Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Auto včera během jízdy vyhodilo kontrolku motoru. Už jsem myslel že egr, ale zas si vymyslelo něco nového. Kód žádný. @inoxing nějaké moudro? :D Napadají mě tak svíce. EGR koherence tam visí už měsíc (asi 2k km) a to se nijak nemění. Dokud nevyhodí kontrolku ten, řešit ho nebudu.

Navíc jsem dnes dojížděl k parkovišti, sešlápl spojku, vyřadil a auto zdechlo. 

DSC_1956.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Regulace bohatosti by mel byt problem s plynem. Muze vaznout vstrik, filtr, netesnost nejake hadice lpg u sani...

Svicky, civka by to nemela delat, to jsou jine chyby- missfire.

Odesláno (upraveno)

Takže neřeším, pokud se to znova neobjeví. 
Teď mě zas trápí topení :D Málo topí. Hadice k topení jsou teplé, ale ne horké. A nějak málo fouká kabinovej ventilátor. Se na to budu muset zase podívat. Že by se zas ucpal chladič, nevím. Když jsem to tak poctivě proplachoval. Klapky co jsem zkoušel s vyndaným kastlikem regulují, ale když zkusím test přes diag, zakřoupou a skončí to chybou. 

Odesláno

Je vhodné mít infra - teploměr - pistolka.

K topení jedna hadice horká a druhá ne? Pak je ucpané topení - vodní část.

Obě hadice málo teplé - jaká je teplota na chladiči, případně na termostatu? Vypadá to na termostat - propouští a voda se nezahřeje.

Málo fouká - že by ucpaný filtr, nebo topení - vzduchová část.

Odesláno

Teploměr nemám, ale vím, že auto topilo jak ďas, porovnávám s autem manželky (NFU), voda okolo 70 a už valí vařící vzduch, hadice k topení vařící, fučí jak prase. Mně jen takový vlažný, nehledě na teplotu vozu (ale když otevře termostat, topí lépe).Moje fouká jako jo a ne, hadice k topení teplé, ale ne vařící (oboje, jedna teplejší, druhá chladnější). Topení nové, termostat nový. Filtr nový, leda by to bylo ucpaný někde hlouběji, případně mě napadá problém s klapkou. Zkusím, jak se to chová na druhém autě, když dám test přes diag.

termostat zkusím jako první, je to tak nějak nejlevnější a jelikož jsem ho už měnil (FEBI), vůbec bych se nedivil, kdyby byl po roce a půl KO...  Jinak co jsem zkoušel, do nějakých 90 jsou hadice k chladiči studené. 

Odesláno

Objednal jsem nový termostat, dnes začal haprovat. Otevře na 90, sem tam teplota lítá až k 70. Pak držel 90, dal jsem tomu čočku při předjíždění a teplota klesla pod 60. 

Proběhlo seřízení LPG kvůli chybě s bohatostí směsi a houpajícímu volnoběhu. 

Odesláno (upraveno)

Výměna termostatu a svíček, který byly na autě už 20k km, začal mi hučet kabinový ventilátor. To mám radost.
A nějak se mi dostala voda do sekundáru. Nevím, jestli to tam nějak kondenzuje, jiný způsob mě nenapadá, ale startoval jsem s odpojenou hadicí na čerpadle a pěkně mi to ochrstlo kapotu, docela dost vody to vyfoukalo, a slyším vodu i ve ventilu na hlavě, tak ten budu muset taky rozebrat a vyčistit.

Odesláno

Auto už jakž takž topí ale po kontrole endoskopem jsem zjistil, že má m KO klapku na míchání vzduchu, kus jí chybí, našel jsem to rozdrolený za ventilátorem. Jelikož mi celkově z topení chřoupe, napadl mě takový skopský nápad. Jak je to s kompatibilitou těchto topných "boxů"? Je mi jasný, že je markantní rozdíl face/předface digi klima, příp. manuál, ale kdybych sehnal předface digiklima jednozóna, ale z nafty, která má i slot na elektrický příhřev, mělo by to do auta pasovat, že? :myslim 

Odesláno (upraveno)

No ty sekundary kvuli te vode vzdycky prave odchazely, ze byly plny vody a moturek totalne zareznul. Skoro bych ho byt tebou vyndal a poradne vysusil a prostrikal kontaktolem. Je mozny, ze se tam dela kondenzat z vyfukovych plynu, kterej tam natece dolu a postupne se nahromadi, ale zas to se mi uplne nezda, kdyz ten sekundar bezi pri skoro kazdym startu, mel by to stihat vyfoukat zpet. A taky by tomu mel branit ten zpetny ventil na hlave motoru :myslim . A nebo pak leda voda z podbehu, ze by tam natekla, treba pri prujezdu louzi.

Kurna vidis to, jeden klimabox z 307 jsme poslali v lete do recyklace 😕 . No zkus mrknout do https://catcar.info/, dat uplne obecnou 307 bez specifikace motoru a kabiny a porovnat cisla, treba najdes shodu. Je to v zalozce elektricke vybaveni a uplne dole pak vetrani/klimatizace

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno

Boxy pro rozvod vzduchu jsou stejny, nafta i benzin. Akorad u benzinu je ta zaslepka pro pridavne el.topeni (PTC). Jde to asi dodelat, vsunout do boxu, ale je to problem to zapojit, protoze u nafty PTC ridi jednotka motoru, to benzinova neumi.

Jinak dvouzona a jednozona bude rozdil a stejne tak digital vs manual rizeni (ne jen servo/lanko, ale i rizeni ventilatoru- odpor/pwm).

Odesláno (upraveno)

Sekundár jsem dal jinej a tento suším ve sklepě, vyfoukal jsem vodu z ventilu, byla dokonce až v hlavě, celkem dost. Po výměně sekundáru se nevím co stalo, ale auto mělo velký volnoběžný otáčky po startu (asi 2k), pak to kleslo na 1500. Jako měl ten motor mnohem hladší chod, ale bylo slyšet, že ventil na škrtící klapce, co pouští vzduch z ventildeklu do sání furt spíná a pouští vzduch, což by po startu neměl. Adaptace vyřešily, a budu sledovat.
Já tam ani nemám záslepku, jen plnej bok. Řízení si dodělat, to už je to nejmenší, aby to při nízkých teplotách po startu seplo. Nicméně na FB mě hromada lidí přesvědčovala, že to není možný, že mi auto topilo a najednou ne, že mi určitě odešla ta spirála, že i benzíny ji měly. Takže třeba by to nějak šlo. Fakt je, že letos na to spíš kálím... Venku už je kosa, než něco seženu, bude tuplem a tohle venku v zimě rozdělávat nehodlám. To se radši trochu víc obleču...

Odesláno

Co vim, tak benzin to nemel. Chtel jsem si to taky kdysi dodelat, ale neslo to kvuli ECU, jelikoz benzinovy jednotky to neumi ovladat.

Jestli si to nepletu s VW, tak PTC ma 3 stupne (1 a 2 spiraly, vsechny 3), spinany je to 2 rele a rele spina jednotka motoru. V BSI ta moznost nakodovat je, ale dle schemat to elektricky ridi ECU.

Do dodelavaneho rizeni PTC bych se nepoustel, radsi bych si koupil bufik s dalkou, kdyz uz. :) Zapnes z domu a sedas do vyhratyho auta.

Odesláno (upraveno)

Bufíka mám, 2 roky zpátky jsem od Ferryho kupoval novou desku místo mé shořelé. Ale ještě jsem se nedokopal k tomu sehnat nový čepadlo a těsnění spalovací komory :D Je to poměrně nákladná sranda, mám tam pumpu, která není záměnná, jde sehnat jen origo za 4k, těsnění 1500.
Mně to taky přišlo divný, ale sešlo se dost lidí co tvrdilo, že u 307 s benzínem měli elektrický topení .

Odesláno

Asi by se dala udelat nejaka jednoducha logika, ktera by to dokazala ovladat. Protoze, jakmile to zacne topit na 3 spiraly, tak to celkem hreje, takze by musel byt pozadavek na otacky ventilatoru max a nejaka tepelna ochrana v pripade prehrati. Jenze zase do toho bude kecat topeni jako takovy, ze by to nesmelo byt v chodu, jakmile se ohreje voda atd. Musel bys to mit asi na separe tlacitko a zapnout jen podle sebe a to je celkem takovy amatersky. 

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...