj najmaksie, s najnizsim mnozstvom uhlika, ale kym k nim das bezne makke dosticky(podla toho co citam tak nemas dovod na ine) tak v tom nevidim problem. 

Inak, vcelku by ma zaujimalo ako PSA naratalo tych  96kw/130koni.  Pruzne zrychlenie do kopca z 80 na ~125-130... v lavom pruhu ja, v pravom octavia 1.6TDI 66kW. Plyn cely cas v kickdowne a nedokazal som ju obehnut. Dotiahol som sa na nu mozno o 2m. Cim sme sli rychlejsie, tym bola octa oproti mne rychlejsia. Predpokladam ze niekde pri 140-150 by sa mi uz zacala vzdialovat.

Vedel som ze su tie francuzske kone take lenivejsie, ale aby dostavali na hubu od o 1/3 slabsich aut... 

Upraveno uživatelem abgx1
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Mam este 3otazky na ktore sa mi nepodarilo najst odpoved.

1. Bezi na tom 1.5dizli vodna pumpa aj po zastaveni, a dochladi tak rozzeravene turbo, alebo je potrebne po rychlej jazde na dialnici nechat motor na volnobeh dochladzovat? 

2. Je nejaka elegantna moznost trvalo odstranit start stop? 

3. Je nejaka moznost zobrazit teplotu oleja? Nechapem preco to nie je v palubaku defaultne. Ako ma to potom clovek vediet ci to olej zvlada a nema trebars 130°C 

Odesláno

1. jestli vodní čerpadlo jede i po zastavení u tvého motoru nevím, ale velice doporučuju po rychlé jízdě na dálnici (nebo táhlý kopec atd.) nechat motor běžet minutu-dvě na volnoběh, a to nejen kvůli turbu , osobně to řeším tak, že tu rychlou jízdu ukončím cca 5 km před cílem a zbytek dojedu v klidu 😉

2.nevím

3. pokud budeš dávat olej doporučený výrobcem a jezdit trochu s rozumem , nemusíš řešit teplotu oleje, Rifter není určen k závodění, jinak už cca 30. let se teploměr oleje montuje jen do sportovních vozů, kde to má smysl , ale nic nebrání tomu, aby sis teploměr oleje nechal dodatečně namontovat--je to celkem jednoduché :)

jinak ještě k tomu zrychlení do kopce--neřekl bych, že francouzské koně jsou lenivější, je to i otázka převodů, zkus příště zařadit nižší převodový stupeň  :myslim

Odesláno

1. Tak samozrejme, vsetko treba dochladit, nie len turbo. Tak ci tak by som bol za tuto informaciu vdacny.

2. Skoda, keby to aspon bolo na mechanicke tlacidlo, a nie zasekany dotykovy displej

3. Tak je to slabe auto, predpokladam ze sa tu olej prehreje aj pri relativne rozumnej jazde... Jazdim trebars medzi dvoma najvacsimi vychodoslovenskymi mestami. To je 20km dialnice a za nou asi 5km rychlostnej cesty cez prudky kopec. Dialnicu prejdes 160-170kmh a zacne stúpanie. To drzis plyn na podlahe 5-6km vkuse. 

Teplotu oleja zobrazuje snad uplne kazde auto od VAG, BMW a mercedesu. Vpodstate az po nasadnuti do tohto som zistil ze v tomto desaťročí  existuju auta kde teplota oleja nie je... Fabia, octavia, kodiaq, touran, T5, T6, scala, tiguan, A6, Alhambra, ibiza, rapid... proste uplne vsade teplota oleja svieti na palubaku.

K tomu zrychleniu, je to automat. Cize pri kickdowne(presliapnuti plynoveho pedalu) automaticky radi najnizsi mozny stupen. Vtedy tusim vystriedal 3-4-5-6 vzdy do 4000rpm :) v tom to nebude.

Pri inej prilezistosti ma zase na okreske terorizovala kia ceed 1.4atmo 73kw. Obiehal som, plyn na podlahe, automat radi svojich 3500-4000rpm a kia ma pocas toho normalne zacala obiehat cez lavy odstavny pruh. Rychlo som tukal ECV do vyhladavaca ci to nie je trebars 103kw 2.0CRDi, ale prd. 1.4cvvt...

To auto v zrychleni dokaze obehnut leda tak feliciu. Aj to clovek musi davat pozor aby to nahodou nebola 1.6mpi.

Sorry sa rant ktory nikoho nezaujíma, len som tym chcel povedat ze o nižšom prevode to fakt nie je :)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Rifter 1,5 BHDi 130HP EAT8 Long

Zdravím všechny,

koupil jsem tento stroj jako dvouletý, tehdy s nájezdem 53k. Po dvou a půl letech a 113k na tachometru mi při zastavení motoru, nebo při startování praskl v motoru rozvodový řetěz a potkali se mi ventily s písty. Servis mi řekl, že požádají Peugeot o dotaci, když doložím servisní knížku a faktury ze servisu. Na fakturách mám LiquiMoly 0W30 podle normy PSA pro tento motor a měnil jsem po cca 25tis. Peugeot mi žádost zamítl s tím, že do motoru patří 0W20 a že tedy do auta leju něco co tam vůbec nemá být. Dodržení normy je vůbec nezajímalo. Servis mi spočítal rozpočet na opravu ve výši 110k s DPH.

Setkali jste se s něčím takovým a se stejným jednáním výrobce ? Nebo máte někdo lepší zkušenost ? Auto je samozřejmě již po záruce, která byla "jen" dva roky.

Petr

Odesláno

myslím, že si Peugeot našel záminku..., podle mne, chlapa z praxe, se to nestalo olejem 0W30, zvlášť, pokud odpovídal normě výrobce, takže tě zkouší zastrašit :myslim, ale do dalšího boje bys musel s právníkem a znalcem z oboru olejů , což je pro normálního motoristu asi neuskutečnitelné, osobně bych to řešil jiným motorem, nebo prodejem auta na díly

na druhé straně je dobré, že jsi napsal, myslím jako varování pro ostatní majitele tohoto motoru, aby uvážili, zda nechají měnit rozvody až při stavu KM předepsaných výrobcem :myslim, taky nechat olej v motoru 25 tisíc KM nebude to nejlepší (obecně), a ještě--na základě této zkušenosti dávejte značku a typ oleje, kterou výrobce doporučuje, protože jinak mu dáváte do ruky Eso 🤔

Odesláno

Ano řetěz u 1,5BHDi praská často, v určitém roce došlo k inovaci ze 7mm řetězu na 8mm (jiné víko,vačky,napínak a řetěz) s intervalem rozvodového řemene to nemá nic společného.

0W30 je dle PSA B71 2312, ACEA C2

0W20 je dle PSA B71 2010, ACEA C5

Díky tomu mají důvod zatrhnout Ti spoluúčast výrobce...bohužel

• O 4 týdny později...
Odesláno

Caute, po asi 67000km a 3.5rokoch som dostal zavadu adblue (v Rime), vymenili mi trysku adblue v Bologni v autorizovanom servise zdarma (samozrejme az po natlaku na importera v IT). Uznane v ramci Optiway zaruky, ale cakanie na diel trvalo to 43 dni.. asi nie je idealne mat francuzske auto v Italii, nabuduce idem rovno do benzinoveho cinana 😂

Musim povedat, ze ten 1500km obmedzeny dojazd pri chybe s adblue je strasna <>, som m s rodinou na dovolenke a zo servisu v BA mi tiez povedali nech necham nastarovane auto a zastavim az u nich. Az pride najazd utocnikov z Uralu, tak daleko neutecieme.

Z ineho sudka - viete niekto postup ako vymenit spatne elektricke zrkladlo vodica? Viem ze musim zacat s odstranenim panela dveri, ale vidim tam iba 2 skrutky.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj, poradíte mi prosím kde sehnat tento chybějící díl? Jedná se o Levé přední kolo...

případně s tím budu muset zajet do servisu...

Asi sem přejel nějakou hroudu sněhu...

Děkuji..

IMG_3058.jpg

Odesláno

Ano, no. Pro jistotu jsem psal, že s tím kdyžtak pojedu do servisu, abyste věděli, že mě to taky napadlo...

Čekal jsem totiž, že mi to někdo poradí..

Spíš jestli se to nedá koupit jinde, tuším že tam to bude za značkovou cenu..

Odesláno

nedávno psali, že majitel myslím Rolls Royce nahradil origo díl dílem z BMW , který byl identický, ale několikanásobně levnější..., takže bych se zkusil zeptat v BMW :myslim

Odesláno

Ahoj děkuji za tipy, díl opravdu stojí 1321,- s montáží 1700, peklo..

Pokud by to někomu pomohlo, jde o 98211558XT. A ani ti Poláci nejsou nějak výrazně levnější.. za kus plastu 😭

Každopádně zkusím ta vrakoviště..

Odesláno

teda nevím, ale za 3000,- bych se z toho fakt nehroutil, počkej až trefíš třeba srnku, to bude teprve zábava. Myslím že shánění toho dílu víc jak hodinu, případná cesta pro to, nebo poštovné, pak riziko že to blbě přilepím, nebo jinak přidělám a znovu to upadne. Za mě jednoznačně dát to udělat do servisu. A ještě bych si zkontroloval havarijko, třeba máš spoluúčast jen 1000,-.

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...