Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, cca 3 měsíce vlastním tento vůz, motorizace 2.0Hdi 80kw, rv 2005, verze bez dpf, dovoz B. S autem jsem po cca 7tis. km spokojený,  ale jak se s autem seznamuju, přišel jsem na  pár drobností, které nevím jestli jsou úplně OK. Prosím tedy  zkušenější o rady nebo o koment, jestli to je vlastně vše v pohodě nebo zda vyhledat odbornou pomoc. (btw je to můj první P a diesel v životě)

1. píská ventilátor - vypadá to že jen na řidičově straně a jen při točení volantu, nebo po přejezdu nerovnosti.. Je tam více ventilátorů, nebo jeden centrální? dá se to nějak řešit, když pominu celkovou výměnu?

2. gumové řazení - řazení je takové gumové, nepřesné, občas na N trochu drnčí - stačí do řadičky trochu drcnout a je klid, je to vlastnost? nebo se to dá nějak seřídit?

3. podtlak v nádrži - pokaždé když tankuju, mám přisáté víčko, po oddělání to tam chvíli bublá..možná s tím souvisí i nepřesný palivoměr, kdy po natankování plné, jsem se nedostal nikdy až na horní rysku. Je to ok, nebo se to dá řešit?

4. při vynucených krátkých jízdách cca do 5ti km, po vypnutí motoru cosik hučí a píská a z pod auta se chvíli valí kouř.. z toho jsem trohcu nervozní...

5. el. posuvné dveře  - jsou bezudrzbové, nebo se o ně nějak pečuje? všiml jsem si že jedno ložisko na pojezdu  je přidřené - dá se samostatně vyměnit? mám pravidelně mazat případně čím? a co lanko?

děkuji všem za případné tipy a rady.. berte to prosím s rezervou, možná jsou to blbosti, ale jsem rád v obraze...

dík

jb

Odesláno

Hmm...

U tohohle motoru je tuším problém s unašečem rozvodu na vačce, má tendenci se po cca 200 - 250 tkm rozlomit, následkem čehož je potkání motoru a destrukce vačky... je tu na to téma, nedávno aktivní, tak se na to podívej a případně preventivně řeš.. 

K ostatnímu:

2. tohle auto má IMHO neskutečně gumový a nepřesný řazení obecně, je to IMHO vlastnost. Když jsem ho koupil (2.2 HDi) tak jsem měl pocit, že kvedlám v těstě a pořád jsem se ujišťoval, jestli tam mám neutrál nebo kde vlastně jsem.. ale po nějaký chvíli jsem si zvyknul. 

3. nevím, ale asi to není dobře, nádrž by měla mít nějaký odvětrávání a bude ucpaný.. mě to nic takového nedělá. 

4. Jestli je to teď, když je zima, tak to je IMHO bufík... je pod autem, cca mezi řidičem a spolujezdcem, výfuk má vlastní pod auto... Když nastartuješ a je tuším pod +5 stC, tak se spustí a běží, než ohřeje okruh na potřebnout teplotu.. když brzy zastavíš a vypneš motor, tak se asi nevypne hned, ale po krátké chvíli. 

5. neudržuju nijak a zatím jezdí... jestli je něco viditelně přidřené, zkus to prostříkat WDčkem a promazat, to je asi univerzální rada, 

Jo ještě, alternátor dává tak něco kolem 250 tkm, pak jde kukat ložisko... jestli se blížíš, repasuj preventivně, mě takhle začal pískat na maďarsko-srbských hranicích (resp tam jsem si toho všimnul) a vydržel dalších cca 1000km, po přejezdu řeckých hranic se zadřel a řemen příslušenství šel dolů... konec cesty (cca 170 km) jsem dojížděl jen na baterku a teda nic moc.. naštěstí dojel... oprava v Řecku pak cca 500 Eur. 

Honza

Odesláno

Elektrický dveře není potřeba nějaké extra péče. Já dělám jednou dvakrát do roka jen to že při mytí auta wapkou pořádně vystříkám tu " kolejnici " ve které jezdí uprostřed dveří a pak když to oschne tak bílou vazelínou ve spreji to stříknu tak aby tam všechno klouzalo při tom přejdu i všechny kladky(kolečka) který jsou tak nějak přístupný a ty taky stříknu timhle sprejem.  Kouř pod autem je z bufíku  na mým autě startuje při venkovní teplotě cca 9°C a nižší. Nádrž by měla mít nějaký odvětrání zkus tady pohledat.

Odesláno

1. píská ventilátor - bude se to zhoršovat až ho nakonec vyměníš. Teda jestli je to zvuk jak když tam máš cvrčka.
Výměna není nijak složitá, je to práce na deset minut, s celkem dobrým přístupem ke všemu.

Odesláno

5. přidřené ložisko je celkem problém - řešil jsem totéž na 1007 - střední pojezd. Dveře pak jsou trochu nakřivo. Ložisko má plastové obložení, které popraskalo. Plast byl tvrdý, netroufl jsem si ho amatérsky nahradit. Nový pojezd stál asi 2000.  Krom toho byl u 1007 zásadní problém při demontáži - dveře se musí demontovat nebo aspoň podložit a pojezd tam byl přinýtovaný.

Pokud chceš zkusit levnější opravu, zkus vrakáč, anebo nějaký vlastnoruční repas.

Odesláno
před 3 hodinami, Vena garážmistr napsal:

Elektrický dveře není potřeba nějaké extra péče. Já dělám jednou dvakrát do roka jen to že při mytí auta wapkou pořádně vystříkám tu " kolejnici " ve které jezdí uprostřed dveří a pak když to oschne tak bílou vazelínou ve spreji to stříknu tak aby tam všechno klouzalo při tom přejdu i všechny kladky(kolečka) který jsou tak nějak přístupný a ty taky stříknu timhle sprejem.  Kouř pod autem je z bufíku  na mým autě startuje při venkovní teplotě cca 9°C a nižší. Nádrž by měla mít nějaký odvětrání zkus tady pohledat.

Tak wapem bych do toho nešel, max jsem to vytrel hadrem a prostrikl. 

Odesláno
před 3 hodinami, P607Olda napsal:

5. přidřené ložisko je celkem problém - řešil jsem totéž na 1007 - střední pojezd. Dveře pak jsou trochu nakřivo. Ložisko má plastové obložení, které popraskalo. Plast byl tvrdý, netroufl jsem si ho amatérsky nahradit. Nový pojezd stál asi 2000.  Krom toho byl u 1007 zásadní problém při demontáži - dveře se musí demontovat nebo aspoň podložit a pojezd tam byl přinýtovaný.

Pokud chceš zkusit levnější opravu, zkus vrakáč, anebo nějaký vlastnoruční repas.

U našich autobusu ač jsem tam koukl zběžně, tak vše jen v kovu.

Ale, teď už ho nějak neřeším, půjde asi na inzerci,přistál doma už  jiný další po cx, tak holky ho do práce netahaj, jenže nikdo nezaplatí dvouhmotu a vše co bylo kolem, cca 22ooo kč,předni náprava komplet 11ooo kč,  před 30ooo km rozvody 6ooo kč, komplet nezávislé topení 5ooo kč, letos nová stk a emise bez závad, olej a filtry  cca 3ooo Kč a minulý týden kladka altiku, řemen a napinak 4ooo kč. A když ho na inzerci pověsím za 70ooo,tak bude drahý. 

Odesláno
V 30. 10. 2019 at 16:39, kirkiz napsal:

1. píská ventilátor - bude se to zhoršovat až ho nakonec vyměníš. Teda jestli je to zvuk jak když tam máš cvrčka.
Výměna není nijak složitá, je to práce na deset minut, s celkem dobrým přístupem ke všemu.

mohu potvrdit, je to jednoduchý, ale bez zkušeností bych si nerezervoval deset minut ale tak hodniku ... zvládl jsem to sám, až na dva malé problémky - jednak podle čísla dílu mi eshop na první pokus poslal něco jiného, a jednak jsem neměl klíč 5,5 neb za celej doposavadní život jsem půlkovej rozměr nepotřeboval 🙂

návod tu: 

Odesláno

Kluci díky, taky jsem jel na dva pokusy, bo jsem nemel 5,5ku, ale cca do hodinky se vsim vsudy jsem to zvladl a cvrcek se odstehoval do humpolce... snad na dlouhou dob...

Ložisko (resp kolecko) soupacek jsem jakžtakž rozhybal WD, pak jsem to striknul vazelínou, tak uvidíme...

Teď už jen pořešit ten podtlak v nádrži a displej a budu spokojený...

2019_11_03_10_13_46_HDR[1].jpg

Odesláno (upraveno)

Displej...tady to je skoro neřešitelný. Měl jsem ten samej monochromatickej , s navigací, v Citroenu C5 ( 2004 ) . Taky mě tam začali vynechávat sloupečky , ale teda v podstatně menším rozsahu než u tebe. A docela mě to sralo, protože auto bylo jinak v top stavu. Sháněl jsem všude. Minimálně půl roku , všechny možný vrakoviště , když mě řekli že jo , tak tam byl zezadu zase jinej konektor , třeba s jiným počtem pinů ( já měl tuším šest pinů ) V Citroenu za to chtěli nějakých 12 000 Kč. A pak ještě zjistili že ani ve Francii ho nemaj.

Nakonec jsem narazil na polským Allegro.pl na poláka co tady ty displeje měl. Repasovaný , se zárukou. Za cenovku plus mínus 4 000 Kč . Jen neměl teda se zeleným citroeňáckým podsvícením , ale peugeoťácký oranžový. Nu což... Přes známýho co umí polsky jsem se domluvil že přijedu . Měl jsem to 380 km tam a 380 km zpět ( Ostrow Wielkopolski ). Dojel jsem tam, borec přehodil displej - práce na 5 minut , napíchl diagnostiku , nakonfiguroval na mou káru ( po prvním zapnutí zapalování se na displeji rozsvítilo Peugeot , pak už to psalo normálně Citroen )- dalších pět minut . Nechal jsem tam auto a za roh skočil do bankomatu , vybral pár polských šušňů , zaplatil,  a jel jsem zpět . 

Kdybys to hledal na Allegro.pl tak "wyświetlać peugeot 807"

Upraveno uživatelem MP
Odesláno

DIky za tip... obavam se ze mam stejny problem, mam vzadu 6tipin, a to je fakt k nesehnani, tech obycejnych je mraky, novejsich typu tam taky par je, ale zrovna tento, to je peklo. Takže mě napadá poslat to do HW servisu, kde za repas chteji necelých 5tis. nebo na me vyskocilo toto..nevite zda by to slo zaměnit? když je to komplet?  Nezkouseli jste to nekdo? díky

https://allegro.pl/oferta/nawigacja-wyswietlacz-komple-peugeot-807-europa-7109208614

mam 2.0 hdi 80kw, rv 2005...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...