Dafe Odesláno 23. únor 2006 Odesláno 23. únor 2006 Někde jsem četl že některé 307čky se z ničeho nic samy vznítí. Jeden chlápek co mi před několika lety přivezl Nd na mou bouranou xsaru, mi říkal, že 307 dost z nenadání hoří. Prej je to způsobeno zkratem v ABS. Proto je jich vidět v inzerátech dost ohořelejch. Ptám se proto, že budeme mít s přítelkyní miminko a já přemýšlím jaké větší auto jí koupit. Do třídveřové 206 dozadu sedačku nedá, nebo dá ale nedostane se k ní a na přední potřebuje mít místo. I já byl donucen prodat svojí motorku a tak přemýšlím o jiném autě a to o 607 která by byla vlasně můj koníček nahrazující motorku. Ale o tom už jsem se zmiňoval dříve. A tím bych se chtěl zeptat co je na tom pravdy že ty 307 vzplanou než se nadějete. Docela bych o ní měl zájem hlavně v combi a ve světle zelenej barvě. Ale fakt jsem zvědavej co mi na tenhle dotaz řeknete Citovat
gvg Odesláno 24. únor 2006 Odesláno 24. únor 2006 Já osobně bych raději 407, ale myslím, že 307, zvláště teď po faceliftu, by už mohla mít všechny mouchy vychytaný... Citovat
vector Odesláno 24. únor 2006 Odesláno 24. únor 2006 Původně zaslal: Dafe Někde jsem četl že některé 307čky se z ničeho nic samy vznítí. Jeden chlápek co mi před několika lety přivezl Nd na mou bouranou xsaru, mi říkal, že 307 dost z nenadání hoří. Prej je to způsobeno zkratem v ABS. Proto je jich vidět v inzerátech dost ohořelejch. Ptám se proto, že budeme mít s přítelkyní miminko a já přemýšlím jaké větší auto jí koupit. Do třídveřové 206 dozadu sedačku nedá, nebo dá ale nedostane se k ní a na přední potřebuje mít místo. I já byl donucen prodat svojí motorku a tak přemýšlím o jiném autě a to o 607 která by byla vlasně můj koníček nahrazující motorku. Ale o tom už jsem se zmiňoval dříve. A tím bych se chtěl zeptat co je na tom pravdy že ty 307 vzplanou než se nadějete. Docela bych o ní měl zájem hlavně v combi a ve světle zelenej barvě. Ale fakt jsem zvědavej co mi na tenhle dotaz řeknete No já bych ti řekl. že do třídvířka dáš naopak sedačku velice dobře. Dostaneš se k ní uplně v klidu, máš tam naopak víc místa. Až bude capart větší ,alespoň ti nebude otevírat dveře a okna za jízdy. Citovat
chuck11 Odesláno 24. únor 2006 Odesláno 24. únor 2006 Původně zaslal: vector Původně zaslal: Dafe Někde jsem četl že některé 307čky se z ničeho nic samy vznítí. Jeden chlápek co mi před několika lety přivezl Nd na mou bouranou xsaru, mi říkal, že 307 dost z nenadání hoří. Prej je to způsobeno zkratem v ABS. Proto je jich vidět v inzerátech dost ohořelejch. Ptám se proto, že budeme mít s přítelkyní miminko a já přemýšlím jaké větší auto jí koupit. Do třídveřové 206 dozadu sedačku nedá, nebo dá ale nedostane se k ní a na přední potřebuje mít místo. I já byl donucen prodat svojí motorku a tak přemýšlím o jiném autě a to o 607 která by byla vlasně můj koníček nahrazující motorku. Ale o tom už jsem se zmiňoval dříve. A tím bych se chtěl zeptat co je na tom pravdy že ty 307 vzplanou než se nadějete. Docela bych o ní měl zájem hlavně v combi a ve světle zelenej barvě. Ale fakt jsem zvědavej co mi na tenhle dotaz řeknete No já bych ti řekl. že do třídvířka dáš naopak sedačku velice dobře. Dostaneš se k ní uplně v klidu, máš tam naopak víc místa. Až bude capart větší ,alespoň ti nebude otevírat dveře a okna za jízdy. To už myslím popisuješ na svých stránkách žeeee:D:D:D:D:D Citovat
Jiří Odesláno 24. únor 2006 Odesláno 24. únor 2006 mám auto r.v. 2005 po svolávací akci / x9f/ u Domanskýho v Praze, prý už nechytne . 307 BREAK - prostorný /mám dvojčata ,hodně cestujem - paráda Citovat
Garfield Odesláno 24. únor 2006 Odesláno 24. únor 2006 Původně zaslal: vector Původně zaslal: Dafe Někde jsem četl že některé 307čky se z ničeho nic samy vznítí. Jeden chlápek co mi před několika lety přivezl Nd na mou bouranou xsaru, mi říkal, že 307 dost z nenadání hoří. Prej je to způsobeno zkratem v ABS. Proto je jich vidět v inzerátech dost ohořelejch. Ptám se proto, že budeme mít s přítelkyní miminko a já přemýšlím jaké větší auto jí koupit. Do třídveřové 206 dozadu sedačku nedá, nebo dá ale nedostane se k ní a na přední potřebuje mít místo. I já byl donucen prodat svojí motorku a tak přemýšlím o jiném autě a to o 607 která by byla vlasně můj koníček nahrazující motorku. Ale o tom už jsem se zmiňoval dříve. A tím bych se chtěl zeptat co je na tom pravdy že ty 307 vzplanou než se nadějete. Docela bych o ní měl zájem hlavně v combi a ve světle zelenej barvě. Ale fakt jsem zvědavej co mi na tenhle dotaz řeknete No já bych ti řekl. že do třídvířka dáš naopak sedačku velice dobře. Dostaneš se k ní uplně v klidu, máš tam naopak víc místa. Až bude capart větší ,alespoň ti nebude otevírat dveře a okna za jízdy. Teda Vectore ty jsi hlava Zkus si představit, jaké to je zandávat a vyndávat prcka v předklonu za použití obou rukou (fakt to není jako když sáhneš jednou rukou dozadu pro tašku s nákupem). Přesně tohle je důvod, proč třeba vlastním 3-dvéřovou 205-ku - po jedné rodině, která zjistila, že to fakt nejde, pořizovala ojetou 205 pětidvířko a třídvířko prodávala. Citovat
Garfield Odesláno 24. únor 2006 Odesláno 24. únor 2006 Původně zaslal: gvg Já osobně bych raději 407, ale myslím, že 307, zvláště teď po faceliftu, by už mohla mít všechny mouchy vychytaný... Hele, nebyla to náhodou Votavova 307, která onehdy způsobila požár v poslaneckých garážích na Malé Straně? Prý ano, a byly jí tři roky. Nějak tomu vychytávání much nevěřím, a tomu, že při faceliftování by měnili něco na ABS, taky ne. Citovat
Parc Odesláno 24. únor 2006 Odesláno 24. únor 2006 no skrat v abs, a bolo pomenovane co presne sa skratlo? alebo co sa vlastne muselo stat na to aby sa to vznietilo? keby aj tak urcite nebude problem urobit opatrenie na to ab sa nieco take nestavalo nie? Citovat
Dafe Odesláno 24. únor 2006 Autor Odesláno 24. únor 2006 Ta poslanecká je jednou z nich. Ale zajímalo by mě co na tej svolávačce opravovali. Mě se to auto líbí moc. Nové samozřejmě kupovat nechci ale tak rok 02 možná 03. V ulici kousek od nás bydlí lidi kterým se narodila dvojčata. A když z balkonu pozoruju jak to do 3dv. Toyoty Corolly nakládaj tak se musím smát. Ta 206 bude potřebovat nový tlumiče a brzdy, za pár tisíc km rozvody,olej a spojka už na tom není taky moc dobře. Holt auto v ženských rukou. Proto chci koupit něco jinčího ale jedinně Peugeota a ty peníze dám radši do něčeho jinýho. 206 už nechceme. A 407 je pořád za dost peněz. Mám zálusk na tu 307 sw. Zase nechci aby mi shořela před barákem. Ale asi do ní stejně půjdu. Zatim mám ještě pár měsíců čas. Skusim se optat v Peugeotu co mi na samovznícení řeknou. Ale asi to samý co řekli do novin Citovat
Pinďa Odesláno 24. únor 2006 Odesláno 24. únor 2006 Peugeot ve Skandinávii stahuje do servisů 28 tisíc vozů. Francouzská automobilka Peugeot se chystá ve Skandinávii stáhnout do servisů přes osmadvacet tisíc vůzů Peugeot 307 poté, co se dvacet automobilů tohoto typu samovolně vznítilo. Při požárech nikdo neutrpěl zranění. Firma sdělila, že jde o vozy vyrobené mezi lednem 2001 a červnem 2003 s benzínovými motory 1,6 a 2,0 litru. zde celý článek: http://www.novinky.cz/05/89/62.html Citovat
P607Olda Odesláno 24. únor 2006 Odesláno 24. únor 2006 Jak byly ty samovznícení tak to bylo myslím většinou někde ve Švédsku, nevzpomínáte? Protože to mohla být nějaká dodatečná úprava na místní předpisy. Když jsme např. koupili 406 z Holandska, tak měla nad čidlem v nádrži ještě přinýtovaný plechový kryt, museli jsme ho odvrtat, když jsme se chtěli dostat k čidlu. Takže jak byly (tuším v létě) ty případy, měl jsem z toho pocit jako že to byla nějaká dodatečná úprava. Myslím že pravděpodobnost vznícení je mizivá, vzhledem k počtu vyrobených. EDIT: než jsem to dopsal, tak Pinďa dal předchozí příspěvek. Dobrá shoda okolností. [upravil dne 24.2.06 P607Olda] Citovat
Pinďa Odesláno 24. únor 2006 Odesláno 24. únor 2006 Původně zaslal: P607Olda Jak byly ty samovznícení tak to bylo myslím většinou někde ve Švédsku, nevzpomínáte? Protože to mohla být nějaká dodatečná úprava na místní předpisy. Když jsme např. koupili 406 z Holandska, tak měla nad čidlem v nádrži ještě přinýtovaný plechový kryt, museli jsme ho odvrtat, když jsme se chtěli dostat k čidlu. Takže jak byly (tuším v létě) ty případy, měl jsem z toho pocit jako že to byla nějaká dodatečná úprava. Myslím že pravděpodobnost vznícení je mizivá, vzhledem k počtu vyrobených. EDIT: než jsem to dopsal, tak Pinďa dal předchozí příspěvek. Dobrá shoda okolností. [upravil dne 24.2.06 P607Olda] Taky jsem si vzpoměl, ale chvíli trvalo než jsem to našel. Ale i u nás některé 307 zvali na preventivní kontroly, ale nevím které ročníky. (známá na tom totiž byla, ale už nemají P 307) Skus se podívat ještě sem: PEUGEOT-CLUB forum » Modely » 307 » Svolávací akce X9F [upravil dne 24/2/06 Pinďa] Citovat
Péťa Odesláno 24. únor 2006 Odesláno 24. únor 2006 Původně zaslal: Dafe V ulici kousek od nás bydlí lidi kterým se narodila dvojčata. A když z balkonu pozoruju jak to do 3dv. Toyoty Corolly nakládaj tak se musím smát. Z vlastní zkušenosti můžu s klidem napsat, že pro dvojčata je 406 break auto \"akorát\". S přehledem do ní naložím sebe za volant, jednu sedačku dopředu, druhou dozadu, k ní jejich maminku s tchýní. Do kufru se mi vejde velký dvojčatový kočár (Bambino DeLuxe - žádný malý kompromis), všechny věcičky pro děti a nákup v Makru. A to tam mám ještě 80l válcovou nádrž na LPG. Tak mě napadá, že bych to měl někdy vyfotit... Citovat
P607Olda Odesláno 24. únor 2006 Odesláno 24. únor 2006 Jasně, tenkrát zvali i u nás, aby projevili aktivitu. Ale znovu opakuju, že nic nebylo hlášeno z jižní Evropy, kde je těch aut taky spousta. Bylo mi to divné. Zajímalo by mě, jaký původ měla ta 307 co chytla u nás (o tom případu nevím vůbec nic, ani jestli to byla opravdu 307 - byl jsem někde mimo tak jsem to nesledoval) Citovat
Garfield Odesláno 24. únor 2006 Odesláno 24. únor 2006 Původně zaslal: Dafe Ta poslanecká je jednou z nich. Ale zajímalo by mě co na tej svolávačce opravovali. Mě se to auto líbí moc. Nové samozřejmě kupovat nechci ale tak rok 02 možná 03. V ulici kousek od nás bydlí lidi kterým se narodila dvojčata. A když z balkonu pozoruju jak to do 3dv. Toyoty Corolly nakládaj tak se musím smát. Ta 206 bude potřebovat nový tlumiče a brzdy, za pár tisíc km rozvody,olej a spojka už na tom není taky moc dobře. Holt auto v ženských rukou. Proto chci koupit něco jinčího ale jedinně Peugeota a ty peníze dám radši do něčeho jinýho. 206 už nechceme. A 407 je pořád za dost peněz. Mám zálusk na tu 307 sw. Zase nechci aby mi shořela před barákem. Ale asi do ní stejně půjdu. Zatim mám ještě pár měsíců čas. Skusim se optat v Peugeotu co mi na samovznícení řeknou. Ale asi to samý co řekli do novin Hele, a což ta nová 207? Oproti 206 ji u Peugeotů natáhli do délky - má rovné 4 metry, čili stejně jako 306. Čímž už by se z toho mohlo stát auto pro 2 lidi a prcka... Dokonce mám takovou soukromou spekulaci, že tímhle natažením do 4m délky možná chce Peugeot přilákat kupující, kteří 307 nechtějí a 206 je pro ně moc malá Citovat
TITANa Odesláno 24. únor 2006 Odesláno 24. únor 2006 Takze trosku Vam pichnem. 307 ma momentalne voci elektrickej zavade dve zvolavacie akcie. 1. X8Z a tyka sa posilovaca riadenia GAP. Je to elektro cerpadlo ktore dodava tlak do posilovaca riadenia. Cielom akcie je odnatie plastoveho krytu ktory zadrziava vlhkost a neplni tak svoj hlavny ucel. Potom kontrola konektorov a ich neporusenosti ci uz mechanickej alebo pripadnej oxidacie. Konektor vykonovy ktory privadza napajanie do GAP sa zaizoluje specioalnou vazelinou. Dalej je tu ochrana kostriaceho bodu GAP specialnym naterom. 2. X9F a tyka sa ABS 8. Pri tomto sa meria ozolacia napajacich vodicou voci kostre. Kontrola konektoru a jeho zaizolovanie /iba privod napatia a kostra celkom 4piny/ vazelinou a dalej ochrana kostriaceho bodu ABS specialnym naterom. Co s tyka horenia tak sa vyskytli pripady ze vozidlo zacalo horiet a preto sa vykonavaju tieto akcie na vsetky vozidla spadajuce do urciteho obdobia. Ja predpokladam ze to je v sto tisicoch po celom svete. Ide o prevenciu. Teraz vyrabane a dodavane vozidla uz presli procesom zlepsenia kvality a kedze ziadna zmena ohladom novych prvkov nieje tak su vozidla bezpecne. Citovat
ALFWORKS Odesláno 26. únor 2006 Odesláno 26. únor 2006 Původně zaslal: Pinďa Peugeot ve Skandinávii stahuje do servisů 28 tisíc vozů. Francouzská automobilka Peugeot se chystá ve Skandinávii stáhnout do servisů přes osmadvacet tisíc vůzů Peugeot 307 poté, co se dvacet automobilů tohoto typu samovolně vznítilo. Při požárech nikdo neutrpěl zranění. Firma sdělila, že jde o vozy vyrobené mezi lednem 2001 a červnem 2003 s benzínovými motory 1,6 a 2,0 litru. zde celý článek: http://www.novinky.cz/05/89/62.html Kruci... neserte ma :grr:grr ... Moje auto nezblkne len tak!!!.... ja ho mam rad, tak nato nema dovod!!!! A vobec... to je aka somarina ze sa to tyka len benzinakov 1,6 a 2,0??... Je to problem s ABS.. a tie sa snad nedavali ine do HDicok.....!!! A stejne... je to problem s jednym konektorom ktory je umiestneny na blbom mieste pod autom... je to konektor presne pre ABS.. a prave v krajinach kde je mnoho snehu - takze sa vela soli, sa vysketne ta chyba, ze ten konektor rychlo koroduje a sposobuje skrat. AVSAK si tazko viem predstavit aky, kedze uplne vsewtko prechadza poistkami, takze ked vznikne skrat, tak ta skur*** poistka ma predsa zhoriet... NIE??.. od toho tam je.. :grr PROSTE TO AUTO NEZHORI! Citovat
Parc Odesláno 26. únor 2006 Odesláno 26. únor 2006 alfworks: dobre si povedal, ked je skrat poistka zhori... ibaze ak ti skoroduje spoj, moze dojst k iskreniu ktore ma za vysledok len zvyseny prud (ale nie taky aby prehorela poistka) a zaroven znacne zahrievanie spoja ktory iskry... a ohrieva a ohrieva.... to je moje vysvetlenie... no kazdopadne by som utobil to co pisal titana byt na vasom mieste a mam istotu ze je to ok hm? Citovat
ALFWORKS Odesláno 26. únor 2006 Odesláno 26. únor 2006 Původně zaslal: Parc alfworks: dobre si povedal, ked je skrat poistka zhori... ibaze ak ti skoroduje spoj, moze dojst k iskreniu ktore ma za vysledok len zvyseny prud (ale nie taky aby prehorela poistka) a zaroven znacne zahrievanie spoja ktory iskry... a ohrieva a ohrieva.... to je moje vysvetlenie... no kazdopadne by som utobil to co pisal titana byt na vasom mieste a mam istotu ze je to ok hm? Rozhodne ano.. treba to skontrolovat.... BTW skrat... okej.. mas pravdu... ale ked uz zacne horiet izolacia, tak ten skrat proste vyhodi tu poistku... a zato ze sa vznieti nejaky kablik pod autom, este snad nezhori cele auto.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.