MJSytic Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Mám menší problém. Zjistil jsem, že mám pod zadníma sedákama za řidičem vodu. Musela tam být hodně dlouho, protože ten sedákovej díl byl zespoda totálně nasáklej a asi tak hodinu z něj tekla voda. Přišel jsem na to, že jsem si všimnul mokrýho pásu, co vede zkrs sedáky a drží takovej ten onenc na zacvakávání. Momentálně jsem to vysušil hadrem a sedák ještě suším a mám to sundaný a budu to zkoumat. Bohužel jak na schvál je teď sucho. Přemýšlím jen odkud se tam ta voda vzala:myslim Napadají mně jen dvě věci. Buď se tam dostává skrs takový to kulatý(viz obr. - je tam takovej už divnej silikon) - co to je???? a nebo mi to tam stejká od šíbru - hadička by podle toho, co si pamatuju měla véct sloupkem za zadníma sedačkama na straně řidiče. S tou hadičkou se mi to ale moc nezdá - všude okolo to totiž je suchý, jen ten spodní ďolík - viz obr. http://web.quick.cz/MixJaySytic/406/voda.jpg Co vy na to? Citovat
Karel Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Podle mne kdyby se ta voda dostavala ze spodu tak by zase vytekla, spiš to vypadá, že to teče odněkud z vrchu Citovat
MJSytic Odesláno 20. únor 2006 Autor Odesláno 20. únor 2006 No je to fakt divný. Budu muset jezdit bez sedaček, dokud nezjistím, odkud se to tam vzalo. Právě, že sedačka byla nacucaná od spoda. Zezhora to bylo suchý Druhá strana (za spolujezdcem) byla OK. Bylo to mokrý jen jak je ta fotka. Uvidíme ... Citovat
MJSytic Odesláno 20. únor 2006 Autor Odesláno 20. únor 2006 No je to fakt napikaču. Sem si toho všimnul náhodou. Jinak bych o tom vůbec nevěděl a krásně by mi to tam hnilo Zkusím s tím vjet do myčky a uvidíme. Pokud tam pak voda nebude, tak můžu vyloučit šíbr - aspoň... Citovat
Péťa Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Přesně to samý jsem měl na 309tce. Na nic jsem nepřišel, jezdil asi rok bez zadních sedaček, místo nich jsem měl bazének (doslova). Občas jem tu vodu vybral kelímkem. Pak mi auto ukradli, tak jsem se tím už nezabýval. Citovat
Tornado Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Dej tam zatim po cele plose nejakou hadru a kontroluj, odkud zacina byt mokra... Citovat
MJSytic Odesláno 20. únor 2006 Autor Odesláno 20. únor 2006 Původně zaslal: Tornado Dej tam zatim po cele plose nejakou hadru a kontroluj, odkud zacina byt mokra... Dobrej nápad, zkusím to Citovat
jozin008 Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Mal som podobný problém na 405-ke.Odmontoval som tapecírunk(kufor +zadné sedačky),vliezol do auta a kamarád polieval hadicou na strechu.Závada bola v netesnosti zadného skla(špatná práca servisu).Sice to iba kvapkalo,pri dlhotrvajúcom daždi to stačilo naplni? priestor pod sedačkami. Citovat
Tommy306 Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 nedávno sem řešil něco podobnýho u 306ky...když jsem kupoval potahy, tak jsem zjistil, že je zadní sedačka na pravý straně zespoda mokrá a pravá část kufru taky...nechal jsem to v servisu zvednout, jestli to tam nechčije od podběhu nebo podobně, nakonec servisáka napadlo, že by to mohlo bejt světlem, že už se s tím taky setkal...oddělal svetlo a do půlky v něm byl led:o...tak to kolem světla zatěsnil a já doma při vyndávání toho tlumícího materiálu, co je pod sedačkama a kobercem v kufru zjistil, že je v podlaze několik \"děr\" zašpuntovaných takovým gumovým kolečkem (nevím k čemu slouží, ale měl jsem je i u audiny:myslim) a jak to auto bylo od předchozího majitele ?uklý na zadek, tak to někdo vevnitř ledabyle vyklepal, že ty gumy tam nedržely a přímo tam cákala voda, tak sem to nechal zatěsnit jakýmsi sililkonem a od tý doby sucho... Citovat
lukr Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Měl jsem stejnej problém, i když menší. Zvlhla jen ta tlumící deka. V tý prohlubni ale mám černou plastovou záslepku (na tvý fotce ji nevidim) a ta byla volná. Tak trocha silikonu zatím pomohla. Citovat
kšanda Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 zkus použít hledání. určitě to tam najdeš. je tam i odkaz na renault klub kde se řešil úúúplně stejnej problém Citovat
bobo7 Odesláno 21. únor 2006 Odesláno 21. únor 2006 Kolikrat je to zahada ja nemohl prijit na mokro u spolujezdce-mokro pod kobercem u 309.Bylo tam mokro jen kdyz bylo auto mirne nahnute na levou stranu.Voda kapala na tapecir a potom podtekala do auta pres tesnici gumu.Kdyz auto stalo rovne bylo sucho. Citovat
Guest MilaS Odesláno 21. únor 2006 Odesláno 21. únor 2006 Já mám u 406ky úplně stejný problém - sedadlo za řidičem je zespodu vlhké (zjistil jsem to podle mokrého pásu) a šíbr nemám, takže ten asi můžeš vyloučit. Nejhorší je, že je to vlhké jenom někdy, v létě i v zimě. Zatím jsem na nic nepřišel, je to záhada. [upravil dne 22.2.06 MilaS] Citovat
Fx Odesláno 21. únor 2006 Odesláno 21. únor 2006 Pokud jde o ty špunty a díry, tak ty tam jsou tuším kvůli lakování kastle ve fabrice. Kastle se tuším máčí v barvě a těmahle dírama potom barva odtéká... Citovat
MJSytic Odesláno 21. únor 2006 Autor Odesláno 21. únor 2006 Tak pánové, včera jsem to testoval v myčce (120,- včudu:D) a šíbr to není. Voda doslova vletěla zespoda takovou vyhnutou dirkou, která se nachází za uchycením pásu (na fotce je zakrytá pásem) Nevím, k čemu tam je (možná, jak píše Fx - k odtoku barvy) ale každopádně tudy to tam teče. Takže jsem to vysušil, pak ještě pěkně pofoukal fénem, aby to bylo jo vyschlý a napatlal jsem tam univ. silikon. Zatím to nechám tak a budu jezdit bez sedaček. Má se zase zhoršit počasí, takže budou zase s*ačky na silnicích tak uvidíme, kde to ještě poteče... Zatím všem děkuji za tipy a rady Citovat
Dave_k Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 Když nemůžeš najít kudy to tam teče tak na místě kde se to hromadí udělej dírku a? se to tam alespoň nedrží. Citovat
Pinďa Odesláno 23. únor 2006 Odesláno 23. únor 2006 Původně zaslal: MJSytic Tak pánové, včera jsem to testoval v myčce (120,- včudu:D) a šíbr to není. Voda doslova vletěla zespoda takovou vyhnutou dirkou, která se nachází za uchycením pásu (na fotce je zakrytá pásem) Nevím, k čemu tam je (možná, jak píše Fx - k odtoku barvy) ale každopádně tudy to tam teče. Takže jsem to vysušil, pak ještě pěkně pofoukal fénem, aby to bylo jo vyschlý a napatlal jsem tam univ. silikon. Zatím to nechám tak a budu jezdit bez sedaček. Má se zase zhoršit počasí, takže budou zase s*ačky na silnicích tak uvidíme, kde to ještě poteče... Zatím všem děkuji za tipy a rady Většinou na takových otvorech bývají ucpávky , nechydí tam? Skus ještě se podívat zespodu jestli ještě někde nechybí. Citovat
lukr Odesláno 23. únor 2006 Odesláno 23. únor 2006 Dave_k: Když nemůžeš najít kudy to tam teče tak na místě kde se to hromadí udělej dírku a? se to tam alespoň nedrží. Dobrá rada nad zlato. Znal jsem jednoho co takle odvodňoval kufr u moskala a pak se divil jak se zvedla spotřeba a proč furt cejtí benzín. Citovat
Dave_k Odesláno 24. únor 2006 Odesláno 24. únor 2006 Původně zaslal: lukr Dave_k: Když nemůžeš najít kudy to tam teče tak na místě kde se to hromadí udělej dírku a? se to tam alespoň nedrží. Dobrá rada nad zlato. Znal jsem jednoho co takle odvodňoval kufr u moskala a pak se divil jak se zvedla spotřeba a proč furt cejtí benzín. No jo když to uděláš bezhlavě a navrtáš nádrž nebo něco jinýho tak se pak nediv. Ale většinou nejjednodušší řešení je nejlepší. Citovat
piškotek Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 Původně zaslal: MJSytic Mám menší problém. Zjistil jsem, že mám pod zadníma sedákama za řidičem vodu. Musela tam být hodně dlouho, protože ten sedákovej díl byl zespoda totálně nasáklej a asi tak hodinu z něj tekla voda. Přišel jsem na to, že jsem si všimnul mokrýho pásu, co vede zkrs sedáky a drží takovej ten onenc na zacvakávání. Momentálně jsem to vysušil hadrem a sedák ještě suším a mám to sundaný a budu to zkoumat. Bohužel jak na schvál je teď sucho. Přemýšlím jen odkud se tam ta voda vzala:myslim Napadají mně jen dvě věci. Buď se tam dostává skrs takový to kulatý(viz obr. - je tam takovej už divnej silikon) - co to je???? a nebo mi to tam stejká od šíbru - hadička by podle toho, co si pamatuju měla véct sloupkem za zadníma sedačkama na straně řidiče. S tou hadičkou se mi to ale moc nezdá - všude okolo to totiž je suchý, jen ten spodní ďolík - viz obr. http://web.quick.cz/MixJaySytic/406/voda.jpg Co vy na to? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.