inoxing Odesláno 9. září 2022 Odesláno 9. září 2022 Jeje Brembo, piskaci brzdy Priste ber radsi Textar
Havlicek.Lukas Odesláno 9. září 2022 Odesláno 9. září 2022 mame brembo na ovcich a cajk - dali jsme brzdy na jaguara a lokomotiva hadr
VojtouNerCZ Odesláno 9. září 2022 Autor Odesláno 9. září 2022 (upraveno) Chtěl jsem to zkusit, hlavně protože je to jediný výrobce, co jsem na tohle auto našel s vrtanýma brzdama. Zatím se mi pokaždé strašně rychle vepředu kotouče zkroutily, vždy asi po 30k km, a to já brzdy nijak moc nepoužívám. Uvidíme. Někdo tvrdí, že OK, někdo, že píská. Maximálně mě to bude štvát, hodím tam jiný a 6k vyletí oknem xD Ale stejně takovýhle věci většinou prehluším rádiem Upraveno 9. září 2022 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 9. září 2022 Autor Odesláno 9. září 2022 (upraveno) V práci se nic moc nedělo, tak nastala noční očista. Clay bar (pro začátek jsem zvolil nejměkčí) auto finesse 3in1, vosk. Snad to bude ráno vypadat ucházejícně když to dělám poprvé xD Příště tvrdší clay, nějaké věci tenhle nepobral (zvlášť posprejované spolujezdcovi dveře). Nicméně lak je teď krásně hladký, vzal jsem to narychlo, asi hodinu a půl. Příště si snad troufnu na pořádný leštění xD Ale nejdřív to chce kapotu, zrcátka a oba nárazníky hodit do laku, jsou takový nic moc. Bolest této barvy Upraveno 9. září 2022 uživatelem VojtouNerCZ
inoxing Odesláno 10. září 2022 Odesláno 10. září 2022 To piskani delaji tvrdy desky, kdyztak staci vymenit jenom ty.
VojtouNerCZ Odesláno 10. září 2022 Autor Odesláno 10. září 2022 (upraveno) Buď jsem něco potento nebo nevím. Brzdy jsem vyměnil a odvzdušnil jako obvykle, první překvapení, že ani po utažení nefunguje ruční brzda (páka se hýbe, ale kolo se nezabrzdí). No a hlavně to moc nebrzdí xD Ze začátku OK, pak pedál nereaguje a pak to trochu brzdí až na podlaze dokážu čínskou psa diagnostikou odvzdušnit ABS? Případně kde to tam najdu? Upraveno 10. září 2022 uživatelem VojtouNerCZ
inoxing Odesláno 10. září 2022 Odesláno 10. září 2022 (upraveno) To by nemelo byt zavzdusneny, pokud jsi system nerozpojil. Mozna nekde vzadu visi pistek a system pak nenatlacis natvrdo. Jinak jednotka ABS/ESP --> Oprava --> Odvzdusneni Upraveno 10. září 2022 uživatelem inoxing
VojtouNerCZ Odesláno 10. září 2022 Autor Odesláno 10. září 2022 (upraveno) Odvzdusněno přes diag, projely tím 3l kapaliny a docela to brzdí. Nakonec jsem hodil auto na špalky a s kamarádem to udělal. Zajedu desky, dám na válcovnu a případně nechám v servisu udělat tlakově, jak mi poradil ChouLu. Po projetí diagnostikou začala brzdit i ručka. Měl jsem vepředu odpojený hadičky kvůli výměně třmenů, ale skříplý kleštěma, nevím, co jsem pokazil, něco ale očividně ano. Druhá věc, chytrá kniha hlásá PP, LP, PZ, LZ. Ale diag zase LZ, PZ, LP, PP. Po druhém odvzdusneni dle diag to je cajk. Na všech autech jsem jel vždy od předku, na rady kolegů bývalých mechaniků. No, francouz. Upraveno 10. září 2022 uživatelem VojtouNerCZ
Vena garážmistr Odesláno 10. září 2022 Odesláno 10. září 2022 No mě učili vždycky od zadu od nejdelší trubky k nejkratší. dýzl, VojtouNerCZ, PaKr a 1 další ohodnotil 4
VojtouNerCZ Odesláno 10. září 2022 Autor Odesláno 10. září 2022 Já mám taky zafixovaný od nejdelší, ale nejsem mechanik, dal jsem na radu servisní knihy.
inoxing Odesláno 10. září 2022 Odesláno 10. září 2022 Ano, diag te postupem provede sama a vetsinou je to napsany dobre, nekdy muze byt spatny preklad v programu.
VojtouNerCZ Odesláno 11. září 2022 Autor Odesláno 11. září 2022 (upraveno) Tak a výsledky včerejší práce. Poslední výplach chladícího systému, výměna topení v kabině, nová expanzka, kapalina G33 + brzdy a trochu toho, co z brzd teklo. Přes noc mi v expanzce kapalina klesla na MIN, ale nenašel jsem žádný únik, zřejmě si to ještě sedá, mělo by se tam vejít 6.5-7l kapaliny, já nalil jen 5, většina se mi podařilo dostat ven vzduchem, tak to bylo poměrně suchý. Tak uvidíme. No a vosk krásně funguje. Upraveno 11. září 2022 uživatelem VojtouNerCZ Ferry ohodnotil 1
Ferry Odesláno 12. září 2022 Odesláno 12. září 2022 jo, me taky hladina "fridexu" po prvnim odvzdusneni jeste klesla, a i kdyz jsem mel okruh rozpojenej na ruznych mistech a i vyfoukanej vzduchem a rekl bych, ze byl fakt prazdnej, tak se mi tam taky veslo jen asi 5,5l misto tech psanych 6,5-7. A jak to topi ? Me teda suprove, ve srovnani s Fordem, ve 206 uz za chvilku fouka teplej vzduch, asi to bude tim pridavnym elektrickym prihrevem vody, co tam je v trubce za termostatem pred vstupen do radiatoru v okruhu zarazenej (takovy zavisly elektricky webasto ). No ale stejne uz mam dalsi webasto prichystany k montazi S tim odvzdusnenim je to teda zajimavy, ted na 206 mi to vykapalo samovolne vsechno ven a stacilo to odvzdusnit jen mechanicky slapanim, jel jsem taky klasicky od nejdelsi trubky vzadu v pravo a brzdi to dobre, diag mi zrovna nejak nechtela spolupracovat a spustit odvzdusneni (myslim, ze byla zrovna malo nabita baterka v aute) tak jsem to risknul a brzdi to dobre VojtouNerCZ ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 12. září 2022 Autor Odesláno 12. září 2022 No, jel jsem včera do Prahy, teplota lítala mezi 80-100, tak jsem to vzal ma benzínu, že doplním destilku. Kapalina byla pod MIN, sundal jsem víko, sama najednou vylezla až nahoru, tak jsem odvzdušnil ventilem k topení, chvíli šel vzduch, pak voda. Tak jsem dolil a teď to ještě půjdu omrknout. Jako topí, no, ale že by to bylo něco extra... Manželce topí 307 lépe. Uvidíme, až se urovná hladina kapaliny. No a na brzdy jsem objednal tlakovou sadu a udělám to pomocí přípravku a diag, zadek zas přestal úplně brzdit, ani ručka zas nejde. Po otevření ventilu jde ven vzduch, pak kapalina a po chvíli nanovo... Nebudu to takto trápit, koupím 5l brzdovky a prostě to tím proženu. Beztak budu někdy dělat brzdy na druhé 307, tak to využiji. Vím, že u 307 je tohle vcelku běžný problém, i Lukáš psal, že v týhle fázi to bez přípravku pořádně neudělám. No a webasto jsem ještě nenahodil, mladej úřadoval a někam mi zašil šroubky, musím sehnat nové xD
Ferry Odesláno 12. září 2022 Odesláno 12. září 2022 (upraveno) evidentne je tvoje auto na odvzdusnovani jeden velky orisek tak snad uz se podari. Na webasto pocitam jeste 14dni - 3 nedele cas , nez prijde prvni ranni skrabani oken Upraveno 12. září 2022 uživatelem Ferry
Stosun Odesláno 12. září 2022 Odesláno 12. září 2022 před 8 hodinami, VojtouNerCZ napsal: No, jel jsem včera do Prahy, teplota lítala mezi 80-100, tak jsem to vzal ma benzínu, že doplním destilku. Kapalina byla pod MIN, sundal jsem víko, sama najednou vylezla až nahoru, tak jsem odvzdušnil ventilem k topení, chvíli šel vzduch, pak voda. Tak jsem dolil a teď to ještě půjdu omrknout. Jako topí, no, ale že by to bylo něco extra... Manželce topí 307 lépe. Uvidíme, až se urovná hladina kapaliny. No a na brzdy jsem objednal tlakovou sadu a udělám to pomocí přípravku a diag, zadek zas přestal úplně brzdit, ani ručka zas nejde. Po otevření ventilu jde ven vzduch, pak kapalina a po chvíli nanovo... Nebudu to takto trápit, koupím 5l brzdovky a prostě to tím proženu. Beztak budu někdy dělat brzdy na druhé 307, tak to využiji. Vím, že u 307 je tohle vcelku běžný problém, i Lukáš psal, že v týhle fázi to bez přípravku pořádně neudělám. No a webasto jsem ještě nenahodil, mladej úřadoval a někam mi zašil šroubky, musím sehnat nové xD Nejlepší je to odvzdušnit přes nádobu a máš klid. V 11. 9. 2022 at 8:41, VojtouNerCZ napsal: Tak a výsledky včerejší práce. Poslední výplach chladícího systému, výměna topení v kabině, nová expanzka, kapalina G33 + brzdy a trochu toho, co z brzd teklo. Přes noc mi v expanzce kapalina klesla na MIN, ale nenašel jsem žádný únik, zřejmě si to ještě sedá, mělo by se tam vejít 6.5-7l kapaliny, já nalil jen 5, většina se mi podařilo dostat ven vzduchem, tak to bylo poměrně suchý. Tak uvidíme. No a vosk krásně funguje.
pavelu96 Odesláno 12. září 2022 Odesláno 12. září 2022 @Stosun Proč prosím tě vkládáš do příspěvku ty zbytečné citace? Kdyby jsi prostě napsal jen - "Nejlepší je to odvzdušnit přes nádobu a máš klid." - tak máme klid i my moderátoři... VojtouNerCZ a Péťa ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 15. září 2022 Autor Odesláno 15. září 2022 (upraveno) Tak než začnu objevovat Ameriku, tak snad mi poradí někdo zkušený. Dorazila mi tlaková sada na odvzdušnění, vypozoroval jsem, že zadek občas brzdí, občas ne (když nebrzdí, jde z třmenu trochu vzduch), ale zároveň když nebrzdí, nejde ani ručka a naopak. Má vzduch v systému vliv i na ruční brzdu? Pokud ne, asi bude něco se samotným třmenem, a přemýšlím, že když už se v tom budu zase vrtat, zadní třmeny bych taky repasoval, ať je to z krku, a při ceně dílů na zadní třmen/ceně nového třmenu bych je rovnou vyměnil, tak ať nemusím zbytečně 10x odvzdušňovat. Jinak předek brzdí krásně, nepíská. Upraveno 15. září 2022 uživatelem VojtouNerCZ
inoxing Odesláno 15. září 2022 Odesláno 15. září 2022 Zavzdusnene brzdy nemaji vliv na rucku, ale jde o to, ze zadni pistek ma v sobe samostav a ten musi nejprve donastavit zakladni vuli pomoci hydraulicke brzdy (tedy, vule mezi deskou a kotoucem musi byt minimalni). Pak samostav drzi a rucka chodi v prijatelnem zdvihu. Je divny, ze ti ze zadnich trubek jde porad vzduch, ale obcas se to podari az po nekolikate. Hlavne sledovat hladinu v nadobce, aby se to opet nezavzsusnovalo. Nekdy pomuze nechat povoleny odvzdusnovaky a rychle to proslapat (vyhnat vzduch ze zahybu). Zadni trmeny klidne kup novy, nekdy to uz poradne ani opravit nejde. Me se podarili zachranit oba zadni trmeny, koupil jsem novej pistek a gumicky a chodi to uz 2 roky od "repasu". Myslel jsem si, ze se me zasekava lanovod anebo v trmenu ta trapezova hridel, ale nakonec se sekal pistek (resp. jak je trmen z hliniku, tak oxidace pod krouzkem tlacila na krouzek a pistek se nevracel, pak kolo brzdilo ikdyz nemelo, stacilo vycistit). Jestli budes brat trmeny komplet novy, tak vem ty, ktery maj na ovladaci pace pro rucku zpetny pruziny, lip to pak funguje, original to treba nemel. VojtouNerCZ ohodnotil 1
Recommended Posts