Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Tak poloosy výměněný, akurát jak jsem dolejval olej, dělal jsem to přes odfuk, takže baterka ven. No a jaksi 307 nestartuje xD Vždycky pomohlo znovu spárovat klíček, aby pípal, když otevřu dveře, ale nyní se to nedaří. 

Tak stačilo nechat klíček v zapalování půl hodiny, a chytlo se to :P 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

@inoxingmrknu na to ještě jednou, děkuji za vysvětlení, tyto znalosti mi bohužel chybí. Je možný, že se to chovalo, jak mělo, akorát já jak jsem dal měření a nadrkl to, ukazovalo to neustále 0, tak jsem si myslel, že se mi kousla diag, chcípl to a pustil diag znovu. Potom už mi to měřilo viz videa, ale už to mohlo být ovlivněný těma +- 10 vteřinama startu předtím.
Jinak ventil na evap je zavřený, respektive zarezlý, tak ani neotevírá.

Odesláno

Nikdo nevime vsechno. :) Sam si musim kolikrat spoustu informaci zpetne dohledat, protoze pamet proste slabne.

Pokud evap byl kouslej, zarezlej a nepropoustel, tak to v podstate neni takovy problem. Nesmi zustat zaseklej otevreny. Ikdyz, jednotka s tim muze pocitat a kdyz evap nefunguje, tak to taky nemusi byt ok.

ECU je jinak naprogramovana jeste tak, ze po startu odpocitava cas, kdy spodni lambda ukazuje nejakou dobu porad hodnotu 455mV, ale realne se hodnota lisi. Je to kvuli tomu, nez se kat zahreje, tak aby nevyhazovala ecu chyby katu. Trochu to zobecnuju, ale funkcni kat vykazuje na spodni lambde pri 2500rpm  pri stani na miste hodnotu blizkou 0,5-0,6V. Vrcni lambda (ridici) osciluje- skace 0,1V-0,9V. Pokud je vse ok.

Samozrejme do toho trochu keca nejake prepousteni EGR (pokud je) atp. kde se hodnoty muzou listi, ale takhle nejak to vypada.

Odesláno (upraveno)

Tak zaslepení evapu nepomohlo. Byl jsem teď u jednoho kluka, a je tu pár možností. Samozřejmě když jsem tam dojel, auto se chovalo normálně a i po stránce diagnostiky bylo vše OK, tak za 2 týdny mu ho tam nechám. Nicméně mám vyměnit MAP (ten často i když se jeví OK může tohle dělat), stojí to 600, tak vyměním. A zaslepit pod škrtící klapkou ventil z odvětrávání kliky (to jsem ani netušil, že tam je, chvíli ho hledal, zná to z 206 RC ale ta ho má přímo na trubce). Pokud tohle nepomůže, bude hledat dál. Trochu jsme pokecali a vypadá to, že je dost šikovný a něco o tom, ví. Dokonce to vypadá, že mě i zbaví EGRu :) + některý auta mají na sekundár ještě dodělávaný relé, který já nemám, tak tohle taky okoukne, díky němu pak jednotka detekuje, zda čerpadlo běží nebo ne. 
Cestou domů mě auto zajímavě vypeklo. Přestal reagovat plyn, auto zahlásilo chybu ESP a chcíplo, točilo, nechytlo. Zrovna jsem jel natankovat plyn a svítila rezerva na benzín, tak jsem si myslel, že jsem si to neuhlídal a benzín došel. Mrkl jsem ještě pod kapotu-prasklá pojistka. Vyměnil jsem, auto chytlo, dojel jsem na benzinku, natankoval 50l plynu a 45l benzínu, takže v nádrži musel bejt benzín. Pídil jsem se po pojistce, a vona byla na čerpadlo ostřiku světel :myslim Nechápu, diag nic neukazuje.

Odesláno

Po 100km nájezdu of výměny poloos tlukot od pravého kola. Ložisko, mám to sle štěstí, když zítra jedu pryč xD V 8 bude v kelly, tak budu mít co dělat. Je úplně na kaši 

Odesláno (upraveno)

Noo, ložiska jsou podle označení původní a auto má najeto 515... Na druhou stranu, už "jen" ložiska vzadu a na levo  😅 starý auto, jak na něco hrabnu, odsere to věc na to napojena. Ale letos mi to auto nějak dává najevo, že už by chtělo umřít. Je tam ale tolik věcí udělaných, že poslat to fo šmelce je prostě už blbost... 

Nakonec ho mají skladem ihned, tak ho zrovna vyzvedávám a letím na dílnu na lis... 

Odesláno (upraveno)

Ložisko SKF, náboj starline. Samozřejmě mi kolega nevrátil stahovák na ložiska, není samozřejmě doma, abych sundal vnitřek z náboje a po hodinovém ježdění po Kolíně a shánění stahováku jsem jel radši koupit rovnou náboj. Náboje měli i jiné, ale tento měsíc jsem už za auto dal víc než je zdrávo, a zrovna na náboji to myslím ani nepoznám... Ještě jsem dnes nejedl, jsem nasranej a to to musím ještě složit xD Ale jsem zas chytřejší a vím jak vyměnit lóžo 😅

DSC_1662.JPG

DSC_1663.JPG

Odesláno

těch ,,výrobců'' je už tolik, že bych se nedivil, kdyby to práskala ze stejného materiálu nějaká dětská fabrika v číně s různýma logama prodejců 😉

Odesláno (upraveno)

Dorazil ventil na evap. Ten vyměním ale pochybuji že pomůže. Ale aspoň bude fungovat. Hledání příčiny škubání a dušení musí bohužel počkat. 

Podle rady kluka se kterým to řeším jsem ještě zkusil resetovat bsi, tak uvidíme jak zítra chytne. 

DSC_1716.JPG

Odesláno

Hmm, jak jsem psal, nesmí zůstat otevřen, aby to pořád přisávalo benzinové páry. Trvale uzavřený není problém, alespoň u tohoto systému řízení, který na evapu nic nehlídá (kromě cívky tohoto solenoidu). :)

PS: BSI nemá smysl resetovat, ta motor vůbec nijak neřídí, vše řídí ECU motoru. Ještě mě tak napadá, jak je na tom vedení od sekundáru (je tam snad nějaký zpětný ventil apod.) to funguje? Nepřisává/přefukuje to tudy někde vzduch? A ještě to řeknu jinak, co kdybys ten sekundár nechal v chodu a jenom zaslepil na svodech vstup z něj? Na zkoušku...

Odesláno (upraveno)

Upřímně nevím, co jsem jeho postupem resetoval, mělo by dojít na kompletní adaptace apod. Měnilo se dost čidel. Spíš takový zoufalý pokus. než mu to povezu

Je tam mechanický ventil, membrána, kterou čerpadlo přetlačí sle když vypne, zaslepí se. Měl jsem to venku a vypadala OK, ani při nastartovaným motoru nikde nesaje. Je to na boku hlavy a nějakým kanálem to vede dál. Nechám to asi na něm, už mě nebaví se v tom hrabat a dělat experimenty. Jen teď s nástupem 3 dětí do školy a 1 do školky nebudou peníze nazbyt, abych ho zaplatil xD

Zaslepku zkusit můžu ale jelikož to dělá jen někdy, resp když auto déle stojí... 

Odesláno (upraveno)

Začal jsem řešit problém s dušením na FR fóru, a po popsání problémů a nějaké vzdálené diagnóze, co se vše měnilo, jsem začal podle rad měřit, vše se jeví OK. Tak jsem zkusil startovat na LPG. Pokaždé auto krásně chytne, bez obtíží a jede jak pila. Takže to vypadá, že ECU něco špatně detekuje/je vadná. Budu ji muset poslat na otestování 😕

Poslali mi krásnou databázi manuálů, kde je popsaný jak a co se má na každým čidle a kabelu naměřit, to je paráda. 

stáhnout.png

Odesláno (upraveno)

Kdyby někdo chtěl odkaz, napište SZ. Dohodli jsme se, že z legálních důvodů to sem dávat veřejně nebudeme :) Zrovna to nahrávám, během několika hodin by to mělo být.

Jinak auto stále píše chybu P0403. Měřením a kontrolou jsem vyloučil EGR a kabeláž k němu, stejně tak sekundár, bohužel jsem skončil u ECU, tam se mi vrtat nechce. Jelikož EGR jako takový se jeví OK, přemýšlím opět o ECU, nebo jestli stejná situace jako u HDi, že pokud nedám origo EGR, tak to kraví... Ještě jsem snad našel nějaké info o tom,. že by se po výměně egru měla aktualizovat ŘJ. Tak jestli nezkusit to...

Otázka co s tím. Použitá jednotka se dá sehnat za 2k + klonování. Novej EGR tuším 10.
Musí se sehnat úplně stejná, nebo jsou i nějaký náhrady? Mám jednotku Magneti Marelli IAW6LP1.01

DSC_1734.JPG

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...