David 106s16 Odesláno 5. říjen 2022 Odesláno 5. říjen 2022 @VojtouNerCZ kdysi před snad 100lety když jsem měl vrakáč na PSA, tak toto byla velice hodně prodávaná součástka. Vevnitř to prohnije a jde olej do vody. Za fouklé těsnění u toho dvoulitra bych se hodně divil, už jsem to psal tady různě mockrát a asi už jsem s tím trapný, ale já s tím najezdil cca 800tkm. Vlastně i do šrotu to odjelo po ose, prostě to moc zkorodovalo a už to nemělo smysl opravovat. A nikdy jsem na tom nic moc neopravoval, spojka dala vždy cca 250, pak se vysypalo pokaždé ložisko. Zapalovací rampu jsem 2x dal neorigo novou abych se v podstatě vrátil ku první originální s tím, že mi občas škubnutí moc nevadí. Vstřikovače benzínu nikdy, ono to bylo na LPG. A to auto se dost nadřelo, jezdilo pořád s vozíkem a vezlo 3 až 5 motorek, povětšinou HD. Do anglie prázdný, z5 přeložený. Jako za mě toto je nelepší motor na světě co jde o spolehlivost, i ta rotačka TDi má více pastí než starý dobry 2,0 peugeot. Akorát že poslední auto kde to jde sehnat je první 308 a pak už to přestali dělat. inoxing, Hafity, VojtouNerCZ a 1 další ohodnotil 4
VojtouNerCZ Odesláno 5. říjen 2022 Autor Odesláno 5. říjen 2022 (upraveno) Jako s motorem a i s autem jsem spokojen, jediná vada na kráse je tu cukání, u mě to je občas dosti nepříjemný, kor když chce člověk jet trochu dynamičtěji. O víkendu to rozhodím a uvidím, buď to jak říkáš prohnilo, nebo je v pejru to těsnění, stačilo mi, co jsem tahal z ventil deklu za plast namísto gumy. Jako já to na těsnění taky úplně nevidím, kor když teď vím, že je tam tohle. Nemá to takový ty klasický projevy. Tohle má nejeto k 500tkm, bohužel většinu života to projezdilo služebně v dojčlandu, tak to podle toho vypadá. Do česka se to dostalo s krásnými 164k a když jsem auto kupoval, podle celkového stavu jsem neměl důvod si myslet, že má najeto víc, to na mě až časem bafl interát s tímhle autem z Německa a pod víkem rozvodů jsem našel cedulku s výměnou při 380 a další při 520 Ale tak furt si říkám, že už jsem snad všechny "spotřební" věci vyměnil, tak by to mohlo chvilku vydržet. Za nakopnutí k tomu chlazení díky, jestli to bude fakt ono, ušetřil jsi mi spoustu práce. Upraveno 5. říjen 2022 uživatelem VojtouNerCZ radim.1008, inoxing a Ferry ohodnotil 3
VojtouNerCZ Odesláno 8. říjen 2022 Autor Odesláno 8. říjen 2022 Pár volovin a co to zase stálo xD Kolega z práce když jsem zmínil ten olej hned nadhodil taky ten chladič. No, holt dělal 30 let auta od PSA xD
ozzy56 Odesláno 8. říjen 2022 Odesláno 8. říjen 2022 (upraveno) je zvláštní, kolik názvů má ten díl , my tomu říkali výměník tepla, bo si tam vyměňují teploty olej a voda , jinak se tudy opravdu může dostávat olej do vody (nee naopak), protože olej má vyšší tlak... Upraveno 9. říjen 2022 uživatelem ozzy56
VojtouNerCZ Odesláno 8. říjen 2022 Autor Odesláno 8. říjen 2022 Tak ono se tak tomu asi správně nadává, stejně jako že nemám EGR ale AGR, ale víš jak xD
VojtouNerCZ Odesláno 8. říjen 2022 Autor Odesláno 8. říjen 2022 (upraveno) No, měřím měřím, 1-15.5, 2-15, 3-15 a válec 4 se nepřehoupne přes 5 ale to by to asi moc dobře nejelo. Jakmile dám měřák na 4, motoru se nechce moc točit. Vrátím ho na 3, točí krásně. Na 4 zase nechce. Ale rozdíl 10 bar na jednom válci by šel asi poznat na chodu motoru. Upraveno 8. říjen 2022 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 8. říjen 2022 Autor Odesláno 8. říjen 2022 Tak, na obou autech výměna filtrů, na mém ten výměník + olej. Pohledově jsem tam dírku nenašel, a zkouší se to blbě, takže se prostě uvidí časem. Ferry, inoxing a ozzy56 ohodnotil 3
VojtouNerCZ Odesláno 14. říjen 2022 Autor Odesláno 14. říjen 2022 Voda zatím čistá A bremba paráda, brzdí to, nepíská, ale práší jak prase xD
Ferry Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 Jj ,s brembama mam podobnou zkusenost, mel jsem kdysi vrtany na 406 a sel z nich hroznej bordel
ozzy56 Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 dneska práší všechny, ale zas to lepší brzdí--myju to co pár měsíců na wapce i s pěnou a super , za 50 Kč je po problému (myslím jen kola)
VojtouNerCZ Odesláno 14. říjen 2022 Autor Odesláno 14. říjen 2022 Jako ono na to bude mít vliv, že jsou vrtaný. Vrtaný a drážkovaný ty desky víc trhaj a víc práší. Ale jak píšeš, za to, jak to brzdí je to malá oběť. ozzy56 ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 8. listopad 2022 Autor Odesláno 8. listopad 2022 (upraveno) Tak mám po geo, dnes přezuji Pravý zadní není ideální, buď "nová" náprava dostala menší ránu, nebo se hnul držák na kastli. Nicméně se to nesjíždí, neskáče, nebouchá, tak cajk. Předtím jsem měl sle volant doprava a táhlo doprava, teď hi mám zas do leva a mírně táhne vlevo. Uvidím až nahodím nový gumy, tyhle jsou KO. Kdyžtak se vrátím. Upraveno 8. listopad 2022 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 22. listopad 2022 Autor Odesláno 22. listopad 2022 Dnes výměna baterky na 206, už nedávala starty. Nějaký tydýt tam narval 72Ah Tak jsem dal 47. Stříbrná 307 stále trousí olej. Moc jsem to nezkoumal, protože je tma, ale zdá se mi, že to uchcává z olejového domku. Tak uvidíme, kdyžtak přetěsním
VojtouNerCZ Odesláno 16. prosinec 2022 Autor Odesláno 16. prosinec 2022 (upraveno) No, nerozmrzla, mrcha xD musela nastoupit vana s horkou vodou Upraveno 16. prosinec 2022 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 24. prosinec 2022 Autor Odesláno 24. prosinec 2022 (upraveno) Tak jsem dojel 100km od domova, nízký tlak oleje. Auto škube. Začal houpat volnoběh, auto chcíplo. Upraveno 24. prosinec 2022 uživatelem VojtouNerCZ
PaKr Odesláno 24. prosinec 2022 Odesláno 24. prosinec 2022 Tak to je dárek jak sviňa to jsi jel k rodičům? Tak ať se brzo dostaneš do cíle
VojtouNerCZ Odesláno 24. prosinec 2022 Autor Odesláno 24. prosinec 2022 (upraveno) Byli jsme u manželky strejdy v nemocnici na návštěvu. No, už se vezu na platu. Naštěstí jr kamarád opravdu kamarád... Upraveno 24. prosinec 2022 uživatelem VojtouNerCZ BubakGS a Fruktis ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 13. leden 2023 Autor Odesláno 13. leden 2023 (upraveno) Tak dnea pro změnu na laně. Za jízdy přestal reagovat plyn, bez chybové hlášky auto dojelo. Do toho se hodil eco mode, takže bez stěračů domů, samozřejmě začalo lejt. Upraveno 13. leden 2023 uživatelem VojtouNerCZ
David 106s16 Odesláno 13. leden 2023 Odesláno 13. leden 2023 Hele, třeba úplně mimo, ale prostě ta jejich elektrika je bída. Mám na mysli svazek. Popisoval jsem tady problém před Vánoci, auto nejede, zdechne atd...vada byl volný plusový pin v konektoru na lištu cívek. Nejde to poznat, blbě se to kontroluje, napětí změříš, někdy po nacvaknutí jede, někdy ne. Ale prostě jsem zkusil do štekru nacpat kousky tenkého cínu a s tím štekr nacvaknout. A ono to funguje. Tak nějak si myslím, že to začali všechno šidit a ojebávat a pak jsou z toho takové zbytečné problémy.
VojtouNerCZ Odesláno 13. leden 2023 Autor Odesláno 13. leden 2023 (upraveno) Budu o víkendu celý svazek tahat ven. Auto píše náhodně chyby. Vstřiky, egr, rampa, klapka, lambdy, tamto čidlo, tohle čidlo. Jediné co jsem vyloučil je voda v jednotce. Lukáš případně říkal, že mohla vyloženě odejít ECU... Teď jsem dojel na laně, je tma, akorát jsem to napichl a poslal Lukášovi, jestli se ozve. Nicméně kabeláží já končím a pak někdo, kdo tomu opravdu rozumí a ví co dělá, což je problém. Navíc těchto jednotek na benzína jsem na netu moc nenašel. Upraveno 13. leden 2023 uživatelem VojtouNerCZ
Recommended Posts